המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

ForeverMC

New member
אולי כדאי שרשור חדש ל-40 הגדולים...

זה כבר ארוךךךךך

אבדוק את השיר של ריקי

feldman89

Well-known member
מקום 38

אילו יכולתי- ריקי גל

הנציגות האחרונה של ריקי במצעד היא עם השיר המושלם הזה- אילו יכולתי. רבים יודעים שריקי גל גדלה בפנימייה ולא שהתה במחיצת אמא שלה. על כן היא פיתחה יחסי אהבה שנאה עם אמא שלה לפחות בשיר הזה שהוא אחד האישיים שלה משיריה. השיר הוקלןט ובוצע במסגרת האלבום השני של ריקי "מה זאת אהבה" שיצא לאור בשנת 1988 והפך ללהיט. אני אוהב את העוצמה בקול של ריקי, את הדרמה ואת ההגשה. שיר ענק שהלחין מתי כספי למילותיו של אהוד

inbal321

New member
ואווווווווווו

שיר אדיר!!!!!!!! אדיר זה אנדרסטייטמנט לשיר הזה, שיר מדהים מרגש ומצמרררר. מדהים. בקארפול קריוקי שהיא התארחה עם ניקי גולדשטיין הם דיברו על השיר הזה, היא סיפרה שזה מהשירים היחידים שכל פעם שהיא שרה, לאורך כל הקריירה שלה, תמיד לא נשארת עין יבשה בקהל.... היא דיברה גם על כמה שתמיד נכתבו שירי אהבה במוזיקה הישראלית לאמא, אבל אף פעם לא נכתב שיר כזה, שמתאר מערכת יחסים סבוכה ומורכבת עם אמא. וזה באמת נכון. בקיצור שיר גדול

feldman89

Well-known member
מקום 37

אני אשתגע- נורית גלרון

נציגות יחידה של נורית גלרון במצעד הזה(שכן מנור כתב לה שירים בודדים) אך במיקום ראוי מאד. אהוד לקח את השיר הלטיני שמושר בספרדית מפי כרמלה ופאקו איבנז משנת 1964 ותירגם אותו לעברית. בשנת 1982 יצא השיר המדהים הזה בגרסתו בעברית מפי נורית גלרון המדהימה והשיר שיחק אותה והפך ללהיט גדול בביצועה. השיר מופיע באלבומה המצליח "סימפטיה" משנת 1982. לחוה אלברשטיין יש גם גרסה נחמדה לשיר בעברית, אך כאן אני מעדיף את הביצוע של נורית

ForeverMC

New member
נהדרת!!! ראיתי לא מזמן את התוכנית שעשו איתה בבית ספר למוזיקה

והיא כל כך התמסרה לתהליך והעבודה עם הילדים, מקסימה

feldman89

Well-known member
מסכים, זאת היתה תכנית הספיישל שהכי אהבתי בעונה הזאת

kobyz21

New member
ראוותני וכיפי, הברקה מוזיקלית ממש... אפילו שחרוש מאוד...

inbal321

New member
אהוד הבין ספרדית?

או שהוא סתם חירטט תרגום?
השיר לא וואו, מיקום גבוה...

feldman89

Well-known member
לא בטוח שהבין, נראה לי שהוא הבין מילה במילה וכנראה חירטט קצת

feldman89

Well-known member
מקום 36

אתמול, היום, מחר- צמד דרום

יש שירים שאתה שומע ומתאהב בהם, לי זה קרה עם השיר המקסים הזה שהלחין נחום היימן עבור הצמד. השיר נכלל באלבום השני של הצמד "קזנובה" משנת 1970 שמכיל שירי פופ מדהימים אחד אחד. אין לי מה להוסיף, מקווה שמישהו ינסה להאזין לשיר הזה שאותי מרגש ומרגיע מאד

feldman89

Well-known member
מקום 35

לעולם בעקבות השמש- שרי

בשנת 1979 שוב כתב אהוד שיר עבור פסטיבל הזמר והפזמון תשל"ט 1979. את השיר הוא העניק לזמרת שרי שפרצה כזמרת דיסקו שנה קודם לכן. השיר הגיע למקום ה- 5 אך מאז ועד היחום הוא אחד מהלהיטים המוכרים שיצאו מפסטיבל הזמר. שיר מקסים ועל זמני

למעלה