צרפת 2: המסעדה בערב היתה מודעת, הקפה בצהריים פחות
הבופה במלון הראשון: טענו שאם הייתי מודיע מראש היו מספקים לי משהו. שלחתי להם אימייל שבוע מראש ולא קיבלתי מענה. הצטיידתי בכמה מוצרים ללא גלוטן בקארפור סיטי סמוך והשתמשתי בחלב, ביצים, גבינה (באריזות אישיות) וכו'. הבעיה היחידה היתה בריבה שהיתה במיכלים מהם הסועד אמור למלא קעריות קטנות. עמדתי מולן ומילאתי, אבל תייר בריטי שעמד לצידי החל לקחת לחם מהמדף שמצידי האחר מעל לקעריות שלי. משכתי אותן אחורה והמתנתי שיפסיק והוא שאל אותי אם הכל בסדר. עניתי לו שאני gluten intolerant ואני לא אמלא את הקעריות שלי כשמנפנפים מעליהן לחם.
 
במסעדה אתמול הצוות היה מודע לנושא הגלוטן אבל הבעיה הצרפתית הרגילה של "צמחוני? יש לנו דגים" חזרה על עצמה. זו מורשת נוצרית שמפרידה בין הגדרת בשר ודגים וקשה להסביר כל פעם שדג זה יצור חי. בסוף היה איזה משהו והיה קרם ברולה לקינוח.
 
בבית הקפה בצהריים (עצירה קלה אחרי טיול) המלצר לא הבין למה כוונתי ב sans gluten או צליאק. רק התעקשות על " אני אלרגי לחיטה" je suis alérgic a ble" והתנצלותי על האיות - הניבה תוצאה (אחרי ששאל במטבח) של כדור מרנג בעל שני חצאים ממולא בתותים, ריבת תותים, וקצפת.
 
בגלידריות שולפים אוטומטית גביע, אבל קל לשכנע אותם לעבור למיכל פלסטי. היתה גלידריה אחת שאמרה שיש לה רק גביעים אך כשהתעקשתי שאני אלרגי (תצלבו אותי על הטרמינולוגיה אבל זה מתרגם בצורה טובה בשטח) היא הפנתה אותי לחנות שכנה שנותנת להשאיל מיכלים עבורה כשצריך.
 
עד כאן הכל מסתדר ונראה איך ילך הערב. מחר יש נסיעה רכבתית של כמה שעות ויהיה שמח. כפי שאתם וודאי יודעים ה-בעיה ברגישות המזון שלנו היא שאי אפשר לדעת עד חצי-שעה או שעתיים מרגע האכילה ואז זה כבר מאוחר מדי, אז צריך אמון טוטאלי במסעדנים...