קפריסין
נסענו לקפריסין בקיץ שעבר. אני עם צליאק, וגם בני שהיה אז בן חמש.
לקחנו מקום עם מטבח כך שיכולתי להכין אוכל עם דברים שהבאתי איתי, ועם אורז ומוצרים בסיסיים שקניתי במכולת של הכפר הקטן בו התגוררנו.
כשאכלנו במסעדות בכפרים, השתדלתי לוודא שה"סופלאקי" / שיפוד עוף (שהוא מאוד אהב) יהיה מתובל רק בשמן זית. כך גם לגבי הירקות.. שנינו לא סימפטומטים, אבל נראה לי שעבר בשלום.
ניסינו לבקש אורז נקי-נקי אבל תמיד הגיע עם תיבול כלשהו, אבקת מרק נראה לי.. אז צריך להמנע או לנסות להסביר טוב יותר.
רק לקראת סוף הביקור הגעתי לסופרמרקט, שבו היה אגף ללא גלוטן , עם מוצרים בריטיים בעיקר. מבחר לא רע בכלל.
בסיכומו של דבר, זה לא כמו לנסוע ללונדון או עיר גדולה אחרת, אבל דווקא בגלל שהאוכל בסיסי ופשוט זה לגמרי אפשרי.