מתכונים לקראת ט"ו בשבט - 15.1

ninga 3

New member
מתכונים לקראת ט"ו בשבט - 15.1


אתם מתבקשים להביא כאן את המתכונים הטעימים שלכם לחג ט"ו בשבט


מאפים מלוחים/מתוקים
סלטים מעניינים
מתכונים חלביים
מתכוני בשרים
תוספות מעניינות
קינוחים
כל מה שיש באמתחתכם..וטעיםםםם.

בשם לינדוש היקרה.
 

ninga 3

New member
סלט קוסקוס/בורגול מעולה וחגיגי

סלט קוסקוס מעולה וחגיגי -


שקית קוסקוס בגודל רגיל (לא קטן)- עשויה במיקרו או לפי ההוראות - לפורר היטב עם מזלג
אפשר גם להחליף את הקוסקוס בבורגול (שוטפים היטב ומשהים במים חמים עד שתופח ומלבין)
בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דקיק
1/2 כוס נענע טרייה קצוצה דק דקיק
1/2 - 1/4 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
מל"פ
3/4 - 1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים או קצוצים

מכינים ומשהים מכוסה בטמפרטורת החדר.

מכינים לחוד בשתי קעריות בנפרד לשם הוספה לפני ההגשה:
6-10 תאנים יבשים רכים ובהירים - קצוצים
1/2 כוס צנוברים קלויים
מערבבים הכל יחד...
לסלט חגיגי במיוחד אפשר בסוף לקשט עם גרגרי רימון אדום מעל...
בתיאבון...תהנו...גילה



~~~ גילה ~~~ עם כל ה-



 

biak30

New member
צלי בקר עם פירות יבשים

צלי בקר עם פירות יבשים

למתכון עם תמונה

מצרכים:
1ק"ג צלי בקר
1 בצל גדול
3 גזרים
2 פטרוזיליה
1 סלרי
1 כוס פירות יבשים (שזיפים, משמש, צימוקים....)
1 תפוח עץ
רבע כוס סילאן ( או יותר- לפי הטעם)

אופן הכנה:

חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות. את הבצל לרבעים. מטגנים הכל במעט שמן.
חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומוסיפים לירקות. מוסיפים מים, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כשעה וחצי בסיר לחץ או הרבה יותר זמן בסיר רגיל. laugh
מסדרים את הבשר בתבנית. שמים את הפירות היבשים במסננת ושופכים עלהם מים רותחים.
מסננים ומוסיפים לתבנית עם הבשר.
חותכים את התפוח עץ לקוביות ומוסיפים לבשר. שופכים מעל את הסילאן.
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה. ל10 הדקות האחרונות מורידים את הנייר אלומיניום ומעבירים את התנור למצב גריל.
צלי בקר עם פירות יבשים בתנור
הרבה זמן אבל זה יוצא ממש מעדן.

בתאבון.
 

ninga 3

New member
סלט ירוק עם פירות העונה ברוטב סילאן תמרים

סלט ירוק עם תותים ברוטב סילאן תמרים של אבי שף מקצועי


חבילה עלי בייבי
חסה מסולסלת או אחרת קרועה.
סלסלת תותים חתוכים לרבעים/חצאי ענבים או כל פרי בעונתו וחתוך
1/4 כוס גרעיני חמניות קלויים
1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים

הרוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סילאן תמרים
5 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס חומץ רגיל
1/4 כוס מים
מלח, פלפל לבן או שחור גרוס

מנערים הכל בצנצנת ושופכים מעל סלט ירוק .[עלי בייבי וחסה מסולסלת...]
מעל לפזר רבעי תותים [חתוכים לאורך וגרעיני חמנייה].

הרוטב קצת מתקתק אפשר להוסיף יותר חומץ בלסמי ופלפל שחור למי שמעוניין
 

ninga 3

New member
ניתחי אוסובוקו בפירות יבשים חגיגי ביותר

ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה/קוביות גדולות של אסאדו בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה....
המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4)


כ2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר.... ]

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].

ולהכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום חצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
עוף באננס ורוטב תמרים

עוף באננס

8 כרעיים מחולקות
קופסת אננס חתוכה עם המיץ לתת בקערה ולהוסיף: (בפעם הבאה אטחן את האננס כי את החתיכות לא אכלו...)
כף וחצי אב' מרק בצל
2 כפות סילאן
מלח גס
פלפל שחור
כפית אב' גריל עוף
שיני שום כתוש - כמה שאוהבים (שמתי 4)
1/2 כפית קפה שחור נקי מטעמים נילווים
מעט שמן כ-2-3 כפות
מעט מים רותחים כחצי כוס

מערבבים ומכניסים את חלקי העוף

בתבנית גדולה וגבוהת דפנות
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
4-5 תפו"א אדומים קלופים ופרוסים
מעל הנחתי את חלקי העוף

תהנו...גילה
את הרוטב שפכתי מעל העוף
אפיתי גלוי כ-50 דקות הפכתי את העוף לעוד כ-40 דקות
בתיאבון.
 

ninga 3

New member
עוף בקדירה עם פירות יבשים

עוף בקדירה עם ת"א ובטטות....יאמי...גילה


חלקי עוף רצויים, [אני לוקחת 6-8 כרעיים, מופרדים לשוק וירך]
3-4 ת"א דזירה חתוכים לאורך
2-3 בטטות קלופות וחתוכות באופן עבה.
**
בסיר גדול[רצוי כבד, שניכנס גם לתנור]
להזהיב את חלקי העוף בשני הצדדים..
2 בצלים גדולים יבשים, קצוצים גס להוסיף ולהזהיב...להניח מעל את ת"א והבטטות....שיני שום קלופות [כמה שאוהבים..] ולפזר את הפירות היבשים.

מישרה:
1/4 כוס שמן
3-4 כפות רוטב סויה [קיקומן]
2-3 כפות דבש
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר מעט חריפה]
כף גדושה אבקת גריל עוף
כף שטוחה אב` מרק עוף
כפית שטוחה פלפל שחור [אפשר פחות]
קמצוץ מלח
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי [או כף גדושה של מיקפא תפוזים להמיס במים]
1/2 כפית אב`קפה שחור רגיל, [זה לא טעות]נותן גוון יפה ומעט ארומה מעניינת ומיוחדת.
5-6 מישמשים יבשים
4-5 דבלות, [תאנים מיובשות]
2 תמרים

אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המישרה הייטב, ובעזרת כף להזליף על חלקי העוף ת"א והבטטות, לכסות עם נייר כסף [גם את הידיות, אם צריך] או מכסה המתאים לחום התנור.
להכניס לתנור חם בחום של 160 מעלות כשלוש שעות..ובתיאבון...!!!

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
פאי פקאן....חובה.


פאי פקאן....חובה.
גילה


הבצק:
1/2 מחמאה רכה [אפשר גם חמאה]
1/2 כוס סוכר
בייצה
סוכר ווניל 1-2
2 כוסות קמח + שקית אפיה
כף שמן

**
ללוש לבצק ולשטח בתבנית קפיצית עגולה, או תבנית לפאי מסולסלת....
1/3 צנצנת ממרח אגוזי לוז [זה בהיר] אפשר גם נוטלה לבן או אחר. - מורחים על הפאי בנדיבות [אפשר יותר מ-1/3]
כ-350-300 חצאי פקאן כשהם יפים ושלמים.
מסדרים על הקרם באופן ספירלי, מהקצה העליון כלפי פנים כשהחלק הישר כלפי העוגה, בסוף לוחצים קצת דוחפים את הפקאנים פנימה עם היד כדי שלא ישתחררו במהלך האפייה.
**
אופים כ-25 דק’ בחום בינוני 180 מ’ או עד קבלת גוון מוקה יפה והאגוזים קצת כהים...מוציאים ומזליפים על העוגה החמה סירופ מייפל בנדיבות....

רשימת מצרכים לקרמל:
1 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
75 גר' חמאה
4 כוסות אגוזים פקאן .

אופן ההכנה:
1. מכינים קרמל מהסוכר.
2. שופכים בהדרגה את השמנת מתוקה.
3. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והאגוזים ושופכים לתוך הבצק הפריך האפוי.

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
עוגת טוטי פרוטי קרה ונהדרת של פירגוש

עוגת טוטי פרוטי פונטש רום-קרה
נהדרת לאירוח, יפה וטעימה...


חבילה בסקויטים כ- 2\1 קילו ----(איזה סוג שרוצים)
לשבור לחצאים. (לא לפורר)

1/4 כוס שרי ברנדי\יין מתוק

קרם:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
200 גרם שוקולד מריר
כף גדושה שוקולית (אבקה)
3 כפות מים רותחים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות נס קפה
כפית תמצית וניל ---וכפית רום .

תוספות :
50 גרם קליפות הדרים קצוצים גס מסוכרים.לשלב גם צימוקים.
50 גרם אגוזים קלויים קצוצים גס . או קליפות הדרים מסוכרות.
6 יחידות מרשמלו צבעוני (ורוד-לבן) ---חתוכים לפרוסות.
50 גרם דובדבנים מסוכרים שלמים.

לבשל את חומרי הקרם פרט למרגרינה תוך כדי בחישה.
כשהכל נמס לסגור את האש ולהוסיף את המרגרינה בחתיכות קטנות.
לבחוש עד לקבלת קרם חלק.
לשמור כ-4 כפות קרם בצד, לציפוי העוגה.
ליתר להוסיף את התוספות ולערבב.
להוסיף גם את העוגיות. לא בבת אחת--- לערבב ביחד.
צריכה להיות עיסה דביקה-לא נוזלית ולא קשה.
לצקת הכל ל-2 תבניות ארוכות (אינגליש קייק)
כדאי להניח ניר אפיה בתחתית התבניות.
לצקת מעל את הקרם ששמרנו בצד ולקשט בקוקוס\ אגוזים גרוסים \ סוכריות צבעוניות.סוכריות "קליק"-- או כיד דמיונכם.
לשמור בפריזר.
להכין לפחות יום לפני ההגשה.
פורסים לפרוסות דקות ומגישים ליד תה\קפה.

תהנו...עוגה קרה מהממת, עשירה...גילה
 

ninga 3

New member
קינוח מתוק ערבי מהמטבח הסורי - "עטייף"

עטייף” - עוגיות סוריות.. גילה123/2/2005 22:08

הבצק:
300 גר’ קמח רגיל
כף שטוחה שימרית [שמרים יבשים]
קורט סוכר
קורט מלח
מיי ברז - לערבב וליצור בלילה, שלא יהיה דליל מידי ולא סמיך מידי, לכסות במגבת יבשה ובניילון
ולהשהות כשעה-שעתיים.

המלית:
שקדים או בוטנים שבורים גס
סוכר
קינמון
סוכר ווניל

לערבב בקערית ושיהיה מוכן בעת הכנת החביתיות...
במחבת גדול בלי [ממש בלי] שומן, על להבה ביינונית לחמם ולטגן 4 חביתיות קטנות בקוטר של 8-10 ס”מ כל אחת, לאחר שמתייבשת הספוגיות למעלה [בחביתיות] להוריד על השיש שהתקרר ומייד ממלאים ומדביקים מסביב לחצי עיגול...[בשלב זה ניתן להקפיא] משהורדנו מהשיש, מייד לצקת רביעיה חדשה ושוב למלא...

הסירופ:
כוס סוכר
11/4 כוסות מים
2-3 טיפות מיץ לימון
מיי וורדים מעט [מיי זאער]
מבשלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים וממשיכים לבשל עד שמסמיך...

בסיר עמוק עם שמן חם, מטגנים את [הכיסונים] ”עטייף” שהתקבלו עד שמזהיבים משני הצדדים, מניחים בקערה, ואח”כ טובלים בסירופ ומוציאים מייד....בתיאבון......


התמונה להמחשה בלבד
 

ninga 3

New member
מרקיז - ממתק פיצוחים וחלבה של וויני

מרקיז ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה וויני - נהדר -



ממתק נהדר של תערובת פיצוחים
בטופי מתוק

חטיף מתוק וקל להכנה, ללא אפייה
נהדר כקינוח או סתם לנישנוש מתוק עם שתיה.

תבנית אינגליש קייק

חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו)

בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השיכבה השניה.

חומרים לשכבה השניה
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה

ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא

 אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר האפייה) מהתבנית.
 

ninga 3

New member
סלט פירות צבעוני וחגיגי


סלט פירות בעיגולים !של תמר


בעיקרון הסלט הוא שילוב צבעים וטעמים !
בכף פריזאית קטנה להוציא עיגולים ....
מאבטיח , ממילון , ממנגו .
להוסיף לזה ענבים ירוקים ושחורים .
להוסיף דובדבנים בשני צבעים .
להוסיף אחד קופ' שימורים של ליצ'י .
ולערבב קלות .
להגיש קר .

סלט פירות של גילה

פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות(תלוי בכמות הנוכחים)
תותים - הרבה
2-3 קיווי
2 אגסים
2 בננות
מוסיפה:
קופסת ליצ'י
קופסת קוקטיל פירות
מעט מיץ תפוזים וקלמנטינות בעונה
אם לא מספיק מתוק מוסיפה כמה טיפות דאייטיפ.

בתיאבון..תהנו
 

ITS TAL

New member
אין על פירות

אבל לדעתי, לא משנה באיזה פירות משובחים משתמשים, ברגע שמוסיפים קופסאת שימורים, היא משתלטת על הטעם והורסת הכל

שווה להתאמץ ולחתוך עוד ועוד ועוד פירות טריים, ושהמיץ יווצר מהפירות עצמם, מתפוז, אפילו טיפה לימון, רק לא הנוזל המשומר הזה

אני אוהבת להוסיף גם חמוציות
ולפעמים לפזר למעלה שבבי קוקוס, ואם יש חשק אז טיפת מייפל למעלה בהגשה גם מקפיץ את הטעם

כמובן שאפשר גלידה / קצפת, אין גבול לכמה משחקים אפשר לשחק עם הפירות שנשתבחה בהם ארצנו!
 

ninga 3

New member
רולדות תמרים ואגוזים

רולדות תמרים ואגוזים של גילה
בצק ומילוי של מעמול בצורת רולדה-עוגיה

הבצק: רך ומשגע...
קילו קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
2 מחמאה רכה (ניסיתי מחמאה אחת + כוס וחצי שמן = מוצלח)
3/4 כוס שמן (כולל השמן בסוגריים, סה"כ כוס וחצי שמן)
2 סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
כ- כוס מיי ברז
ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.

המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה
כ- 200 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שומשום
11/2 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זאער [מיי וורדים]
ללוש הייטב יחד, ולחלק ל- 8 כדורים שווים.

לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, כמעט עד הסוף [כי הבצק מתפורר]
אופים בתנור חם, בחום ביינוני כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט...מאוד...לקרר ולבזוק אבקת סוכר
תהנו...גילה
 

נמושקה1

New member
פרגיות בפרות יבשים


6 נתחים נקיים משומן.

2 כפות גדושות סילאן

2 כפות דבש

כף גדושה סוכר חום

רבע כוס יין מתוק .

כף רוטב סויה

כפית פלפל צ`ילי חריף.

חופן צימוקים בהירים/ כהים

10 מישמשים יבשים

10 שזיפים יבשים מגולענים

חופן שקדים קלופים מהקליפה הדקה (משרים את השקדים 10 דקות במים רותחים הקליפה יורדת בציק)

מים עד כיסוי הפרגיות.

להסמכת הרוטב:

רבע כוס מים

שתי כפיות גדושות קורנפלור.

ההכנה:

להכניס לסיר את הפרגיות כשהן מגולגלות צמוד אחת לשניה.

להשרות את הפרגיות לילה או כמה שעות לפני הבישול במרכיבי המרינדה

שהם: סילאן,יין ,דבש ,סוכר, צ`ילי חריף, רוטב סויה והמים.

להוסיף את הפרות היבשים.

להדליק להבה גבוה להביא לרתיחה. להנמיך להבה לכסות את הסיר ולבשל כ45 דקות.

לערבב היטב את הקורנפלור והמים וליצוק על הפרגיות שבסיר, להמשיך לבשל עד הסמכת הציר שנשאר בסיר.

זהו.....להגיש עם אורז לבן.. והמחמאות יגיעו

כמובן שאפשר להכין ללא הפרות היבשים.או להוציא כל פרי שאתם לא אוהבים.

בהצלחה


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2487831&r=1
 
למעלה