טנזיה מרוקאית
הקישור למתכון, מתוך הבלוג שלי, בבקשה
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2259943
טנזיה פירות יבשים
מצרכים:
100 גרם משמשים יבשים
100 גרם שזיפים יבשים
100 גרם חמוציות
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
כף רוטב צ`ילי מתוק או דבש
שליש כפית צ`ילי גרוס
2 כפות שמן
חצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר רחב או מחבת יש לחמם את השמן ולטגן את הבצל על להבה קטנה כ-20 דקות עד להשחמה,
תוך כדי ערבוב.
להוסיף את השקדים המולבנים ולערבב.
להוסיף את יתר הפירות היבשים, להוסיף את מרכיבי התיבול ולערבב.
כשהמחבת מבעבע יש להוסיף את המים, (אם ברצונכם לרוטב יותר דליל יש להוסיף עוד מים),
לבשל עוד כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב ולכבות את האש.
ניתן להכין את הטנזיה עם סוגי בשר שונים,
כגון, עוף או קוביות בשר בקר, בתופסת קוסקוס...כך אמי היתה מכינה..
מעדן אמיתי !!
טו` בשבט שמח לכולנו
רות פוזדירקה