הפינה לכלכלת המשפחה - מבצעים

N0Way

New member
נכון, אני מסכימה איתך,

ישראלים פשוט קונים ובוכים. וקונים שוב.
אמנם אני לא מיישמת בדיוק אותה שיטה כמוך (בגלל הבדלי אופי כנראה.. ) אני בד"כ לא קונה במבמצעים, אבל בהחלט משווה מחירים ומצביעה ברגלים. (לדוגמה כשיוגורט חצה את ה 3.8 שח התחלתי להכין בעצמי. כשקופסת טונה חצתה את ה 7 שח אני כבר קונה פילה סלמון ב 40 שח לק“ג, אופה, מקפיאה במנות ויש לי תחליף טונה ב 4 שח ל 100 גרם )

את הסרטון אראה בהזדמנות.
ולגבי הריבית שתעלה ואנשים שלא יוכלו להחזיר את המשכנתא -
אני פסימית ממך,
לי נראה שהממשלה תתערב כך שהחוב יכוסה מכספי חסכונות שיש לאנשים פרטיים בבנקים. כמו שהיה בקפריסין. אולי לא באותו היקף,
אבל נראה לי שאפשר להיות בטוחים שמי שיספוג את זה לא יהיו המשלה או הטייקונים, אלא האנשים שעובדים ומשלמים מיסים
 

dify

New member
אני לא מאמינה שיקחו מהחסכונות הפרטיים

ולו בגלל שזה אומר שיקחו גם לטייקונים

אני מאמינה שישנו את מדרגות המס ויעלו את המע"מ כדי לממן את עלויות המדינה בהצלת אלו שהיום מתנהלים באופן לא אחראי ומבזבזים במקום להבין את ההשלכות לעתיד.
 

N0Way

New member
מבחינת האזרח הקטן זה אותו דבר :

פחות כסף בחשבון בגלל רשלנות של אחרים והעלמת עין הפושעת של המדינה המאפשרת את המשך המצב הזה.
 

dify

New member
מסכימה איתך בעיקרון

עם הבדל אחד:

כשהכסף שנלקח מהאזרחים מופיע בצורת העלאת מיסים, אז בעיקרון, לכאורה, כולם משלמים. מע"מ כולם משלמים, מדרגות מס על השכר, כולם משלמים (אולי חוץ ממי שלא עובד או מקבל שכר מינימום). זה מין סוג של חלוקת העונש על כולם. לא באמת הוגן, בעיקר שלא כולם אשמים במצב, אבל זה יותר הגיוני בעיני מהאופציה השניה-

כשמציעים לקחת 25% מהחסכונות שצבורים בבנק של מי שחסך (שנדמה לי שזו היתה ההצעה במקרה של יוון), הרי שזה אבסורד בהתגלמותו, מי שנהג באופן אחראי ושמר כסף למען עתידו ולמען מצבים קשים, הוא זה שנענש על מעשיו של חסר האחריות שחי ללא מחשבה קדימה. ממש הנמלה שמשלמת על נהנתנותו של הצרצר.
(בהערת אגב, גישה שנפוצה גם בעזרה של הורים לילדיהם המבוגרים..)
בהצעה הזו נענש רק מי שהיה אחראי וחסך, והאחרים מתחילים דף חדש ללא ענישה בכלל בעצם (שזה אומר ללא אמצעי הרתעה, המסקנה המתבקשת זה שתמיד עדיף להיות הצרצר בסיפור. איזה אבסורד).
 

N0Way

New member
צודקת. מע"מ מתפזר בצורה יותר הגיונית

וגם יותר סביר שזה הפתרון שיישמו ולא שיקחו חלק מהחסכונות.
אולי אני פסימית מדי כדי להתאכזב פחות אח"כ ..
 

dify

New member
אני כל כך מבינה אותך :(

סיפרתי לזוגתי על הדיון שלנו והיא אמרה: יקצצו מתחומים אחרים.. וגם זה נכון.. יקצצו בבריאות, יקצצו בחינוך, יקצצו בתחבורה ועוד ועוד'..
זה יפגע בכולנו.

אני כל כך מתחברת לפסימיות שלך, והכי מתסכל זה שאת רואה איך אנשים עושים את ההחלטות פה ועכשיו, ופה ועכשיו עוד אפשר לשנות ועוד אפשר למנוע, וכלום.. אני נחשבת המשוגעת בסיפור הזה..


כתבתי, מחקתי, כתבתי, מחקתי. מאד לא אופייני לי. לא משנה מה אני כותבת, אני מרגישה שאני משקרת לעצמי. בפנים בפנים אני יודעת שאת צודקת. לא משנה איך אני אייפה את זה, כשתהיה נפילה, ותהיה, הנמלים ישלמו על חטאי הצרצרים.

"תכנון ובחירה- העתיד בידיים שלנו
"
 

mumfor4

New member
אני משווה תפוחים לתפוחים

וככה צריך לעשות השוואות .
לא דיברתי על תרבות הצריכה רק על מתח הרווחים שמרוויחים היבואנים והקמעונאים.
לא נראה לי שתקני משחת שיניים יד שנייה .
ובלי קשר לתרבות מכירת דברים משומשים שתורמת לאיכות הסביבה וגם למחירים השפויים אבל זה נושא אחר .

משחות שיניים היקרות יותר עולות 2£ אז עדיין היחס של מעל 100 אחוז נשמר.
 

dify

New member
יש ביננו הבדלים בהנחות המוצא

את מניחה שההבדל הוא בגלל מתח הרווחים של היבואנים והקמעוניים,
אני אומרת שהרווח הזה הוא לא רק שלהם והוא לא מיקרי, אנחנו כצרכנים מאפשרים אותו.

זה כמו הדיון שיש עכשיו על הנחה של המע"מ בדירות למכירה שחוששים שלא יגיע בכלל לצרכן אלא מי שירוויח ממנו הוא הקבלנים. כמו שבמרכז ירושלים העיריה נתנה סבסוד לסטודנטים שוכרי הדירות וזה גרם לעליה במחירי הדירה להשכרה, מי הרוויח את הכסף הזה? לא הסטודנט הנזקק אלא בעל הדירה. הכיצד? כי בעל הדירה ביקש יותר והסטודנט הסכים לשלם את המחיר החדש...


אז כשאמריקאים מוכנים לנסוע קילומטרים כדי לקנות בקוסקו ודומיהם הם מצביעים ברגלים, נתתי את תרבות היד השניה כדוגמא להלך רוח תרבותי. בישראל יד שניה נתפס כסמל לעוני (מלבד בתחומים מאד מסוימים שהצליחו למתג את עצמם, ולא פעם הם גם יקרים במיוחד..)

אז הכל עניין של היצע וביקוש. אם בעל החנות קונה את המוצר בX ומצליח למכור אותו ב4X, למה שלא ירוויח מזה? אם יש מי שמוכן לקנות.. והתרבות שלנו ממש מעודדת את התפיסה שיותר יקר = יותר טוב.

לעומת זאת, אם הקונים משווים מחירים ומתאמצים לגזור קופונים או לנסוע למרכז קניות מוזל, אז מי שמוכר ב4X יתקע עם הסטוק ויוריד את המחיר ל3X... ואולי אפילו ל2X (תלוי מה האלטרנטיבה שהקונים מוכנים להתאמץ בשבילה).


אז אני לא מצפה מאיתנו לקנות משחת שיניים יד שניה, אני כן מצפה להשוות מחירים, ללכת לקניה כשאנחנו מודעים לתמורה שאנחנו מקבלים לכספנו ואנחנו מוכנים להתאמץ לקבל מחיר זול יותר (ע"י מעקב אחרי דבר כמו קופונים בארה"ב או כמו לנסוע לחנות דיסקאונט).


אני לא יודעת כמה עולה הקולגייט הפשוט בחו"ל, אבל ממה שראיתי בר-ש-ת אצל רמי לוי הוא עולה 10 שח (2 יורו) אני משערת שבחנות הפיסית הוא עולה קצת פחות (לא כולל מבצעים).

מאד קל למצוא בישראל פערי מחירים גדולים (אפילו בקולגייט המדובר, הנה דוגמא: http://market.zap.co.il/productcard.aspx?modelid=8667) ולכן בעיני קשה מאד להתייחס למחיר אחד כמייצג ולא לראות שיש אפשרויות ואנחו עצמנו משפיעים על המחירים כצרכנים.
 

mumfor4

New member
קשה לי לקבוע עובדות

כשאני לא נמצאת פיזית בישראל ולא מכירה את המחירים
לא חושבת שהצרכן הישראלי פראייר , גם המחיר הכי זול שציינת עדיין יקר ב100 אחוז מהמחיר בבריטניה .
ועדיין יש מי שמרוויח גם כאן , אז גם אם תעשי סקר השוואות מחירים ותקני את הכי זול עדיין תשלמי פי שניים ממה שאני משלמת.
מכאן אני מסיקה שהמחירים קשורים למיסוי ולאו דווקא לרווח שהרשתות מרוויחות באופן ישיר .
או שזה שילוב בין השניים שעדיין מותיר את הצרכן הישראלי בחוסר ברירה לרכוש מוצרים יקרים .
וזה עוד לפני שדיברנו על השכר הממוצע במשק הישראלי לעומת המשק הבריטי .

מחאת הקוט׳ג הצביעה בבירור שאנשים עושים סקר שוק ובודקים מחירים .
אני לא חושבת שנושא יד שנייה בארץ לא מפותח או שאנשים מתביישים לקנות, מכירה המון שקונים ביד 2 באינטרנט וגם באתר אגורה .

גם האפשרות של הצרכן להשפיע על המחירים לפיכך , מוגבלת .
 

dify

New member
אני חושבת שאי אפשר להסיק ממוצר אחד

קולגייט אצלך אולי זול יותר, אבל פלפל יותר יקר..

יש פערי מחירים אדירים בישראל שחיים יחד זה לצד זה. בזמן שאני קונה קילו עגבניות ב1.90 שח, בסופר שנמצא ממש ליד, באותה עיר, מוכרים עגבניות ב5.90 שח לקילו. וזה ממש לא מצב יוצא דופן. אני מסתובבת המון, משווה מחירים, לצערי עם כל הסניליות שלי, מחירים זה משהו שאני זוכרת לעד.. יש פערי מחירים גדולים מאד בישראל, ואנשים מעדיפים להתעלם מהם, להתכחש להם, להקטין אותם בדמיונם, להסביר לעצמם זה שווה את העוד 5 דקות נסיעה ברכב לחנות ליד.

ולכן אני מרשה לעצמי לכתוב לך את זה.
כי אם גם בחנות הזו וגם בחנות שלידה יש תורים ארוכים ושתיהן משגשגות (ואצלנו, בטווח של כ15 דקות נסיעה ברוטו יש כ10 סופרים גדולים או יותר שמתחרים זה בזה) אז יש מי שקונה, למרות שאצל המתחרה יותר זול. יש מי שמוכן לשלם. ואם יש מי שוכן לשלם, יהיה מי שמוכן לקחת. זה רק הגיוני, לא?


לא יודעת איפה את מכירה המון שקונים ביד 2 באינטרנט. להיפך, מבין מכרי, אלו שהתברגנו, אני המוזרה, יוצאת הדופן, שקונה ביד 2 או אפילו לוקחת מאגורה (לא רק נותנת). כמו שאני רואה את זה סביבי, יש דברים מאד ספציפיים שקונים יד שניה (כמו סמארטפונים), אבל בשוטף העיצה לקנות יד שניה נחשבת בעיקר עבור אנשים שידם אינה משגת לקנות יותר מזה. סטודנטים למשל. מי שמתברגן קונה כבר את כל הריהוט חדש, את כל מכשירי החשמל חדשים, שלא לדבר על בגדים וכד'.. זה מה שאני מכירה סביבי. ואני מנסה לעבור על חברי שחיים במיינסטרים, לא עולה בדעתי פעם אחת שדיברנו על קניות ביד2 כאופציה אמיתית ושהם ציינו שהם קנו מוצר זה או אחר משם. אפילו לא שיחה אחת שכזו, גם אם אנשים עושים את זה, זה לא בשיח התרבותי, לפחות לא סביבי, והאמת שאני גם לא רואה את זה בפורום. אני רואה הרבה מאד אנשים שמספרים שקנו לעצמם מוצר חדש זה או אחר, לא זכור לי כרגע אנשים שסיפרו שהתחדשו בזה או אחר מאתר יד 2 או מאתר אגורה.


בישראל יש שכבה של אנשים מאד עשירים, ואולי אני רגישה לזה יותר כי עד לא מזמן חייתי לא רחוק מהם וחוויתי את הפזרנות העצומה של אנשים שיש להם את היכולת הכספית לחיות בלי לחשב הוצאות בכלל. ההסבר היחיד שלי לעצמי לאיך זה קורה, זה שיש פער גדול אצלם בין עלויות התפעול של העסק שלהם לבין מה שהם גובים, אחרת ממה הם יכולים להרשות לעצמם כזו רמת חיים? כשאני רואה בעל אולם חתונות או בעלת רשת בגדים חיים באמת חיים שאני לעולם לעולם לא אגיע אליה, אני מבינה שהכסף שאנחנו משלמים על מנת חתונה ועל חולצה בקניון, לא הולך כולו לאיכות המוצר או לשכירות, חלק ממנו מממן רמת חיים רהוותנית של העוסקים בתחום. את החלק הזה כל אחד מאיתנו מממן כשהוא מוכן לשלם את המחירים הללו. אם נקנה פחות חולצות ונחגוג באופן פחות גרנדיוזי, אנחנו עצמנו נביא לירידת מחירם. היצע וביקוש. אולי המחיר עדיין ישאר פי 2 יותר מאירופה בגלל המיסוי, אבל הוא לא יהיה פי 4 בגלל הרווח של בעל המותג (ובעלי הקניון שמרשים לעצמם לעלות מחירים מאותה סיבה וכך הלאה, שרשרת שלמה של אנשים שמרוויחים כי אני מוכנה לשלם).




אני חושבת שמחאת הקוטג' היתה מגוחכת!
אתה לא יכול להתלונן על קוטג' שעולה 8 שח בזמן שאתה קונה כל שנה את הסמארטפון החדש ביותר, מחליף את הרכב כל 3 שנים, מפרנס מדינה שבה יש סדרה של מסעדות יוקרה שחלקן יותר יקרות ממסעדות יוקרה מקבילות בעולם וכולן משגשגות.

למה מגוחך?
כי המאבק לא צריך להיות על ה8 שח של הקוטג', הוא צריך להיות על ה350 שח של החולצה בקניון. אגב, בניגוד גמור לקוטג' שהוא מזון, ואנחנו לא באמת יכולים לחיות בלי מזון בכלל, הרי שלשבות מלקנות בגדים חדשים שנה שלמה אנחנו בהחלט יכולים (אני נותנת פטור מבגדים תחתונים). תארי לעצמך שאזרחי המדינה היו מחליטים לא לקנות בגדים חדשים שנה שלמה! תארי לך את הבהלה שהיתה פורצת ברגע שהיו מבינים שזה רציני, שההכנסה שלהם תפגע! התרסקות המחירים שראינו בתחום זמן האוויר יהיה כלום לעומת מה שיקרה פתאום למחיר הביגוד בישראל. המחיר ירד עד המינימום שבו המקום עדיין יכול להרוויח...

מהפכת המחירים הסלולריים, אחרי שנים ששילמנו מאות שקלים על זמן אוויר, מוכיח שזה לא היה מיסוי, ולא היה הכרחי, זה היה רווח נקי שלהם, תאמיני לי, אני מכירה את המשכורות של העובדים ושכר ה13 והבונוסים שקיבל איזה עובד מיקרי בחברת סלולר, בימים שעוד לא היתה אלטרנטיבה אמיתית לאזרחים.

אז בקוטג' אין לנו באמת אלטרנטיבה. אם לא נקנה קוטג' נקנה גבינה, מה זה משנה, אותו יצרן ירוויח בכיס השני. אבל בביגוד, בסמארטפונים, במסעדות וכו וכו וכו וכו יש לנו אלטרנטיבה, ואנחנו לא מממשים אותה! אנחנו הולכים לקנות בקניון, כשיש אאוטלט לא מאד רחוק. אנחנו קונים בסופר היקר, כשיש סופר זול ליד, אנחנו מחליפים כל שנה סמארטפון, למרות שיכולנו לחיות עוד שנה עם הסמארטפון הקיים ועם רכב בן 5 שנים.

לא על הכל אנחנו יכולים לשלוט, אבל יש הרבה דברים שכן. להאשים רק את הממשלה זה להעביר אחריות, לא לקחת אחריות. מחאת הקוטג' נכשלה במקום הכי מהותי, בלקחת אחריות. אם במקום להעביר הכל לממשלה הם היו אומרים ברצינות "אנחנו מתחילים מרד צרכנים, אנחנו הופכים לצרכנים שקולים, זהירים, מחושבים" זה מה שהיה מפחיד באמת את הכלכלה פה ומזיז משהו. אבל זה היה דורש יותר מידי מאמץ מהצרצר הנהנתן שהלך לראות את שלמה ארצי בכיכר ומסתפק בלשבת בבית הקפה ולהתלונן על יוקר המחיה.





ושלא נטעה, בהחלט יש בעיות כלכליות בישראל. יש פערים חברתיים בלתי מתקבלים על הדעת, יש הפנית כספים בצורה מעוותת, יש לממשלה הרבה הרבה הרבה מאד בעיות. אבל אם נשב ונחכה שהממשלה תהיה אבא ואמא ותטפל בנו (ועוד בזמן שאנחנו מצביעים לאותם נבחרים שוב..), אנחנו נשאר באותו מצב, להם למעלה אין שום אינטרס לשנות. לכן הדרך היחידה לשנות היא שאנחנו נתחיל את השינוי, אנחנו נשנה את ההתנהגות שלנו ובכך נשנה את המציאות וזה יחייב אותם להגיב אלינו.



דיפי, שלא רק נואמת את מה שהיא כתבה פה, אלא גם חיה את זה עד הסוף הלכה למעשה.
דיפי, שלא משתפת פעולה עם הצד היקר של המחירים ויודעת שיש אלטרנטיבה ואפשר אחרת מניסיון אישי יומיומי (אגב, גם בנושאי דיור).
דיפי, שחושבת שהדרך לשנות היא לדבר על זה, וכשכולנו נשתף פעולה אז נביא לשינוי.
דיפי, שלא בטוחה אם היא יותר פסימית או יותר נאיבית.

 

dify

New member
ויש לי הצעה למחשבה

בואי נעשה משחק מחשבתי,
בואי ניקח מוצרים כמו ביגוד, נעשה סקר שוק רציני בארץ בחו"ל שאנחנו חושבים שישראל יכולה לשאוף להתנהל כמוהה. עכשיו נחליט שאנחנו מגדירים שלוש רמות מחירים על פי המחירים הנהוגים במדינה ההיא (בהנחה שהם נמוכים מישראל כמובן
) מחיר מקסימום לבגדי יומיום פשוטים ו/או לא ממותגים, מחיר מקסימום לבגדי יומיום ממותגים ו/או איכותיים ומחיר מקסימום לבגדי אירוע.

כלומר נניח שמחיר חולצה ממותגת בישראל היום היא 300 שח, ובמדינה ההיא המחיר הממוצע הוא 150 שח לחולצות מאותו ז'אנר, אז נפרסם בגלוי וידוע שזה מחיר הידע, כולנו כאיש אחד מחליטים שלא נקנה במחירים שהם מעל מחירי היעד.

אני שואלת אותך ברצינות, את לא חושבת שזה יביא לירידת מחירים?
הרי מה זה מחירי "סוף עונה" אם לא ניסיון למכור במחיר זול יותר את מה שלא נמכר במשך העונה במחיר מלא?

אני מהמרת שלו כולנו כאיש אחד היינו מחליטים לקנות רק עד גובה מקסימום שכזה, אנחנו היינו יוצרים שינוי ברמת המחירים בישראל.
אבל כל עוד יש אנשים שמוכנים לשלם יותר, זה לא יעבוד.
 
יש דברים שאני בהחלט קונה בכמויות

יש אצלינו בסופר תמיד מבצע על מוצר אחד בכל תחום. השבוע היה שמפו של schwarzkopf אחד פלוס אחד. יצא לי יורו ליחידה (פחות מ5 ש"ח) אז קנינו 10, 5 לכל אחד מאיתנו.
אותו המצבע שבוע הבא יהיה על משהו אחר , בטח מרכך או סבון גוף..
נוזל כביסה קונים במבצע, אנחנו מסיימים אותם נורא מהר.
פסטות יש תמיד 1+1 על ברילה, המחיר ליחידה הוא 1.05 אז יוצא לי 2 חבילות ב5 שקלים. אבל המבצע תמיד קיים כך שקונים רק 2 בכל פעם

יש לי המון מקום לאחסן טואלטיקה וחומרי ניקוי אבל באיחסון מזון אני מוגבלת. אם אקנה עכשיו 10 שקיות אורז, אאלץ לפנות להן מקום כך שאוכל אני בקושי קונה במצבע בעיקר בגלל שאין לי איפה לאחסן כמויות.
מזון טרי שהולך למקרר בכלל אין סיכוי שאקנה כפול בגלל מצבע אלא אם כן זה מעדנים או משהו כזה שמחזיק חודש. כן יש מבצע אצל הירקן כל פעם על פרי אחד או ירק אחד ב50% אז אני קונה אבל זה יהיה במקום משהו אחר
 
כן כן וכן


לנו יש סטוקים בעיקר של חיתולים ומטרנות
לחמותי יש סטוקים של גלידות

כל אחד והצריכה שלו.
שיש מבצע בבהחלט קונה וגם אם זה 3+1 אני בהכל משתמשת.
 
אם יש משהו בעניין הזה שלמדתי על עצמי,

זה כך: אם אני יודעת שיש לי מאותו מוצר עוד כמה בבית,אשתמש בו כאוות נפשי...לדג' עם שמפו.....ואם אני יודעת שהשמפו היחידי שיש לי כרגע נמצא במקלחת.....ואין לי עוד אחד.....אשים כמות מינימלית של שמפו וזה יספיק לי לחפיפת השיער.
מקווה שהבנתם מה ניסיתי לומר....שמתי לב זה עם הכל ככה....לכן,אני תמיד דואגת שיהיה בבית ספייר אחד לכל מוצר,ככה אני מרגישה "בטוחה" ולא יכולה "להתקע".....
דבר נוסף,שמתי לב שתמיד על אותם המוצרים יש מבצעים שווים,על טסטר צויס היה כמה פעמים מבצע בשופרסל.....על שניצלים, על אבקות/מרככי כביסה....על דאדאורנטים......על קורנפלקס....אלו דברים שכמעט תמיד במבצעים!
לכן,אם אקנה אוצם עכשיו במבצע לדג',6 יח' קפה...ועוד שבוע יצא מבצע יותר שווה אז בדיעבד "נדפקתי"! אני אקנה רק אם אני יודעת שמעולם לא היה כזה מחיר לטסטר צויס.....והסיכוי ששוב יהיה כזה מחיר הוא נמוך.
אגב,
גפ תמיד כדאי שהכסף ישאר בבנק שלנו ולא בסופר....גם על זה צריך לחשוב.המוצרים עומדים אצלנו במזווה זמן רב ואני מעדיפה שהכסף יעמוד אצלי בבנק......
 
מה שכן,בסופר פארם

ברמת גן שבוע שעבר היה מבצע סימילאק גדול ב:64.99 ש"ח...זה מחיר שכמעט אין אותו....קניתי 5.גם טיטולים....היה מבצע ביינות ביתן של 18 טיטולי בייבי-סיטר ב:10 ש"ח.....זה יוצא מאד משתלם אז קניתי.אבל זה גם הולך בכמויות
ופה אין "להשתמש בתבונה" כי כשהילד צריך לאכול הוא אוכל,וכשהטיטול רטוב...מחליפים!!!
 

dify

New member
בגדול אלו הערות חשובות בעיני :)

אני רק רוצה להגיד לגבי השורה התחתונה, שתמיד שמעתי את המשפט הזה, אבל:
א. עם הריביות של היום.. כסף בבנק לא מרוויח הרבה

ב. זו סיסמא יפה, אבל אם אני מוצאת את עצמי מידי פעם קונה מוצרים במחיר מלא כי במקרה כרגע אני צריכה את המוצר ואין מבצע, אז אני מפסיקה עוד יותר כסף מאשר הריבית הפוטנציאלית של הבנק

ג. המצב בשטח הוא שדווקא אנשים מוכנים לקנות בתשלומים עתידייים, מה שאומר שהם לא רק לא מרוויחים את הריבית בבנק אלא משלמים את הריבית על התשלומים.
אני מעדיפה לרכז את האנרגיה שלי בלהימנע מלקנות בתשלומים מאשר בשאלה איך אני אצליח להשאיר את הכסף בבנק. הריבית על חוב גבוהה יותר מריבית על חיסכון, ובכל זאת אנחנו בכזו קלילות מתחייבים לתשלומים.
 
למעלה