גורשתי בבושת פנים מהטיפול שלי.

golan2072

New member
ניסתה לסלק את הפולשים

ולהגן עליי בפניהם, אבל הם התעקשו לפלוש. אחר כך כשהתקשרתי אליה היא אמרה שממש התרגזה עליהם ושמחה לשמוע שהתלוננתי עליהם...

golan2072

New member
גורשתי בבושת פנים מהטיפול שלי.

היום הלכתי לטיפול בתחנה לבריאות הנפש. העליתי נושאים קשים שקשורים לתקיפה המינית שעברתי. באמצע השיחה הקשה הזו, התפרצה לחדר המזכירה והתחילה לצעוק עלי ועל המטפלת שלי בעניין ביורוקרטי לא ברור וגירשה אותי משם. לא ברור לי למה. למיטב הבנתי, איני זכאי יותר לטיפול נפשי (או אף פסיכיאטרי?) במדינת ישראל. ייתכן שגם איני זכאי לטיפול פרטי. ייתכן שזה כי אני מצביע למפלגה הלא נכונה (?). או אולי סיבה אחרת. אולי פשוט אלוהים החליט וציווה. לא יודע. בכל אופן, למיטב הבנתי, מדינת ישראל החליטה כי אין לי זכות חוקית לטפל בקשיים שלי. בסדר. אתמודד לבד. אסבול. הסבל הוא מה שנגזר עלי משמיים. אין לי שליטה בדבר בחיים האלו.

איני יודע אם אוכל אי פעם לראות פסיכיאטר בישראל (יייתכן ואין לי זכאות לכך). אמשיך לקחת תרופות כל עוד רופאת המשפחה (שאני מקווה שאני עדיין זכאי לטיפול אצלה) תוחל לרשום לי אותן. אם בהמשך יגידו שאיני יכול לקבל אותן ללא אישור נוסף עם פסיכיאטר, אפסיק איתן, ואתחיל לקחת וולריאן (טיפות הרגעה ללא מרשם).

בקיצור, אני צריך לסבול לבד, והתמיכההיחידה שאזכה לה אי פעם תהיה בפורום זה. זו גזירת הגורל שלי, הרי זה אני נגד מנגנון המדינה האדיר שבא לרמוס אותי מסיבות עלומות.

ברור שנפגעת מאוד ממה שקרה ושכתבת את ההודעה הזאת בסערת רגשות, ולכן אני חושבת ומקווה שמדובר בחששות ובסרטים שהכנסת לך לראש, כמו אז שהיה עם הסיפור של הצ׳ק והבנק... אני מקווה שברור לך שהמזכירה התנהגה בצורה לא אתית וחסרת רגישות, הייתי מציעה לך להתלונן עליה!! ולברר עם מישהו סמפטי יותר מה קורה. לא ברור לי אם אמרו לך שאינך זכאי יותר לטיפול יותר או שזה פירוש שלך למקרה הגועלי הזה שקרה... אני חושבת שחייבים לך התנצלות והסבר. וכדאי שתדע שפגישות עם פסיכיאטר בבריאות הנפש אין להם זכות למנוע ממך, תמיד יש זכאות לזה, לעומת זאת טיפול פסיכולוגי במקרים רבים מוגבל בזמן... אבל מה שבטוח שלטיפול פרטי אתה זכאי!! ולמה שלא תהיה??? מי יוכל למנוע ממך כזה דבר?? מאיזה סיבה?? אני מציעה לך לנשום עמוק ולגשת לתחנה ולברר מה קורה וכמובן לספר למנהל המרפאה מה קרה ובאיזה צורה מכוערת... מרגיז מאוד לשמוע שעושים כאלה דברים במקום שאמור לתמוך ולעזור...

golan2072

New member
תודה רבה על התמיכה

התקשרתי למטפלת, היא אמרה שהעניין הוא מריבה (בנושא אדמיניסטרטיבי) בינה לבין המזכירה שאינה קשורה אליי ושאני למעשה לא צד בדבר (ככל הנראה רצו לשפץ משהו או להתקין משהו ופשוט התעלמו מכך שיש שם פגישות טיפוליות בנושאים רציניים
), כך שלמיטב הבנתי אני יכול להמשיך בטיפול בפגישות הבאות. בכל אופן אני אפנה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות על הגסות בה מפריעים לטיפול נפשי ובפרט כאשר עוסקים בנושאים קשים. אני שוקל גם לפנות למבקר המדינה.

golan2072

New member
הסיפור המלא לפי הפרטים שביררתי

זה מה ששלחתי לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות ולמבקר המדינה.
&nbsp
א.\ג.נ.,
&nbsp
אני מטופל מזה מספר שנים במרפאה הקהילתית לבריאות הנפש בYYYYY, הכפופה לבית החולים הפסיכיאטרי בYYYYY. היום (2 באוקטובר 2014), בשעה 10:30, באתי לפגישה טיפולית אצל גב' מיכל YYYYY, בה עלו נושאים קשים (כולל תקיפה מינית שעברתי בעבר). בשעה 10:50 לערך, התפרצו לחדר מזכירת המרפאה וטכנאי ואילצו אותנו - את המטפלת ואותי - להפסיק את הטיפול לרגל התקנת ציוד אלקטרוני כלשהו. גם אני וגם גב' YYYYY הסברנו להם בתקיפות כי אנו באמצע פגישה טיפולית בנושאים רציניים, ושהפרעה זו אינה מתקבלת על הדעת בעת טיפול נפשי. אך הם, בשלהם, אילצו אותנו לסיים את הפגישה מוקדם מהרגיל, ולמעשה נשלחתי הביתה באמצע הפגישה, כאשר רגשות קשים מעיקים עליי. למיטב הבנתי, ההוראה לבצע שיפוץ זה, ללא התחשבות בפגישות הטיפוליות הנערכות במקום, באה ממר אביגדור YYYYY, המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים הפסיכיאטרי בYYYYY, אליו מסונפת התחנה לבריאות הנפש בYYYYY. הטכנאי שהתפרץ לחדר וקטע את הפגישה טען שהוא מצויד באישור מאת דר' YYYYYYYY, מנהל המרפאה הקהילתית לבריאות הנפש בYYYYY.
&nbsp
ברצוני להתלונן על התנהלות זו, שהיא גסה, פוגעת בפרטיות ובחיסיון הטיפול, ואינה עומדת, למיטב הבנתי, בסטנדרטים האתיים המקובלים בתחום בריאות הנפש.
&nbsp
יש לציין כי עקב כך אני שוקל להגיש תביעה לבית הדין לתביעות קטנות בגין עוגמת-הנפש שנגרמה לי.
&nbsp
בנושא זה ייודע גם נציב קבילות הציבור למקצועות הרפואיים במשרד הבריאות.
&nbsp
בברכה,
YYYY גולן YYYY

באמת שווה להרים רעש על דבר כזה

זה עולה על כל דמיון מה שקרה שם. אני לא רוצה אפילו לדמיין מה היה קורה אם טכנאי היה מתפרץ ככה לחדר טיפול שלי. זה מקומם!

golan2072

New member
מצטער על ההןדעה המבוהלת והמטורפת שלי למעלה

פשוט קיבלתי התקף פאניקה קשה מהסיטואציה! ממש מחריד. אני שוקל פשוט לתבוע את משרד הבריאות וייתכן שאף את המזכירה והטכנאי באופן אישי (להתפרץ לחדר טיפולים באמצע טיפול זו הוראה בלתי-אתית בעליל והם היו צריכים לסרב לה אפילו או קיבלו הוראות מההנהלה הבכירה).
&nbsp
בכל אופן אני מקווה שנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות ומבקר המדינה יטפלו בנושא. שלחתי להם מיילים עם הסיפור וכל הפרטים שלי ושל המעורבים בפרשה זו.

hyperlost

New member
לדעתי אם אתה בסוף אתה מקבל את הטיפול.

עזוב אותך מתביעות ובלאגנים.
&nbsp
חבל על הכוח הנפשי שזה יקח ממך..
&nbsp
מה נסגר בסוף ?

golan2072

New member
יש לי פגישה טיפולית ב-23 באוקטובר

מקו שאז לא יפריעו כל מיני נודניקים חסרי תרבות

וואו... |תמיכה|

קראתי עכשיו את כל הסיפור, את כל התגובות...
זה כל כך לא הוגן שאתה צריך לעבור את זה. איזה חוסר התחשבות של כל הצדדים... (חוץ מהמטפלת, שעמדה להגנתך).
אני מאמינה שבמשרד הבריאות יש להם מספיק שכל כדי להבין שתלונה על בית החולים יכולה להתפתח למשהו גדול וציבורי (אפשר לפנות לתקשורת, להגדיל את הסיפור, למצוא עוד מקרים, ללכת על תביעה ייצוגית...) ויחליטו לטפל בנושא עכשיו ולסגור עניין - אז לדעתי תקבל מה שאתה צריך, בין אם זה מאכפתיות או מפוליטיקה.
אשמח לעדכונים, לדעת מה קורה איתך, אם המצב משתפר...
המון חיבוקים בינתיים!

למעלה