קניות ורכש לחמשוש

RINAT35

New member
שאלות שאלות...והרבה התלבטויות

היי,
מזמן לא הייתי כאן....חוסר זמן...(מקווה ששירשרתי נכון...בתקווה שלא תרביצו לי
).

נכון, הנושא הזה נדוש.....
נכון, כבר עלתה שאלה דומה לזו בשירשור הזה.....אבל, אצלי זו התלבטות שונה וגם יש לי עוד התלבטויות מלבד עגלות).

נכון, שאלתי בעבר על רכישת עגלות. עניתן לי באופן מפורט, והסברתן לי שכל אחת בוחרת עגלה לפי הצרכים שלה.
הצרכים שלי: עגלה קלה (שאצליח לעלות איתה לאוטובוסים. אין לי רכב). ועגלה שהקיפול שלה קליל! (היו עגלות בחנות, שניסיתי...וניסיתי...ולא הצלחתי לקפל. ואני לא בחורה חלשה)
בקיצור -

א. יש לי התלבטות בין עגלה מאחד הדגמים של "בייבי ג'וגר" הפופולרי לבין "ברייטקס B- AGILE"
נכון, הברייטקס קלה לקיפול וקלה במשקל וגם בעלת אמבטיה גבוהה (מתאים לי מאד).
אבל!
לגביי דגם ה"סיטי מיני" הידוע -
1. האמבטיה שלה הופכת להיות צרה במרכזה. (פחות מ- 30 ס"מ רוחב).
2. הטיולון שלה לא מתהפך ( עד כמה חשוב שהטיולון יתהפך??
3. לא ניתן ליישר את המשטח שעליו אמור להניח התינוק את הרגליים בטיולון. כלומר, המצב של הרגליים ישאר ב- 90 מעלות, גם אם הוא ישכב.
4. משענת הגב נראית לי דקיקה ולא תומכת (ממש מרגיש כמו קרטון ...).

לגביי דגם "סיטי ורסה" של "בייבי ג'וגר" -
אחלה עגלה. כל הבעיות שיש ב"סיטי מיני" - באו על פתרונם בדגם ה"וורסה".
מצד שני - זו עגלה כבדה!!
...ויקרה

לגביי ה"ברייטקס B-AGILE

נכון, הוא מתקפל בקלות - כמו ה"סיטי מיני" של בייבי ג'וגר (אבל, בתוספת לחיצה).
אבל, גם בו הטיולון לא מתהפך.
היבואן הודה שהיתה בעיה בקיפול, אשר גרמה לפציעה של הורים ואף לקטיעת זרת אצל אחד ההורים - מדובר על דגמים שנוצרו עד 2013.

למנוסות שבינכן - עד כמה חשוב שהטיולון יתהפך?
מה ניתן לעשות, אם ב"ברייטקס" יש רק אפשרות להשתמש בסלקל שלהם? הסלקל של ברייטקס עולה כמעט 1000 ש"ח!!

ב. יש לי התלבטות לגביי קניית מזרן למיטת תינוק (לא לעריסה).
יש כל כך הרבה סוגים

כמה מכן קנו מזרון עם כל פתחי האוורור בספוג (ולא בכיסוי הרשת).??

בכלל...החלק הקשיח במזרון, בצבע שחור (שעליו אמור להיות מונח תינוק שלא מזמן נולד - נראה לי לא אנושי....
איך אפשר להניח עליו תינוק?

תודה מראש וחג פסח שמח

לגבי הבי אנג'ל

8 אנשים התלוננו על פציעות בכל העולם. חולקה ערכת תיקון. הבעייה טופלה.
אישית לי לא אכפת שהטיולון לא פונה אליי והייתי כך עם פספוס בן כמה ימים. עם את קונה אמבטיה אז את מסודרת ל3 חודשים.

RINAT35

New member
שוב תודה לך...ושוב, מנסה להבהיר לעצמי

השאלה - עד כמה באמת חשוב שהטיולון יסתובב לכיוון האם?

אני מתכוונת לטיולון לאחר שלב האמבטיה.

ו... אשמח לקבל המלצה על עגלה

רגיש81

New member
מניסיון עם שני זעטוטים זה מאוד עוזר

אבל זה לא החלק העיקרי בעגלה ולא צריך לפסול עגלה עם כל שאר היתרונות אם זה היחיד שחסר.
בדני הראשונים היתה לי עגלת מדריד של ד"ר בייביי עם ידית מתהפכת. היתרון שבנסיעה עם כיוון השמש את הופכת את הידית וכך התינוק נוסע נגד כיוון השמשמ והיא לא מפריעה לו. וכנ"ל אם השמש מאחורייך את הופכת את הידית ושוב התינוק נגד כיוון השמש.
הפעם קנינו כעגלה ללא הפונקציה הזו כמובן היה נחמד אם היתה אבל אין.
עגלת GB - zero שלא כלכך מכירים עדיין בארץ, עגלה מ-ד-ה-י-מ-ה!!! קלה, מתקפלת למימדים מינימליים כולל הגלגלים, מאוד נוחה לתפעול - הרכבת אמבטיה, הרכבת סלקל וטיולון. פשוט התאהבנו ממבט ראשון.
ויש אמבטיה כך שב-3-4 חודשים הראשונים ניתן לראות את התינוק.

RINAT35

New member
תודה, רגיש! היכן ניתן להשיג בארץ את העגלה?

את כותבת שאת העגלה ZERO - GB לא מכירים עדין בארץ.
השאלה - איפה קנית אותה?

רגיש81

New member
אני מהצפון אז קנינו אותה בחנות צוציק שבחיפה

אני לא יודעת היכן מוכרים אותה בשאר חלקי הארץ.

https://www.youtube.com/watch?v=jJDx0V-Rm8w
זה הסרטון של העגלה כמובן שיש צבעים אחרים.
היתרון שהיא קלה, גגון שמכסה היטב את הילד, נוחה לתפעול באופן מדהים, פרקטית והבדים שלה נעימים ונושמים שזה מעולה לקיץ הישראלי.
הסלקל מורכב בקלות על העגלה....חסרונות שהידית לא מתהפכת.
ובטח יש עוד שאני אגלה בהמשך.

yoolyul

New member
אני בדילמה דומה בשאלת הטיולון המתהפך

לא מצליחה להחליט עד כמה זה חשוב.
בכל אופן, לאחר שיחה עם מישהי כאן לפני כמה ימים נודע לי על אפשרות נוספת - הברייטקס בי מושן http://www.shopdirect.co.il/p/5455/עגלת-תינוק-ברייטקס#.U0d4ZU2KA5s

אני החלטתי שאם אני הולכת על אחת מהאפשרויות האלה (בייבי גו'גר או ברייטקס) זה יהיה הברייטקס בי מושן, שגם היא מתקפלת באותה צורה, אבל כנראה מעט יותר כבדה.
זה לא פותר את שאלת הטיולון המתהפך גם בה אין את זה, אבל כן נראית לי מתאימה לי יותר מהשתיים האחרות (בייבי ג'וגר וברייטקס בי אייגל)

אני מתלבטת כרגע בין האויסטר שהיא יקרה הרבה יותר אבל ככל הנראה עונה על כל הצרכים - קלה, מתקפלת בקלות, אמבטיה גבוהה, טיולון מתהפך, נוחה. לבין הברייטקס בי מושן - הרבה יותר זולה, קלה לקיפול, אבל קצת יותר כבדה, יש בה ידית מתכווננת (אין בבייבי ג'וגר) אין בה טיולון מתהפך.

שימי לב

לבי מושיין גלגלים מתנפחים. אפשרות לפנצ'ר. ככה היא נראית טוב ויש עכשיו מבצעים.

RINAT35

New member
מיקי, מה זאת אומרת: "גלגלים מתנפחים"?

ומה ההבדל בינם לבין גלגלים מחומר מוקצף?

שיש אפשרות לפנצ'ר

מקבלים מראש ערכת תיקון אם נקרע גלגל. מצד שני הבנתי שהן נוסעות חלק יותר.

RINAT35

New member
yoolyul- ה"אויסטר" - עולה כ- 4000 ש"ח!

1. בעיני, זה מוגזם להשקיע בכזו עגלה.
ממה שניסיתי בחנות (עם מוכר, שניסה להפנות אותי ישר ליקרה ביותר...) - לא הצלחתי לקפל אותה בקלות (ואני לא חלשה).

אני תמיד מבקשת לקפל בעצמי את העגלה. זו לא חוכמה שמוכר עושה להטוטים ומקפל עגלה בחצי שניה.
הרי, אנחנו נצטרך להתמודד עם זה בעצמנו, בסופו של דבר.

2. הקישור שהעלית למעלה - לא נפתח

אבל, במה טובה יותר ה"ברייטקס מושן" (שאינני מכירה עדיין) מה"בי אגיל"?

3. לגביי "ביבי ג'וגר - שימי לב שבחברה הזו יש כמה דגמים.
ישנו הדגם הפשוט (והזול ) של "מיני סיטי". וכמה שהאמבטיה גבוהה....והקיפול קל מאד - יש המון חסרונות.
בדגם שנקרא: "ורסה" (גם הוא מאותה חברה- יש את כל מה שאני מחפשת.
אבל...אבל....היא מאד כבדה! ויקרה!

LolliP0p

New member
אכן זה המחיר שלה

רק אל תשכחי שב4200 את מקבלת גם את הסלקל של סייבקס.
לגבי הקיפול שלה, לעומתך אני דווקא בחורה מאוד חלשה עם חוש טכני ששואף לאפס והבנתי בשניות איך מקפלים אותה והצלחתי לבד אחרי הסבר אחד..
הצלחתי לקפל אותה גם עם בטן של חודש תשיעי בקלי קלות...
כך שלטעמי הקיפול שלה מהמם.

בסופו של דבר , התקציב הוא אכן גורם די מכריע.. והכל שאלה של כמה נוח ואפשרי להוציא ..
מי שמחפש עגלה זולה אכן הסיטי מיני יכולה להיות קלאסית עבורו, יש איתה המון בעיות וויתורים אבל.. אתה מקבל מה שאתה משלם עליו וסך הכל זו עגלה שהרבה אנשים מרוצים ממנה.
אני בחנתי אותה בהתחלה, אבל פשוט לא אהבתי אותה ולא הייתי יכולה לחיות עם הויתורים לגביה, טיולון לא מתהפך, בדים לא איכותיים,הזווית של הרגלים , הפוליגל בגב ועוד ועוד, ממש לא אהבתי אותה..
העדפתי לחסוך ממקום אחר ולהשקיע בעגלה טובה, אז ויתרתי על חדר ילדים מדוגם, אני מתחילה בלי שידת החתלה לראות איך זה הולך לי ומיטה נקנה בשלב מאוחר יותר כנראה ביד2..
לגבי הורסה שך בייבי ג'וגר, היא כבדה,מאוד ,להסתובב עם טיולון כבד זה מבא'ס, לדעתי קריטי שהעגלה תהיה קלה עד כמה שניתן... ומבחינת המחיר היא עולה כמעט כמו האויסטר, עם סלקל זה אפילו יותר מהאויסטר אם אני זוכרת נכון, אז כבר העדפתי ללכת על האויסטר שהיא קלה יותר ויפה יותר ויותר דיברה אלי באופן כללי ...

ולגבי האופציה של טיולון מתהפך כן או לא.. אני דיברתי עם חברות שלי שהן אמהות, יכולה לומר לך שלפחות בחוג המכרים שלי כל מי שהתפשרה על האופציה של טיולון מתהפך די מצטערת על זה ואומרת שבדיעבד לא היתה מתפשרת על זה..
לכן הברייטקס ירדה מהרשימה שלי ..

אגב, יש כאן המלצה של האמהות המנוסות שחוזרת על עצמה,היא אומנם פחות פופולרית אבל אני מבינה את ההגיון מאחוריה, לי אישית זה לא התאים, אבל אולי את תתחברי..
הן אומרות ובצדק שהעגלות המשולבות יקרות מאוד וזה לא בהכרח משתלם, מאחר ועם האמבטיה מבלים חודשים קצרים ולאחר מכן חורשים על הטיולון, כך שמה שבעצם הכי חשוב הוא שהטיולון יהיה נוח וקל כמה שיותר..
העגלות המשולבות בשלב הטיולון תמיד ישקלו יותר מטיולון רגיל וזה די קריטי למטיילות שבינינו שהטיולון יהיה קל עד כמה שניתן.. (יכולה לספר לך שיש לי חברות שקנו למשל את המוצי או הקמיליון של בוגבו ומהר מאוד קנו טיולון בכמה מאות שקלים ודחפו את העגלות היקרות שלהן לבויידעם כי הן היו כבדות מדי..)
כך שאולי כדאי להשכיר עגלת אמבטיה לשלושה-ארבעה חודשים שהן רלוונטיות ולקנות טיולון שיהיה לך נוח לצרכים שלך וישרת אותך הכי טוב לתקופה ארוכה..
אפשרות נוספת היא לקנות טיולון שיכול להישכב לזוית של 180 מעלות ולהשתמש בשק שינה לתקופה שהוא פיצפון עד שהוא יגדל ויוכל לשבת בטיולון..

RINAT35

New member
LolliP0p - תודה רבה על העצות הרבות! ועדיין...

לא הכל הבנתי (מה לעשות...אלה המגבלות של תקשורת וירטואלית לעומת תקשורת פנים מול פנים).

א. לא הבנתי מדוע פסלת לחלוטין את הברייטקס (פסלת גם את ה - B - AGILE?)

ב. כשאת כותבת: "כל מי שהתפשרה על האופציה של טיולון מתהפך" - האם את מתכוונת שההתפשרות היא שהטיולון שלהן לא התהפך?

ג. גם אני שמעתי על העצה לקנות טיולון קל.
אפילו ביררתי בחנות של השכרת עגלות (אבל, אין להם מבחר עצום).
יש חנות שעושה "ליסינג" - אבל אז...צריך להתחייב לשנה שלמה!

ד. האם יש לך המלצה על מזרן למיטת תינוק?

שוב - תודה ענקית.

מנסה לסכם לכן

בקיץ חם!!!! לא צריך שום כיסוי וגם חם באמבטיה.

אם אתן הולכות על אמבטיה-אפשר גם להשכיר. לא משנה אם הטיולון פונה אליכן.

משיחה עם משהי שגם צריכה ללדת בקרוב. זה נותן לה הרבה בטחון שהילד פונה אליה. כנראה שבילד שלישי כבר פחות חרדים.

חובה שיהיה קל לקפל את הטיולון ושיכנס לרכב. על זה על תתפשרו.

ובכל מקרה

הכי חשוב זה הטיולון. בגיל 8-9 חודשים הרבה קונות טיולון.
ממש בזבוז כסף להוציא יותר מ2000 שח על עגלה.

ואם לא קונים שידת החתלה כדי לחסוך באיקאה יש שידות ב200 שח בערך שמיועדות רק להחתלה ובלי מגירות.

אל תשברו את הראד בחרו 2 חנויות וממה שיש שם בחרו עגלה.

RINAT35

New member
מיקי...כפי שכתבתי...במקרה שלי אין רכב

אני צריכה עגלה קלה, שאוכל לעלות איתה לאוטובוס.

אגב, האם במקרה שלך...בילד הראשון - לא השתמשת בטיולון מתהפך?

האם ניתן להתפשר על אפשרות ליישר את רגליי הילד? (לא יודע...נראה לי חשוב, דווקא בשלבים הראשונים).

אוף! כל כך הרבה דברים נראים לי חשובים...למה אין עגלה מושלמת?

למעלה