קניות ורכש לחמשוש

tallyko

New member
דוקא בשלבים הראשונים פחות חשוב

בהתחלה (אצלי היא ממש פיצית, אז ההתחלה היתה הרבה מאד זמן) הם בכלל לא מגיעים למסעד רגליים, ככה שהזוית שלו ממש לא קריטית. אח"כ זה כבר תלוי כמה זה חשוב לך. לי היה חשוב ובאמת במדריד הוא מתכוונן.

זה לא חשוב

3 ילדים
מעולם לא השתמשתי בכלל בטיולוןשל העגלה הראשונית...
תמיד טיולון ייעודי שבנוי מלכתחילה להיות רק טיולון
ולכן אגב גם לא קניתי עגלה "רב תכליתית" - ל-5 חודשים הראשונים השאלתי מחברות/קניתי יד 2 איזה עגלה שמצאתי במחיר סביר ויש לה אמבטיה+נכנסת לרכב שלי. גםאם היא לא הכי נוחה לקיפול/היגוי/עבירות ושאר בבל"ת
בגיל 4-5 חודשים (והילדים שלי נולדים קטנים בין 1730 גרם ל2190) הם עברו לטיולון שעוצב להיות אך ורק טיולון- הכי יקרים עולים 1500 ש"ח, שוקלים חצי ממה שעגלה "רב תכליתית" שוקלת , מתקפלים למטריה והכי חשוב- עם טיולון מסתובבים לפחות שנה ולרב שנתיים! הוא הרבה יותר חשוב וחבל לקנות "גם וגם וגם וגם" שבעצם קונים טיולון שלא עוצב להיות רק טיולון לכן יש בו פשרות (במשקל, בנוחות וכו')
ולא- לא חשוב טיולון עם הפנים אליי. זה ממש ממש ממש לא מזיז להם

RINAT35

New member
עינב, אני אכן זוכרת שבעבר המלצת בדיוק כך..אבל

ראשית - תודה!

שנית - יש הבדל בין מישהי שיש לה רכב...לבין מישהי שמתניידת בעיקר באוטובוסים.
כלומר, כן חשוב לי הקיפול, כן חשוב לי העבירות (הרי אמבטיה מכבידה מאד על העגלה, וגם אני כן רואה את עצמי מתניידת ברגל. אמנם אני ואת גרות באותה עיר (?) ולא במושב, ובכל זאת, שוב, כאשר אין רכב - משתמשים הרבה בהליכות.).

שלישית - אין לי ממי להשאיל. ואין לי כוח לחפש ב"יד 2".

ישנה חנות שמשכירה עגלות (לאיזו תקופה שהלקוחה רוצה) - אבל, במלאי אין להם דווקא את העגלות הקלות.
ומצד שני - הם עושים "ליסינג" (כן...כמו ברכב
) - אבל אז, משלמים מאה ומשהו ש"ח לחודש! וחייבים להתחייב לשנה.

ודבר אחרון - לגביי הטיולון שמופנה עם הפנים לרחוב בלבד - האם זה לא משנה גם בשלבים הראשונים (כלומר, כשתינוק עובר משלב האמבטיה לשלב הטיולון...והוא רק בן 5 חודשים)??

אשמח לקבל המלצה גם על קניית מזרן

מי שאין לה רכב

חשוב שהעגלה תהיה לה נוחה באותה מידה- והקיפול הרבה פחות חשוב כי היא לא מקפלת לבגאז'....
בשלב האמבטיה אין משמעות לעדלה קלה- לי יש טנק מאוד כבד. להפך- זה לא מפריע בשלב האמטיה....
כל הילדים שלי עברו לטיולון בגיל 4-5 חודשים וזה לא מפריע בגרוש שהפנים קדימה- להפך- הם סוף סוף רואים משהו חוץ מהפנים שלי- שעם כל הכבוד ליופיי, לראות עצים פרפרים, פרחים ואנשים אחרים זה יותר מעניין
אין לי מושג לגבי מזרון- קניתי מה שהיה במחיר סביר בחנות ולא הקדשתי לזה מחשבה

RINAT35

New member
את המשפט השני לא הבנתי...

לא הבנתי את המשפט: "בשלב האמבטיה אין משמעות לעגלה קלה- לי יש טנק מאוד כבד. להפך- זה לא מפריע בשלב האמטיה"

הרי...לעניות דעתי...ככל שהעלה תהיה כבדה, יהיה קשה יותר להתנייד איתה אפילו בשטח ישר. על אחת כמה וכמה, כאשר צריך לעלות איתה לאוטובוס.
אז...תוסיפי לזה אמבטיה...וקיבלת עגלה שבקושי זזה (שוב, אלו רק השערות...אין לי נסיון בנושאים אלה).

לגביי מזרן - גם כאן יש כל כך הרבה מגוון (של מזרנים שונים ומשונים "נושמים" ...עם "פתחי איוורור" ...).
המוכרים תמיד משגעים את הראש עם "צד קשה - לתינוק, עד גיל שנה.
(בחיי שאני לא מבינה איך תינוק יוכל לישון על צד כל כך קשיח!).

המזרן הכי פשוט, אבל עם צד קשיח (שנמצא עם תו תקן), לא זול. (מתחיל במחיר של 450 ש"ח).

בקיצור - אפשר לשתגע

אין לזה משמעות

הכוונה שבאוטובוסים אין משמעות לקיפול
לי לא משנה המשקל כל עוד אני לא מרימה את זה לבג'אז 3 פעמים ביום....
באוטובוס את לא מרימה- את מעלה את העגלה עם תנופה ויש לזה משמעות. אני אוהבת בשלב האמבטיה עגלה יציבה ונוחה. עדיף לא רחבה מדי אם את מתנהלת באוטובוס (ונראה לי שאנחנו לא באותה עיר כי בעיר שלי בקושי יש אוטובוסים)
כן- מזרן בסיסי עולה 400-500 ש"ח. אין ברירה. אבל זה משמש להרבה זמן אם משתמשים אחרי המיטת תינוק במיטת מעבר (אצלי זה שימש כמעט 3 שנים). אבל כן יש חשיבות לצד קשיח- זה מקטין סיכון למוות בעריסה. המזרן הנוכחי שלי עלה משהו כמו 450 ויש לו 2 צדדים- בגיל שנה הופכים

נראה לי מיותר להשקיע המון

אני זוכרת שניסו למכור לנו מזרון והסבירו שבגלל המשקל של הילד המזרון שוקע וזה עלול לגרום לו להחנק ?!
הילד שוקל 5 ק"ג, הדובי כבד יותר ממנו.

אני קניתי מזרון עם תו תקן וצד אורטופדי קשיח היה נהדר.
מה גם שבחודשים הראשונים היה בעריסה (שממש התפרענו ובנוסף ל-20 ש"ח לחודש השכרה גם קנינו מזרון חדש ב-50 ש"ח).
ובגיל שנה וחצי הוא עבר למיטת מעבר כך שהשתמשנו במזרון הזה פחות משנה.

RINAT35

New member
ואשמח לקבל עוד המלצות על עגלות ומזרן

מזרן למיטה...

תודה!

AdaBl

New member
אנחנו קנינו בסוף peg perego

אחרי התלבטויות בין ג'וגר וברייטקס, שינינו כיוון...
בהתחלה פג פרגו נראתה ברמת מחיר אחרת לגמרי מהג'וגר והברייטקס. לי היה חשוב שמשטח הרגליים כן יתיישר וזה קיים רק בדגם היותר יקר של ג'וגר ובדגם 2014 של בי אג'יל שכבר מצמצמים את פערי המחירים עם פרגו.
לא היה לי חשוב נושא הכיוון של הטיולון כי הבנתי שבשלב הזה מאוד מעניין לתינוקות להסתכל מסביב.
הפריע לי קצת בג'וגר ובברייטקס הגב הדקיק.
הכל בעירבון מוגבל כי זה הריון ראשון אז אולי דברים שאנו חושבים שהם חשובים בכלל לא חשובים- אחרת למה העגלות האלה כאלה סופר פופולריות!?

ולבסוף, הסתבר שקיבלנו החלטה בדיוק בזמן כי פג פרגו החליפו קולקציה ל-2014 והעלו את המחיר. עכשיו טיולון, אמבטיה וסל קל עולים 4500 ש"ח בחנויות. יש מקומות בודדים שאפשר למצא בהם את העגלות של 2013 בסביבות 3800 ש"ח לכל הסט הזה...
הדגם שקנינו נקרא book plus sportivo

RINAT35

New member
תודה! אכן יקר ו...

האם העגלה הזו לא כבדה?

מדוע ויתרתם על B-AGILE של ברייטקס?
הרי בדגם של 2014 יש אפשרות ליישר את הרגליים (נכון, הטיולון לא מתהפך, אבל הידית מתכווננת).

אני רושמת לפניי את הדגם שקנית. אברר אם אכן קיים.
אגב, איך הסלקל שלו?

ממליצה בחום על פג פרגו בוק פלוס

אני מתניידת המון באוטובוסים והיא מאוד נוחה לי
עם עבירות מעולה
ודווקא חשוב כשמתניידים באוטובוסים שתהיה עגלה מסיבית יחסית, שלא תקבל מכה מכל שטות

אני קניתי בבייבי-לאב בחולון את הדגמים "הישנים" של 2013, ובגלל שסגרתי להם פינה ולקחתי אמבטיה מדגם אחד וטיולון מדגם אחר (אחד אדום ואחד אפור, מה שנשאר להם במלאי) הם עשו לי הנחה ויצא לי כולל הכל פחות מ-3

AdaBl

New member
לא כבדה ואני מקפלת אותה לבד!

באמת לא חכמה שמקפלים אותה מולך, אני הסתבכתי כמעט עם כל מה שניסיתי... הרגשתי כזאת חסרת קואורדינציה

B-agile של 2014 כבר מגיעה למחיר של פג פרגו כמעט, אבל הבדים של פג והגב הקשיח נראים ברמה אחרת לגמרי...גם מעצבן שהם הוסיפו 2 פונקציות מסכנות והקפיצו על זה את המחיר באיזה 800 ש"ח...
לא יודעת מה המדדים לסל- קל , זה סל קל שלהם, של פג (הם יקרים יחסית) והוא אמור איכשהו להפוך לכסא בטיחות ולשמש עד גיל 4.

tallyko

New member
ממליצה שוב (ושוב ושוב)

על "מדריד" של ד"ר בייבי.
אמנם אין אמבטיה, אבל אני לא ראיתי בזה חיסרון. הבת שלי ילידת ינואר, ובין הכיסויים של העגלה, כיסוי הרגליים והשק שינה שקנינו, לא היתה בעיה. הוספתי לעגלה מזרן והיא שימשה נהדר גם בתקופת השכיבה.
היא לא כבדה (8.5 ק"ג) מתקפלת בקלי קלות, ואני מכניסה אותה בכיף בדיהטסו סיריון.
יש לה ידית מתהפכת - כלומר, בכל שלב שהוא אפשר להפוך את הידית, גם תו"כ שימוש, ולא צריך להפוך את כל הטיולון. יש סלקל תואם שמתלבש על העגלה, ואנחנו שילמנו בדצמבר 2012 1000 ש"ח על העגלה ועוד 700 על סלקל.

KarinDi

New member
גם לנו

הייתה עגלה כלשהי של ד"ר בייבי, אין לי מושג מה שם הדגם כי קיבלנו אותה יד3.
ילדתי בפברואר בירושלים, ירד שלג כשיצאנו מבית החולים ועדיין לא ראיתי שום צורך באמבטיה, הסתדרנו ממש בסדר עם העגלה הזו. קנינו מזרן שעלה פחות מ-20 ש"ח וזהו. לא הייתה לה ידית מתהפכת, לא נראה לי שזה הפריע לי או לנסיכה.
עכשיו בלידה שניה ממש לא מתכוונת להוציא כסף על אמבטיה. ממש לא מבינה את הצורך בזה, ואת המחירים המופרכים לגמרי של עגלות באופן כללי...

קטניפ

New member
מזרן לעגלה? סדין לעגלה?

אני מנסה להבין אם יש צורך לקנות מעבר לעגלה גם מזרן ייעודי, האם יש צורך בסדין למזרן העגלה?
ועוד שאלה - מישהי מכן עשתה שימוש בשק שינה לתינוק? זה שימושי?

תלוי איזו עגלה את קונה

אצלי בעגלה (בחלק של האמבטיה) היה מזרן, דק יחסית כחלק מהעגלה, שניתן להוציא ועליו שמתי סדין
פיצי שלי לא היה פלטן ועדיין נראה לי שיותר נעים להניח את הראש על סדין וגם כדי לא לכבס את המזרן כל יומיים
במידה ומתלכלך.
יש סדינים ממש זולים לעגלה או אם את לא רוצה תמיד יכולה לשים טטרא ולמתוח היטב

לגבי שק שינה, לא היה לי

מזרן וסדין.

רצוי מאוד אם אין בעגלה. במיוחד בקיץ הם מזיעים. 2 סדינים מספיק.
שק שינה- לי היתה שמיכה שנסגרה בתקתקים לשק עם כובע מומלץ מאוד אבל רק לתינוקות חורף.
אם נשאר תקציב עדיף להשקיע במזרן פעילות גדול שיונח על הרצפה.

למעלה