דתלש11

New member

אז ככה, אני בן 23 וגר בת"א כבר תקופה,אני בא מרקע דתי ואני מרגיש שהמחסומים שבניתי ובנו סביבי כל החיים לא מצליחים לרדת ממני. רוצה להתנסות, לצאת לדייטים וסטוצים, הכל - אבל פשוט מרגיש לכוד בתוך כלוב שהמוח שלי מסרב לשחרר אותי ממנו.
רק היום באטרף למשל שניים שנראים לטעמי כבר הציעו לי להיפגש, ואני מת לעשות את זה אבל פשוט לא מרגיש שאני מסוגל :/ אפילו מסתם סטוץ לא רציני אני מפחד למרות שאני רוצה.
ולמה? מהחוסר ניסיון כבר בגיל מתקדם, הדימוי העצמי הנמוך, ביקורתיות עצמית קשה מדי, והפחד מלהיפגע. קשה לי מאוד לעבור מהוירטואליות למציאות, אפילו רק לטלפון, כל הזמן רצות לי מחשבות בראש כמו האם אני יספק את הסחורה חיצונית כמו בתמונות? מה אם הוא יראה שאני קצת נשי? לא חטוב כמו שהוא רוצה? ומה אם אני ישעמם אותו? רמת האכזריות והביקורתיות שם כ"כ גבוהה שאני משליך את זה על הכל ומוותר מראש..פיתחתי פוביה רצינית שאני לא מצליח להשתחרר ממנה וזה פשוט נורא. מעולם לא יצאתי לדייט, לא הייתי עם גבר, אפילו לא נשיקה.. יש פה אפילו הודעה אחת שקראתי של דתל"ש שכותב שהוא נפגע כל הזמן מגברים וסטוצים, ואפילו בו אני מקנא כי עם כמה שנשמע שקשה לו לפחות הוא חווה ומנסה דברים, אני פשוט מסתכל מהצד ולא מסוגל לעשות את הצעד המינימלי ביותר.
נפגשתי עם פסיכולוגית כמה פעמים, לא הרגשתי שזה עוזר לי, פניתי למרכז הגאה ואמרו לי שהם מלאים ושכרגע אין להם איך לעזור לי, שזה איכזב אותי מאוד כי נדרש ממני הרבה אומץ לפנות אליהם, חשבתי שזו הדרך הנכונה, ששם זה צריך להיות, והם איכזבו בגדול. בכל אופן גם אין לי את הכסף לדברים האלה, אני בקושי מסיים את החודש עם השכר דירה הכלכך גבוה.
אני לא יודע איך להוציא את עצמי מהמצב הזה, אין לי פה חברים, אני לא מכיר אף אחד, אם המשפחה הדתייה שלי תגלה שאני גיי זה הסוף שלי איתם אז גם משם אני לא יכול לקבל תמיכה.
באמת שאין לי לאן לפנות. אני מרגיש כ"כ לבד

פשוט תעשה דברים בלי לחשוב

הדבר היחיד שתמיד תזכור *** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן **** סקס מוגן ****
וכו'

ItsikH

Member
קל לומר, קשה לעשות - אבל אין ברירה אלא פשוט להתנסות, לקפוץ למים. אולי הפחד הגדול ביותר הוא מדחיה, ולזה למדתי מאמא שלי שיטה להתמודדות - תחשוב שהגרוע מכל יקרה, ידחו אותך - אז? נכון שזה לא נורא כל כך? לא נעים, ודאי, אבל אפשר לחיות עם זה.

white star

New member
תתחיל בלרכוש חברים

הזכרת את המרכז הגאה, מה עם ללכת לפעילויות חברתיות?
הבידוד שאתה נמצא בו בהחלט לא עוזר למצב שלך.

אתה גם מוזמן לכתוב פה, הרבה חברויות אינטרנטיות הופכות למציאותיות :)

friend2550

New member
חברים - מילת המפתח

אכן מסכים עם White star
חושב שאם תכיר קצת חברים גייז, יהיה לך יותר קל...
גם יפיג את הבדידות והניתוק, גם תוכל להתייעץ ולשאוב עידוד מאנשים שבאמת מכירים אותך....
כתבת שאתה בן 23 ובפרופיל תפוז כתוב 33....בן כמה אתה? (זה רלוונטי לקבוצות בהן תוכל להכיר....)
אם אתה צעיר אולי קבוצות הנוער של איגי:
www.igy.org.il
לא מכיר אותם באופן אישי, כך שאני לא יודע אם זה רעיון טוב, אבל אולי הו"ד (הומואים דתיים) יוכלו לסייע לך גם בטיפול ואולי בהכרות
http://www.hod.org.il/?en=0&sc=-4&pg=5

דתלש11

New member
הלוואי והייתי יכול להצטרף לקבוצות האלה

אבל אני ממש לא מרגיש בנוח.
ברור שליצור חברויות עם הומואים אחרים היה עוזר לי אבל אני באמת לא מוצא את הדרך.....
ולזה שמעליי, אני בן 23, לא 33.

Mr Fahrenheit

New member
אין ברירה. תחושת ה"לא נוח" תעלם במהרה אם

רק תעיז. מאוד ממליץ ללכת למפגש של איגי כמה שיותר מהר לפני יום הולדת 24. אני מרגיש פספוס גדול שלא תפסתי את עצמי בידיים והלכתי בגיל צעיר למפגשים וכשהרגשתי "בשל" או וואטאוור מצאתי את עצמי בגיל 25 בלי יותר מידי מסגרות רשמיות. אל תגיע למצב הזה - ממנו יותר קשה לצאת, בעיניי.

אתה לא יכול להגיד שאתה לא מוצא את הדרך. אתה כן מוצא, אתה פשוט עוד לא מעיז ללכת בה. קדימה.

ItsikH

Member
זו צרה צרורה מאוד ספציפית לקהילה הישראלית שהמסגרות היחידות שקיימות הן לנוער, המסר המובלע הוא שכל הקיום של הקהילה הוא בגיל הזה. בגילאים מבוגרים יותר זו אחריות פרטית שלך, אין קהילה. המסר הוא גורף - אני לבד, אתה לבד, אני אחראי רק לחיים שלי ואתה רק לשלך. זה ההיפך הגמור מקהילה.

Mr Fahrenheit

New member
אני מאשים את איין ראנד

סתם

יש כל מיני אנשים פרטיים שמנסים לייצר מסגרות כאלו ואחרות, אבל קשה להפיץ את המידע הלאה ולא תמיד יש כח לבנאדם אחד או שניים להתמיד במשהו שנעשה כהתנדבות.
יש למבוגרים יותר אולי אופציות להתנדב באגודה או בדברים אחרים שקשורים לציבור הלהט"בי אבל ברוב המסגרות האלו אי אפשר להשתתף בנוח כל עוד אתה בארון ככה שלארוניסטים המקומות מצומצמים אף יותר.

מסכים איתך מאוד שזאת צרה. אולי ביום מן הימים, כשאהיה לגמרי מחוץ לארון, אנסה למצוא משהו שימריא לגילאי 23+..

ItsikH

Member
זה לא הארון דווקא
מרמרת
אופציות ההתנדבות לא מכוונות כלל לכך, כי הנחת המוצא היא שמבוגרים לא זקוקים לתמיכה, וגם אם כן - שיחפשו, זו אחריות שלהם (יש פסיכולוגים בדפי זהב):

נוער - כמו שאמרנו, זה פוטוגני, בהחלט נחוץ, ודאי עדיף על המצב בעבר, אבל לא מספק. אתן דוגמא קיצונית - בית דרור נותן מענה לנוער להט"ב במצוקה, מגיל 18 - תתמודד, וכבר היו מקרים של צעירים שאבדנו אחרי גיל 18, כי לא היה להם לאן להמשיך.
חוש"ן - כאילו הכל טוב אצלנו, כל מה שנותר הוא ההסברה. שוב, מיזם נפלא כשלעצמו, אבל הקהילה עצמה היכן?
הועד למלחמה באיידס - כי חשוב מאוד להלחם בסטיגמה של הנשאים, וחשוב מאוד לעודד שימוש בקונדומים. נו באמת, כאילו העדר מידע על קונדומים זו הסיבה להתפשטות המחלה.
יש עם מי לדבר - קיים כבר 30 שנה, זהו אמצעי חרום בלבד, לא כלי לתמיכה קהילתית ממשית, היה אולי האמצעי היחיד הרלוונטי בתקופתו, היום - צר לי, לא מספיק, רחוק מזה.

ולכל מי שאומר - קום תעשה - אני מציע, מבקש, דוחף כבר שנים, אדישות מוחלטת. אני לא בדיוק טיפוס של מנהיג שמוביל, אבל אני כן יודע לעורר ענין במקום שהוא קיים, וכבר הצלחתי לעורר כזה בעבר במקומות שראיתי צורך. כנראה לא קיים, אנשים בקהילה באמת מפנימים ומאמינים שאין להם זכות לדרוש תמיכה כזו, ממש כשם שאין להם ענין לתת אותה - נגד זה באמת אי אפשר לעשות הרבה.

Mr Fahrenheit

New member
מסכים איתך. בגלל זה הרוב הדומם הזה נמצא

באינטרנט, בעיקר כקוראים סמויים אגב. אני די בטוח שיש הרבה יותר סמויים שקוראים בפורום הזה (אולי על בסיס שבועי, או אפילו חודשי כי הפורום לא סופר-פעיל) מאשר אנשים שכותבים ואותם ה"סמויים" הם אלו שרוצים וצריכים את התמיכה או את המסגרת הזאת להגדלת מעגל החברים.

מקווה שהמפגש שאני מנסה לארגן יצא לפועל ויגיעו אנשים (בנתיים לא הביעו שום התעניינות על התאריך שהוצע..)

למעלה