I want my boy back

המלצות מעולות

מאיה את רואה כמה את נפלאה? אצלנו עבד לעיסה של דברים קשים וטופי. המרפאה בעיסוק שלנו לימדה אותי לנשוף בועות, לשרוק במשרוקית ועבדה איתו עם קשיות - אלו דברים שמאוד עזרו לנעם בזמנו.

טוב לראות אותך פה, ורד

אצלנו גם הייתה גרייה של הפה מאוד חזקה. אצלנו זה דעך עם טיפול דו שבועי ותרגול בבית של גרייה אוראלית ע"י מרפאה בעיסוק. אל תענישי, אל תכעסי זה לא בשליטתו ואני זוכרת שנעם סבל מאוד. הילד מטופל ע"י מרפאה בעיסוק באופן פרטי? כדאי מאוד להתייעץ איתה, וחשוב לתרגל כל הזמן בבית אנחנו הרגשנו שיפור ממשי שהתחלנו לעשות לו גם בבית.

גם אצלנו ../images/Emo10.gif

הטיקים בשיאם, הילד לא מצליח לשבת 5 דקות בכיתה,כולל פרצי זעם ואלימות (אם כי ניכר שהוא בהחלט מתאפק ולא מכה, רק צועק נורא בצורה אלימה ועוה כאילו הוא עלול להכות - הישג גדול בפני עצמו). הוא לא עצמו מאז שמזג האוויר התחלף לשרבי והיום זה פשוט יום נורא. ממרומי 14 שנותיו אני יודעת שזה קשור לשינויים הקיצוניים/פתאומיים במזג האוויר. לגבי גרייה בפה, כשהוא היה קטן (אבל לא קטן מדיי, כמובן) מה שמאוד מאוד עזר לו והיה אהוב עליו היה ....קרח גרוס! לעניות דעתי - בגלל :גם המרקם וגם הקור שהיה קצת מרדים את הכל הפה ומרגיע. ישנם גם צבעים שמציירים על ידי נשיפתם דרך צינור - מכירה?

ליייייי

New member
גם אצלינו...

כבר כמה חודשים גמול לחלוטין, גמילה שעברה חלקה באופן מעורר השתאות ובלי שום פיספוס!!!!!!! פתאום כבר שלושה ימים התחיל לפספס קקי, עושה בתחתונים אומר "לא עושים קקי בתחתונים" ומתפוצץ מצחוק... לא נראית שום סיבה סביבתית,נפשית או אחרת. ממש לא ברור. מזג האויר? יאללה- שיהיה את מי להאשים....

vered73

New member
נשיפה זה דווקא דבר שהוא יודע לעשות

טוב, גם לשרוק במשרוקית. אבל כל השאר ממש לא (מה שתארה מאיארל). דברים קשים - לזה יש חטיפים. מתאים לי מה שאמרת על השינויים במזג האויר. סוף כל סוף לא עוד משהו שאני חושבת שהזיתי אותו. לפחות יש גושפנקה.

mayarel

New member
הרעיון הוא לא רק לדעת לנשוף

אלא גם לעשות את זה בפועל, כלומר לספק באופן יעיל את הצורך בגרייה אורלית, ואז לא יחפש אותה כל היום.. זה הרעיון מאחורי כל דיאטה סנסורית- סיפוק יעיל שעונה על הצרכים, ואז ילד יותר פנוי.

ורד

אצל מטר זה נפתר ע"י טיפול של המרפאה בעיסוק שהתרכזה בגרייה אוראלית. הטיפולים שקבלה בגן לא הספיקו כדאי ומומלץ ללכת למישהי פרטית עם ניסיון בגרייה באזור הפה, וגם לעבוד בבית. תתעודדי, זה פתיר. אצלנו זה נעלם אחרי טיפול. בהצלחה חומד וטוב לראות אותך פה

אנחנו מספקים לו את כל הגירויים

אבל דרך אינטרקציה איתנו. אספר לך מה אנחנו עושים (ואצלנו יש גריה כל הזמן) הוא קופץ במקום? יופי אני מחזיקה את הידיים שלו וקופצת איתו, לוקחת אותו על הידיים וקופצת תוך כדי שיר "קוה, קוה, קוה, קוה, צפרדע ירוקה...", מוציא טרמפולינה והוא עובר לקפוץ על טרמפולינה כאשר אנחנו מחזיקים ידיים. הוא רץ במעגלים? אני מתחילה לרדוף אחריו ולתפוס אותו. אז הריצה הופכת למשחק תופסת כיפי, כאשר הוא כל הזמן מתחיל להיסתכל אחרוה ולבדוק שאני רודפת אחריו. הוא ממש נהנה מזה. או שאני נעמדת בדרכו בתור מחסום והוא צריך לעבור אותי. זה מחייב אותו לנסות לעקוף אותי, לטפס עליי, והוא צוחק ושומר איתי על קשר עין בזמן הזה. זה עובד נהדר עד כדי כך שכאשר הוא מתחיל לרוץ ואני סתם נעמדת הוא ישר רץ אליי ומחבק. עם הגריה האוראלית קצת יותר קשה לי להתערב (הוא נושך את הפלסטיק של המוצץ בטירוף) אבל אני מצחצחת לו שיניים ועושה מסז' סביב הפה, וזה קצת ירד אצלו בזמן אחרון.

SHRONBZ

New member
"הדרך אל האושר"

הדרך אל האושר. כתב אותו אם אני לא טועה האבא שעזר לבן שלו בשיטה שמאוד דומה או זהה לאופשן ובמפנה עובדים לפיה, ראתי אותו לפני מיליון שנה. וממה שהבנתי הDIR לוקח משם דברים כמו להכנס לעולם של הילד ומשם לאט לאט ללכת קדימה .

בירושלים יש קבוצה של אופשן וזה שונה

היי ורדושה, יופי שחזרת אלינו
לגבי אופשן, אני יודעת שהיה כאן פוסט ארוך ממשפחה שעבדה בירושלים בהצלחה מרובה עם צוות של אופשן. גם הם דיווחו על שינוי עצום וגם אם זה מתחיל עם חיקוי ופעילות משותפת, כמו ליד מראות, הרי זה מתקדם הלאה, מהר מאד, לפי יכולת הילד. אני יודעת שאנשי אופשן דוחים בכל מכל את הטענות שמפנה עובדים לפי שיטטתם ומסתייגים ממפנה. הם קוראים לגישה son rise ויש האומרים כי ילדים בוגרי השיטה הם יותר תקשורתיים, אך לא בהכרח ממוקדים על כישורים קוגניטיביים. לגבי גריית פה, מאיה הזכירה פה תרגילים שנתתי לה ויש גם את הפטישון הקטן שרוכשים במ.ש.ל שעוזר לעבודת פה ונותן מענה לגרייה. לרוב, כפי שאת יודעת, גרייה קשורה לחוסר איזון של מינראלים, יותר מאשר לחיפוש תחושתי, אך שווה לעשות את שניהם. ספרות בנושא אופשן יש באנגלית אבל אולי אפשר להשיג מידע מהמרכז בירושלים שלחתי לך את הקישור
תלמה.

vered73

New member
תודה רבה רבה רבה

אני אוריד את ELYTE לשבוע ונראה אולי יש עודף. על כל פני אני פועלת בכל החזיתות. מעבר לכך שזה מפריע לי זה בראש ובראשונה נראה כמטריד את הילד עצמו. (יש מצבים של OVER, כמו כשאנשים רגילים לפעמים לוקים במצמוצים ממתח (ולא רק מגנזיום) וזה מגיע למצבים של מטרד כי יש צורך פיזיולוגי לסגור חזק את העיניים) לגבי השיטות, תודה רבה, אקרא את הכל. נ.ב. לא חזרתי אלא הגחתי לביקור.

vered73

New member
השמיים שוב מעוננים, לכאורה דבר לא

השתנה.
את יודעת, בפורום אחר שבו אני חברה, חסמו משתתף ותיק אחרי שהגברים רבו שם על נושא הספורט והגיעו לפסים אישיים. כאן, לכל אחד כאילו יש את 'הקבוצה' (אג'נדה) שלו, אבל באופן מוחלט. כבר הגענו למצב שכל כמה ימים היו כאן מהומות אישיות, והערות של אנשים כלפיי, שהזדעזעתי מהם. ובחרתי כרגע במילים עדינות. ולכן, בפורום שהוא לא של אוטיזם מברשת השיניים שלי נמצאת כל הזמן. אבל פה בבית, זה כבר הגיע לשלב שכמה פעמים הזמנתי משאית. אבל, עדיין, אני נמצאת מאחורי הקלעים למשפחות חדשות שצריכות כתף ואוזן קשבת. (לפעמים מבקשים ובסוף לא מתקשרים
) (זוכרים? יש שלב שבו השמיים נוגעים באדמה) ויש כאן אנשים נפלאים שנמצאים כאן בשבילי כשגם אצלי יום גשום ושחור (תודה רבה ל1rri) גם כשאני לא גולשת כאן. כך שלמעשה שום דבר לא השתנה, חוץ מההחלטה שקיבלתי עבור הבריאות שלי, לבוא לפעמים עם הפיג'מה לישון כאן, אבל בינתים, רק לפעמים. ושוב תודה לכל העונות ולכל המברכות. יש אנשים שהם תמיד בלב שלי (וגם בפלאפון
)

אור לנו

New member
לגבי האבץ

למה החלטת דווקא להוריד את האבץ? בדר"כ במקרים של גרייה אוראלית מעלים מינון אבץ. אצלנו אחרי המון זמן שלא הייתה גרייה אוראלית הפשוש התחיל לאכול את החולצות שלו שוב. העליתי את מינון האבץ של אי לייט ובמקביל הוספתי עוד סוג של אבץ והגרייה נעלמה כמעט לגמרי.

vered73

New member
כי זה הופיע בבת אחת. לכן אני בטוחה

שמדובר או בעודף או בחשיפה למשהו שלילי. אגב, לימוד ג'סטות בהחלט מלמדים בגן ולפעמים הוא משתמש בהן. ולגבי התמונות - זה בהחלט דומה לPECS וגם את זה התחילו לאחרונה בגן. את יודעת איך זה, מחפשים תוצאות מהירות וזה לא תמיד קל נפשית במיוחד עם אופי כמו שלי שרוצה הכל מהר ועכשיו.

ורד, אני כבר מזמן הגעתי

למסקנה שעלייה בגרייה אצל תומר קשורה לשינויי מזג אויר. זה תמיד מגיע בגלים גבוהים מאד באוקטובר-נובמבר ושוב במרץ-אפריל. השבוע זה היה מורגש אצלנו במיוחד. לעיסה חזקה מאד של המוצץ, מצמוצי עיניים, אצבעות עמוק בתוך הפה ועוד (את בטח מכירה). אנחנו החלטנו לעשות (שוב!) פסק זמן מכל התוספים (למעט ויטמין C ופרוביוטיקה לטובת העצירות) ולהתחיל שוב מחדש. זה מייגע אבל בפעם האחרונה שעשינו את זה זה עבד טוב. דורית

vered73

New member
רק לאחרונה עשינו RESET אז בלתי

אפשרי. אבל אם הגריה קשורה במזג האויר, יכול להיות שזה קשור ברמת הסרוטונין במוח. עכשיו נתת לי רעיון להוסיף בבוקר 5HTP ואולי זה יסגור איזשהו מעגל ביוכימי שקשור בגריה. מה דעתך?

למעלה