I talk to the wind

תמיד היה לי נורא מוזר

יש הרבה להקות מקצועיות שמזייפות... כנ"ל דרים תיאטר בהופעות...

שמע, אף אחד לא מושלם

כמובן שתלוי בתדירות הזיופים ובמידתם, אך זה קורה, ויש להקות גדולות עם זמרים לא כל כך גדולים. אני חייב לתת כדוגמא את דרק שולמן מג'נטל ג'ייאנט, שלדעתי יש לו קול ענק אבל לפעמים הוא לוקח על עצמו קצת יותר ממה שהמנעד מרשה לו, ויש לזה מחיר. אז אתה יכול להתעכב על הזיופים או שאתה יכול להעריך את המאמץ - ובזה אני בוחר בדרך כלל. חוץ מזה שבשיר הספציפי זה לא פוגם בשיר, לדעתי. זה אפילו נחמד.

אחד העם1

New member
כחובב קווין מושבע תרשו לי לתפוס קצת

תחת... פרדי לא זייף

begone

New member
זה בגלל שאתה דור חדש

דניאל, תאמין או לא - אבל פעם, בשנות השישים והשבעים, עדיין לא היו תוכנות מחשב שידעו לתקן זיופים ו"לנקות" את ההקלטה מרעשים 'מיותרים'. באותה תקופה ההקלטות נשמעו קצת מלוכלכות, מטולאות, אנלוגיות, רועשות וטבעיות לחלוטין. כיום, בעידן הדיגיטלי, המון להקות משתמשות בתוכנות בשביל לתקן תפקידי תופים שחרגו מהקצב, ליישר את הקול של הסולן, להעלים מן העין כל מיני גליצ'ים ופאשלות - והתוצאה הסופית נשמעת לפעמים לא טבעית, ואף מקוממת. לא אשכח אף פעם איך קראתי במגזין מוסיקה כלשהו (לא זוכר איפה), שהקלידן צ'יק קוריאה העסיק בן-אדם שכל תפקידו היה לנקות את הסאונד של האלבום, כך שאפילו הצליל של ה'סנר-דראם' לא ירטוט כאשר הבס מנגן. אז זה נכון שהסאונד באמת נפלא, אבל זה לא נשמע אנושי, וכאן יש הפסד מסוים. במיוחד אם אתה בן-אדם שראה הרכבים בהופעה, ואתה יודע שאי אפשר להישמע ככה אף פעם באמת.

וואו תודה על החידוש... :)

לא היה לי מושג! איזה ענק.. יש תאופציות האלה גם באולפנים בארץ???

begone

New member
בכל אולפן נורמלי

ולא צריך אולפן בשביל זה - אני מכיר אנשים שעובדים על מוסיקה בבית, והם הורידו תוכנות כאלה באינטרנט (חלקן לא חוקיות, כמובן). לדעתי תוכנת פרוטולס (protools) יודעת, למשל, לקחת קטעי תופים ו"להלביש" אותם על התיבה בדיוק בביט הנכון. זה מאוד שימושי בפופ מסחרי, למשל, שבו העיבודים בדרך כלל מתוכנתים להיות מושלמים, כמו מכונית יפנית.

אלוהי הסאונד

תוכנת הפרוטולס זו אחת התוכנות המדהימות ביותר שראיתי בחיים שלי. עם כח עיבוד מספק וציוד רציני - מדובר בגן עדן של הפקה. פשוט לשבת על העננים ולסדר את הפרחים.

cut2

New member
ומי שרוצה

לפני שנה (בערך), דיגידיזיין שחררו באתר הבית של שלהם גרסא של 8 ערוצים לתוכנה. גרסה מלאה, רק שבמקום 128 ערוצים יש 8. זה מצויין למי שמקליט סקיצות או דברים "רזים", כי באמת מדובר בחיה אמיתית.

ganooov

New member
היי.. ../images/Emo13.gif

קחואת Live At New York של זאפה כדוגמה לטיפול בהופעה חיה
. אגב, יש זמרים שמזייפים, ויש זמרים שמאווווווד מזייפים: מארק קנופפלר, לדוגמה
. אגב, האלבום החי הראשון שלא עבר טיפול באולפן לפני ההפצה (בלי תיקונים ובלי טיפול בסאונד) זה Alchamy של דייר סטרייטס, מה שמראה שיש כאלה שאפילו מתגאים בזה. אגב, אני אישית שר את גירסאות הלייב במקרה שיש לי גם את המקור וגם את ההופעה, זה נותן לצליל הרבה יותר אנושיות
.

אני דוקא חושב שזה בדיוק הקטע

זה כל העניין בהקלטות אולפן, ואני תמיד הפרדתי לחלוטין בין ביצועים חיים להקלטות אולפן. מדובר בשני תוצרים שונים של להקה או אמן. מה שמנסים לעשות באולפן זה להעביר בצורה הברורה והנקייה ביותר את כל הרעיונות המוסיקליים שעברו בראש של הבנאדם כשהוא הלחין ועיבד את הקטע. בהופעה חיה יצא לו להתייסר פעמים רבות על חוסר השלמות שקרה בטעות, כי לא משנה כמה הוא מוכשר טכנית - הוא תמיד יהיה ביקורתי כלפי עצמו, וזה אפילו מחמיר ככל שמשתפרים בביצוע. ולכן יש תמיד את אפשרות ההקלטה והעריכה, כי צריך לפחות הזדמנות אחת להראות לקהל בדיוק למה הוא התכוון. זה נכון במיוחד כלפי מי שלא מבצע מי-יודע-מה, אבל זה נכון לא פחות גם לגבי כל השאר.

RamiSun

New member
ואני חושב שזאת הסיבה,

שכל להקות הפרוג העכשויות גם מצד הנאו וגם מצד הפרוג-מטאל, נשמעות כל כך קרות.... ואוספות כל כך הרבה מתנגדים. בעברי הרחוק עבדתי עם קלידן מאוד מוכשר שנהג לנגן תופים במכונת תופים בהקלטות שלו, ולאחר שהשיר היה מוכן, הוא היה עובד עם כל מיני כלי עריכה בכדי לעשות "טעויות אנוש" קטנות , איחורים וכאלו.... בכדי לתת לשיר יותר פיל, וזה עבד רצח......

CaerBannog

New member
אני אישית

מוצא דבר נהדר בחוסר המושלמות של ההופעות, ומשתדל, עם יש שיר שינשמע שיכול להיות מעניין ככה, לשמוע אותו גם בגירסת הופעה, לפעמים זה יכול להיות מאוד מעניין

begone

New member
יש הבדל עצום

בין הפקה אולפנית משובחת, שבה הסאונד נקי ונעים, לבין הפקה אובר-מצוחצחת, שבה אפשר להבחין בביצועים בלתי-אנושיים (זה בולט במיוחד בתחום הוואקלי, ובעיקר במקומות בהם נדרשת הפסקת-נשימה מצד הזמר, והוא משום-מה מצליח להמשיך ולשיר בלי לקחת אוויר...). חוץ מזה, חלק מהחן של הרוקנרול זה הדברים הקטנים שנשמעים 'חיים ונושמים', כמו חיכוכים של יד הגיטריסט על הצוואר, מכת 'סנר' מהירה-מדי או "לא במקום", נשימה של זמר, גליץ' של באס. זה נותן לכל הסיפור תחושה ביתית, שלא לומר אותנטית. חלק גדול מהפרוג-מטאל פשוט לא נשמע אנושי. וחבל שכך. טריק ידוע של 'ליקוויד טנשן אקספרימנט' היה לקחת אילתור של קלידים, ללמוד אותו בעל-פה ואז להקליט לצידו סולו זהה של גיטרה, כאילו האילתור היה מתוכנן-מראש. זה טריק קצת מלוכלך - אתה משתמש באילתור כדי להפוך אותו למוטיב.

קצת מוקצן, לא?

יכול להיות שפשוט לא נשאר להם מספיק כסף להקליט טייק נוסף רק בשביל זיוף אחד...

למעלה