i need support and some information

daniela83

New member
i need support and some information

my son is 7, and goes to a regular school
he has astistance which i pay for,
now the problem is, that from MATIA they don\t allow me that the aba educator that i have
speaks with the teacher nor my son with the asstistant.
i spoke with the director of MATIA back in september and she told me that there will be no problem for the ABA educator
to do her work at school.
it has been more than 4 month that nobody saw my son from matia,
and speaking with the director she lied in my face that she never told me about the A BA to give the program at school!!! and put down the phone in my face

what can i do?

can they play around with me like that as they wish???? and they don't do theit work neither, 4 month passed without that the
matia comes to see my son!!!!

TikvaBonneh

New member
בעיה ידועה וכואבת

בשביל ששילוב יחידני יהיה מוצלח, צריך לא רק השקעה מצד ההורים אלא גם רצון טוב של הצוות החינוכי.

TikvaBonneh

New member
הבן שלי משולב מתוך כיתת תקשורת

רק בחלק מהמקצועות, ובד"כ לא לבד, המשלבת לוקחת אותו יחד עם עוד ילד מהכיתה שלו לכיתה הגדולה. זה שילוב חלקי.

yuliyuli1

New member
אסור לנו להשלים עם זה

כתבתי מכתב לשר החינוך (שי פירון) בנושא לפני חודש אבל לא קיבלתי שום תגובה.
אני חושבת שעוד הורים צריכים לפנות אליו כדי שמשהו יתחיל לזוז.

הבעיה היא - של מי האחראיות הזו

לדעתי צריך להלחם על זה שמתיא תתן מענה אמיתי ולא כאילו
במקום זה אנחנו נאבקים על להכניס שירות פרטי לתוך בית ספר - ז"א לקחת את כל האחראיות ואת כל העלות עלינו

זה בלתי אפשרי

הכתובת למאבק הזה זה כנסת ומשרד החינוך. מתיא לא יכולים לעשות עבודה אמיתית כיוון שאין להם משאבים לכך. אז יש עיריות מסוימות שמוסיפות תקציב לעניין הזה מרצונם החופשי, אבל אם עובדים לפי מה שמשרד החינוך נותן - אין שום אפשרות פיזית לקבל מענה מקצועי ממתיא

TikvaBonneh

New member
אבל זה גם בלתי אפשרי

שיתנו רשות חוקית להורים להכניס אנשי צוות שלהם בתשלום לתוך בית ספר ציבורי. ואם הורים לא מרוצים מהמורה למתמטיקה, הם יכולים מבחינה חוקית להכניס לבית הספר מורה מטעמם שתלמד את הילד שלהם ולשלם לה? אני לא רואה איך יאשרו כזה דבר. זה *חינוך אפור*. כל זמן שאנחנו עושים את זה מתחת לשולחן, אז מעלימים עין. הדרישה להוסיף תקציב למתי"א לצורך הדרכה, לעומת זאת, היא דרישה מאוד חשובה וחיונית. צריך לחשוב גם על הורים שלא יכולים לשלם. גם להם יש זכות לשלב את הילדים שלהם.

אין שום קשר בין תצפית של מנחה פרטית

לבין להכניס מורה פרטית. כשלילד יש תוכנית טיפולית והיא לא מתואמת עם המסגרת זה מאוד בעייתי בעיניי. מנחה פרטית, כמו גם פסיכולוג פרטי היא אשת מקצוע וכפופה לאתיקה מקצועית. היא לא הולכת לספר לי על מורים וילדים אחרים או דברים אחרים שהיא רואה בבית הספר. היא עושה תצפית כדי לראות איפה הקשיים של הילד, כדי לבנות תוכנית יעילה בבית. כמו שאם עושים אבחון באים הרבה פעמים לעשות תצפית במסגרת. כי התנהלות של הילד במסגרת לימודים שונה מהבית וחשוב מאוד כדי שטיפול יהיה יעיל לראות את הילד בכל המצבים. כל הביקורים של מנחה שלנו בתוך מסגרת לימודית היו מאושרים ע"י מנהל המסגרת והמפקחת ואף אחד לא העלים עין.

TikvaBonneh

New member
אוקיי, הבנתי

חשבתי שהכוונה הייתה שהמנחה גם תצפה בצוות בבית הספר ותדריך אותו. כי אצלנו היא עשתה את זה.

היא כמובן לא יכולה להדריך את הצוות

אבל היא יכולה להגיע לישיבות צוות ולהביע דעה (ואצלנו בבית ספר דווקא מאוד מעריכים את דעתה)

פותחת הודעה כתבה "do her work at scool"

העבודה של מנתחת התנהגות היא לא רק לעשות תצפית בבית הספר ולעבוד על הדברים שראתה בבית. הרבה פעמים הן נותנות הנחיות ותוכנית עבודה לסייעת לביצוע בתוך בית הספר. זו גישה מאד נכונה, אצלינו היא הכרחית (בלי חיזוקים חיוביים בתוך הכיתה הילד מסרב לעשות מטלות לימודיות). שלא לדבר על שילוב חברתי שדורש מיומנות, שאין לאף סייעת שמגיעה לעיריה ללא ניסיון וללא ידע מה זה PDD, ואף מדריכת מתי"א שרואה את הילד 3 פעמים בשנה לא תוכל ללמד אותה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אצלנו מדריכתהמתי"א מיומנת מאד,מקיימת קשר רציף עם הסייעת ואיתי.
הסייעת (שתיהן, שני הגדולים שלי בשילוב יחידני) שהעירייה שלחה
אמנם ללא הכשרה מיוחדת, אבל שתיהן פתוחות, קשובות,
מסורות ומצויינות.
אחת מהן גם אמא לילד א"ס.

לדעתי, אם יש מקומות בהן המתי"א כן מתפקד טוב,
סימן שזה אפשרי.
לכן כדאי שהלחץ שלנו יהיה שבמקומות בהם זה לא עובד
ילמדו איך לעשות את זה נכון,
ולא ללחוץ להטיל על ההורים את העניין, להכניס גורמי מקצוע פרטיים.

Navva

New member
למתי"א בב"ש יש יותר משאבים מאשר בת"א

אני מסופקת,
העינין שבבאר שבע ב"פריפריה", יש נכונות של המתי"א ונגד ההורים לא רצים להכניס בעלי מקצוע על חשבונם לביה"ס (מה עוש שיש מחסור בפרא רפואיים בדרום).
כשעברנו לפני חמש שנים מהמרכז לבאר שבע, התקשרתילמתי"א כדי לברר, היתי בטוחה ש"ינפנפו" אותי.

לכל ילד משולב יש מורת שילוב, השעות הללו מתוקצבות, רק צריך לבקש אותן. ביה"ס צריך לעשות זאת, רק שצריך לדעת זאת. ובתחילת הדרך המתי"א צריכה להוביל.
הצוות של המתי"א בבאר שבע פועל בשת"פ מלא עם הסיעות. המחנכת, הסייעת ומורת השילוב מהוות צצוות. לכל אחת התפקיד שלה (כותבת בנקבה, כי הן הרוב
). כשגרנו במרכז למתי"א היתה "מדריכה", שהדריכה את הגננת אבל טענה שלא מתפקידה להדריך את הסייעת שהיא עובדת עיריה (סליחה וע"ח מי משלמת העיריה, משרד החינוך).

לדעתי ראשית זה עיניין של של נכונות.

הערה קטנה: לגבי הסיעות בעיריה יש מחלקה לחינוך מיוחד שמעסיק את הסיעות בחנ"מ והסיעות האישיות. והן מגויסות בדרך דומה, "מכרז", בתחית הדרך מי תעשה איזה תפקיד.

1/2
כול נושא הסיעות במע' החינוך, כולל הסיעות בגנים הרגילים בעיתי. תנאי העסקה צ"ל זהים. החל מאבק מקצועי, רק הבעיה שהוא לא קיבל מספיק נפח תקשורתי.

לכל מורות שילוב שפגשתי

בבית ספר שלנו במרכז הארץ אין שום מושג באוטיזם, אז איך בדיוק יעזור לי לקבל שעות שילוב כשהם לא ידעו מה לעשות בהם? מורות שילוב אצלנו עושים הוראה מתקנת ולא בניית תוכנית שילוב.

Navva

New member
יש מורות שילוב ששיכות לביה"ס ויש למתי"א

אילו שישכות לביה"ס אכן מתמחות בהוראה מתקנת.

מורות השילוב ששיכות למתי"א מתמחות בלקויות מסוימות, יש כאלו שמתמחות בלקויי שמיעה ויש אפילו בלקויי ראיה, הרוב בעיקר בשנים האחרונטת מתמחות בלקויות תקשורת. יש מדריכות שמתריכות אותן.

לכול מרות השילוב יש אותה תעודה מהסממינר, אבל ההתמחות נעשית עם הזמן, כמו כמעט כל מקצוע.

זה לא עיניין של תקציב, אלא עיניין של כיצד מנצלים את התקציב.

yuliyuli1

New member
אצלנו מנחת השילוב מהמתיא נפגשה עם המשלבת פעם

אחת (מתחילת השנה). אמרה לה איזה סיסמא או שתיים ונעלמה.

מזל שלמשלבת יש ניסיון, אינטליגנציה וכישרון טבעי - כי היא עובדת לגמרי לבד.
המתיא בת"א היא בדיחה (עצובה).

TikvaBonneh

New member
זה לא בסדר

וזה דבר שההורים צריכים להאבק עליו. המערכת צריכה לקחת אחריות על השילוב ולא להשאיר הכל על הכתפיים של ההורים. זה מצב בלתי אפשרי. כואב.

למעלה