i need support and some information

ניסינו להאבק על זה בעיר שלנו

קיבלנו תשובה ממתי"א וממפקחת שזה המשאבים שיש ואין מה לעשות. אז יש ערים ששם העירייה משקיעה אבל הם בודדים. בשאר המקומות בארץ אין שום סיכוי נכון לעכשיו לקבל שילוב טוב בעזרת המערכת.

בעיר ענקית כמו ראשון לציון

יש אולי 2-3 מורות שילוב במתי"א ויש 300 ילדים משולבים. נראה לך שיש להם איזשהו סיכוי לקדם מישהו מהילדים?

חוץ מזה מתיא לא יתנו לך מענה בבית

כיוון שלרוב הילדים בספקטרום יש תוכנית טיפולית בבית, כדאי מאוד שהיא תהיה מסונכרנת עם מה שקורה בבית הספר. ולכן מאוד חשוב שמי שאחראי על תוכנית בבית יעשה תצפית בבית הספר כדי לראות את התמונה הכללית

yuliyuli1

New member
אני כל כך לא סומכת על המתיא בתל אביב

שאני מעדיפה לא להיות תלויה בהם.

מזכיר לי תרגיל שעשו בגבעת שמואל לפני 10 שנים

היו להם 85 תלמידים לכיתות א', והם אמרו: אנחנו פותחים 2 כיתות של 42 ו-43 תלמידים. הורים יקרים, אם אתם רוצים כיתות נורמאליות - תוסיפו משכורת למורה, והמועצה (אז עדיין מועצה) תלך לקראתכם ולא תגבע כסף על שימוש במבנה בית הספר.
ואחותי שילמה על חינוך חינם יופי של כסף!

dina199

New member
גם לפני 10 שנים זה לא היה חוקי.

85 תלמידים מחייב פתיחה של שלוש כיתות, משרד החינוך מאשר את זה ומתקצב את הבית ספר.
הבעיה שאם זה יורד ל 78 תלמידים הם מבטלים את הכיתות ומאחדים לשתיים.

אני לא זוכרת מספרים בידיוק

היה 2 X מקסימום ילדים שמותר בכיתה. וזו היתה השנה שהגדילו את מקסימום ילדים בכיתה ל-42 או 43, משהו כזה. אז אולי לא היה 85, אולי היה 84...

dina199

New member
למיטב ידיעתי הגדילו ל 41

ואולי בצורה חריגה ל 42.
אבל אם הגדילו ל 43 - אז החוק בארץ לא שווה שום דבר. גם 40 תלמידים בכיתה זו רעה חולה.

מאיפה אתם?

בעקרון מתי"א בכלל לא אמורים להתערב בביקורים של מנחים פרטיים. האם לתת למנחה פרטית להכנס לבית הפסר זאת החלטה של מנהלת בית הספר בלבד (בדקנו את זה עם הפיקוח של משרד החינוך).
לדעתי את צריכה לדבר עם מנהלת בית הספר, בתור שלב ראשון הייתי מבקשת לתת למנחה להכנס לתצפית בכדי שאתם תוכלו לבנות תוכנית עבודה בבית ובכדי שיהיה שיתוף פעולה יותר טוב בין המערכת הטיפולית בבית לבין בית הספר כי זה יתרום לכולם. תתחילו משם. אחר כך את יכולה להביא את המנחה שלך איתך לפגישות בבית הספר (זכותך לבוא עם מי שאת רוצה) ואז אולי היא תוכל לייעץ להם והם כבר לבד יראו שזה לטובתם כי היא נותנת עצות טובות. בתקווה שזה יתפתח למערכת יחסים טובה לתווך הרחוק.

למעלה