I Met Mike & hello Michal

Hedy47

New member
I Met Mike & hello Michal

Hello Michal Thanks for your wellcome. I just recently became a member and like this website. It's nice to meet so many of Mike's fans. I'm attaching my message from yesterday in case someone is interested. I got interested in Mike after seein the the movie. Living in the US we knew nothing about his success Best, Hedy I'm an Israeli, originally from Haifa who has lived in the US since 1970. I knew Mike when we were teenagers in the 60's. I met him through my friend Menashe who was a musician and a neighbor of Mike. I remember meeting Mike downtown Haifa with a bunch of friends. Somehow we were outdoors and Mike set on a parked car (I think he had a guitar, but I'm not sure) and started singing American pop songs. In the "chevra salonit" all we listened and danced to was Amirican, and some English popular music so we sang along with him.I remeber thinking "who's this skinny tall Israeli who sings and looks like an American pop star?" I saw Mike on a few other ocassions and even met him in 1971 (I think) at the Lod today Ben Gurion airport. He remebered me, was very friendly and offered me a ride home Unfortunately I couldn't take it.He told me at that time that he's living in France and has made it as a singer there. I had no idea to what extend he has succeeded till I saw Laufer's movie at the Israeli Film Festival here. Then I remembered him very vivedly, called my friend Menashe who lives in the US as well and we remenisced about the the 60's . We didn't know Mike well,and were not in his circle of friends but the few times we met him he left us with a very positive impression . I've since bought all of Mike's CD's and even though I don't speak French, I love his romantic songs and enjoy his beautiful voice. .

מיכל שמ

New member
הי הדי , אני זוכרת את הסיפור שלך ...

את כתבת באתר של שונית (שהיא גם חברת הפורום שלנו) ושונית העבירה את הסיפור לקומונה שלנו שהפכה להיות הפורום הזה . אני אתרגם יותר מאוחר את הודעתך , למען אלו שאינם קוראי אנגלית , עכשיו אני קצת עסוקה עם ילדה חולה בבית . אחת מחברות הפורום שלנו , מארי , היא אנגליה , גם היא כותבת אנגלית והיא גם הכירה אישית את מייק בתקופת שהותה בפאריז. כמו כן תוכלי למצוא כאן את בני משפחתו של מייק , את אחיו צבי המופיע בכינוי BRANDOZ , בת דוד של מייק המופיעה בכינוי טובה ברנד זורע , בת דודה של מייק המופיעה בכינוי מאירה וגם בן דוד שני של מייק המופיע בכינוי CRBA06 וכמובן חברים של מייק כמו מיכל טל והרבה הרבה מעריצים . כולנו שמנו לנו למטרה להנציח את מייק למען הדורות שלא הכירו אותו . הצטרפי אלינו למטרתנו ולשאיפתנו לקיים את צוואתה של הגב' ברוניה ברנד ז"ל ,אימו של מייק שביקשה "שלא ישכחו אותו " .

Alvai

New member
וכמה מדהים זה יכול להיות....

להכנס לפורום ולקרא לפני 15 דק', להאזין לרדיוס 100FM ופתאום מייק מתחיל לשיר את a corps perdu משגע אותי...

מיכל שמ

New member
מדהים יותר היה שאני בדיוק נכנסתי לחיפוש האתר

של רדיוס כדי לכתוב בקשה לשיר של מייק , ובדיוק התחיל השיר של מייק , התאבנתי לרגע . ד"ש לכולם מיורם ש"פגשתי" אותו שם בפורום .

Hedy47

New member
Nachon, Michal

You're right. I wrote Shunit a personal email and she asked me to repeat it on her forum. This is such a warm and dedicated website.Mike realy deserves it he was a wonderful singer.Am I the only one from the US who's in this Forum? I wish your daughter a speedy recovery. Best, Hedy

מיכל שמ

New member
הי הדי , כן , מארה"ב את היחידה ...

יש לנו כאן את שולי 13 מגרמניה ואת עזרא מאוסטרליה , כמובן , שניהם ישראלים לשעבר .מארי היא אנגליה ומעולם לא הייתה בארץ . לגבי יעקב 007 שכתב לך , הוא עולה חדש מצרפת ולכן אולי יהיה לו יותר קל לכתוב באנגלית . תודה לגבי איחולי הבריאות לבת שלי, נראה לי שפשוט בא לה להתפנק בבית היום . ודרך אגב , יש אפשרות לכתוב עברית עם מקלדת וירטואלית אם מעניין אותך ,הוספתי את האפשרות הזו בפורום , תוכלי לראות מעל הכפתור של "תצוגה מקדימה" שיש ארבעה ריבועים , על אחד מהם האות ע' , זה פותח לך את המקלדת הוירטואלית בעברית. לא נוח אבל לא נורא !

מיכל שמ

New member
התפניתי לתרגם את הודעתה של הדי ...

"אני ישראלית , במקור מחיפה , אשר גרה בארצות הברית מאז 1970 . הכרתי את מייק בתקופת נעורינו בשנות ה-60 . הכרתי אותו דרך חבר שלי מנשה , שהיה מוזיקאי ושכן של מייק . אני זוכרת שפגשתי את מייק בעיר התחתית של חיפה ,עם קבוצת חברים , היינו בחוץ ומייק ישב על מכונית חונה (אני חושבת שהיתה לו גיטרה אך אני לא בטוחה) והוא התחיל לשיר שירי פופ אמריקאים .ב"חברה הסלונית" כל מה שהקשבנו להם ורקדנו לצליליהם היו שירים אמריקאים וכמה שירים ידועים ומפורסמים מאנגליה , כך שכולנו שרנו יחד איתו . אני זוכרת שחשבתי " מי זה הבחור הישראלי, הרזה והגבוה ששר ונראה כמו כוכב פופ אמריקאי ?" . יצא לי לפגוש את מייק בכמה הזדמנויות שונות ואפילו פגשתי אותו ב-1971 (אני חושבת) בשדה התעופה בלוד , הקרוי היום נמל תעופה בן גוריון , הוא זכר אותי והיה מאד ידידותי והציע לי טרמפ הבייתה , לצערי , לא יכולתי לקבל את הצעתו. הוא סיפר לי אז שהוא גר בצרפת ושהצליח שם כזמר .לא היה לי שום מושג לאיזה הצלחה הוא זכה עד שראיתי את הסרט של ארז לאופר בפסטיבל סרטים ישראלים כאן . ואז זכרתי אותו ממש כשהיה , התקשרתי לחברי מנשה שגר גם הוא בארה"ב , וביחד העלנו זכרונות על שנות ה-60 . לא הכרנו את מייק מקרוב ולא נחשבנו במעגל חבריו , אך במספר הפעמים המועט שפגשנו בו , הוא השאיר עלינו רושם מאד חיובי . מאז , קניתי את כל הדיסקים של מייק ואפילו שאיני דוברת צרפתית , אני אוהבת את שיריו הרומנטיים ואת קולו היפה ." התרגום הינו חופשי אך השתדלתי להשאר נאמנה למקור ,מקווה שזה בסדר מבחינתך הדי .

למעלה