I have a friend who is just about to be hurt by the citiznsh

I have a friend who is just about to be hurt by the citiznsh

ip changes

he is missing 2 days
if he had done his landing 2 days earlier , he would have had the 3 years
on june 11th , there will be achange which will mean he will need to wait 2 more years,
does he have any hope?
can he apeal, or make a special case,
or is it a very strict requirement.?
does the mail have to arrive before the 11

(i can read hebrew, but cannot write it on this computer)please answer in any language

PuffDragon

New member
הוא לא יצא מקנדה בכל הזמן הזה?

זמן מחוץ לקנדה (מעל 24 שעות) לא נספר.

backtotoronto

New member
1095 ימים מתוך 4 שנים

זו הספירה שלהם!
מבחינת הנוהל היבש (והפקידים הקנדיים מאד יבשים) הם לא יקבלו שום דבר שבחישוב יהיה פחות מ 1095.
אמגיש אמור להגיש את הטופס שמילא במחשבון השהות בקנדה.
בסוף החישוב הוא מקבל תשובה יבשה - עמד במכסת 1095 ימים או לא.
אם לא - הוא לא יכול להגיש....
אולי מכיוון שמדובר במקרה קצה גבולי - היה שווה לבדוק עם CIC טלפונית או עו"ד שמכיר את התחום, אבל לפי מה שמצויין באתר של ה CIC הסיכויים קלושים....

הוא לא באמת מפסיד שנתיים, אלא שלושה שבועות

במקרה שהוא עשה את הלנדינג ב -12 ליוני 2012 ולא יצא מאז מקנדה, ב -11 ליוני 2015 יחסר לו יום אחד כדי להגיש לפי החוק הישן.
במקרה כזה הותק שלו מחושב לפי החוק החדש וצריך לספור ארבע שנים קלנדרית שבהן הוא שהה מעל 183 ימים בקנדה.
בשנים 2012 2013 2014 הוא שהה בקנדה יותר מ 183 ימים בסוף חודש יוני השנה גם שנת 2015 תהיה שנה קלנדרית שבה הוא שוהה יותר מ 183 ימים בקנדה והוא יוכל להגיש לפי החוק החדש.

במילים אחרות הוא מפסיד שלושה שבועות ולא שנתיים.

אם הפרטים שהוא סיפר לך לא מדויקים ובשנת 2012 הוא עשה למדינת ביולי, חסרים לו כמה שבועות כדי להגיש לפי החוק הישן ושנה שלמה כדי להגיש לפי החוק החדש

1460 days !!

Henceforth, an applicant will have to be physically present for four years (1,460 days) in a six-year period and for at least 183 days per year in four of the six years.

PuffDragon

New member
אז זה מה שהוא יצטרך. בדרך כלל אין ויתורים או קיצורי דרך.

drz400e

New member
אני לא מבין מה זה אומר ״נפגע״

אם הוא חי בקנדה , אין שום זכות שהוא לא מקבל כלנדד חוץ מזכות ההצבעה בהשואה לאזרח. אז מה זה משנה עו שנה פחות שנה?
הוא ״נפגע״ רק אם הוא התכוון לעזוב אחרי קבלת האזרחות ,ואז זה גם אומר שהחוק הזה כנראה מבוסס על משהו...

idohatam

New member
זה אולי תמים אבל מבחינתי לא להיות מסוגל

להשפיע על העתיד שלך למרות שאתה משלם מיסים זו פגיעה רצינית. אגב הצבעה היא לא הזכות היחדה, גם הזכות להתנייד בעולם כקנדי למשל ולהנות מהסכמים שקנדה חתמה עם מדינות אחרות.

drz400e

New member
אז אנחנו מסכימים. מעשית אין ״פגיעה״ בחיי היומיום.

למעשה , יש אפילו הקלה אחת גדולה , והיא הפטור מלהיות מושבע .

idohatam

New member
א) שכחתי לגמרי, למשרות פדרליות יש עדיפות מובהקת

לבעלי אזרחות על פני בעלי תושבות קבע. עכשיו שאני קרוב להצתרפות למעגל מחפשי העבודה משרות מדעיות בממשלה הן אופציה שחשבתי עליה. בכולן מצויין שתנתן עדיפות למחזיקי אזרחות על בעלי תושבות קבע ובטח לגבי תושבות זמנית.
ב) חוסר יכולת להצביע למפלגה שתייצג את המדניות היום יומית בה אני מאמין בהחלט פוגעת בי יום יומית.

תלתל111

New member
בהחלט נפגע

החקיקה החדשה דוחה לי את הזכאות לבקש אזרחות, בשנתיים פחות או יותר. כמו שעידו אמר, זכות הצבעה זה לא עניין שולי. חוץ מזה, אני עושה גיחה לארה״ב כל 6-8 שבועות ולעבור את הגבול עם דרכון ישראלי זו חוויה שונה לחלוטין מאשר עם דרכון קנדי.

drz400e

New member
אם הייתי שמרן , מה שאמרת היה מאוד חורה לי

ורק מחזק את הצורך שלהם בחקיקה הזו. שימי לב מה את אומרת - ה״פגיעה״ בך היא מחוץ לקנדה. מחוץ לקנדה. את מבקשת להיות אזרחית כדי לקבל הקלות מחוץ לקנדה . זה בדיוק מה שכל לאומן רוצה לשמוע כדי להתנגד יותר למהגרים.

תלתל111

New member
סליחה אבל זה בולשיט

היה חורה לו שאני רוצה להזדהות כקנדית כשאני יוצאת מקנדה ונכנסת בחזרה שלושה ימים אח״כ?
&nbsp

drz400e

New member
לא אמרתי שזה לא , רק ש-

הטענה של השמרנים כשהם דחפו לתקנות החדשות היא שהמהגרים מעוניינים באזרחות הקנדית רק כדי לנצל אותה מחוץ לקנדה , ומה שאת אומרת פשוט מאשר את זה.

פורטי40

New member
הרגשת שייכות והזדהות והשתתפות בהתוויית עתיד המדינה ע"י הצבעה

אפשרות לשרת בצבא, ובמשרות ממשלתיות, כולל המאונטיז ו סיסיס
כך אמרו לי חבריי השמרנים

DTUT

New member
אם אני לא טועה

הטריגר לשינוי היה מלחמת לבנון השניה - לא מדובר על אנשים שמעונינים בדרכון קנדי לנסיעות אלא כאלה שמקבלים אזרחות וחוזרים לארץ מוצאם עם אזרחות לשעת חירום
[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Canadians_of_convenience[/URL]

אני לא חושב שהשמרנים רואים באנשים שגרים בקנדה ודרכון קנדי יכול לסייע להם בנסיעות מיקצועיות לארה"ב כבעיה.

also, even if there is no substantial damage it is a bummer

the guy had actually skipped conferences because he didn't want to miss it by a few days

למעלה