I DO believe

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gifטוב, האיש הזה קצת מוזר

זה לא בעייתי לדעת אם אתה בחלום, יש סימנים שעושים בחלום כדי להכנס לחלום צלול(לתקוע אצבע בתוך היד ולנסות להוציא אותה מהצד השני, אם זה מצליח, אתה בחלום!) שיתוק שינה עובר די מהר וגם לזה יש פתרון(סופרים עד 10 או משהו ומצליחים לקום)

Drenthe

New member
אבל יש לך שליטה עליו, גם אם הוא אכן "נקבע"

זה דבר מסובך למדי לפי דעתי; הרי אם הוצאת במבחן מסויים 65 כאשר לפני הבחינה הירהרת : " אין צורך להתאמץ הרי הציון שלי כבר נקבע ", אולם אחרי שקיבלת את המחברת, את יודעת שיכולת ללמוד כראוי ומן הסתם היית מוציאה ציון טוב יותר. הרי בדיעבד, הייתה לך שליטה מסויימת על הציון, הלא כך?

LOLI152

New member
אם הייתה לי שליטה, זה לא אומר

ששום דבר לא נקבע מראש...?

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gifלדעתי אין לך הרבה שליטה במה שקורה

בדרך כלל הדברים שקובעים את החיים שלך הם דברים חיצוניים בכלל. נקח את הדוגמה של המבחן: אם יש לך את האפשרות את מתכוננת למבחן הכי טוב שיש ועושה כמיטב יכולתך(האפשרות הזאת באה מגורמים חיצוניים שמשפיעים על המצב רוח שלך ועל הרצון ללמוד הרבה). זה מה ששולט לך בתוצאה בסוף, הגורם החיצוני הזה אם עכשיו פתאום תתחילי להאמין שבאמת הכל נקבע מראש ותחליטי שלא לעשות שום מאמץ בחיים שלך ולנשור מביה"ס, אז כנראה שכל הגורמים מבחוץ גרמו לך להגיע למצב הזה וזה מה שמוכתב בעתיד..

LOLI152

New member
ואם לנשור מבית ספר זה מה שהגורל קבע..

אז למה לא לוותר? למה "להילחם בזה"?.. זה הרי מה שהגורל רצה.. אז אני אקשיב לו..

Drenthe

New member
לא בריא לחשוב כך ../images/Emo3.gif

נראה לי שזה משפט של סבתות.

LOLI152

New member
חחח יש מצב. ../images/Emo6.gif

אני מצטערת. אני לא בקטע של.. לריב.. סתם, ויכוח..

LOLI152

New member
אגב, אני לא בטוחה שלגמרי הבנת..

הייתי -צינית- אני לא מאמינה בגורל.

אני לא מאמינה ב"אלוהים".../images/Emo97.gif

מה זה "אלוהים" בכלל? לכל מאמין יש אלוהים אחר. לדעתי האמונה נובעת מפחד להכיר בעובדה שאין כזה דבר אלוהים ואין סיבה לכל דבר.

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo45.gif

האמונה באלוהים היא לדעתי לצורך בהאחזות במישהו מתוך אמונה שיש לו כוח עליון שיכול לעשות לנו סדר טוב בחיים

LOLI152

New member
מה רע בלהאמין שלכל דבר יש סיבה?

הרבה יותר קל לחיות כשמאמינים שלכל דבר יש סיבה.. אחרת כל דבר קטן היה מבאס אותנו..

לא רע, אני פשוט לא מאמינה בזה...../images/Emo97.gif

ברור שיותר קל להאמין שלהכל יש סיבה והכל לטובה, אבל אפשר להיות אופטימיים גם מבלי לחשוב ככה...

Drenthe

New member
גם אני לא כל כך אוהב.

אם מתרחשים דיונים מסוג זה אני בעיקר אוהב להקשיב. אבל מדי פעם הבן אדם חש צורך להביע דעה, וכשאני מרגיש זאת אני לא מהסס ואומר את מה שיש לי לומר. אין צורך להרחיב יותר מדי; דעה כללית תספיק בהחלט.

PoisonSnowFlake

New member
אין לזה תשובה חד משמעית../images/Emo4.gif

במשפט אחד כי אין לי כח לחפור- אני מאמינה שיש משהו או מישהו כמו אלוהים, אבל לא מאמינה בתנ"ך, בסיפורים סביבו ובפאנטיות שעוטפת את דמותו.

LOLI152

New member
כי ביקשת כל כך יפה..

אני מאמינה. אני בן אדם מאמין, ולא רק באלוהים. (נניח, אני מאמינה בפיות...) (אבל יותר בכנות- אני פשוט בן אדם מאמין, אני מאמינה באנשים, בבעלי חיים, בלחיות, באלוהים, בכל מיני דברים, אחת החולצות שלי שהכי מאפיינות אותי זאת חולצה שחורה שכתוב עליה בצבעוני "believe" ..) אני לא מסורתית "רגילה".. יש לי דרך קצת שונה להסתכל על הדת.. ואני חושבת שלדת יש ייתרונות רבים מאוד, ושצריך להפסיק לקחת אותה כל כך במעשיות, ויותר לתפוס את הרעיון הכללי, את המטאפורה שזורקים עלינו.. ולהפסיק להיטפל לקטנות... ואני אמשיך לפרט כשיהיה לי יותר כוח. אני עייפה ממש.

למעלה