I DO believe

Drenthe

New member
I DO believe ../images/Emo121.gif

זה אולי שיר לזמרת יולנדה אדמס ( או שהוא לא שלה במקור לא יודע ), אבל לא לזאת התכוונתי. אז כפי ששמתם לב לאט לאט חוזרים לפורום וכך גם השרשורים. והפעם שביעיסטים השאלה היא פשוטה; האם אתם מאמינים באלוהים? כדי שהשרשור יהיה מעניין, כל אחד יכול לכתוב במה הוא מאמין; האם בגורל, בגלגול נשמות, בכוח עליון כלשהו שהוא לא בהכרח "אלוהים" וכדו'... אשמח לשמוע בדעתכם.

Drenthe

New member
נו מה, לא טוב?../images/Emo3.gif

משום מה, כל הרעיונות שלי פילוסופים כאלה.

talbebchuk

New member
אואה.. אני יכולה לחפור על זה שעות.

אני לא מאמינה שקיים אלוהים, לא מאמינה שהדברים בתנ"ך הגיוניים.. זה נראה לי חרטה. אני חושבת שפעם המציאו את אלוהים כדי שאנשים יוכלו לברוח מהמציאות ומהתחייבויות שלהם ל"הכל קשור לאלוהים" אז לא - בן אדם צריך לשלוט בגורל של עצמו. אם הכל כתוב כבר לפני שנולדתי - למה אני חיה?! למה אני משקיעה מאמצים בשביל לשנות דברים אצלי? לשנות דברים בחברה? בשביל ללמוד ולהתפתח?! הרי הכל כתוב - אז לא משנה מה אני אעשה - גם ככה "מה שכתוב" יקרה. אבל, בכל זאת, יש בי איזה משהו קטן, שכל הזמן אומר לי שאני צבועה, אבל עדיין.. ברגעים של קושי וחולשה, אני עדיין מרגישה צורך להסתכל למעלה ו"לדבר" עם אלוהים. לבקש ממנו משהו. לא מתוך אמונה, מתוך תקווה למשהו, שאני יודעת שבכל מקרה אני אצטרך לפעול בשבילו. וגם, כשהייתי בירושלים, פתאום הרגשתי כ"כ קרובה. לא מחוברת דתית, אלא פשוט הרגשתי חלק ממשהו גדול שנקרא יהדות ואני רוצה להיות קשורה אליו, גם אם לא בקיום מצוות ואמונה.. אז אני לא מאמינה שיש אלוהים אחד לכולם, אבל אני מאמינה שלפעמים צריך לפנות למישהו, למשהו, לאני לא יודעת מה, בשביל לקבל קצת תקווה..

Rioter

New member
התחושה הזו שאת מדברת עליה,

כשהיית בירושלים - מזכירה לי משהו. יש לי קרובי משפחה דתיים, הם גרים במושב, יש בו סניף של בני עקיבא, יש להם שני ילדים קטנטנים ואני מאוד מאוד אוהבת לבוא אליהם לשבתות. יש אוכל מצויין
וזו התנתקות מדהימה. שקט... זמן, משהו טהור. כשנמצאים במקום הזה, מטיילים בין האנשים, הברכות של שבת שלום, בית הכנסת... אני לא יודעת אם אני מאמינה באלוהים, אבל ברגעים האלה פשוט מרגישים שהוא שם. אי אפשר להסביר.

Insanity Is Me

New member
בהחלט מקורי הרעיון [:

אז אני אחלוק איתכם את אמונותיי, אף על פי שלא כולן מגובשות באופן סופי. באלוהים אני לא יודעת. כמה שזה מוזר, עוד לא גיבשתי דעה. אני עוד לא בטוחה אם אני מאמינה או לא, או חלקית... מה שבטוח, שבתנ"ך עצמו אני לא. נשמע לי יותר מדי הזוי לדבר עם אלוהים, או שהעולם בצורה שכתובה שם. אני מאמינה בצירופי מקרים. שום דבר אינו קבוע מראש ואדם יכול בהחלט לשנות ולהכתיב את גורלו עצמו, אפילו אם רק באופן חלקי [כמובן יש דברים שקורים מעצמם ואין ביכולתו של אדם לעשות מאומה כדי למנוע אותם, כמו מוות פתאומי לדוגמא]. בדיוק היום עברתי ליד מכונית שהיה עליה סטיקר "כל דבר שתרצה יתממש", וזה מסביר במשפט אחד בדיוק במה אני מאמינה. אני מאמינה בעצמי, ובאנשים שקרובים אליי. בעקרונות שלי ובצורה שבה חינכו אותי. אני לא מאמינה ברוחות רפאים/כוחות עליונים וכו'. מאמינה באופן חלקי בגלגול נשמות. אחלה רעיון לשרשור, כל הכבוד

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gifאז תשובתי לשאלה היא

לא. אני לא מאמינה באלוהים, אבל זה לא בצורה מוחלטת. אני עדיין מתפללת ומבקשת דברים"ממנו" שיש דברים חשובים ואני צריכה להאחז במשהו שיחזיק אותי. זה לא מתוך האמונה שהוא באמת קיים, אני עושה את זה מתוך זה שהייתי רוצה שבאמת הוא יהיה קיים ומנסה להאחז בזה כדי להמשיך את החיים בצורה יותר יציבה. בזמן האחרון התחלתי להגיד בעזרת השם, פתאום זה נראה לי חשוב שאני צריכה לא לקחת כמובן מאליו שדברים יקרו בעתיד, ושוב זה לא בגלל שאני באמת חושבת שהוא קיים. מאמינה בגורל, מאמינה שהעתיד מוכתב לנו כבר, כמעט משוכנעת עם עצמי- חלומות נבואיים שהיו לי למשל ממש גורמים לי להאמין בזה.

LOLI152

New member
על דטרמיניזם, שמעת פעם?...

עם העתיד מוכתב מראש, למה להתאמץ? למה לטרוח להשיג משהו? הרי במילא הגורל נקבע כבר.. אז הוא יקרה בכל מקרה, לא ככה?

Drenthe

New member
זה נכון ולא נכון באותו העת.

העתיד בשבילך אפל, אין את יודעת מה בדיוק יקרה, ועל אף שהוא "נכתב", אף אחד לא אמר שצריך להרים ידיים ולהגיד שזה נכתב. זה כמו שלפני מבחן את יכולה לבוא ולהגיד; הציון שלי נקבע מראש, למה לי ללמוד בכלל? מכיוון שכבר פתחתי את עניין המבחנים, תרשי לי להוסיף משהו; כשהמורה בכיתה והוא אוטוטו מחלק את ציוני המבחנים, אני מתפלל לדוגמא שהציון שלי יעבור את ה95; מצד אחד, הציון שלי כבר ממזמן נקבע, אולם בשבילי, זה עדיין לא ידוע... שורה תחתונה, ההסבר מזה מסובך כשחושבים על זה.

Drenthe

New member
וואי איזה חפירות בהודעה אחת.

על אף שהיא לא ארוכה.

LOLI152

New member
אבל זה קבוע כבר...

ואם זה קבוע.. נגיד, הגורל שלי זה לקבל במבחן הזה 60.. מה יעזור שאני "אתפלל" לקבל 95?... הרי הגורל שלי קבע...

LOLI152

New member
אגב, אני לא מאמינה בגורל (אם זה לא היה ברור)

ודטרמניזם, מישהו שמע? זה למה אני לא מאמינה בחלומות נבואיים... אבל אני כן מאמניה בכוחו של התת מודע.:) חלומות צלולים, מישהו?

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gifאין מה להאמין בחלומות נבואיים

כשזה קורה זה פשוט גורם לך להאמין בכך שיש עתיד מוכתב. אלי ביקש שארחיב, כמה פעמים יצא לי כבר לחלום על משהו, שמרתי אותו איתי, עם עצמי, חלומות די מוזרים הייתי אומרת. יום אחד זה קרה. לדוגמא, חלמתי בכיתה ט' שאני בבצפר, עם כל מני אנשים וחלקם לא נמצאים, ראיתי שם גבר ששולט בהכל. כיתה י', כל האנשים שלא הופיעו בחלום גם לא הופיעו בבצפר- הם עברו בצפר. המנהלת שהייתה במשך שנים בבצפר כבר לא הייתה והיה לנו מנהל עוד דוגמא? חלמתי בצהרי יום שישי שאני וחברים שלי נפגשים ויש איתנו עוד מישהי שאנחנו בכלל לא בקשר איתה ולא נפגשים איתה. אותו יום שישי בערב היא הייתה איתנו.(במציאות) אח"כ חשבתי שאולי זה משהו מהתת מודע ששמעתי שדיברו על זה לפני או משהו, אז בררתי, שאלתי, זה הוחלט רק באותו ערב. אני זוכרת שהיו עוד כמה שפחדתי מהם, אבל לא זוכרת פרטים בכלל ד"א, להרבה אנשים יש חלומות נבואיים וזה לא דבר שאפשר לא להאמין בו
(אומרים שכל אחד חולם חלום כזה, אבל לא תמיד זוכרים) חלומות צלולים
זה כזה כיף!!!

LOLI152

New member
זה לא מדויק.

אפשר ועוד איך לא להאמין בזה. זה פשוט כי אני לא מאמניה בקיום המונח שאפשר לנבא את העתיד.. (פעם, אגב, גם לא האמנתי בקונספט זמן.) אני מאמינה באמת בדטרמיניזם, ובאמת מאמינה שהתת מודע כוחו גדול משאנחנו מבינים.. ושכן, הוא יכול "לחזות" את העתיד, רק שזה לא ממש לחזות את העתיד, זה הכל רמזים ומסרים תת הכרתיים.. ולפי כך, אני כן יכולה לא להאמין.. זה כל הקטע באמונה.

*נזרקת לפה*../images/Emo9.gif

בכיתה ט' עשיתי יומולדת בנושא חלומות,ואז למדתי גם על חלומות צלולים
. הייתי מתה לנסות את זה,אבל התופעות לוואי של זה נשמעות לי כ"כ|סדש|מפחידות,שנראלי שבחיים לא אנסה ליצור כאלו. היה לי אחד בכיתה ג' בערך,אבל כמובן שלא ידעתי לנצל אותו כמו שצריך,אז סתם השתעממתי.

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gifאיזה השלכות יש?

אני חולמת לעיתים קרובות חלומות צלולים, רק היום חלמתי אחד..והאמת שלא קרה לי כלום

LOLI152

New member
אני חושבת שהיא מתכוונת ל..

א'- לפעמים החלומות מתערבבים במציאות- יש איזה מקרה של איש שהתאבד ככה "בטעות.." חשב שהוא חולם.. וניסה לעוף.. במציאות, ההגיון של החלומות לא כ"כ עובד.. ב'- שיתוק שינה.. אבל אין מה לפחד מזה, כשלומדים לשלוט בזה.. זה מה שהתכוונת?

למעלה