לא עבדתי שם, אבל
עבדו ועובדים איתי אנשים מ-Accenture ישראל, Accenture ספרד, Accenture ארגנטינה וAccenture יוון. זו חברה גלובלית, עם נהלי עבודה שחלקם מאד שונים מהמקובל בארץ. ואחד הדברים הבולטים שם הוא ההיררכיה. כלומר, אם הגדרת התפקיד שלך היא "analyst" שזה בעצם "תכניתן" בצוות x, יכול לבוא אליך כל מנהל מדרג מעליך (ראש צוות, מנהל פרוייקט, וכיו"ב) ולתת לך עבודה גם אם הוא לא מנהל שלך. מספיק שהוא גם עובד Accenture. כמובן, שאם ראש הצוות הישיר שלך אינו עובד Accenture - זה עלול לגרום ניגוד אינטרסים. ידיד שלי הודה בפני ראש הצוות שלו, שלא הבין למה הוא עובד שעות מופרעות ובכ"ז בקושי מספיק את המשימות שלו, שזה המצב - אז ראש הצוות התלונן בפני המנהל שהטיל עבודה על עובד לא שלו - והידיד שלי חטף צעקות ממנהל Accenture הבכיר באתר על שהעז "להלשין" על המנהל. ועוד משהו לא כל כך נחמד: אני מכירה לפחות 4 אנשים שעזבו את Accenture ישראל בגלל שכר נמוך מאד. השיא היה אדם בעל ותק ונסיון, שבפרק זמן קצר, בשנת 2003 (כשעוד היה קשה למצוא עבודה) - הצליח למצוא עבודה בשכר *כפול* ממה שהרויח ב-Accenture. אבל מה, אני יכולה למצוא סיפורים רעים כמעט על כל חברת "גולגלות" בארץ. אני לא אתחיל אפילו לדבר על החברה שאני עובדת בה...