I´m back

לא מכירה, אבל תארתי לעצמי

שזה לא אתה כתבת (אחרת היית משורר
), התכוונתי, כשאמרתי "כתבת" - הקלדת
יש לזה גם מנגינה? מי מבצע?

נידמה לי שמבצע את זה צמד נשכח

בשם סילבן ושלום. מצטערת - את המנגינה אני לא יכולה להעביר כאן...

liat129

New member
../images/Emo9.gif וואו, השיר הזה ממש יפה..

מרגש.. אפילו שלא אתה רשמת אותו, זה היה במקום.

Ho Oh

New member
וואו סירפד,

אז קודם כל השיר מרגש מאד. זה עמוק מדי בכדי לכתוב פה הכל אבל בהחלט לא זו הסיבה היחידה שבעקבותיה ביטלנו את הנסיעה אך זה היה הטריגר ואז הרבה צף, לדוגמא שגם אני לא רוצה לטוס לארץ. אז כן מתגעגעת מאד למשפחתי אבל יכולה להחזיק מעמד עד הקיץ. ואולי כשיהיו לך ילדים משלך גישתך תשתנה. אם אין סיבה מספיק חזקה עבורינו לטוס לארץ אני לא אכפה על ילדי לטוס לארץ. והמציאות שאותה אנחנו מכירים בישראל מזמן ילדותינו אינה קיימת היום כך שאני לא יכולה להעביר את זכרונותי לילד כמציאות כי איןהדבר נכון. מה שכן אני מנסה לעשות זה למצוא נקודות חיוביות בישראל של היום ולהעביר לו אותן.

Ho Oh

New member
סירפד יקר, עוד דבר אחד לידיעה

ילדים הם לא סתם ילדים. לילד אין את היכולת שלנו כבוגרים לנתח מצבים ולילד יש נפש מאד פגיעה ולכן צריך להיות זהירים בכל מהלך שעושים כי צלקות נשארות ולא תמיד מגלידות. וכל ילד שונה כך שקשה להמליץ על שיטה כי מה שעובד על אחד לא עובד על אחר. אני יכולה להגיד לך מנסיוני שהבת שלי שונה מהבן שלי כשם ששחור מנוגד לבן והיום ללילה. דברים ושיטות שעבדו אצל הבן לא עבדו אצל הבת ולקח לי קצת זמן להבין. והיום לכל אחד אני נוקטת בצורה או טכניקה שונה. יחד עם זאת מעד מעניין לי ואני נהנית מכל רגע איתם.

anatul

New member
ממש התרגשתי עכשיו

ובעיקר התעצב לי ליבי שבנתיים רק הולך ומתכווץ מהודעה להודעה

Gefen

New member
נכון קשה, אבל חשוב גם להדגיש

צדדים אחרים, טובים יותר, שלא מראים בטלויזיה הזרה.. יש הרבה דברים טובים בארץ, לא הכל שחור את יודעת נכון שאצלי זה פשוט בהרבה כי נדב בן ארבע (כמה חבל שאת לא כאן..אני מחפשת בנרות ילדים ישראלים בני ארבע שיהיו חברים לנדב..), אבל לדעתי ל-CNN (כמו לכל ערוץ חדשות) כן יש השפעה על נפש הילדים- כשהיינו בקנזס ונדב אז היה רק בן 3 , היינו נצמדים לטלויזיה עם כל פיגוע טרור, וכבר אז הוא קלט שמדובר בישראל והתחיל לשאול שאלות. בקיצור נראה לי שכהורים ניתנה לנו פרביליגה עצומה לחיות בחו"ל דווקא בתקופה הקשה הזאת ולהרחיק את הילדים ממראות הזוועה ומהאוירה הקשה.. אני מנצלת את זה כל עוד זה נמשך ואנחנו כאן, כי זה לא יהיה לנצח.. אגב, איך ילדים בני שמונה מדברים על מה שקורה בארץ? הם ישראלים? איך הם נחשפים לזה בכלל? ולסרפד.. יופי של שיר, מהאהובים עליי ביותר, ריגשתני

Ho Oh

New member
גפן, הנה תשובה לשאלתך

אנחנו גרים בשכונה שבה מרוכזים כל הזרים. בית הספר הוא איטרנשיונל סקול ולכן הם מדגישים לילדים את התרבויות השונות. במהלך שנת הלימודים יש מספר פעמים שבוחרים נושא וכל אחד מציג עליו לדוגמא היה על חגים בחודש שעבר אז אנחנו היצגנו להם על חנוכה והבאנו סופגניות ולביבות והבאנו להם גם סביבונים. בתחילת שנת הלימודים היה הנושא הצגת מדינה אז כל ילד היה צריך להציג את מדינתו כולל מאפיינים. טוב אז יש להם גם את נושא החדשות בכל מדינה וכך היה שהם דיברו בכיתה על פיגוע התאומים, פיגוע בבאלי וכו´. אני מוצאת את זה כפעילות מאד נחמדה שמרחיבה את ההיחשפות של הילדים לתרבויות ומנהגים שונים.

עזבי, הפכתי את ג´וג´ו היקר לפרויקט

גם על בן-יהודה אמרו שהיה משוגע כשהכריח את כולם לדבר עברית, לא? אבל כמו שתראי בתשובה שלי אליו, נואשתי ממנו... בייוחד אחרי שהביא לי אותה בקטע פולני קלאסי
ודרך אגב, טוב עשית עם הכבלים. עוד צעד קטן וגם הטלוויזיה תעוף, ותבוא ברכה על בני ביתך.

סנדייז

New member
עצוב שהמצב כזה.אבל אני רוצה

להאמין שזה מצב זמני ויהיו ימים טובים מאלה. אולי אני נאיבית ולא יכולה לחשוב שהבית הולך פייפן. אני רוצה להאמין לכשארצה לחזור יהיה לי לאן ובשביל מה ומי דרורה

../images/Emo7.gif אתם מזכירים לי משהו שכתבתי פעם

ולא חשבתי שארגיש אותו שוב. והנה, ישראל שלנו הולכת ונעלמת ואני לא יודעת מה אפשר לעשות כדי לעצור את התהליך. כן, גם אני באמצע משבר ציונות והתקפת געגועים, אולי זה קשור לתינוק שבבטן. וגם אני רוצה לחזור ורוצה להאמין שיהיה לאן. קוראים לזה "הביתה". (וסליחה מראש על מיקום הלינק)

liat129

New member
עדי.. מרגש!

יש לי דמעות.. זו התחושה שלך כל הזמן או רק לפעמים? ואם כן, אז למה את לא חוזרת? אני יודעת זה בטח שאלה כבדה, אבל בכל זאת.. אני לא מספיק זמן בחו"ל, ומאוד מאוד מקווה שלא ארגיש ככה בעתיד, אבל אם כן, אני עוד יותר מקווה שיהיה לי את הכוח לחזור.

היא באה בגלים

ולמה אני לא חוזרת, זו שאלה ממש לא קלה. כרגע, עם התינוק שבדרך וכל שאר הדברים שקורים אני מרגישה שלא תהיה לי אפשרות למצוא עבודה בארץ. אני מחכה עד שהתינוק יגדל קצת כדי להתחיל לגשש בעניין הזה, כי אני לא יכולה להרשות לעצמי להיות מובטלת, ולהורים בארץ אין ממה לעזור לי גם אם ירצו. אז בקיצור, השיקול כרגע הוא כלכלי בעיקר, והוא דחק את השיקול הרגשי הצידה. נשמע נורא נכון? אני אשתדל ככל יכולתי שזה יהיה זמני, בכל מקרה לא רואה אותי מגדלת אותו בלי סבא וסבתא ודודים מסביב, לא רואה את עצמי חיה כאן עוד הרבה שנים, על אף הנוחות הכלכלית.

liat129

New member
לא נשמע נורא, אני מבינה..

כי מהשיקול הזה בדיוק (כלכלי) אנחנו פה, וגם הרבה אחרים,לא רק את (אם זה קצת מנחם). אני חושבת שזה סה"כ גילוי אחריות כלפי התינוק שמגיע, וזה יפה ...

אולי נורא, אבל זאת סיבה עיקרית

לכך שמאות אלפי ישראלים ירדו ועוד יירדו מהארץ. ובואו נודה בכך: אם היינו שופטים את הדילמה של לחזור או לא באובייקטיביות (ואנחנו לא יכולים כי בכל זאת ישראל זה הבית) אף אחד לא היה חוזר... ביינתיים אפשר להתעודד בעובדה שלא עזבנו לניגריה (לפחות רובינו) ובמקרה הכי גרוע תמיד אפשר לעלות על הטיסה הבאה של אלעל..

ליילה

New member
זה מקסים ומרגש...

גם אני כמו ליאת לא נמצאת פה מספיק זמן עדיין כדי להרגיש את הדברים האלו, אבל גם אני כמו עדי, יודעת שזה לא לנצח, ואולי זה מה שגורם לי להתגעגע פחות. כשאתה יודע שאתה כאן לתקופה קצובה, אתה עסוק בלספוג חוויות, בלהנות מהיתרונות, ויש כאלו אין מה לעשות.... ופחות חושב על הבית שבסופו של דבר תחזור אליו בין כה וכה. לא הייתי יכולה לראות את המקום הזה כבית שלי לתמיד אף פעם, לא הייתי יכולה לחשוב על לגדל פה ילדים לבגרות, פשוט כי זו אני, כי בלי המשפחה החברים והמקומות שהם בית בשבילי, אני לא רואה את עצמי ממשיכה. אבל אני מודה שעם כל ההתלהבות מהחיים פה, מאמריקה בכלל, מהחופש המלא שיש לי כאן, מחוסר הדאגות והפחדים היום יומיים , בלי הלחצים והאנשים העצבניים , בלי לשאול את עצמי כל בוקר "מה יהיה??" , למרות הכל, התאור של הביקור וגם מה שעדי כתבה, עצובים לי מאוד. אני מאוד מקווה שיהיה יותר טוב... יום כתום, לנו ולכל עם ישראל

Taliy

New member
האם זה לא מחדד את התחושות

בתור מי שנמצאת בארץ, נראה לי שהתחושות בחו"ל הרבה יותר קשות, כל פעם כשאני בחו"ל ומשהו קורה בארץ אני הרבה יותר מודאגת - מה קורה עם המשפחה .... ובארץ אני לא חיה עם התחושה של מה יהיה, אני פשוט חיה, וכולם במרחק יריקה. איך זה אצלך?

NAHAL

New member
ישראל ../images/Emo163.gif

אני חושב שצריך לעשות רגע עים דודלי אנשים לאהוב בלי אים ואולי אהבה באה מהלב מי שחושב שביגלל מצב נתון אוהבים או לא אני חושב שצריך להיסתכל על החינוך אולי אפשר לעשות משהו אחרת

למעלה