אתה צודק לגמרי ג´וג´ו
וזה לא רק בחיפה. קח אותי למשל, אני בנדם אינטיליגנטי, משכילה, בת 27, חיה כרגע בכפר סבא, ונאלצת לעבור בתור מאבטחת כאן, באחד מהמקומות היותר מסוכנים בתוך הקו הירוק, כי ענף המחשבים קרס לו משהו. אני משלמת יותר מחצי מהמשכורת שלי על שכר דירה לדירה קטנטונת ומזדקנת, והאמת היא שיאוש יהיה התיאור הטוב ביותר למה שאני מרגישה כלפי הארץ. לפני כמה שנים אני הכרזתי באוזני כל מי שעניין אותו שאני אוהבת את הארץ, נולדתי, גדלתי בה ואני רוצה שילדי יטעמו מהמשהו המיוחד בה, שלא לדבר על זה שכל חברי בה. אין לי מה לחפש בארץ אחרת טענתי. היום אני מחפשת את הדרך החוצה. אין פה שום דרך בשבילי להרוויח מספיק כסף כדי לבנות חיים שאינם מושתתים על אוברדראפט וחובות, אין לי הרגשה של בטחון אפילו כשאני הולכת ברחוב באמצע היום (לא מפתיע בהתחשב בזה שרק השנה התפוצצו פה ברחוב שני מטעני חבלה), אני לא רואה איך יווצר פה עתיד טוב יותר עם ההנהגה (אם אפשר לקרוא לחבורת הזוועות האלה הנהגה) שלנו, והמסקנה היא שאני מעדיפה להיות העכברוש שבורח מהספינה הטובעת לפני שמאוחר מדי. והאמת - אני לא ממש בטוחה שלא כבר מאוחר מדי. מסתבר שבכלל לא זול או קל לצאת מהארץ. מדינות העולם לא ששות לקבל אזרחים חדשים מישראל בימים אלה. בקיצור - זאת לא רק התחושה שלך. היאוש כאן, ובכל מקום.