humm...

MayBe Later

New member
humm...

there's something that bothers me... i was waching TV an hour ago, looking for something interesting. i stop on one of the foreign channel. i just saw a man, who committing a crime (at least according to the israeli constitution). and about hundreds or even thousands of people watching him, and they didn't stop that cruel man, they did exactly the opposite. they applauded him! where is the "society for prevention of cruelty to animals" in spain? they don't care about the bullfights? it's terrible...​

אמממ כמה שזה נשמע מרושע...

יש לCorida - מלחמת השוורים - השפעות חיוביות... ב98 ביליתי שבוע בספרד ויצא לי לצפות במלחמת שוורים... אני מודה שבהתחלה - בייחוד בתור מי שעבד פעם ברפת קיבוצית - מצאתי את עצמי נדחה עד גועל מהמראה אבל אחרי זה זה התחיל לעניין ולרגש... כמה שזה נשמע מרושע וכמה שאני עצמי לא חש בנוח להודות בכך... אחרי זה קראתי מחקר - הקורידה היא מנהג די ישן ומסתבר שבשנות החמישים-ששים ניסו בספרד להוריד את הקורידה... אחרי משהו כמו חצי שנה הסתבר שבימי ראשון - היום של הקורידה באופן מסורתי - חלה עליה מפחידה בכמות הפשעים האלימים... אז הלכו ובדקו וגילו שלפני ביטול הקורידה, היה יום ראשון היום הנמוך ביותר בכל סטטיסטיקות הפשיעה האלימה... פסיכולוגים מעריכים שבדומה לצפייה בשני גברים מגודלים שחובטים אחד בשני (אגרוף) או מעיפים אחד את השני באוויר (ג'ודו) תאוות הקרב שממלאת את הצופים בעת הצפייה משמשת כפריקה של לחצים ומתחים... הספרדים החזירו את הקורידה תוך פחות משנה ויום ראשון חזר, והוא עד היום, הנמוך ביותר בין ימי השבוע מבחינת כמות הפשעים האלימים... אז נכון שזה נורא לראות את זה אבל אם יסולח לי על דעתי האישית, התוצאות החיוביות הופכות את להרבה יותר טוב מאשר שפיכת שמפו תינוקות לעיניהם של ארנבונים כדי לבדוק עם הוא צורב... בלילה בלילה Rogue חולם עדיין על הרקדנית הספרדית...

MayBe Later

New member
לדעתי צריך להחליף את השור בבנאדם...

כך גם יהיה הרבה יותר מתח, והקהל יוכל להזדהות עם המת.

אבל כששני גברים מגודלים נכנסים

לזירה זה מבחירתם. מה עוד שהמטרה המוגדרת היא לא מלחמה עד המוות. מישהו שאל את השור אם הוא מעוניין להילחם? מישהו הסביר לו את הסיכונים?

במקום הקורידה?

האמת היא שזה יעורר כל מיני מתנגדים אבל אישית - אני מסכים איתך - הגלדיאטורים יכולים לבחור והשור לא ולכן גלדיאטורים יהיו בהחלט עדיפים על קורידה... כמובן שכל ארגוני זכויות האדם יקבלו שבץ מקרבות גלדיאטורים... Rogue מצטער שאין לו את ההשפעה הנדרשת כדי לעשות את החילופין הנדרשים

למעלה