HPLC

t a m t a m 3 0

New member
HPLC

שלום. מישהו/י יודע אם קיים קורס ספציפי להכרה ותפעול של HPLC או GC (לא באונ')? אני רואה יותר ויותר דרישה לנסיון במכשירים אלו. ואם כבר, אז אולי אתם מכירים מקומות הזקוקים למפעילי מס ספקטרומטר (כמוני)? תודה מראש!

ch561

New member
למה לא באוניברסיטה?

קורסים כמעט תמיד יש (אבל לא רק) באוניברסיטה (אני לקחתי אחד כזה באוניברסיטת בר אילן). אתה יכול להרשם לקורס אחד ולא חייב לקחת את כל התוכנית. אך, כפי שאתה רשמת, בעבודה צריך ניסיון, זה משהו שאלפי קורסים לא יתנו לך! לאחר קורס ב HPLC/GC אתה תהייה שקול לאחד בלי כלום ז"א שהחברה תהייה חייבת להשקיע בך כסף וזמן. השאלה הנשאלת למה להם? ישנם הרבה אנשים בעלי ניסיון (פה אתה צריך למכור את עצמך טוב בראיון עבודה). בזמנו שהגעתי לראיון עבודה בטבע הם הציעו לי לתת לי קורס בכימיה אנלטית, אבל היה לי ניסיון קודם בהפרדות ב HPLC (ז"א שזה לא קורס בסיסי). מפעילי מס ספקטרה די מוגבלים לאקדמיה, בתעשייה לרוב ישנה דרישה למפעילי HPLC -MS. לצערי לא שמעתי על דרישה למפעילי מס ספקטרה. (אני אנסה לשאול בבר אילן, אני בספק שיש להם משהו. בתעשיה זה דרך חברות כ"א). אני לא יודע מה למדת ומה התואר שלך, אבל ישנה כיום דרישה לכימאים אנליטים. אני חושב שעדיף לך לשלוח את קורות החיים ובעבודה החדשה שלך תקבל את הניסיון הדרוש.

למעלה