how do i make contact with odin?

Esmerallda

New member
אודין?

אודין הוא ראש הפנתאיון הנורדי. אל הכישוף, החכמה והמלחמה. נשוי לפריג, אלת הפיריון ונישואין. מלווה בשני עורבים ושני זאבים. הוא וויתר על עין אחת על מנת לשתות ממעיין החכמה ובתמורה קיבל יכולת ראיית עתיד, ותלה את עצמו על עץ החיים (ייגדרסיל) במשך תשעה ימים ותשעה לילות ע"מ לקבל את סודן של הרונות. הברסרקרים האדירים מקושרים לפולחניו. וזה בתמצות. עכשיו, מה זה בדיוק "ליצור קשר עם אודין"? -הצוענייה.

THE gray

New member
עץ החיים?

יש בו מהדומה לעץ החיים מהקבלה או סתם? או שדרכי האלוה(מילה שהיא לא זכר ו\או נקבה) נסתרות?

Esmerallda

New member
לא,

עץ החיים מהקבלה והייגדרסיל הם שני דברים שונים מאד. -הצוענייה.

THE gray

New member
יש למישהו אתרים על העץ הזה?

מבטיח לכם למצוא שורש משותף...

P o M i K i

New member
מה?!?!?!?!

אתה רומז לזה שהנורדים העתיקו מהיהדות??????

THE gray

New member
ברור!!

אנחנו בני האלוהים... אנחנו כמעט אלוהים!!! הכל סובב סבבינו ובשבילינו! מושגים זהים צריך חקור את העניין.. נשמע מעניין.

Esmerallda

New member
אני אגיד לך מה משותף להם:

המילה "עץ". מלבד זה- כלום. -הצוענייה.

אולי...

ואולי האפור ימצא קשר ויזכה בפרס נובל. אני אומר ששווה לנסות,אני אישית אבדוק את הנושא גם. חביב הקסם

Esmerallda

New member
ייגדרסיל,

או עץ החיים נורדי, אין לו דימיון לעץ הקבליסטי. מדוע? הייגדרסיל הוא עץ העולם. הייגדרסיל הוא עץ מילה ירוק עד, המסמל את העולם כולו. גזעו מסמל את הציר המרכזי של היקום, ושורשיו הם מקורות הנביעה של נהרות מימי החכמה. העץ הקבליסיטי לעומת זאת מציין מעין "מפה של המציאות הרוחנית". הוא כולל עשר ספירות, שהן דרגות שונות של אלוהות, החל בספירת "מלכות", הפיסית, ועד ספירת ה"כתר", האור האלוהי. 22 נתיבים מחברים בין הספירות, והקבלה מבוססת על למידת הנתיבים הללו. הדמיון היחידי שאני מדמה לעלות עליו כרגע, הוא שגם הייגדרסיל מסמל איזושהי עלייה. משום שהויקינגים האמינו שאסגארד, מקום מושבם העיקרי של האלים, היה מעליהם- בשמיים, במעלה העץ. אבל צר לי, אין להם מקורות משותפים, והם לחלוטין שונים במהותם. -הצוענייה.

THE gray

New member
הי...

עץ החיים מהקבלה הוא לא מפה של רוחניות כלשהי, הוא גם, אבל הוא גם מפה שלמה של העולם כולו, את רמות הבריאה ומה כוללות כל רמה. מהרמה האלוהית עד לרמה הארצית הבסיסית. אני אחפש בעניין, מה שאמרת רק מחזק את הדעה שלי.

THE gray

New member
אחר חיפושים

אני חייב לציין שאחר כמה חיפושים התפלאתי שהתאוריה שלי בעלת בסיס כלשהו, קודם כל הסבר קטן על העץ www.pantheon.org/articles/y/yggdrasil.html עכשיו הנה תמונה של עץ החיים הקבלי, הוא מתחיל בכתר שהוא עולם הרוחני ביותר ומגיע למלכות שהוא העולם הפיזי שבו אנו חיים http://www.hermeticgoldendawn.org/Animated.htm והנה בניגוד תמונה של העץ הנורדי, הוא מתחיל מעולם האסגרד הוא מעלה השורשים במרכז העץ (בין השורשים והצמרת) נמצא העולם הפיזי שלנו, ולמטה בשורשים נמצא עולם המתיםhttp://home.earthlink.net/~9worlds/worldtree.html ועכשיו להבדלים בינהם ולדומים בינהם, ואני אתחיל בדומים- - שתיהם הם דיאגרמות של ההתפחות הרוחנית עד שנוצר העולם שלנו. - שתיהם מסודרות בסדר דומה. האותה צורה ובכוונה. -משתיהם התפתח כתב מיסטי! הרנים וא"ב העיברי. - בשתיהם יש עולמות עם שליטים ו"נתינים" השונה- עץ החיים מראה את ההתפתחות של העולם הרוחני מההכי רוחני ועד לפיזי והמוצק. ואומר שינם הקלפיות שהם מה שבכללי אפשר לקרוא "הגהנום". העץ הנורדי עושה אותו דבר כמו עץ החיים רק שהוא כאילו צמצם את עץ החיים והוסיף את הקליפות. הם פחות או יותר מספרות את אותו סיפור רק מנקודת מבט שונה לגמרי זה מדהים הדמיון בינהם וגם שתיהם מצאתי מאוד מעניינות. יש עוד הרבה כלכך שאפשר להשוות בינהם אבל לפי דעתי הדיאגרמות אומרות הכל. הרי כולנו באנו מאותו קוף... אולי הוא אהב להשוות דברים לעצים.

למעלה