תשובה לmoshebs1 - בין 2 ל3
תודה על השאלה. תלוי על איזו תקופה ועל מה בדיוק מסתכלים (למשל, אם על דרכי המורחבת או רק על הפאן החלקי שאני מציג כאן), אך בכל מקרה מדובר בשארפ טוב מאוד, למי שמכיר. יחד עם זאת, אני טוען שמדד שארפ כמו האחרים הידועים, נותן תמונה חלקית, ולפעמים מבלבלת על הביצועים ופחות "מעניינת" מהתבוננות בגרף הביצועים שלוקח נתונים יומיומיים (סוף יום) בהנחה שהם אמיתיים, וגם אם לא, זה הרי מסתדר עם הזמן. בכל מקרה, מכיוון שבדרכי המורחבת (שכאן אני מציג פאן אחד שלה שהכי נוח למדידה והסתכלות בתנאים הקיימים והכי מתאים לעניין עצמו, תחת המגבלות), מדובר בסטיית תקן גבוהה יחסית (ואצלי ההילוך אינו הילוך השיכור הקלאסי, כלומר, אצלי, בניגוד לשוק (אולי...) תשואת היום הבא, כן(!) תלויה בתשואת היום הקודם), התשואה הרבה יותר גבוהה מאחרים עם שארפ דומה. לסיכום התשובה: השארפ הוא בין 2 לבין 3 אבל התשואה היא גבוהה כי סטיית התקן בנוסחה היא גבוהה, ולכן התשואה בעיני לא פחות רלוונטית בתנאי שניתן להתמיד בתוחלת בלי להיספג לסוף המשחק. אני לא יודע איזה משה אתה, אבל למי שמכיר, "חבר" שלי נתן באתר אחר יותר ממאמר אחד טוב שעוסק בעניין זה, אך הוא נעלם שם תחת מבול ההודעות ובניגוד למה שהיה מתוכנן שיישמר לתקופה ארוכה, וארכיון ועם נגישות נוח לקוראים.