Homo Imbecilus

Governor

New member
Homo Imbecilus

הודעה זו מתפרסמת out of line כדי שלא תיבלע אי-שם ומתעכבת על משפט מופלא של ידידנו דוד בן פורת, AKA איסטרא בלגינא159, AKA Homo Imbecilus המצוי בהודעה זו כתבת "בקשר ליום הארוך ראית שהמחשב גילה את היום הארוך. מה אתה צריך יותר ראיות מזה" מי ראה, Homo Imbecilus שלי? אם _אתה_ סובל מפגור שכלי אקוטי, מדוע אתה סבור שגם אחרים נגועים בו? זו תופעה יחודית _אצלך_, ממש כמו ענין "הטיפה הסרוחה" שאתה פולט מדי פעם באופן וגטטיבי/קטטוני. אתה בוודאי מתכוון ל"האם חסר יום בהסטוריה" מבית היוצר להתפאר של הידברות. אינך מסוגל לחוש זאת, עקב קהות חושיך, אולם צבי ינאי דיבר על המעשיה הזו בלגלוג. כך התברר לי בתכתובת עם ערוץ שמונה. הוא פשוט _ליגלג_ בתכניתו על האגדה האורבנית הזו שהתגלה היום החסר של יהושע בעזרת מחשב. לא הצלחתי לברר מה נכתב ב- "הצופה", אולם אם ניקח בחשבון כי את פורום ´נטעים ומסורות חז``ל´ מנהל אדם בגיל מנטלי של 9 שנים, אזי לא יקשה להבין מה הגיל המנטלי של מנהלי אתרים דומים כ"הידברות". "הידברות", הדומה יותר מכל לאתרים של בריאתנים נוצרים מן המערב התיכון של ארה"ב, מידם הפתוחה והמשביעה הוא ניזון לתיאבון, לא קלט את הלגלוג, או אולי החליט להתעלם ממנו ולהונות את קוראיו במודע ובמזיד (אישית, אני מעדיף ליחס ל"הידברות" אימבציליות במקום רשעות או זדוניות, מכיוון שאני הומניסט אוהב-אדם). כתבתי לכך גם הפרכה מפורטת, אולם, אני יודע, אינך קורא אנגלית ולכן הנך חוסה לבטח בצילה המבורך של הבורות/בערות ואין דברי מגיעים עדיך. באמור, הרי ההפרכה לפניכם. הגאון אותו אני מוכיח הוא, איך לא, דוד בן-פורת מיודענו, AKA Homo Imbecilus. הערה: בגוף ההפרכה מופיע קישור ישן לאגדה האורבנית. נא להשתמש בקישור החדש.

notafish

New member
לעזאזל העובדות../images/Emo19.gif

גם אני פרסמתי הפרכה לקשקוש הזה לפני כמה חודשים בפורום דתיים-חילוניים של וואלה. אבל זה נשמע טוב, כמו כל אגדה אורבנית, ולחבר´ה האלה אין שום מחויבות לאמת. הכל כשר כדי "להציל נפשות". אני לא יודע אם הם טיפשים או לא, אבל לוגיקה וחשיבה ביקורתית זה, איך לומר, לא הנקודה החזקה שלהם.

Governor

New member
אילו הפרכות היו לך? תמיד ימצא באוסף

שלי מקום להפרכות יפות נוספות...

דוד159

New member
אין פה הפרכה לראיה שהבאתי.

אם אין לך ספור שבו מתואר מישהו שפונה לעם ואומר לו אני בורא העולם ואני עשיתי ניסים המראים שאני שולט בעולם והעם מסכים לכך , לא הבאת הפרכה.

דוד159

New member
אותי לא מענין מה קורא בין צבי ובין

אתר הידברות. אני לא צריך להביא ראיות בקשר ליום הנוסף. אין הפרכה לכך לתורה. ואני לא עוסק בלשון הרע ולא ברכילות. אין מה לומר יותר בנושא זה. ולא מענין אותי מה אומר צבי ומה אתה חושב על כך . ואני אפילו לא יטרח לשאול את אתר הידברות על כך . כי אין הפרכה לתורה.

zazaza

New member
השטות שלך

היא לא ראיה ואינה הוכחה לדבר, מאחר והשטות שלך אינה כזו גם אי אפשר להפריך אותה. עכשיו תחשוב טוב טוב ותנסה למצוא לנו ראיות "מוחצות" אחרות...

דוד159

New member
לא כתבתי על היום הנוסף . ובכן היום

היום הנוסף היה נס מעל הטבע.

דוד159

New member
אתה לא עונה האם בגלל שאין לך עדות

אתה סובר שיש לך הפרכה לתורה.?

zazaza

New member
ילד קטן

אתה קורא את השטויות שאתה רושם לפעמים !? יש לך ספר, לתוכן הספר אין שום עדות וראיה במציאות, ואתה סבור שזו האמת לאמיתה... והוא עונה לך ומדגים לך שחות מהפסוק הטיפשי היחיד שאתה מביא "כראיה מוחצת" יש עוד אלף פסוקים שהם שקר מוכח ! אז לשאלתך - כן, בגלל שאין שום הוכחה לכך שהרשום בתורה הוא אמת על כן זו הפרכה...

דוד159

New member
ל----zazaza

בס"ד צריך להבין מה לא הגיוני שלפני שלושת אלפים שנה אדם החליט לכתוב את התורה והוא סיפר לבניו שכל הסיפורים האלה קרו וכך זה הגיע אלינו במסורת? התשובה : מה שלא הגיוני בזה שאדם כתב וסיפר זאת לבניו, הוא שבתורה כתוב שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים ולא יתכן שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש (מלבד הנשים והטף שהיו באותו מעמד) ומעידים על אמיתותו. ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים. מה עוד שלו אדם אחד היה ממציא זאת לא היה כותב שהמעמד התרחש ברבים אלא אומר שזה קרה בפני בודדים על מנת שלא ייתפס בשקר. (הועתק מאתר "כיפה" לאחר עיבוד). שמות פרק יט ויבאו מדבר סיני ויחנו במדבר. ויחן שם ישראל נגד ההר . ומשה עלה אל האלהים ויקרא אליו ה´ מן ההר לאמר , כה תאמר לבית יעקב , ותגיד לבני ישראל . אתם ראיתם , אשר עשיתי למצרים,ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי . ועתה , אם שמוע תשמעו בקולי , ושמרתם את בריתי והייתם לי סגולה מכל העמים , כי לי כל הארץ. ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש. אלה הדברים אשר תדבר אל בני ישראל. ויבוא משה ויקרא לזקני העם וישם לפניהם את כל הדברים האלה אשר צוהו ה´. ויענו כל העם יחדו ויאמרו כל אשר דבר ה´ נעשה . וישב משה את דברי העם אל ה´. ויאמר ה´ אל משה, הנה אנכי בא אליך בעב הענן בעבור ישמע העם בדברי עמך, וגם בך יאמינו לעולם . ויגד משה את דברי העם אל ה´ . ויאמר ה´ אל משה לך אל העם וקדשתם היום ומחר וכבסו שמלותם. והיו נכונים ליום השלישי כי ביום השלישי ירד ה´ לעיני כל העם על הר סיני .... ויאמר אל העם היו נכונים לשלושת הימים אל תגשו אל אשה. ויהי ביום השליש בהיות הבקר , ויהי קולות וברקים וענן כבד על ההר, וקול שופר חזק מאד , ויחרד כל העם אשר במחנה . ויוצא משה את העם לקראת האלקים מן המחנה . ויתיצבו בתחתית ההר. והר סיני עשן כולו מפני אשר ירד עליו ה´ באש, ויעל עשנו כעשן הכבשן, ויחרד כל ההר מאד . ויהי קול השופר הולך וחזק משה ידבר והאלקים יעננו בקול. וירד ה´ על הר סיני אל ראש ההר. עוד על נושא מעמד הר סיני ואמיתות התורה ראה באתר http://www.netaim.co.il/katava.asp?id=152 שי הלוי מאתר מנוף לאחר מכן "וידבר אלוקים את כל הדברים האלה לאמר אנוכי ה´ אלוקיך" וכו´. גם לאחר נתינת התורה מספר לנו המקרא (כ´ ט"ו) "וכל העם רואים את הקולות ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן...". כשנבחן פסוקים אלה ניוכח, שכאן מדובר בתורה שצורת נתינתה שונה בתכלית שינוי מכל צורה אחרת של "התגלויות נבואיות" שטענו להן דתות אחרות, שהרי הן הנצרות והן האיסלם טוענות שתורתן ניתנה במעמד אדם אחד או מספר מצומצם של אנשים- ואילו כאן מוציאים את כל העם להיות נוכח במעמד הנשגב ולקבל תורה. ואכן, הנצרות והאיסלם לא ערערו על מעמד סיני אלא אדרבה, הסתמכו עליו בתור הגילוי המשכנע ביותר לקיום ה´ והשגחתו על העולם: מתן תורה לישראל היא העובדה המקובלת ביותר בכל הדתות המערביות- דתות המקיפות ציבור של כמיליארד נפש, ומהווה את עיקרו של העולם התרבותי. מדוע קיימת הסכמה של הדתות האיסלם והנצרות על אמיתותו של מעמד הר סיני? מעמד הר סיני התרחש בפני כ- 600.000 אנשים, מלבד זקנים נשים וטף, ומשה רבינו מדגיש וחוזר ומדגיש היטב שאין בדברים כל צד ספק, שהרי הברית היתה "אתנו, אנחנו, אלה, פה, היום כולנו חיים" (דברים ה’ ב’). היו כאלה שרצו לומר , אם יש-ו הצליח להכניס להיסטוריה שאנשים ראו ניסים כך היה עם משה רבינו . ועל זה אני משיב: המופתיים שעשה יש-ו הוא עשה בכישוף , וגם מה שהוא עשה הוא לא שכנע עם שיאמנו שהם רואים משהו נמצא פנים בפנים מול עם ואומר לו אני בורא העולם . לא הוא ולא כל אדם אחר, לא היה בשום סיפור בהיסטוריה משהו שנכתב עליו שהוא הופיע והודיע שהוא בורא העולם. (הערת המעתיק) , חוץ מהסיפור שמופיע בתורה. ובאמת התורה עצמה מדגישה את המיוחד והבלעדי שבמעמד הר סיני: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמיים ועד קצה השמיים- בזמן מן הזמנים או במקום מן המקומות- "הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו"- האם משהו מעיז ולו רק לטעון כדבר הזה? כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה).

דוד159

New member
המשך ל--zazaza

אני לא אומר לך לקבל את התורה כאמת לפני שאני מוכיח את אמיתות התורה. הטענה שלי היא שאם אדם מסוים (נקרא לו בשם אברהם) בא לבנו (יצחק) ונותן לו ספר שכתוב בו שהוא (יצחק) ביחד עם עצמו (אברהם) ועוד מאות אלפי אנשים רואים נס יוצא מגדר הרגיל. ואברהם אומר לבנו שיאשר בספר שהוא רואה עכשיו את הנס. ועוד הוא אומר לו שיעשה כל שנה לזכר הנס מעשה (לדוגמא יאכל מצות שבוע ימים) וגם יצווה לבנו כך וכן הלאה. אני טוען שהבן הזה יצחק לא יעביר את הספר לבנו, לפני שהוא רואה את הנס וכן הוא לא יאשר בספר שהוא רואה את הנס אם הוא לא רואה אותו. ואם אנחנו היום יודעים שהגיע אלינו ספר התורה למרות שכתוב בהם משפטים כדוגמת הספור הנ"ל במעמד הר סיני, אני מבין שהם נבדקו על ידי כל האנשים שקבלו את הספרים באותו יום שהתרחש הנס ולכן הם מסרו את הספר לבניהם ולנכדים שלהם ולכן יש לנו היום את הספר הזה. תאור מתן התורה קטע מהספר "למען אחי ורעי" של הרב נתן קרת. התורה דאגה להכניס לתוכה את הדור הראשון הדור המקבל. היא מתיחסת אליו "פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, אתה הראית לדעת... לא את אבותינו כרת ה´ את הברית הזאת כי אתנו, אנחנו אלה פה היום כולנו חיים... פנים אל פנים דבר ה´ עמכם מתוך האש". ועכשיו נעבור לדחיית האפשרות שדור שלם שיקר, קיבל עליו את המסמך, והעבירו הלאה. באמת, הדור הראשון נקרא בתורה הדור הרואה. ברור הדבר שהמסמך כמו שנמצא בידינו בלי שינוי לשון כלל התחיל לרוץ באיזה זמן שהוא. זמן זה היה בודאי לפחות לפני אלפיים שנה כמו שהוכחנו קודם (מעצם העובדה שמסמך התורה זהה בכל תפוצות ישראל, וראיה מהנצרות שמחזיקה אותו נוסח, וראיה מכל הגלויות שחזרו עם אותו העתק של נוסח בחזרה אותו הדור שהיה ראשון שהעביר לדור שאחריו את הנוסח הזה היה חייב לומר אחד מן השניים : או כך קבלתי מאבותיי או ראיתי. קבלתי מאבותיי - משמעותו שאיני הדור הראשון, אלא היה דור לפני ואנחנו דור מס´ כך וכך. ראיתי - משמעותו - אנחנו הדור הראשון, אם טענו "קבלנו מאבותינו" שהיא טענה יותר פשוטה אף על פי שלא קבלו, אם כן נמצאנו אומרים שהיה אי פעם בעם ישראל דור (דור אחד כולל כידוע ג´ דורות : סב אב ונכד) שהתאגדו לשקר את בניהם יוצאי חלציהם שכביכול כבר קבלו כך מדור קודם (שלא נמצא כעת בעולם כלל כדי שלא יוכל להכחישם, מי שלא מסכים לשקר - צריך לחסלו), שאחד הדורות שלפניהם ראה את השם וקבל את תורתו והעביר להם. אם כן חייבים לעמוד לפני בניהם, כל אחד לפני בנו ולשקר אותם במצח נחושה ומדובר על מספר של בערך כשני מילין, ולהמציא להם היסטוריה תורנית כפי שמתואר בתנ"ך, ורק נקדה זו דיה לדחות את האפשרות מכל וכל, שכן תארו לעצמכם איזה עבודת ענק צריכים כדי להמציא היסטוריה חדשה ולפרסמה בדיוק בכל ישראל כדי שלא יהיו סתירות לדור מס´ 4 וזה בהעדר אמצעי תקשורת מנימליים כמעט, שקר שאינו משתלם לאף אחד. כי באמת אם ה´ לא ציוה והם לא קבלו - אין לך שטות גדולה מזו. הוסף לחשוב ערד שהשקר הזה חייב להיות שקר מתמשך לכל אורך ימי חייהם. אסור להם להיכשל בלשונם בפני בניהם. ולשקר אותם באופן כזה זו ודאי בעיה גדולה. הם צריכים להכניס עצמם לשעבוד קשה מכל הבחינות (כמו שכבר ביארנו קודם, שהוא נגד הכרחות הטבעיים שבאדם ולהלביש עליהם באופן מגוחך עונשי מיתה על מי שלא יבצע את חוקי המערכת הדמיונית. במקרים מסוימים כמר חילול שבת, עבודה זרה וגילוי עריות). (דברים פרק ה´ פסוק ג´) - לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה´ אליכם בהר מתוך האש.* כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה´, ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה´ אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה´ אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו.

דוד159

New member
היום הנוסף היה נס ואם לא מוצאים עדו

לכך אין בכך הפרכה לתורה. בקשר לצבי סע אליו ודבר איתו אישית..

למעלה