Higher Ground - יום הזריעה הישראלי

xorenx

New member
Higher Ground - יום הזריעה הישראלי

שלום. בסוף שבוע האחרון של חודש אוקטובר (30.10) יתקיים יום הזריעה הישראלי הראשון. הרעיון הוא לאסוף זרעים של מריחואנה ולפזר אותם במקומות ציבוריים. המטרה היא להציב עובדות בשטח מול הרשויות ולהחזיר לאנשים את הכוח לידים. הזרעים עצמם לא נכללים בפקודת הסמים ולכן הם לא - לא חוקיים. כולם וכולן מוזמנות בזמנן החופשי ובאנונימיות מוחלטת לבוא ולזרוע זרעים של תקווה http://www.higherground.150m.com/flier.gifפלייר פעילות:

xorenx

New member
גלובליזציה...

אי אפשר להגיד שאין קשר. הרעיון הוא להוציא את הצמח מידי הרשויות ו/או האנשים שעובדים בשבילם (במקרה זה, סוחרי הסמים) ולהחזיר אותו לשליטה שלנו. הרי אנחנו לא נקבל מצב שבו יגידו לנו שלהסתכל על עץ לדוגמא - גם יעלה לנו כסף וגם יהפוך אותנו לעברינים. אותו עקרון פועל על המריחואנה. זה עשב, זה של כולם וכל אחת יכולה לעשות מה שהיא רומה איתו - גם לעשן אותו!

Felicityy

New member
אני מבינה שלא מעניין אותכ שעישון

סמים בארץ אינו חוקי. להחזיר את השליטה על צמח לידי התושבים זה נחמד,האם תוכ להוכיח שאתה סתם מגדל ללא מטרת עישון? או שהחוק הוא ממכ והלאה? ומכאן ועד לאנטי גלובליזציה עוד ארוכה הדרכ,לטעמי

xorenx

New member
תשובה

מפליא אותי לענות לכזו תגובה דווקא בפורום הזה אבל... אני רואה את זה בצורה מאד פשוטה - אם אני לא לקחתי חלק בקביעת החוק, אז הוא לא תופס לגבי. זאת אומרת שאם מישהו החליט משהו שיש לו השלכות על החיים שלי, בלי להתיעץ איתי, אז ההחלטה שלו לא תופסת במחינתי. הסיבה היחידה לשמור על החוק זה הפחד מהעונש - וזה לא מצב תקין! בדמוקרטי )מה שאין כאן וברוב העולם המערבי( אמורים להתחשב באזרחים והחוקים )המדיניים, מוסריים וכו'( נקבעים ע"י האזרחים ולא ע"י פוליטיקאים מושחטים שאת קולם אפשר לקנות במנת שוארמה במקרה הטוב. אותם עקרונות הרי תופסים במאבק נגד הגלובליזציה התאגידית והכלכלית. מישהו חוקק חוקים על גבינו ובצורה לא דמוקרטית - ואנחנו מתנגדים להם. זה לא רלוונטי אם אני מעשן או לא, לקיחת החוק לידים, בצורה בלתי אלימה, היא הדרך שלנו להפגין. לאלץ את אלו שמנסים לשלוט בכל רובד בחיינו להתמודד איתנו בצורה שיוויונית.

xorenx

New member
בנוסף

לפי פקודת הסמים הנוכחית הזרעים הם לא לא חוקיים. הפקודה תופסת לגבי הצמח עצמו ולא לגבי הזרעים של הצמח. כל החוק הזה מטומטם מלכתחילה אז אל תנסי למצוא פה הגיון

Dr Spock

New member
זה פשוט טימטום!

לפני שאתחיל רק רציתי להגיד: *מימי לא השתמשתי בסם לא חוקי וגם אם חוקי המריחואנה ישתנו אין סיכוי שאנסה. ובכל זאת: לדעתי חוקים נגד מריחואנה חסרי הגיון ובלתי אכיפים. הקמפיין נגד המריחואנה מתייחס לחולי הסרטן וצעירים שומרי חוק באותה הקטגוריה עם סוחרי סמים ונרקומנים. מחקרים אחר מחקרים מוכיחים שהמריחואנה לא יותר מסוכנת לבריאות מסיגריה, לא יותר ממכרת מקפאין ולא יותר משכרת מאלכוהול, אך משום מה מתעקשות הרשויות להתיחס למריחואנה כאל סם מסוכן. במקום להשקיע את מעט תקציבי הממשלה בכלכלה הם משקיעים כסף רב בקמפיינים יקרים שיוצרים תמונה מעוותת של הסם תוך התעלמות מוחלטת מהעובדות והמציאות בשטח ומבזבזים כוח אדם יקר לאכיפת החוק המיותר הזה. -הם מוצאים את הכסף כשצריך להלחם במריחואנה, אך לא מספיק בשביל לתמוך במכוני גמילה לסמים הקשים באמת! -יש להם את כוח אדם לעצור בני נוער במסיבות, אבל לא בשביל לעצור נהגים שיכורים! כולנו יודעים מה קרה כאשר יצא בארה"ב "חוק היובש" נגד אחזקה ומכירת אלכוהול. "חוק היובש" חוקק על מנת להפחית את רמות הפשע הגואות ואת מקרי ההתמכרות לאלכוהול. לאחר מספר שנים החוק בוטל לאחר שרשויות החוק נכשלו לחלוטין בנסיונן לאוכפו. לאחר סוף תקופת היובש ארה"ב מצאה את עצמה במצב חמור עוד יותר מאשר בתחילתו: -נתונים סטטיסטים מוכיחים שבעת תקופת היובש מספר צורכי האלכוהול גדל ב8%. -גם כמות האלכוהול הממוצעת שצרך כל אמריקני גדלה בשליש. -הערכה לא רשמית מורה שמספר הגלונים של אלכוהול שיובאו לארה"ב גדלה פי 16 לעומת הנתונים שלפני היובש. -מספר האנשים המכורים לאלכוהול שפנו למכוני גמילה גדל. -במקום לרדת רמות הפשע בארה"ב הרקיעו שחקים. -ארגוני פשע צמחו מחבורות בריונים בסמטאות הערים לארגונים חמושים הייטב וחובקי עולם העוסקים בהימורים, הברחות, סמים, סחטנות, זנות ועוד... אך הדברים אינם כה פשוטים: הארגונים למען לגליזציה של המריחואנה גם הם תרמו למצב, רעיון מטופש שכזה לפזר זרעי מריחואנה כהפגנה למען ביטול החוק רק תורם לתעמולה של ארגון "אל-סם" ופוגע יותר משעוזר למאבקכם. כל עוד אתם ממשיכים במאבק בדרכים אלו אין סיכוי שהחוק ישתנה. הרי לא ימצא אף ח"כ שירצה להיות מזוהה עם המאבק שלכם, זו תהיה התאבדות פוליטית! בסופו של דבר המאבק שלכם פוגע ישירות בכל נסיון רציני לשינוי החוק, וחבל!

xorenx

New member
לא מנסים לשנות את החוק, בינתיים

למרות זאת, אנחנו לא מסכימים שיתנהגו אלינו כמו מפגרים. ישנם כמה סיבות למה לא לעשן מריחואנה, ובטח אפשר למצוא אותן מספר סיבות למה לא לאכול שוקולד. הבעיה תמיד היתה עקרונית ולא מעשית. הרי כל מי שרוצה להשיג מריחואנה מסיג אותה, תמיד זה היה כך ותמיד זה יהיה. המאבק, בעיני, הוא נגד ההפיכה של הצמח, ברמה הכי בסיסית, לבלתי חוקי. אולי אני תמים אבל הרי זה בלתי נתפס שממשלה (או יותר נכון משטר אפל) תגדיר עשב (weed) כסם בלתי חוקי. זה כמו שממחר יגידו לנו שסביונים הם מחוץ לחוק, או סירפדים. בגלל זה זריעת הזרעים של הצמח היא, לדעתנו, הדבר הכי רלוונטי והכי הגיוני לעשות ומספקת תשובה ישירה למחוקקי החוקים (גוזרי הגזירות, מנייקים, תמותו...)

Dr Spock

New member
למה לא לשנות את החוק?

אני מסכים לחלוטין עם הפילוסופיה שעומדת מאחורי דבריך אך לא עם הדרך שבה היא מיושמת... אך בכל זאת מריחואנה הוא אינו סביון, סרפד או אפילו שוקולד, זהו חומר משכר המשפיע על פעולתו של המוח ועלול גרום לתחושות פראנויה אצל אנשים מסוימים ואף לגרום לחולשה, עלפון וקצב לב לא סדיר אם מערבבים עם אלכוהול או סמים אחרים. הכמיקל הפעיל העקרי במריחואנה הוא delta-9-tetrahydrocannabinol או THC(תנסו לומר את זה 3 פעמים ברציפות!) שהשפעתו המלאה וארוכת התווך על הרספטורים של הפרוטאין במוח לא נחקרו באופן מלא... לפיכך לפזר זרעי מריחואנה בכל מקום זו פעולה לא מוסרית ואף מסוכנת! חשבתם לעצמכם מה יקרה אם ילדים צעירים יגלו את הצמח הזה גדל ליד ביתם? האם עלה בדעתכם ההשלכות של מעשה חסר אחריות שכזה, או שרק על פרובוקציות חשבתם?

xorenx

New member
נזקי התרבות המערבית

בגדול, אני מסכים אם כל מה שכתבת. אין ספק שעישון מריחואנה מזיק לבריאות. ונכון, אין מחקר מספק בנושא. (למרות תרומתו הגדולה של ידידנו מהטכניון דר. משולם(. אני מתקשה לנסח את עצמי ולא יודע איפה להתחיל, אבל מה עם כל מאות או אלפי )או מאות אלפי( המוצרים והחומרים מסביבנו, שהשפעתם על בריאותינו גדולה בהרבה, וגם הם )מסיבות ואינטרסים שונים ומשונים( מעולם לא נחקרו או נבדקה השפעת לטווח הארוך. אני מדבר על הנדסה גנטית, טלפונים סלולרים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, פיח מכוניות, קוקה קולה, אלכוהול, תרופות, זיהום אוויר ועוד ועוד. לצערנו רשימת החומרים המסוכנים, או לפחות כאלו שאין לנו מידע מספק עליהם היא ארוכה ונוטה לא להיגמר אף פעם. את צמח המריחואנה מעשנים כבר אלפי שנים, אין כמעט תרבות בעולם הישן והחדש שלא נתקלה בצמח הזה באיזה שהוא שלב בהתפתחות שלה. בכל זאת נערכו עליו מחקרים לא מועטים ויש מיליוני עדויות של מליוני מעשנים על קוקה קולה או על משחת שיניים ידוע הרבה פחות וההשםעות של שני החומרים האלו על הסביבה והכלכלה גדולות בהרבה. פיח של מכונית גורם להרבה יותר מיתות, ולפרוזאק יש השפעות פסיכולוגיות הרבה יותר חמורות. בנוגע לילדים קטנים. אני לא הייתי נותן לילד שלי לעשן מריחואנה, מצד שני לא הייתי מסתיר ממנו מידע וחושף אותו לשטיפת מוח ממסדית. כשיהיה לו מספיק מידע בנושא, הוא יעשה שיקול מחושב ויחליט אם לעשן או לא ובגדול, כל היוזמה הזו היא מעין אולטימטום. עד שאתם )הממסד( לא תתחילו להתיחס אלינו ברצינות, אנחנו זורעים. בדיוק על אותו עקרון של שביתת עובדים. דרך אגב, העלינו אתר לאוויר, והוא עוד בתהליכי בנייה. אז אם מישהי/הו רוצה לתרום תכנים, רק תגידו.

Dr Spock

New member
רגע...

...האם החשיפה לכל החומרים המודרנים המסוכנים בפוטנציה שאתה הזכרת נותן לכם את ההצדקה להוסיף עוד חומר אחד לרשימה? הגידול והשימוש במריחואנה צריך להעשות בזהירות ואחריות. לפזר זרעים כך ללא השגחה עלול להוות סכנה. תאר לך שבני נוער יגלו את הצמחים האלו במקרה ויתחילו לעשנם מבלי לדעת איך להשתמש בהם בצורה אחראית ובטוחה? ומה לדעתך עלול לקרות אם ילדים קטנים יתקלו בצמחים האלו ובטעות יבלעו אותם... זה לא כל כך מוזר... שכשהייתי קטן אני וחברי היינו יוצאים לשדות ושותים את הצוף מפרחים ואפילו מטגנים שיחי סרפד מסוימים במדורה קטנה ואוכלים (תתפלאו, זה היה טעים!). האם אתם מוכנים לקחת אחריות על מעשיכם אם דברים אלו יקרו? לא עדיף שתמצאו דרכים אחרות ויותר בטוחות להציב אולטימטום? רוצים לחנך? בבקשה, אבל לא צריך לעודד..

neko

New member
חוביזה - לחם ערבי.

שוס של שניצל צמחוני

xorenx

New member
לא מעודדים עישון

אני מבין מאיפה אתה בא אבל אני חושש שאתה לא רואה את התמונה הגדולה. כפי שאמרתי, המטרה היא לדבר, לא לעשן. אני הייתי קורא לפרוייקט הקטן הזה הצלחה עם עוד כמה חודשים מישהו יחליט שהוא לא יכול לומר יותר לאנשים אל תעשנו, בלי לתת להם סיבה טובה. אם מישהוא בזמנו היה מעלה טיעונים מספיק טובים נגד אכילת סירפדים, והיה משכנע אותך מנקודת מבט שווה ולא מתנשאת, סביר להניח שלא היית מנסה. זה כל מה שאנחנו מבקשים. יכול להיות שאם יהיה דיון אמיתי ודמוקרטי בנושא, כולנו נשתכנע לא לעשן. אבל שוב, הנושא הוא לא עם זה חוקי או לא או עם זה בריא או לא. הנושא הוא ברמה הכי עקרונית. ובנוסף, ברמה המשעית, אני באמת לא חושב שזה מסכן את הציבור, מי שרוצה לעשן מעשן ומי שלא, לא מעשן. הרי אין באמת בעייה להשיג. אותי הרבה יותר מפחיד שצעירים מתנסים בחומרים שאין להם מושג איך ועל מה הם משפיעים. צעירים שעד כמה שהם יודעים, גראס והרואין זה אותו דבר - שניהם סמים מבחינתם. אין בארץ אף גוף ממשלתי שבאמת מסביר ומחנך, רובם עסוקים בלאיים ולהפחיד וגורמים בעקיפין נזק הרבה יותר גדול. תשמע, ברור שחלק גדול מהיוזמה הזו היא פרובוקציה מכוונת. לדעתנו היא במקום. הרבה הישגים הסטורים במאבקי זכויות אדם, גזענות, פמיניזם, זכויות בעלי חיים, איכות סביבה וכו הושגו בזכות מה שנראה בהתחלה בתור פרובוקציה נטו. בזכות הפרובוקציות האלו לשחורים מותר לשבת כיום על כל המושבים באוטובוס ולנשים מותר להצביע.

Dr Spock

New member
קודם כל...

ההשוואה בין המאבק שלכם למאבק הסופרג'יסטיות או המאבק למען שויון זכויות בארה"ב היא צורמת בעיני! 1)האם לדעתך המאבק לליגליזציה של המריחואנה שווה בחשיבותו לכל שאר המאבקים שהזכרת? 2)ולפיכך, האם יש לכם את הלגיטימציה להשתמש באותן שיטות גם היום? כאשר לשחורים או לנשים לא היתה כל זכות בחירה או יכולת להפגין אז מובן היה הצורך להתנגד בשלטון המדכא ו\או ליצור פרובוקציות למען קבלת הזכויות הבסיסיות ביותר: הזכות לחירות ושוויון תחת החוק, הזכות לבעלות על רכוש, הזכות להבעה עצמית והזכות להצביע. בניגוד לשחורים או לנשים בחצי הראשון של המאה הקודמת, אין אתה יכול לטעון שלפעילי התנועה שלכם אין את זכות להצביע או הזכות להפגין ולהביע מחאה, ההצבעה שלכם בקלפי שווה לזו של כל אזרח אחר במדינה, לכל אחד יש קול אחד, אפילו לראש הממשלה! תגיד מה שתרצה על המערכת הפוליטית בישראל, גם אם מושחתת או מנותקת מאזרחיה, לא תוכל לטעון ברצינות שאינה נבחרה ע"י כלל אזרחי המדינה בבחירות שוות ופתוחות לכל. אם במקום להשקיע את רוב זמנכם בעשית פרובוקציות תשקיעו בחינוך ובהסברה אולי תוכלו לשנות את הדעה הקדומה הרווחת בארץ לגבי הסם, ברגע שתשכנעו מספיק אנשים הרי שחלק מחברי הכנסת, שידועים בחושי ההשרדות הפוליטית שלהם, מיד ישנו את המנגינה ויפעלו למען ביטול החוק. זה כבר קרה בעבר... באירופה לדוגמה, קמפיינים חכמים ומתוזמנים הייטב של ארגונים למען איכות הסביבה שינו לחלוטין את הגישה של אירופה כלפיה והפכו את הבעיה של זיהום וסביבה לבעיה מרכזית ושווה בעיני האירופאים כמו הכלכלה, זכויות האדם או המלחמה הקרה. לבסוף רציתי לשאול, האם אתה לא חושב שהשתילה ההמונית של הסם בסופו של דבר לא תעודד בני נוער צעירים להשתמש בו? (ההשפעה בעקבות הקמפיין שלכם על הרגלי השימוש של מריחואנה אצל מבוגרים לא מעניין אותי לצורך דיון זה) האלכוהול הוא סם חוקי לחלוטין ועל אף הנזקים שהוא עלול לגרום, לכל גבר ואשה בישראל מעל גיל 18 יש את הזכות והדעת להחליט אם לשתות או לא. אך לא לאלו מתחת לגיל 18! האם לדעתך לנער בן 16 צריך לתת את שיקול הדעת בבחירה האם לשתות או לא? ומה לגבי ילד בן 12? אם המבצע שלכם יצליח הרי המריחואנה תהיה נגישה לכולם. כמובן שלכל מבוגר יש את שיקול הדעת והאחריות להחליט בעצמו אם להשתמש או לא, אך האם לנערים ונערות בני 12 או 16 יש את אותו חוש של אחריות ואותם שיקולי דעת כמו למבוגרים? הרי זה יעשה כל כך פשוט, כל בן נוער וילד בישראל יוכל ללכת לשדה הקרוב לביתו ולקטוף צמח שבתנאים רגילים לא יהיה לו הגישה, היכולת או הכסף להשיג!

xorenx

New member
אתה עושה לי עבודה קלה.

ממש כיף לי כל הדיון הזה אבל ידידיף אתה עושה לי עבודה קלה מאד. לא! אין בארץ דמוקרטיה, וגם לא בארה"ב. הקול שלך לא שווה כלום וחופש הבחירה שלך שואף לאפס. אני מניח לפי ההתנסחות של התשובות האחרונות שלך שאתה באיזו שהי רמה מתעניין בנושא ובטח קראת ביקורות על הדמוקרטיה מאנשים הרבה יותר חכמים ממני. בדמוקרטיה, על פי ההגדרה, אנשים בוחרים מדיניות וחוקה, על פי רוב תוך כדי התחשבות במיעוט. הרי זה ידוע שדמוקרטיה זה הרבה יותר מללכת פעם בארבע שנים לקלפי כדי לבחור ברע במיעוטו, ולהתפלל לאללה שהמישהו הזה באמת יתחשב בך אחרי שבחרת בו - זה מתאר את המצב כיום. בנוסף, כדי לבסס דמוקרטיה אמיתית, חברה חייבת קודם כל להיות שיוויונית. איפה יש שיוויון בחברה שלנו, חברה שפער העמדות בה הוא מן הגדולים בעולם. בנוסף, בחברה דמוקרטית יש לאזרחים תמיד את האפשרות לשאול שאלות ולהעלות לדיון נושאים חדשים. זה לא ממש המצב כיום. בדמוקרטיה כביכול שיש לנו, הכי הרבה שאנחנו יכולים לעשות זה לבקש ממישהו שיעזור לנו, במקום ללמד(!) את החברה לעזור לעצמה. (המשפט האחרון נלקח מאתר בדידות). בקיצור, בינינו לבין דמוקרטיה יש עוד דרך ארוכה (ממש מומלץ לקרוא על דמוקרטיה ישירה באתר בדידות) ולנושא השני. כפי שכתבתי בתגובות הקודמות. כל אדם, בין אם צעיר או מבוגר חייב בשיקול דעת. בתור ילד, תמיד אמרו לך לא לאכול מהרצפה לדוגמא, הגיוני. נתנו לך סיבות ונימוקים (זה מלוכלך) ויכלת להבין אותם. כשגדלת, ידעת לבד לעשות את ההבחנה ולחשב כל סיטואציה לגופה. זה מבחינתי חינוך נכון. אם היו נותנים לצעירים האלו את הקרדיט שמגיע להם, הם היו מורגלים להחליט החלטות מחושבות על דעת עצמם. זה היה יוצר חברה הרבה יותר בריאה, ושוב מילת המפתח, ודמוקרטית!

Dr Spock

New member
בוא נצא מנקודת הנחה

שבישראל אין דמוקרטיה. למען האמת אחת ההגדרות העיקריות של דמוקרטיה מודרנית היא הפרדה מוחלטת בין דת ומדינה כך שאפשר להגיד שצדקת במידה מסוימת, אך איני חושב שישראל היא דיקטטורה כמו איראן או פקיסטן. בכל 4 שנים (אצלנו כל שנתיים) ישנם שינויים מהותיים בממשלה ובד"כ השמאל והימין מחליפים מקום בין אופוזיציה וקואליציה. אך אתה מתחמק מלענות על שאלה מהותית: האם לדעתך לילדים בני 12 יש את הבגרות לבחור אם להשתמש במריחואנה? ישנה סיבה טובה שלא נותנים לבני נוער לנהוג, לשתות או להחזיק בנשק לפני גיל 18 ואין זה קשור לדמוקרטיה או לחינוך בבית. כל פסיכולוג ילדים יגיד לך שהאישיות, הבגרות, כושר ההבחנה ושיקול הדעת של בני הנוער לוקה בחסר. אין זה אומר שכל בני הנוער הם חסרי אחריות, אך הם בהחלט מושפעים מלחץ חברתי וממראה מעוות של העולם סביבם. אין להם את כל הכלים הנפשיים של המבוגרים ולפיכך אינם מסוגלים להגיע להחלטות בוגרות באמת תוך שיקול רחב של תוצאות מעשיהם. בגלל זה קוראים לכך בגרות, משהו שיש לאדם מבוגר ולא לנער. משהו שבא עם נסיון ועם ראיה מציאותית ומפוקחת ואינו מוחלף ע"י אינטיליגנציה גבוהה או אפילו חינוך טוב. אז תענה לי על כך: האם אתם מוכנים לקחת אחריות על מקרים של ילדים ובני נוער שישתמשו במריחואנה שאתם תשתלו? האם אתם מוכנים לקחת אחריות על מקרי הרעלה העלולים לקרות?

Yudokolis

New member
שיטות לקידום הרעיון

ד"ר יקר, המאבקים שהוזכרו ע"י שניכם הינם מאבקים שהחלו בפעולות ישירות ובלתי חוקית. זכורים אנשי גרינפיס בשנים שעוד היו ה"היפים שנקשרים לבולדוזרים" אשר הביאו את המאבק לאיכות הסביבה לכותרות ולהצלחות. לכן אני מסכים עם ההשוואה שנעשתה. כל מאבק מתחיל בצעד קטן נגד הזרם. חוץ מזה אל לנו להשלות את עצמנו, שיחים אלו לא (!!!) יגיעו לפורקנם. הם יעקרו מתישהו, מן הסתם. גם הבאים אחריהם לא יעושנו. המטרה הריאלית היא באמת ליצור דיון ציבורי רחב. לגבי הנוער ש"יושחת", גם כיום אפשר למצוא "דילרים" בבתי ספר (ושיכורים צעירים, שחלקם נרצחים עקב כך) שפועלים ע"י לחץ חברתי לקידום עיסקיהם. ליגליזציה תוביל אולי להוצאתם מבתי הספר (בגלל חוסר עניין). אני גם דוגל בשיטות למיזעור הנזק (כמו בהולנד) ולא בשיטת "כולם נרקומנים" של אל-סם. אישית, אני חושב שניזקי העישון בטווח הקצר והארוך קטנים מנזקי האלכוהול. יש שיר נחמד על כך של להקה בריטית בשם the streets אשר נקרא "the irony of it all".

Dr Spock

New member
לא ממש הבנת אותי...

גם אני מאמין בשיטה המונהגת בהולנד ואין לי שום רגש כלפי "אל-סם" חוץ מבוז מוחלט. אמרתי בעצמי שמריחואנה אינה מזיקה לבריאות יותר מסיגריות, אינה ממכרת יותר מקפאין ואינה משכרת יותר מאלכוהול. לו היית טורח לקרוא את ההודעות האחרות שלי היית יודע זאת. העובדה שגם כיום ישנם דרכים לבני הנוער להשיג סמים אינה מצדיקה את הגישה של הארגון הנ"ל. למה לעשות את הסמים לנגישים עוד יותר לילדים? הדיון הציבורי הרחב היחיד שתעלו הוא של הורים נזעמים ואנשי חינוך צדקנים שיגיבו בתנועת נגד גדולה. הפעילות הזאת תעלה לכולנו בחוקים יותר נוקשים כנגד מריחואנה ואף חקיקת חוקים חדשים כנגד החזקת זרעי מריחואנה. זו היתה טענתי מלכתחילה, אתם גורמים ליותר נזק מתועלת ופוגעים בכולנו! זהו לא "צעד קטן נגד הזרם" כפי שאמרת אלא צעד גדול אחורה... בסופו של דבר אתם מרחיקים עוד יותר את היום בו החוק ישתנה ודוחקים את הלגליזציה של המריחואנה אל השוליים הקיצוניים של הפעילות הפוליטית. כמה חבל!

למעלה