High fantasy מול low fantasy

מירטל

New member
לא ברור לי על קטע האיזון במו"ד.

אחת הבעיות העצומות של מו"ד היא חוסר האיזון והכוח העצום שניתן לקוסמים. תשים לב שכשפים במו"ד הם כשפים ברמה ה" וואו!", ברמת הניסים, גם בדרגות הראשונות - לחש ריפוי פצעים קלים מסוגל לרפא יד שבורה ברגעים, לחשי זימון יכולים לשלוף חיות מאיפה שהוא, ואני בסך הכל מדברת על לחשים שלפי ההגדרה שלך, כל אחד אמור להיות להטיל אותם. קסם במו"ד הוא משהו הרבה יותר חזק מכל דבר אחר. ועכשיו, יש שתי אפשרויות של האיזון הזה : א. משהו בתוך מכניקת המשחק - כמו במו"ד - הקוסמים יכולים להיות בעלי כח עצום, אבל הם מוותרים על כוחם הפיסי ( הייתי שואלת שאלות אחרות, אבל זה לא רלוונטי), באותה דרך, אתה יכול לקבוע שדמות בסטורמברינגר תקבל לחש קסם יחיד, נקודה יחידה לאיזושהיא תכונה,או 20% נוספים למיומנות מסויימת ( בפועל, זה מה שקורה). ואגב, סתם בתור הערת שוליים - תכונות באבי סער מגולגלות בצורה שונה ממו"ד - הסיכוי שתהיה לך דמות עם עוצמה 16 ומעלה היא גבוהה יותר מבמו"ד, ואם השה"מ שלך מרשה לך להזיז תכונות, די סביר שתוכל לשחק קוסם, בעלות כלשהיא, אבל תוכל. ב. משהו פנים משחקי לחלוטין - קסם יכול להיות דבר שאסור לעשות בחברה מהוגנת, או שקסם יגרום למשהו בעולם המשחק, כמובן, כאן אין שום טעם לנסות "לאזן" את הקסם בצורה יחידה או שתתאים לכל מערכה ולכל עולם. משהו בסגנון השמש השחורה - אתה יכול להטיל קסמים, אבל זה יהרוס את העולם.

בנוגע לכישוף בסט"ב

אז קודם כל לפי מה שזכור לי מהמדורות הקודמות של סט"ב יצירת התכונות היא ממש כמו במו"ד, זאת אומרת גילגול של 3D6 לכל תכונה, מה שמקטין מאוד את הסיכוי ל 16. רק לחלק מהגזעים יש בונוסים לPOW כמו מלניבוניאנים או בני פאנג טאנג, אבל הסיכוי להשתייך לגזעים האלה נמוך מאוד (השחקן לא בוחר גזע, אלא מגלגל בטבלה נפרדת) בנוסף, אם אני זוכר נכון אז במהדורות הישנות היה צריך גם INT וגם POW של 16 ומעלה, מה שעוד יותר מקטין את הסיכוי להיות מכשף. לא שיחקתי במהדורות 4 ומעלה, כך שאני לא יודע איך החוקים שם. בנוגע למו"ד, ברור שכן יש איזון מסויים בין מכשף ללא-מכשף, פחות נק"פ, חוסר יכולת להשתמש בכל כלי הנשק או בשריונות, יכולת לחימה נמוכה יותר ועוד. אפשר לדון האם זה יוצר איזון מושלם בין מכשף ללוחם למשל, אבל אין ספק שזה מעניק איזון כלשהו בין הדמויות - וזאת בניגוד לסט"ב למשל ששם אין איזון ואכן אין שום התיימרות ליצור איזון, מכשפים הם באמת אנשים חזקים ורבי עצמה, ולמכשף יש רק ייתרונות על בני אדם רגילים (בהתאם לרוח ספרי סט"ב).

שינו והחליקו כמה דברים

לא קראתי את המהדורות הקודמות גופא, אבל קראתי סקירות עליהן והוראות המרה מהן למהדורה החדשה יותר. הרוב לא ממש השתנה, חוץ מכמה דברים קטנים, למשל: * מגלגלים תכונות עם 2ק6+6 , בעוד שמלינבוניאנים מגלגלים עם קוביות 8 לטווחים דומים, רק שהרף העליון לתבונה ועוצמה גבוה יותר (2ק8+ 8 לעומת 2ק8 + 2) * אין בונוסים גזעיים לתכונות (רק טווחי גלגול שונים). * נוספו לחשים - במהדורות הממש ישנות, כך הבנתי, שיטת הקסם התבססה אקסקולסיבית על זימון בלבד.

אגב, במזרח הלא ידוע

יש שיטת קסם שונה קצת, הרבה יותר עוצמתית מחד, אבל כזו שהופכת את העיסוק בכישוף לדרך חיים. רוב מכשפי המזרח משתייכים לכת הלוחמים-כוהנים של התוהו מפהום, אבל יש כאלו שנפלטים החוצה על אי-התאמה, והשוטטות שלהם בעולם יחד עם שליטתם בקסם רק מוסיפה לתוהו. בלי המסגרת הנוקשה של המסדר, הם הופכים לטיפוסים די פאתטיים הלהוטים אחר תענוגות מידיים וזולים כמו אלכוהול וזונות.

DIDGIN

New member
Great minds thing alike

גם לעולם שבו מתרחשת המערכה שלי קוראים טיאן, לפחות למישור הקיום בו נמצאות כרגע הדמויות. בעולם שלי יש יצורים "פנטסטיים" שנפוצים במקומות מסויימים כמו שיצורים "רגילים" נפוצים בעולמנו, לדוגמה יש נהר גדול (סדר גודל של הנילוס או האמזונאס) שבו מנהלים את מחזור חייהם נחשי מים ענקיים שנודדים כמו דגי סלמון (מה שהופך אותם לחיות משיכה יעילות. אם מאלפים אותם אפשר לשוט בקלות נגד הזרם), וביער השחור (נקרא כך בגלל זן מסויים של עצים שחורי קליפה ועלים ששולטים בו כמו שביער אלונים יש רק אלונים) נפוצים דובי הינשוף. הם באמת נחשבים בעולם כיצורים טבעיים לכל דבר, יפחות באיזורים מסויימים. מצד שני, יש יצורים כמו הדרקונים וכמו אנשי הנץ האגדיים שאם הם בכלל קיימים הם מסתגרים במספרים קטנים במקומות נידחים בעולם (יש לי סיפור שמסביר מה קרה עם הדרקונים. אולי אחרי הטירונות יהיה לי זמן לכתוב אותו). אין שום בעיה בלהפוך זן פנטסטי לנפוץ, כל זמן שהוא יהיה חלק מהמערכת. אגב, אני אשמח לטיפים ממך לגבי מערכות אקולוגיות למשחקי תפקידים. אני לא יודע הרבה על אקולוגיה, רק מה שלמדתי בבגרות בביולוגיה.

Nihau

New member
עצות אקולוגיות לפי הזמנה

תאר לי את היצור והרגליו ואתאר לך את המערכת האקולוגית שהייתי ממקמת אותו בה ואת הפרטים הקטנים שנוגעים להתייחסותו לסביבה. אם אתה רוצה מערכת אקולוגית תאר ליח רשימה של 2-4 מינים פנטסטיים החיים באיזור כלשהו שיש בו גם את החיות ה"רגילות" של אותו איזור ואסדר לך את ההגיון האקולוגי ומערכת היחסים ביניהם לפי מיטב הבנתי ועם תיאום איתך. טיאן בסינית (בהגייה הנכונה) מתפרש כ"שמיים"

DIDGIN

New member
רשימה של מינים לפי הזמנה

גם אני קראתי לעולם שלי טיאן בגלל הסיבה הזו. הוא שרשרת הרים אינסופית עם עמק גדול המכיל אוקיאנוס וכמה יבשות שהן העולם המוכר. מלומדים תוהים אם העולם באמת הוקף בשרשרת אינסופית או לא. יודעים בודאות שיש שרשרת הרים שעוברת לכל אורך המערב, והיא מאוד רחבה. היא מכונה "הקיר האטלנטי" שזו מן בדיחה פנימית. הנה אזור שהדמויות כבר היו בו, "תהומות הרפש" חבל ארץ גדול של אגמים וביצות סאב-טרופיות. יצורים מיוחדים שמאכלסים אותו: "דרקוני בוץ" שהם בעצם ולוסרפטורים (דינוזאורים טורפים בגובה שני מטרים) מעולמנו אנו. עוד טורפים הנם יצורים גדולים ודמויי סרטן שאורבים בבוץ ומושכים קרבנות למים. קרציות ערפדיות נופלות עליך מעצים (האיזור לא ממש מיוער וצפיפות העצים היא יותר כמו בחורש, ולא יער) ונראות כמו בלונים גדולים מלאים דם כשהן "מלאות" (אני מניח שהן מוצצות דם גם מבעלי חיים בעלי דם קר). חיים שם גם יצורם תבוניים - אנשי הלטאה המסתוריים, שחיים במבצרי בוץ שנבנו ע"י נמלים בנאיות ענקיות מאולפות למחצה. כמה מן הדרקונים השחורים המעטים ששרדו גם חיים כאן, אבל הם ספורים, ואני מניח שלכל אחד יש תחום מחיה משלו כיאה לטורף על. עוד איזור, שהדמויות עוד לא היו בו אך יגיעו אליו בהזדמנות, הוא החלק הצפוני של הקיר האטלנטי. ארץ של הרים תלולים ועמקים תלולים באותה המידה. מקום קר, אולי אפילו גולש לתחום הקוטבי. היצורים הפנטסטיים שחיים בו הם ענקיים, וזה המכשול שעומד בפני כי הם צריכים לאכול משהו. יש שלושה גזעים תבוניים שם - ענקי הקרח, גובליני שלג תבוניים למחצה ובני אדם שהסתגלו לתנאי השטח. הם מתקיימים גם על פשיטה על איזורים דרומיים יותר. אני גם חשבתי על נוכחות של יצורים כמו דובי קוטב, למרות שזה קצת בעייתי כשאין ים. אולי יהיו כמה אגמים קפואים גדולים בעמקים וכלבי ים שחיים במים מתוקים (הגיעו לשם לפני מליוני שנים כשהיה ים או אולי כשהאלים שמו אותם שם). יש גם יצורים הידועים ככרישי שלג, ושתי "מפלצות כפור": תולעת הקרח, שחופרת מתחת לאדמה, והרמורז, יצור גדול ופרוק רגליים שגופו לוהט כל כך (באופן על טבעי) שעלולים לקבל ממנו כווייה. באיזורים דרומיים יותר אולי יש זאבים. כאן הבעיה שלי היא שחשבתי על הרבה טורפים, אבל אין להם כמעט מה לאכול, אלא אם כן הכל נשען על הדגים באגמי הקרח שאותם אוכלים טורפים ראשוניים, שנאכלים ע"י אחרים.

BluePrint

New member
הקיר האטלנטי! גדול! ../images/Emo6.gif

או שאני לא מבין את כוונך, או שנתת כאן רמז דק (עבה כשק) להתרחשויות עתידיות.

Nihau

New member
זה נורא מזכיר לי משהו...

את העולם של little big adventure שיש לו שתי שמשות וחגורת קרח בהיקף. ראה תמונה.

BluePrint

New member
Twinsun

להבדיל מ"Twinsen" שזה שמו של הגיבור. אגב, המשחק המצויין הזה הופיע בכל צד של הכדור (שלנו, "ארץ") בשם אחר: Little Big Adventure באירופה, וTwinsen's Adventure בארה"ב. והסיבה שאני טורח לשעמם אתכם עם המידע המיותר הזה, היא בגלל שאני מנצל הזדמנות זאת להמליץ עליו: זה משחק נהדר לכל הגילאים (האלימות בו מאד ילדותית וחמודה) עם סיפור ארוך ומעניין, ואפילו מאתגר במספר מקומות. (מי אמר שלא נהנים כשהמשחק זורם?) והיותו בן 10 שנים היא סיבה למסיבה, לא לאכזבה, כי מי שיש לו את גרסת התקליטור, יכול להנות ממעטפת הפעלה לחלונות.

Nihau

New member
היתרון הבלתי מעורער של הפלייסטיישן

לא צריך לטרוח עם מערכת הפעלה פשוט להכניס למכשיר ולהתחיל לשחק. בברכת בוקר טוב ויופדידו

BluePrint

New member
ככה הא?

יש Twinsen's Adventure לPSX או PS2?! טוב, יופי. עדיין לא סיבה לקנות. (לא מסוגל להפעיל את הג'ויסטיק)

Nihau

New member
הממממ בעיה אקולוגית מעניינת

ארץ של הרים תלולים ועמקים תלולים באותה המידה. מקום קר, אולי אפילו גולש לתחום הקוטבי- אם תכניס כיסים של פעילות געשית תקבל איזורים סגורים חמים בהם יכולים להתפתח כמה יצורים באמת מיוחדים בגלל הבידוד הסביבתי- יצורים אנדמיים המתמחים בניצול משאב סביבתי מיוחד במינו כמו בריכות בוץ חם געשי או מעיינות חמים וגייזרים. הצמחים והמיקרואורגניזמים המיוחדים יכולים להתבסס על ניצול של תרכובות גופרית כמקור אנרגיה ופליטת גזים רעילים (לאדם) כתוצר לוואי ואז יש לך מערכת שלמה של בע"ח שהתמחו בניצול הצמחים הללו כמקור מזון והסתגלות לחומרים הרעילים וניצולם כחומרי הגנה או מזון וכו'. -אם אתה לא רוצה להכניס ציביון כזה לקטע הזה בעולם שלך תשאיר אותו קפוא אבל תוסיף זן מיוחד של מיקרואורגניזמים או צמחים החיים ממקור אנרגיה קסום או מנצלים את תנאי הסביבה באופן קסום- כך תעקוף את המכשול העיקרי שלך שזה לבסס את "הפירמידה" של מארג המזון. אני הייתי הולכת לכיוון של אלמנטלי קרח - כצמחים ובע"ח חיים קטנים שניזונים מהם- הקסם מועבר מ"צמח" קרח לכל מי שאוכל אותו ומסוגל להטמיע בתוכו את הקסם במקום לקפוא במקום עקב ההשפעה הקסומה שלו. או שאתה יכול להחליט שהשלג במקום נופל דרך ענן (דמוי הזוהר הצפוני) של מין פלנקטון ולכן בעל ערך תזונתי גבוה והיצורים שלך פשוט אוכלים שלג כמו ששלשולים אוכלים אדמה. היצורים הפנטסטיים שחיים בו הם ענקיים, וזה המכשול שעומד בפני כי הם צריכים לאכול משהו. - מתצפית כללית על העולם שלנו נראה כי ככל שהיצור גדול יותר כך הוא ניזון מהחוליות הנפוצות יותר במארג המזון- פילים אוכלים מסה אדירה של צמחים ליום וליוויתנים אוכלים כמות בלתי נתפסת של פלנקטון, האורגניזמים הבאמת גדולים בעולם כמו עצי סקוויה וחורשות עצי צפצפה בכלל ניזונים מייצור עצמי של מזון מחומרי הבסיס ואנרגיה כך שהיצורים הענקיים ביותר שלך יכולים להיות צמחוניים, מסנני מיקרואורגניזמים או צמחים בעצמם- בעולם קסום אין מניעה שצמחים יזוזו להנאתם ויהיו תבוניים. בכל מקרה כאן אתה צריך לעשות החלטה מכריעה. אם היצורים שלך הם צמחים שיכולים לנוע סביר שתהיה להם התנהגות סביבתית של תחרות עזה על משאבים- קרבות מסוגים שונים על המקומות המועדפים ומחזור חיים מאוד ארוך אם כי קצב הזמן הפנימי שלהם לא חייב להיות איטי. אם היצורים הגדולים שלך הם צימחונים הם יכוים לפתח מנטליות עדר ולהגיע למספרים די גדולים בכל קבוצה- גודל של פילים יגיע לגודל קבוצה של בערך 40 פרטים מקסימום. ככל שגודל הגוף קטן יותר כך מספר פרטים לקבוצה יכול להיות רב יותר עד מאות פרטים לגודל גוף של בערך סוס כאשר קבוצה כזו תפתחמנהגי נדידה במסלולים מעגליים כדי שתמיד יהיה מספיק זמן למקום להתאושש מהחיסול השיטתי שלהם ויהיה להם עוד אוכל. גזע כזה יגרור אחריו אוכלוסיה שלמה של טורפים שתנדוד אחריו ותאכל את החלשים וחסרי המזל. גזע כזה גם יהווה בסיס חשוב ואם הוא יפול (יכחד) כל המארג יפול איתו. אם היצורים שלך הם מסנני מיקרואורגניזמים הם יכולים להגיע לגודל עצום ולהוות מגנון מווסת של שאר האוכלוסיה בעצם הנוכחות שלהם כי רק בגלל הגודל שלהם הם יהוו גורם תחרותי על מקום (איפה יושבת גורילה ששוקלת 3 טון? איפה שהיא רוצה), ע"י סינון המיקרואורגניזמים הם גם מווסתים את יכולת שאר הגזעים למלא את החלל כי הם מגבילים את היחידה הבסיסית של המזון- או רעיון יותר מוזר- הם המפרקים של הפסולת של כל השאר- מסננים את השלג ואוכלים את השאריות של הכל- אוכלי הנבלות החיים גם מפלנקטון- זה יאזן לך את המערכת בגלל שליצורים קטנים שבדרך כלל משמשים כמפרקים קשה להתמודד עם סביבות קרות. תוציא אותם מהמערכת ופתאום משום סיבה נראית לעין כל המערכת תשתגע ועלולה להיכחד תוך זמן קצר. יש שלושה גזעים תבוניים שם - ענקי הקרח, גובליני שלג תבוניים למחצה ובני אדם שהסתגלו לתנאי השטח. הם מתקיימים גם על פשיטה על איזורים דרומיים יותר. נראה לי שככל שגזע גדול יותר ומתמחה יותר לסביבה שלו כך הוא ינטה לפחות אלימות ופחות ינדוד דרומה- נתון לחלוטין לשיקול דעתך. לגזעים תבוניים יש את אפשרות הבחירה האינדיבידואלית אם לעשות לעצמם חיים קשים ולחיות במקום בעייתי או לא. אני גם חשבתי על נוכחות של יצורים כמו דובי קוטב, למרות שזה קצת בעייתי כשאין ים. אולי יהיו כמה אגמים קפואים גדולים בעמקים וכלבי ים שחיים במים מתוקים (הגיעו לשם לפני מליוני שנים כשהיה ים או אולי כשהאלים שמו אותם שם). אפשרי אבל לא כל כך מתיישב טוב עם המערכת בהתחשב בכך שאיטן לך ים גדול נגיש כל כך לפי התיאורים שלך- אתה תמיד יכול לשנות את נתוני הבסיס של החיות הללו כך שלא יאכלו דגים כמקור מזון עיקרי או משני או לסדר משהו כמו טרוטות אגמים פוריות במיוחד. היתרון של יונקים הוא הגמישות שלהם ויכולת ההסתגלות המהירה יחסית - במיוחד כשהאלים עוזרים. יש גם יצורים הידועים ככרישי שלג, ושתי "מפלצות כפור": תולעת הקרח, שחופרת מתחת לאדמה, והרמורז, יצור גדול ופרוק רגליים שגופו לוהט כל כך (באופן על טבעי) שעלולים לקבל ממנו כווייה. באיזורים דרומיים יותר אולי יש זאבים. כאן הבעיה שלי היא שחשבתי על הרבה טורפים, אבל אין להם כמעט מה לאכול, אלא אם כן הכל נשען על הדגים באגמי הקרח שאותם אוכלים טורפים ראשוניים, שנאכלים ע"י אחרים.- אני הייתי מוותרת על הזאבים לטובת זן אחר של טורפים שיותר מותאם לאיזור הררי כמו חתולים גדולים או אותם דובי שלג. כרישי השלג, תולעי הקרח והרמורז יכולים בכיף לאכול אחד את השני ואת כל שאר הטורפים והנטרפים באיזור- הם יכולים להיות טורפי על (כאשר היצורים התבוניים שלך הם אוכלי הכל) ולטרוף כל דבר שזז בשטח. נמרים באפריקה אוכלים כלבי בית לארוחת ערב מוקדמת בחיוך תחולי שבע רצון- אין מניעה כלל לטריפה הדדית. אם יש שאלות אני אשמח לענות עליהן. מקווה שעזרתי קצת.

דרגורן

New member
../images/Emo45.gif אחלה תגובה - דני, ישירות לטאג!

רעיונות מצוינים לעיצוב עולם דינמי, נושם וחי. ככל שהעולם מורכב יותר וצבעוני יותר - חווית המשחק טובה יותר.

DIDGIN

New member
מצויין

עשית לי את היום, ועכשיו רק בוקר! אני הולך להשתמש כמעט בכל דבר שכתבת כאן.

מירטל

New member
נתחיל בתיקון:

קריאתו של קת'ולהו שייך לסוג מספר 3 : דמויות יכולות ללמוד לחשים, ולהטיל אותם, זה פשוט יעלה להם בנקודות שפיות ברמה מטורפת ויסתיים בזה שהדמות שאתה משחק היא מופרעת לגמרי - אבל אני לא אמרתי שיש בזה משהו רע. אבל איך אפשר להשאיר את הקסם גם בעולם של "כמות פנטזיה גבוהה?" אני אנסה לכתוב על זה מאוחר יותר.

מירטל

New member
3. אתה יכול להטיל קסמים,

אבל זה יעלה לך במשהו ( במקרה הזה, תקבל נקודות תוהו, ולא, אתה לא רוצה לקבל נקודות תוהו!).

למעלה