HI EVERYBODY

shuki13

New member
HI EVERYBODY../images/Emo41.gif

bidyuk kaniti bechul laptop shel sony mishehu yodea eifo vekama ole levateach oto baaretz? lemikre ahu itkalkel THANKS

gozala

New member
לבטח? אני אישית מעולם לא ביטחתי ../images/Emo8.gif

אם תשתמש בו באופן סביר ותדע לשמור עליו, יש להניח שישרת אותך עד שיהפוך איטי מדי (מן הסתם)... זה היה סופם של מחשבים שקניתי בחו"ל והבאתי לארץ, שניים ניתנו במתנה ואחד מכרתי לא מזמן לאחר שרכשתי תליפים מתקדמים יותר (בחו"ל). בא לך להוציא כספים (לא מבוטלים בהחלט) על ביטוח??? אם יישברו לך חלקים איש לא יזכה אותך, יותר זול יהיה לרכוש באופן עצמאי תחליפים ולטפל בזה לבד (אם כבר), התקלקל לי צורב במחשב שרכשתי בחו"ל לפני 3 שנים... קניתי צורב חיצוני וניגמר הסיפור, יותר זול מתיקון ובטח - מביטוח! זו דעתי - בארץ כולם ישנים בשעות האלה

gozala

New member
במקום ביטוח רכשתי תקליטורים לפירוק!

זה לא מתאים לכל אחד, בזה אין ספק. לבעלי יש מחשב IBM שרכש בארץ, שנים אנחנו על ניידים, מעולם לא ביטחנו וחוץ מאחד שנירכש בארץ (גם) ופירקתי אותו כשאני משתמשת בחלק מחלקיו (קילקול ראשון היה תוך חודשיים, עדיין בטווח האחריות) כי רק על מנת ולנסות לברר מדוע אינו נידלק ביקשו ככה, שבזה סיים את חייו, העדפנו לרכוש אחר) המחשבים האחרים שרכשנו מעולם לא התקלקלו. (הלך צורב באחד, זה לקח לו 3 שנות שימוש וכ-10 נסיעות וטילטולים לחו"ל ובחזרה). כך או כך, יש IBM? קיבלתי תקליטור (שרכשתי באי ביי) ושמסביר איך לפרק את כל סוגי הניידים מסוג IBM הקיימים (זה טוב רק להחלפת חלקים, זה ה"תיקון")... עיינתי בו, המעניין שהוא מתורגם גם לעברית.

Mיקי_

New member
ברור שמבטחים, הקלקול לא מה שמפחיד

מה שמפחיד פה זה שירימו לי אותו באוניברסיטה, או שהוא יגנב מהבית או באוטובוסאו כל דבר שכזה...

gozala

New member
זו בהחלט בעיה מאוד מטרידה ../images/Emo45.gif

מדובר במכשיר יקר ונייד, היתרון שלו הוא גם החיסרון. יש לי סיפור שהייתי רוצה לשכוח: גנבו לי פעם מצלמת וידאו מתוך הבית כשאני נוכחת.. לקח לי יומיים עד שקלטתי. בזמנו עלתה הון קטן 1200$ ארה"ב. דלתות הפלדלת האלה ניפתחות בשקט ואם יש שטחים מתים בבית כששקועים מול הנייד באיזו פינה והדלת לא נעולה? והכלבה שלי לא שמעה, זה היה בחורף שאותו היא עוברת מתחת לשמיכה עם סדין מחמם
ביטוח? רכשתי אחרת מכל התיסכול (הפעם באי ביי, עלתה 500$ "בלבד") ואני לא שוכחת את זה, עם המצלמה היה ציוד נילווה, בטריות חזקות יותר, כבלים מיוחדים שעלו הון קטן (כי הייתי אז על טושיבה שלא היה לו USB אפילו) קלטת שאין לה תחליף... מה יש לדבר, קרוב לוודאי ששימשה לכמה מנות סם! עד היום יש לי את ספק הכח שלה וקלטות שצילמתי איתה. (אגב ניתקעתי איתן, עד שרכשתי זהה, אלו הקטנות שאפשר להעבירן לגדולות יותר רק עם המצלמה עצמה דרך הטלויזייה). ביטוח נגד גניבות? הסיפור עם הביטוחים שהם עולים לפעמים כמו המכשירים עצמם בסופו של דבר. (אם יש בכלל כזה ביטוח). בעניין הזה יענו הציניים ש"מרבה רכוש מרבה דאגה", יש לזה תשובה בכלל???

Mיקי_

New member
הביטוח על כלל הדירה עולה לי 500+

ש"ח לשנה... מבחינתי זה כסף קטן לעומת תכולת הדירה עצמה בה נמצא כל רכושי עלי אדמות.

gozala

New member
שאלה מה קורה כשמגיע רגע האמת!

אני לא מאמינה שבאמת ישלמו את הנזק האמיתי אם בכלל... את מתכוונת לשנה קרוב לוודאי, נשמע טוב מלהיות אמיתי ונקווה שלא תצטרכי להם חלילה.

יאיר B

New member
תאמיני - מניסיון. כבר שילמנו לי על

תיקונים במכונית (10000 ש"ח נזק מתאונה), נזילות בבית (מימון מלא לתיקון הנזילה + עלות הנזק של הנזילה: ספריה מעץ שנקרבה), היו עוד בעיות בבית שהביטוח שילם את עלות הנזק. אין דבר כזה ביטוח שלא משלם (ואם הוא לא משלם - תובעים בבית משפט!). זו גם הסיבה שאני קונה ציוד אלקטרוני רק בישראל - בשביל השירות (במחשב הנייד שלי נהרס הספק אחרי חודשיים - קיבלתי חדש. במשומשים זה לא היה קורה, ביבוא אישי אני לא יודע מה המדיניות, אבל למה להסתכן?). לא יודע אם המחשב היה נקנה בחו"ל היו מוכנים לעשות את זה (אני יודע שבנגנים - תחום ההתמחות שלי - אין אחריות בחו"ל לשום נגן חוץ מאיפוד, אני רואה אצלי בפורום הרבה שאלות על מה לעשות עם נגנים שנקנו בחו"ל והתקלקלו). אני תמיד ממליץ לקנות בארץ.

gozala

New member
יש כאן בתפוז אפשרות להקליד עברית!

לידיעת השוהים בחו"ל שזקוקים לכך. (אם המחשב כולו על אנגלית לפעמים צריך את זה): לחץ על "עברית" ליד הסמיילים והסימנים לנושא ותוכל להקליד עם העכבר על המקלדת הוירטואלית.

gozala

New member
שוקי יש לך מקלדת עברית! ../images/Emo27.gif

מה הסיפור שלך? לא יותר פשוט ישר לכתוב בעברית? קרה שהייתי בחו"ל על מחשב שכולו רק אנגלית והיה "דחוף מאוד" לתת מודעה באיזה פורום, השתמשתי במקלדת הזו. ברגע שאתה פותח חלון לכתיבת מודעה, שמאלה מ"סמיילים וסימנים לנושא" יש לך |עברית| ועם הלחצן הזה אתה מקבל מקלדת בעברית ו"מקליד" עם העכבר. ביטוח נגד מסך שנישרף? המסכים מחשיכים במשך השנים, הם לא נשארים באותה איכות.. יש בלאי, אם קרה ה"נורא מכל" והלך מסך מאיזו סיבה או הפך חשוך באופן שמפריע, הבא בחשבון שמסך שטוח חדש עולה... (בחו"ל) עלה לי 140$ וזה לא משהו כבד במיוחד להביא לארץ, בארץ מסך יותר גדול 17" עלה לחברה 1300 ש', שווה לעשות ביטוח? אם מישהו עשה יקום ויעלה. כרגיל, זו שעה שרוב האנשים בארץ ישנים (או עדיין לא התעוררו).

shuki13

New member
אוקיי הבנתי,../images/Emo26.gif

אגב מדובר בנייד של סוני מדגם fs700 של סוני, אתם אומרים לא לחפש ביטוח נגד רכיבים פנימיים? לא יודע למה אבל יש לי חרדות שפתאום תהיה איזה בעיה ולא תהיה לי אחריות ואני אצטרך לשלם הרבה מאוד כסף כדי לסדר את זה. מישהו לחש לי שניידים נוטים להתקלקל מהר מאוד...

gozala

New member
אני רואה שהבנת עניין ../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

החברים בארץ ישנים בשעה הזו .. כרגיל! גם לנו אמרו את זה בזמנו, התחלתי עם ניידים ב-97 ומאז אני לא יורדת מהם ועם השולחניים סיימתי לתמיד! (בעלי עם הצתה מאוחרת שמע לכך שהם מתקלקלים מהר וחיכה עוד 3 שנים עד שהעז לרכוש את הנייד הראשון שלו...) כבר רכשת אז תהנה לך מהניידות הנפלאה של המכשירים האלה שבלעדיהם אי אפשר, אני מטלטלת את המחשבים שלי איתי לחו"ל והיכן שאני נמצאת וההרגשה היא שחצי הבית הגיע איתי... בזה הרגע אני בחו"ל יושבת לי על הנייד שלי, מחוברת איתו לרשת (דרך שכן), את הרשת אשאיר לו... ובקשר דרך הסקייפ עם הילדים היכן שהם בדיוק, או שולחת הודעות SMS ומקבלת תשובות דרך ה-ICQ וכשמישהו נמצא על המסנג'ר אנחנו משוחחים בלי חשבון. בזכות המחשב אין צורך בקו טלפון ואני בקשר מתמיד עם כולם. (כולל המכרים המקומיים כאן בקנדה), זה לא היה אפשרי לולא המחשבים הניידים. המחשב (הנייד) היחידי שהתקלקל לי הוא אחד שרכשתי בארץ באיזה סופר גדול, פירקתי אותו לחלקים כי ממילא התיישן, ה-HD שלו איתי כאן בקנדה, אני משתמשת בו לאיחסון קבצים. (10GB) את הזיכרון שלו הצלחתי להעביר למחשב שולחני בארץ ובזה סיים את תיפקודו, את המסך לא הצלחתי להעביר לשום כלום אחר. הוא הספיק להיות איתי פעם אחת בקנדה... מחשבים שרכשתי בחו"ל כמעט ולא התקלקלו לי, חוץ מאחד שנסע איתי הלוך וחזור מספר פעמים, הצורב שלו הפסיק לצרוב אחרי 3 שנים (ולקלקל לי תקליטרים אחד אחרי השני... עד שהבנתי עניין) אז צמוד אליו צורב חיצוני וזהו, הוא עדיין טוב וחזק... אז לא יצא מכלל שימוש עדיין. ממילא המדיה הזו כ"כ מתקדמת שתוך 3-4 שנים אתה כבר נמצא מאחור וזה הזמן להשתדרג. אז תפסיק לדאוג כל כך ותקווה לטוב.

gozala

New member
שכחתי - יש לך ביטוח לשנה היכן שרכשת

זה קודם כל. בנוסף, אתה יכול לרכוש באותו מקום (והם ששים למכור את זה, עם כל רכישה מקבלים הרצאה שלמה מהמוכרים) חבילת ביטוח למספר שנים נוספות.. אז מה בדיוק הסיפור עם ביטוח?

shuki13

New member
דבר ראשון../images/Emo51.gif

דבר שני דיברתי עם המוכרים והם אמרו לי שאי אפשר לרכוש אצלם ביטוח לנייד לחלקים שהתקלקלו וכי כל סוכנות היא לכשעצמה. אפילו שמדובר בחנות מפעל של סוני (גם אני הייתי קצת בשוק) הוא אמר לי שהם מפסידים הרבה לקוחות בגלל שהם לא יכולים לתת את השנה ביטוח מהיצרן, ושהם לא רוצים לשקר ללקוחות כמו שחלק מאוד נכבד מהחנויות עושות כאשר הולכים לרכוש מכשיר יקר, אז הם מחרטטים לך שכן יש לך כיסוי עולמי ואז כשצצה בעיה לך תחפש אותם.. בכל אופן אמרו לי שרבים מהלקוחות גם מוכנים "לקחת את הסיכון" ולרכוש את המוצר מכיוון שהמחירים מאוד מאוד זולים ביחס למדינות מהן הם באים. בכל אופן אני בטוח שאני אשמור עליו ולא אעמיס יותר מדי, נקווה שיחזיק שנתיים שלוש! שוקי

למעלה