here i am once again....

נחמדמדה

New member
here i am once again....

אוף. אני שוב כותבת כאן וזה אומר שאני במצב נפשי לא קל. למה אין ביננו תקשורת?למה? למה כל הסובבים אותי מחמיאים לי על משהו ורק הוא חושב שזה מכוער???(ועוד יוצא בהצהרה:אני לא יוצא איתך ככה-אם את תראי כך אני מתפדח להיות לידך..) למה הוא כל הזמן נותן לי להרגיש שאני לא עושה כלום?? אני גם לומדת,גם מטפלת בששני תינוקות,וגם מנהלת את הבית לבד. והוא טוען שאני לא "עוזרת" לו בשום דבר. ולמה? כי הוא ביקש שאלך היום לסידור מסוים ואני אמרתי שאלך ביום ראשון כי אין היום גן לילדים וקשה להסחב עם שניהם.ועכשיו הו "עצבני" ולא רוצה לדבר איתי. למה הוא לא מבין? שאני מבשלת ביום שישי את האוכל שהוא אוהב...שאני מגהצת לו את הבגדים...שזה יום חופש שרק בו יש לי זמן לנקות והיות עם הילדים? אז נכון אני מודה: אין לי כ"כ זמן לסידורים האלו וזה אמיתי.. אחרי הלימודים אני טסה להוציא את הילדים מהגן והכל באוטובוסים בחום המתיש,ואחר כך זה קצת קשה גם לצאת לסידורים,אבל הוא כל הזמן בחוץ,נייד עם הרכב,אז ממילא יש כאן חלוקת תפקידים-פנים וחוץ,גם הוא אף פעם לא נגע בבית ולא בטיטול של הילד,אז מה?אני השלמתי עם זה. לפחות הוא עובד ומשלם חשבונות... אז איך אני גורמת לו להבין שגם מה שאני עושה בבית זה שווה משהו?שזה כן מראה אכפתיות,שזה המון!ולא מה שהוא חושב. ואני לא בטלנית.תמיד עבדתי אבל רציתי להתקדם,ללמוד,ועולים לי רעיונות לפתוח קליניקה פרטית בסיום הלימודים והוא טוען שאני לא מציאותית. במקום שישמח שאני רוצה להתקדם.או יראה לפחות התענינות כלשהיא. תקשיבו אני באמת מתוסכלת. אני יודעת שאין דבר מושלם אבל אנחנו חלוקי דעות בנוגע כמעט לכל דבר. הוא לא מעריך את מה שאני עושה. הוא חושב שאני משחקת בבית וזה הורס אותי. הוא מתנהג לפעמים ממש לא יפה כי כשהוא מגיע הביתה-כבר אזלה לו הסבלנות אלי ואל הילדים. אל כל העולם הוא מתנהג כמו מלך. ויש לו אתכל הזמן שבעולם לסגור עסקה אבל כשאני מתקשרת באהבה רק לשאול מה נשמע הוא אומר"אני עסוק" אין לי זמן לדבר... טוב אני יודעת שזה נשמע כמו קיטור ארוך מאוד אבל זאת המציאות. לא טוב לי. יש דברים טובים כמו הסקס ביננו אבל אני מתחילה להרגיש שכשאני פגועה קשה לי להתחבר לזה באמת. זהו בינתיים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
צ'מעי...

אני לא זוכר פוסטים קודמים שלך (תאי המח מתים בקצב מפחיד...), אז נלך רק על מה שכתבת. נשמע שיש לך פנטזיה מאוד נחמדה: בעל מבין, מתחשב, מביע רגשות, מחמיא, תקשורתי. באמת מקסים, ואפילו כמעט מוצדק. למה רק כמעט? כי כשרוצים בעל כזה, כדאי לבחור בו מלכתחילה. את בחרת דגם אחר, בלי התכונות הללו. אני בטוח שתגידי שבחודשים הראשונים הוא כן היה כזה, אולי אפילו שנה שנתיים. אולי קצת מאוחר לציין, אבל מוצר כמו בן/בת זוג נבחן באמת רק אחרי תקופת ההרצה. לכן אני מאוד בעד לחיות יחד זמן מספיק (שנה או שנתיים לפחות) לפני שקופצים למים הסוערים של הורות וכל מה שהולך עם זה. אבל מאחר וזה כבר לא יעזור לך, בכל זאת הנה כמה עצות: - יש להניח שכמו רוב הזוגות, אתם במאבקי כח למיניהם. לכן, אם תצליחי להוריד את רמות המאבק (וחלק גדול מזה תלוי בך), יתגלה שהוא לא כל כך נורא. שהוא יכול להיות יותר נחמד ומתקשר - גם הנמכה של הציפיות שלך לרמה מציאותית תעזור. את יכולה לבנות את חייך באופן יותר עצמאי, פחות להתאכזב ממה שלא מגיע - וגם זה ישפר. - את לא חייבת לתת לו רמת שרותים של חמישה כוכבים. אפשר גם בשני כוכבים לחיות. אם הוא רוצה חמישה כוכבים. תבהירי לו שזה עולה בתוספת. ברור שהוא יריב איתך על הרעת התנאים - אז תשתמשי בטיפ הזה מאוד בזהירות, ורק במקומות שאת מספיק בטוחה בעצמך. ולפתרונות היותר דרמטיים: - יש כאלו שייעצו לך להתגרש. אני לא חושב שזה מה שאת רוצה. - ייעוץ זוגי הוא כמובן דבר טובץ לא יודע כמה הוא מוכן להתפנות לזה, אבל הייתי חייב לכתוב את זה, אז הנה: כתבתי. - האם יש פתרון קסמים, שבו לא תוותרי על ציפיותיך, לא תלכו לייעוץ, והוא יחזור להיות בעל מתחשב נפלא? אני לא מכיר כזה. מצטער. מריוס

נחמדמדה

New member
למריוס הנחמד...

מה זאת אומרת להוריד את רמות המאבק?ואיך זה תלוי רק בי? אני מאוד אוהבת את בעלי ואני לא רוצה בכלל להתגרש.עם זאת אני מודעת גם לזה שאין פתרון קסמים. אבל- איך גורמים לו לא לזלזל במה שאני עושה?? למשל אני אומרת "אני עייפה".. אז הוא מגחך-"את עייפה?? למה מה עשית?אני עייף פי אלף..." נשמע ילדותי אבל זה מעצבן ברמות. והדברים הקטנים האלו מראים את ההתיחסות שלו הכללית. תודה רבה מריוס

seeyou

New member
"איך גורמים לו לא לזלזל במה שאני עושה??"

הכי פשוט-הכי קל-נכי נבון. לא ליחס חשיבות יתר לתגובות שלו.כול אחד מפרש מצבים בהתאם להבנתו. את מפרשת את התשוהות שלו כזילזול -ייתכן שמבחינתו הוא באמת יות עייף ממך ישנם אנשים שנולדים "עייפים"
יוסי

גארוטה

New member
הדוגמא שנתת

היא בדיוק הדוגמא למאבקי הכח שמריוס דיבר עליהם. אני עייפה - אני עייף פי אלף במקום לענות את התשובה שאת רגילה לענות אחרי שהוא עונה כך (שאןתה לא כתבת), תפתיעי אותו פעם אחת ותגידי לו וואלה אתה יודע, עכשיו שאני חושבת על זה בטוח שאתה יותר עייף... שלב ראשון - הפסקת מיד את התחרות שלב שני - הפתעת אותו שלב שלישי - ההלם שלו יגרום לו בטח לתשובה שתפתיע גם אותך.

tapuznik

New member
רק שתגובות כאלה לאורך זמן

רק ימזערו אותה יותר ויותר. עכשיו לפחות הוא עוד טורח לעשות את זה לבד. רק זה מה שחסר לה שגם את התגובות שלו היא תייצר בעצמה. בכלל הוא מסודר האדון.

גארוטה

New member
ממש לא

תקרא טוב את מה שהיא כותבת, בשום מקום היא לא כתבה אפילו לא ברמז איך היא עונה לו כשהוא מדבר אליה כפי שהיא מצפה או כפי שצריך, ובד"כ כשמספרים סיפור ורוצים לקבל תגובה הולמת ופיירית לא מספרים רק מה שצד אחד עושה אלא גם מה אני עושה, איפה החלק שלי ביחסים ואיפה האחריות שלי. מבחינתה היא מושלמת והוא לא - אין דבר כזה!

נחמדמדה

New member
אז זהו ש..

אולי לא ציינתי את מגרעותיי,אבל אני לפחות מודה בהם לפניו כשאנחנו כבר מצליחים איכשהוא לדבר-ומבטיחה לשפר. אבל כשזה מגיע אליו הוא לעולם לא יודה שהוא לא היה בסדר. אני צריכה להשתנות ואז הכל יהיה מושלם מבחינתו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כמו שגארוטה כתבה

זו דוגמה מצויינת. למשל, אם הוא עייף פי אלף, את יכולה לומר: יופי. אז שנינו עייפים. מה, את צריכה אישור ממנו להיות עייפה? אני מבין שאת מרגישה שאת צריכה את התגובות שלו. אני ממליץ לך לוותר עליהן, או לא להתווכח איתן. את יכולה לעודד את עצמך במקום. אני יודע שזה הרבה פחות ממה שהיית רוצה, או ממה שכל מי שקורא פה היה רוצה. הנקודה היא שהמציאות היא מה שהיא, גם אם אנחנו רוצים אחרת. יותר קל לקבל את מה שלא ניתן לשנות, ולשמור את מאמצי השינוי לאותם מקומות שבהם יש להם סיכוי - כמאמר המשפט החכם "אלוהים תן לי את היכולת לשנות את שאני יכול לשנות ואת הכח לקבל את שאיני יכול לשנות ואת התבונה להבדיל ביניהם." (נדמה לי שהוא נכתב על ידי יוצרי שיטת ה-AA - אלכוהולוסטים אנונימיים) מריוס

tapuznik

New member
וואו

מה אני אגיד לך... wonder woman את נשמעת. אומרים על כל קשר שהוא כמו שתיל, בתחילה הוא רח ונוכל להטות, לעצב אותו (פחות או יותר) כרצוננו. אך משהוא הפך לעץ יציב ואיתן המקסימום שנוכל זה לקצץ לו מפה ומשם כמה ענפים ולא יותר. לא מבין גברים שנותנים לאישה להיסחב עם תינוקות באוטובוסים וברגל בזמן שהם מתניידים עם המזגן ורדיודיסק המשוכלל. אחח איזה גבר יש לך - גבר גבר. מילא את, נגיד שלא עושה לך ולמה שאת חשה חשבון, אבל הילדים מה חטאו ואיפה אהבתו העצומה אליהם. בא לי לומר לך רק את אשמה, ויש בזה הרבה. תתחילי להרגיע ומהר. את לא משרתת של אף אחד. רוצה שיעריך? מה שמובן מאליו לא מוערך. תתחילי להרגיע בבית ו"לזייף" קצת במטלות. אולי אם החולצה לא תהיה מגוהצת או מכובסת אז זה לא יהיה כל כך מובן מאליו (הדוגמאות רבות מדי). נותן לך ללכת ברגל? קחי מונית. כן שיקלוט שאולי כדאי לדאוג לך קצת גם, ואם לא מהשכל אז מהכיס. רגע אבל בנינו... נכון שזה לא באמת משנה מה נגיד כאן ומיד אחרי שתקראי תחזרי להיות הנחמדמדה שלו שוב?

נחמדמדה

New member
יש משהו במה שאתה אומר...

יש בי טבע כזה שכדי שיהיה שלום ביננו אני תמיד אבקש סליחה ואני אתחיל את הפיוס ותמיד לוקח לו זמן עד שהוא נרגע. אני לא יודעת מה הגבולות בדבר הזה אני רק יודעת שאם אני לא אתפייס ואתחיל ראשונה-אז הוא מסוגל שבוע להשאר ככה,ואני לא מסוגלת להיות בבית ולא לדבר ובהרגשת ברוגז.

למעלה