help

yonitbrk

New member
הי הדס

ראי תשובתי לדונטלה, בתי הספר הם בראשון לציון.

וגם אני מוסיפה... (קצת ארוך)

מאור, היום בכיתה ד', שולב במסגרת רגילה עוד בגן חובה וכן בכיתות א-ג, אין מה להגיד, השנים של כיתה א-ב היו מצוינות, מדובר על בית ספר עם נסיון בשילוב, עם נכונות ועם כל הכלים האפשריים, יש לי רק מילים חמות לומר על הצוות הבית ספרי הכללי. לצערי, הכל קם ונפל על המורה אשר הוא קיבל בכיתה ג', אנטיפטית, ללא כל הבנה בצרכים מיוחדים, ללא כל רצון לדעת, ללא כל אמביציה, פשוט מורה נוראית, כל זאת ועוד התמודדויות קשות שהיו למאור בשנה זו, דירבנו אותנו לחפש פתרון אחר עבורו. אוסיף ואספר שרצינו מאוד שנים רבות לעבור לצפון הארץ, החלנו "מסע" בין בתי הספר באיזור הגליל ומצאנו, כמו שיונית מספרת, כיתה PDD קטנה בבית ספר רגיל, התחושה שלנו היתה שסוף כל סוף אחרי כל השנים הגענו למקום שבו שאלו אותנו בדיוק את השאלות הנכונות וידעו בדיוק על מה אנחנו מדברים. כיום, לאחר מספר שבועות בכיתה, מאור פורח !!! אני חייבת לציין כי מאור הוא ילד מחונן, בעל כישורי שפה ומדעים מדוייקים הרבה מעבר לממוצע, וכן, דווקא בכיתה הקטנה נתנו פתרונות טובים יותר לנושא מאשר בבית ספר הקודם, בנושא החשבון, עובדים עם מאור בחוברות לגילאים גבוהים יותר, וכן ישנם מקצועות אחרים רבים שבהם הוא משולב יחד עם הכיתות הרגילות. אני רוצה לציין כי למרות חששותי יש בכיתה מספר ילדים שבאותה רמת התפקוד של מאור, יש לו בהחלט עם מי לדבר, ועם מי לפתח נושאים שמעניינים אותו, אף אחד לא מסתכל עליו כעל נודניק, טרחן, משונה וכו'. הבטחון העצמי שלו בשחקים, נוח וטוב לו בכיתה, ומאחר והם דואגים לקדם אותו אף יותר טוב מבשנים הקודמות בתחום האקדמי, לדעתי, אין פתרון טוב יותר. דווקא בגלל שמאור בתפקוד מאוד גבוה, הוא ראה כל הזמן את ההבדלים בינו ובין הילדים ה"רגילים" בכיתה, היו לו המון תיסכולים ומחשבות מדוע יש דווקא לו קשיים, דברים הגיעו עד מחשבות אובדניות, דבר שהיה לנו ולו קשה ביותר. עצם העובדה שהיום נוח לו, שיש מי שמכיל אותו כשקשה ויודע על מה הוא מדבר, הוא מגיע כל יום מחייך, ומצד שני, בישוב בו אנחנו גרים, ישוב קטן (בכוונה בחרנו ביישוב קטן, בגלל מאור) יש פתיחות רבה וקבלה רבה של השונה, מאור שולב בקבוצת תנועת הנוער פה, הילדים מקבלים אותו יפה וגם ההורים שלהם, הוא מוזמן לאט לאט לילדים הביתה ומאוד שמח להכיר ולנסות. בקיצור, אני ממליצה, אנחנו עשינו שינוי חיים טוטלי, נכון, זה לא מתאים לכל אחד, אצלנו זה עבד. עוד פרטים אשמח לתת במסר.

אמא חמימה

כל כך כל כך מעודד!! יחד עם זאת אני עדיין מרוצה מצוות בית הספר שלנו שעושה הכל על מנת לעזור לילדה. ועדיין יש לי בת וכיתות התקשורת מלאות בבנים בעיקר, האמנם??

ואוו

קודם כל אני מעריצה אותך. שנית מודה לך מקרב לב על ההודעה. התיאור שלך הוא תיאור מדוייק של גיא שלי. ממש מדהים. אותם הדברים בדיוק - המכוננות, ההבנה העמוקה של השוני והתעסקות בלתי פוסקת בנושא, המורה האידיוטית והמשבר שזה מביא, המחשבות האובדניות. עברנו את כל זה. את ממש מעודדת אותי. אני דם מוכנה לעבור לכל מקום בשבילו ובשבילי אבל אבא שלו כרגע חי בת"א. אם שמעת על כיתה כזו באזור המרכז- שרון אשמח לדעת. אצא למסע חיפושים. לא נראה לי שיש הרבה כיתות גבוהות. נקווה לטוב. בינתיים גיא בבית היום כי כבר לא היה לי כח ללכת לביה"ס והייתי צריכה להתעסק עם ערעור לביטוח לאומי. מחר יש ועדת השמה אז שוב לא ילך. יום שישי אני חייבת לעבוד... איזו תקופה. אני ממש בסרט. לפחות הוא במצב רוח טוב.

אנחנו הגענו לכיתה הזו

דרך פניה למפקחת על החינוך המיוחד האיזורית, היא אמורה לדעת על כל המסגרות באיזור המגורים שלכם. בהצלחה, ואני אשמח לשוחח איתך טלפונית כדי "להקל על העומס", שילחי טלפון במסר ואתקשר. איילת

yonitbrk

New member
איזה כיף לקרוא

מאושרת בשבילכם שהדברים מסתדרים על הצד הטוב ביותר. שרק ימשיך כך. ואכן בישוב בו בחרתם יש פתיחות רבה בקבלת השונה.

דונטלה1

New member
יונית, גם אני מצטרפת לשאלה

היכן בית הספר. אנחנו כרגע שנה שלישית בגן חובה רגיל, והתחלנו השנה עם סייע בגן, שאליו תצטרף עוד סייעת בקרוב. אני מאוד רוצה למצוא לו מקום שבו יתחיל כיתה א' בבטחה, והתיאור שלך נשמע לי אידיאלי. אני שולחת לך גם מסר, ברשותך.

yonitbrk

New member
סליחה על התגובה המאוחרת יחסית

בית הספר נמצא בראשון, והשנה אכן נפתחה כיתה תקשורתית חדשה. מדובר בבית ספר יסוד המעלה. בעיר ישנו בית ספר נוסף בו פתחו בשנה שעברה גם כיתה תקשורתית קטנה, וזהו בית ספר יפה נוף. ועד כמה שהבנתי, בכל שנה תפתח כיתה רק בבית ספר אחד מהשניים, כך שהשנה אכן לא נפתחה כיתה ביפה נוף, וכדאי לך לבדוק, לגבי פתיחת כיתה בשנה הבאה .

דונטלה1

New member
תודה ../images/Emo140.gif

וואו. זה טיפה רחוק לנו. אולי אני צריכה לברר על כיתות דומות בבתי ספר ברחבי תל אביב?

yonitbrk

New member
לא שזכור לי

אך באתר של אלו"ט, הוא מופיע ברשימת בתי הספר, בהן כיתות תקשורתיות. בידקי שם. שווה לך לבדוק כל מקום שיכול להתאים.

yonitbrk

New member
דבר נוסף שידוע לי הוא

שלקראת חודש מרץ, כשמתחילות הועדות, הרבה בתי ספר, פותחים את שעריהם ומזמינים הורים להתרשם מהמקום. כך היה בראשון ,בבית ספר שיקמים, תקשורתי, ואילו לגבי יסוד המעלה, פשוט פניתי ליועצת בית הספר, דיברתי איתה, שאלתי שאלות, קיבלתי תשובות, ואז החלטתי . אל תתבישי. פני לאלו"ט, או למרכז למשפחה, בקשי מהם את רשימת בתי הספר באזור מגוריך, בהם יש כיתות תקשורתיות, ופשוט פני מיוזמתך ליועצות ולמנהלות, בקשי לבוא להתרשם, או לפחות לבוא לדבר ולשאול שאלות.

נסי לשאול את מפקחת המת"י באזורכם,

היא אמורה למצוא לבנך מסגרת מתאימה, קחי ממנה רשימה של כתות התקשורת באזורכם ואזי תבדקי במה מדובר.

למעלה