help

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מזמינה אותך לקרוא את הודעת המנהלת ואת המאמר למתחילים שבראש העמוד על הקישורים שבו. לגבי הפסקת העישון. כתבתי כאן למטה תגובה אבל אני רוצה לחדד כמה נקודות:
הפסקת צריכת הניקוטין מגבירה את פעילות מרכז הרעב.
ההרגלים האורליים גורמים לאכילה מיותרת.(רגילים למשהו בפה כל הזמן)
פעילות המעיים משנה את טבעה ללא הניקוטין. אבל אין קשר כלל לחילוף החומרים של הגוף!!! כרגע הייתי מציעה לך ללכת לדיאטנית כדי לקבל מסגרת נוקשה. כן, נוקשה. כי בגלל השינויים והשפעת חוסר הניקוטין על הגוף אנחנו מקבלים כל מיני שדרים "מוטעים" של רעב וצורך ורק תפריט נוקשה וסדור יעזור לעבור את התקופה הקצרה עד ההתרגלות מחדש. אני מדברת כאן מניסיון ולא מידע מיקצועי. הפסקתי לעשן לפני 3 שנים, אחרי שצרכתי 2 קופסאות ליום (40 סיגריות) והעישון היה ממש טבע שני שלי. בעיצומה של דיאטה הייתי ולא סטיתי מהתפריט כהוא זה. למרות שלפעמים הרגשתי כל מיני רעבים וצרכים, אמרתי לעצמי "זה השד של הניקוטין", כי כלום בצרכים שלי לא השתנה. במקביל, באותה התקופה התחלתי לעשות ספורט אינטנסיבי אז אני מאמינה שהחלפתי הרגל בהרגל... עניין הדיאטה המסחרית לא נראה לי... וצר לי לחדד לך את זה. מי אמר שעם הסיגריות זה כן היה עובד... תקראי קצת את מה שאנחנו עושים פה.... יש כאן חיפש אחר אורח חיים ופחות "בומיים" דיאטטיים... שיהיה בהצלחה וחיזרי לדווח איך מתקדם

nanoosh

New member
תודה, כשכתבתי דיאטה מסחרית

התכוונתי לדיאטה שפויה, רק שמטעמי פרסום אני לא רושמת את שמה. דיאטה עם ארוחות מסודרות, כל אבות המזון ובמינונים מתאימים.

אנילה1

New member
nanoosh אם את שותה משקאות דיאט

תנסי לוותר עליהם, ועל הממתיקים המלאכותיים בכלל. לפעמים הם תוקעים את הירידה במשקל.

nanoosh

New member
באמת? כי אני שותה די הרבה עם ממתיק

ואולי באמת כדאי להתרגל לשתות ללא ממתיק?

לא ממש...

אישית אני מעדיפה היכן שאפשר לאכול לא מעובד ואפילו עם אבקת מרק עוף אני לא משתמשת... שלא לדבר על גרגרי חומוס מקופסה (נורא קל להכין לבד. משרים לילה ואז מבשלים במי מלח עד שמתרככים) הממתיקים המלאכותיים רובם נועדו כדי לתת מענה המתקה ללא קלוריות ולכן הן אינם משמינים!!! נקודה. יש ממתיקים, כמו סורביטול, למשל, שנוצרו על מנת לתת המתקה לסכרתיים אום יש להם מטען קלורי כמעט זהה לסוכר. יש מלא פירסומים ומאמרים אבל לא ממש הצליחו להוכיח שהממתיקים המלאכותיים מזיקים. וזאת למרות ש"ידוע" שכך הדבר.. כמו רוב הדברים בחיים, הכל תלוי במידה, ננוש.

אנילה1

New member
לאחרונה סבלתי מאוד משישולים, אז

הגסטרולוגית אמרה לי להפסיק עם משקאות הדיאט. הפסקתי והשילשולים נעלמו. כולה אושר, התוסף המלאכותי משפיע אחרת על כל אחד. שמעתי גם מכהנת הדיאטות מירי בלקין, באחת התוכניות של אודטה, שלא כדאי להרבות בשתית ממתיקים מלאכותיים, כי זה מפריע להרזיה, לא יודעים מדוע. כנראה מתוך נסיון של שנים שיש לה בהרזיה.

לא אכביר מילים על מירי בלקין

כי לדעתי הניסיון היחיד שיש לה הוא בשיווק ובצבירת כסף (והיא מצוינת בשניהם, אני לא מכחישה). אכן, ממתיקים מלאכותיים משפיעים שונה על אנשים שונים, ולחלקם הם עשויים להיות לקטטיביים (=משלשלים). גם אז, זה לא כל הממתיקים, ובדרך כלל דווקא נוגע יותר לממתיקים הכוהליים שאפשר למצוא לרב במוצרים שנועדו לחולי סכרת. (כל הממתיקים שמסתיימים ב "טול"). אבל, זה שמשהו הוא משלשל לאדם אחד, לא אומר שיהיה משלשל לאדם אחר, ובטח לא אומר שזה תוקע ירידה במשקל. ברור שאם הם גורמים לה להרגשה רעה כדאי שתנסה לבדוק מה קורה אם היא מוציאה אותם מהתפריט, אבל להגיד שמשהו נטול קלוריות תוקע את הירידה במשקל, והחלפתו בקלוריות ריקות תסדר את העניין - סורי, לא קיים. הדרך ההגיונית היחידה לדבר כזה, הוא אם הבחורה אכלה מעט מדי קלוריות מלכתחילה, ולכן הוספת הסוכר איזנה את זה. אבל הממתיקים לכשעצמם לא תוקעים ירידה במשקל, נקודה. (אני לפחות לא מצאתי לכך שום הוכחה, ואני כבר כרגע בשוונג של חיפוש מחקרים - אז חיפשתי, וחיפשתי טוב).

אנילה1

New member
nanoosh אצלי זה עובד. תנסי

מה את יכולה להפסיד. למדתי לשתוח קפה עם חצי כפית סוכר. כמות כזאת של סוכר לא שוברת דיאטה. בפרי יש יותר סוכר.

nanoosh

New member
אני חושבת שאנסה בלי סוכר, ואפחית

את הממתיקים עד כמה שאפשר. לא נראה לי שאוסיף סוכר, כבר שנים אני לא שותה עם סוכר.

למעלה