Help!!!!

OneOfTheGifts

New member
אוקי... משהו מעניין...

אני מכיר גירסא של "מחכים לגודו" שעשו אותו רק בנות.... אז אתם יכולות להעלות את מחכים לגודו... חוץ מזה אבסורד ונשים זה לא הולך ביחד. רוב (אם לא כל) הנשים במחזות אבסורד מוצגות כמו דמויות שוליות.... אני לא מכיר מחזה אבסורד שיש יותר נשים מגברים... (אולי בעצם "קרנפים זה ככה...) רוב מחזות האבסורד זה או דמויות של גברים, או דמות גברים, ואשה אחת (אני מדבר על האבסורד הישן כגון יונסקו ובקט, לא האבסורד החדש כגון חנוך לוין...)

האמת שאתה צודק

לפי מה שאני מכיר, בעיקר בסגנון הריאליסטי והנטורליסטי יש הרבה נשים. גם בתאטרון אפי או סוריאליסטי יש יותר גברים מנשים (אם יש בכלל). חלק מהתזה בבגרות שלי בי"ב (השנה) הייתה שנשים הן לרוב פחות קיצוניות מגברים ולכן הן פחות משקפות מצבים של חוסר שפיות, חוסר הגיון או חוסר מציאותיות.

כל הטרילוגיה של הספרי

בוחנת את המשפחה, במצבים שונים. שבעה מדבר על משפחה שבה האמא היא הדומיננטית, היא משפיטה את בעלה. יש להם שלושה ילדים (32, 27, 18), בדיוק ביום הגיוס של הבן הקטן, שלומי, הבעל בורח לחו"ל ולא יודעים מה קורה איתו. אחר כך מוצאים את הגופה שלו ובמשך השבעה כל החרא של המשפחה צף ועולה (הבעיות בנישואין של שני האחים הבוגרים, האמא החונקת, ועוד...) מחזה חזק מאוד עם פריצות קומיות ממש מעולות. ממולץ!

נשמע מעולה!!

אך אם איניני טועה הוא היה כבר באחת מהפקות הבגרות האחרונות אצלנו,כך שאסור לנו להעלות אותו...אבל אם לא,בכיף

פרובו- באבסורד אין בעייה להפוך

גברים לנשים- ואין לנו בעייה להפוך- זה גם מותר. לא? אצלינו העלו הרבה אבסורד של בנות שבמחזה הם בנים..

Two things...

אחד זה ששרשרת אל הבחור הזה שלא דיבר על זה בכלל. ודבר שני - לא אמרתי שאי אפשר, אמרתי שבאופן די כולל, במחזות אבסורד, מחזות סוריאליסטים ומחזות אפיים יש (כפי שהמחזאי כתב) נוכחות גדולה יותר של נשים מאשר במחזות ריאליסטים. בכלל לא דיברתי על שינוי המין.

Cabaret

New member
מה לגבי "כוכבים עם שחר"

מאת אלכסנדר גאלין. הרקע לעלילה שבזמן האולימפיאדה ברוסיה, השלטונות רוצים לנקות את רחובות מוסקבה מהזונות אז הם מקבצים אותן בבקתות הרחק מהעיר. העלילה היא בבקתת הזונות. יש שם 5 בנות ושני בנים....... העלו את זה שנה שעברה אצלנו וזה יצא מאוד יפה.

אהה כן.. חחח.. אבל האפשרויות שלי

היו או משהו ריאליסטי או אבסורדי לגמרי.. אז הנחתי שזה אחד מהשניים:) תקן אותי אם אני טועה..

נראה לי שאת לא מבינה

יש עוד המון סגנונות. זה לא שריאליסטי הוא קצה אחד ואבסורד הוא קצה שני. זה הרבה יותר מורכב מזה. אבסורד הוא בעיקר סגנון כתיבה ובימוי, אבל כמעט ולא סגנון משחק. ריאליסטי זאת תפיסה תאטרונית שלמה שבכלל לא עומדת בזכות עצמה, כי היא התפתחות של הנטוראליזם. התאטרון הריאליסטי והאבסורד לא נמצאים על שני קצוות מנוגדים של סקאלה מסויימת, לרוב מתייחסים אל הנאטורליזם והסוריאליזם כשני קטבים. ויש לך גם תאטרון אפי, והתאטרון המסוגנן (שקדם כרונולוגית לריאליסטי) ואנטי תאטרון. וזה לפני שאת מתייחסת לתאטרון רחוב, או למחזמר. אני חושב שזה פשוט לא נכון לשאול אם מחזה הוא ריאליסטי או אבסורדי.

פרובו אתה מתפלסף!

זה כמו שאני אשאל אותך אם מחכים לגודו זה אבסורד או ריאליסטי ותתחיל להתפלסף איתי שזה יכול להיות הרבה דברים אבל בגדול הוא נחשב לתיטרון אבסורד. אז מה הבעייה פשוט לענות לי?

את לא מבינה

מחכים לגודו הוא אבסורד. ב"גדול" ,"כוכבים עם שחר" הוא לא זה ולא זה. בגדול הוא אקספרסיוניסטי.

Cabaret

New member
בקטן הוא ריאליסטי ../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif

למעלה