טוב, אז אני אסביר...
יש תחושה בשנים האחרונות, ומדובר על הרבה שנים אחרונות, כי אני את המגמה הזו ראיתי מתחילה עוד בתיכון של אחותי הקטנה שהיא היום כבר בת 25, שבתי הספר ומשרד החינוך ממציאים כל מיני מקצועות שאינם מקצועות באמת, וזאת על חשבון לימודים של מקצועות אמיתיים וחשובים, שירחיבו את ההשכלה של הילדים, רק כדי למלא את שעות הלימוד שצריך למלא, ולא להשקיע במורים טובים למקצועות אמיתיים. כמה דוגמאות הם מקצועות כמו (ואני לא צוחקת, את כולם לימדו בבתי ספר שונים, בתיכונים וחטיבות ביניים בת"א) - ימאות (מה זה לעזזאל בכלל???), הגנה עצמית (האם זה לא משהו שאפשר ללמד בשעורי ספורט המיותרים ממילא??) שלא לדבר על מקצועות כמו מלאכה, או שאר מריעין בישין, שבמקומם היו יכולים ללמד את הילדים עוד שפה למשל, או קצת יותר היסטוריה ויהדות, שהם מקצועות אמיתיים... אם אנחנו רוצים לדעת קצת יותר על המסורת והעבר של העם שלנו, למה אף אחד מאיתנו לא ממש למד אף פעם תלמוד? או ראה בחייו דף גמרא?? למה לא מלמדים יותר תושב"ע, או מחשבת ישראל, ולאן נעלמו שתי היחידות בבגרות של תע"י (תולדות עם ישראל)??? בקיצור, הרבה יותר קל למצוא מורים למלאכת יד וימאות, וגם לא צריך לשלם להם כל כך הרבה כמו למורים לצרפתית, איטלקית או היסטוריה, אז למה לא לדחוס את המערכת בשטויות אם אפשר?? ומורשת, הוא סוג של מקצוע שבטח מלמדת המחנכת בכלל, ואני מתערבת שאת רוב העבודות והשעורים עושים בסופו של דבר ההורים, כי הם יודעים את מורשת המשפחה, ואת הילדים זה לא ממש מעניין. בקיצור, לי זה נראה כמו חירטוט אחד גדול, שמשקף מגמה איומה במערכת החינוך בארץ... ומצטערת שזה יצא כל כך זועם, יש לי המון המון מה להגיד על מערכת החינוך בארץ והצורה שבה היא מנוהלת, בואו נגיד שזה נושא רגיש...