HELP!

iditbs

New member
תיקון: "המטרה היא לחקור את זהותך"

ולא את עברך, כפי שכתבתי.

ומה חושבת אני?

לי זה דווקא נשמע מאוד מעניין וחשוב. וגם האופן בו הכיתה מקבלת פרוייקט הדורש חיפוש ויצירת קשר עם גורמים אחרים(כמו קהילת הולנד) פותח אפיקים חדשים!!

ננסנס

New member
לא מבין מה הבעיה?!

מורשת, המוגדרת כמינהגים ומסורות המועברות מדור לדור (בשונה מהיסטוריה בה מלמדים נתונים יבשים, לפחות בתיכון), הינה דבר שאפשר להתווכח האם נחוץ יותר או פחות (אני איני מוצא פסול בזה שילדתי תלמד על מורשת יהודי הולנד למשל) אבל מכאן ועד להגדיר את המקצוע כבורות, עיוות או סוג של היטלריזם עוד ארוכה הדרך!!

ליילה

New member
טוב, אז אני אסביר...

יש תחושה בשנים האחרונות, ומדובר על הרבה שנים אחרונות, כי אני את המגמה הזו ראיתי מתחילה עוד בתיכון של אחותי הקטנה שהיא היום כבר בת 25, שבתי הספר ומשרד החינוך ממציאים כל מיני מקצועות שאינם מקצועות באמת, וזאת על חשבון לימודים של מקצועות אמיתיים וחשובים, שירחיבו את ההשכלה של הילדים, רק כדי למלא את שעות הלימוד שצריך למלא, ולא להשקיע במורים טובים למקצועות אמיתיים. כמה דוגמאות הם מקצועות כמו (ואני לא צוחקת, את כולם לימדו בבתי ספר שונים, בתיכונים וחטיבות ביניים בת"א) - ימאות (מה זה לעזזאל בכלל???), הגנה עצמית (האם זה לא משהו שאפשר ללמד בשעורי ספורט המיותרים ממילא??) שלא לדבר על מקצועות כמו מלאכה, או שאר מריעין בישין, שבמקומם היו יכולים ללמד את הילדים עוד שפה למשל, או קצת יותר היסטוריה ויהדות, שהם מקצועות אמיתיים... אם אנחנו רוצים לדעת קצת יותר על המסורת והעבר של העם שלנו, למה אף אחד מאיתנו לא ממש למד אף פעם תלמוד? או ראה בחייו דף גמרא?? למה לא מלמדים יותר תושב"ע, או מחשבת ישראל, ולאן נעלמו שתי היחידות בבגרות של תע"י (תולדות עם ישראל)??? בקיצור, הרבה יותר קל למצוא מורים למלאכת יד וימאות, וגם לא צריך לשלם להם כל כך הרבה כמו למורים לצרפתית, איטלקית או היסטוריה, אז למה לא לדחוס את המערכת בשטויות אם אפשר?? ומורשת, הוא סוג של מקצוע שבטח מלמדת המחנכת בכלל, ואני מתערבת שאת רוב העבודות והשעורים עושים בסופו של דבר ההורים, כי הם יודעים את מורשת המשפחה, ואת הילדים זה לא ממש מעניין. בקיצור, לי זה נראה כמו חירטוט אחד גדול, שמשקף מגמה איומה במערכת החינוך בארץ... ומצטערת שזה יצא כל כך זועם, יש לי המון המון מה להגיד על מערכת החינוך בארץ והצורה שבה היא מנוהלת, בואו נגיד שזה נושא רגיש...

iditbs

New member
אין מה להשוות בין ימאות והגנה עצמית

לבין מורשת. ובגיל של הילדה שכתבה את ההודעה (12) שזה כיתה ו' המחנכת מלמדת את רוב המקצועות. אם ההורים עושים או לא את השיעורים במקום הילדים זאת שאלה שבכלל לא קשורה למקצוע מסויים אלא להורים, לתפקידם כהורים, ולסוגיית שעורי הבית בכלל. זה לא טיעון רלוונטי אם צריך או לא ללמוד מורשת. נכון, מאז לימור לבנת יש נסיון להכניס למערכת החינוך תכנים לא ניטרלים של חינוך יהודי ציוני. זה ממש לא עושה אותה קרובה במשהו להטלר. אני רואה אותה קרובה יותר לאנשי חינוך פה, בארה"ב. הרעיון הוא לא במה אנחנו יותר טובים מאחרים אלא להעריך את עצמנו בגלל מה שאנחנו. זה לא ילך כל כך בקלות משום שדור ההורים "פשט את הרגל" מבחינת ערכיו.

ננסנס

New member
אני רוצה לראות מה יהיו התגובות

כאשר יכניסו שיעורי גמרא או קצת יותר יהדות (מעבר לתנ"ך) למערכת החינוך החילונית... לא רוצה לחשוב מה אז יכתוב הסירפד על לימור לבנת... לגופו של עיניין, נראה כי אין לי רבע מההתמצאות שלך יש במערכת החינוך הישראלית אולם שוב, איני מוצא כל בעיתיות בלימוד לימודי מורשת (גם אם את ההעבודות עושים בסופו של דבר ההורים... לפחות הם יחונכו במורשת...). נב הלואי והיו מלמדים אותי ימאות בבית ספר...

ליילה

New member
גם לימודי יהדות וגמרא אפשר לעשות

באופן מודרני, פילוסופי, וניטראלי, זו לא צריכה להיות תנועה להחזרה בתשובה, ולא צריך להיות דומה למה שמלמדים בישיבות, אלא בראיה חילונית מודרנית, תאמין לי, יש המון דברים טובים וחכמים ללמוד מהמקורות האלו, ויותר מזה, אני חושבת שהבורות היהודית שנוצרה אצל הישראלים, בעקבות האנטי נגד הממסד החרדי, היא פשוט איומה ותהיה בעוכרינו יום אחד. ולעידית, אם אנחנו רוצים עם שיהיה יותר פטריוטי, שיכיר יותר את שורשיו, ויהיה גאה במה שהוא, אני עדיין חושבת שצריך להתחיל מיהדות והסטוריה יהודית, ורק אחר כך לדבר על ישראליות. אני חושבת שגם הפורום הזה מוכיח, שישראליות גאה יש לרוב האנשים שגדלו וחונכו בארץ, אבל ישראליות היא שורשים קצרים מדי, וחלשים מדי, ובלי השורשים היהודיים שלנו, נוצרת בעיה של פטריוטיות לאומית ושל תחושת שייכות ואחריות לעם ולמולדת, ומכאן הציניות שעליה את מדברת... קצת לימודי יהדות, וקצת ידע בלאום שלנו, לא יזיקו לאף אחד (כמובן תלוי איך מלמדים את זה..) ובכל זאת, אם הילדה החביבה תוכל לעזור לנו קצת, ולהסביר לנו מה זה בדיוק שעור המורשת הזה, אולי נוכל לעשות דיון יותר ענייני על הנושא הספציפי, אני מדברת על עיקרון המצאת המקצועות , וזה נושא כואב שכבר לפני לימור לבנת פשט בבתי הספר, ובעיני הוא סוג של עצלות ובורות של מערכת החינוך...

ליילה

New member
אני מודה, איך שהוא זה נשמע לי

סוג של חירטוט הנושא, כמו - לכו תעשו קצת עבודת שורשים על המוצא היהודי שלכם, שלום וביי אבל בגלל שאולי אני לא מבינה את המקצוע, ביקשתי מהילדה, להסביר לנו קצת על השעור הזה. ואם זה אותו דבר כמו יהדות והסטוריה יהודית - אז למה לעזזאל לא לקרוא לילד בשמו???

az ma

New member
נזכרתי בשיר "שורשים"

היכן הם שורשי, אם תשאליני אם צעירים הינם היום או עתיקים. עוד ירוקים השורשים, אנא הביני אך עתיקים המה מאד ומוצקים... גם לא חקרתי בספרים ולא מצאתי, על אם הדרך לא מצאתי כל סימן ורק דבר אחד קטן פתאום הרגשתי שהם צומחים היטב בזהו זה הזמן שורשים, דרכי אבות שורשים כל השבטים כל שירי דוד עכשיו הם שורשים שורשי משלי שלמה שורשי בנביאים שורשי בירושלים נס הרים סביר שטעיתי...אז מי שיכול לתקן... תודתי מראש. אני מכיר ת'שיר בביצוע ראובן ארז...

iditbs

New member
שיר יפה. עוד פן של אז-מה...

עוד סימן למשבר גיל ה 40?

forglemmigej

New member
מסכימה לגמרי עם

מרב, שיש המון חרטא בתכנית הלימודים. ושמלמדים המון דברים מיותרים. טוב ידע בכל נושא זה אף פעם לא מיותר, אבל היה רצוי להשקיע יותר בנושאים רוחניים- מוסרים מאשר בטכנולוגיה.

az ma

New member
האם מדובר פה ב"מורשת טכנולוגית"../images/Emo35.gif

ואם ילמדו יותר "רוחני-מוסרי" אז מה (לא אני) ילמדו הישראלים אצל כל ה"הארי-קרישנא" בטיולי המזרח
בעיני, ערכי תורה ויהדות 'מכסה' מספיק "רוחני-מוסרי"... את שאר ה"רוחני-מוסרי" שילמדו בבית
ממילא, לא ניתן להגיע למכנה משותף רחב מספיק לגבי "מוסר" ו"מוסריות"...

טל ר

New member
להזכירך

לפחות כאשר אני עשיתי בגרות, מקצועות החובה היו: 2 יחידות תנ"ך 2 יחידות ספרות 2 יחידות חיבור + לשון 1 יחידה אזרחות 2 יחידות תולדות עם ישראל 3 יחידות אנגלית 3 יחידות מתמטיקה כלומר: 9 יחידות נושאים רוחניים-מוסריים 3 יחידות שפות זרות 3 יחידות מדעים 0 יחידות טכנולוגיה

ליילה

New member
למה די????

בעיני זה דיון חשוב ומעניין, אין דבר חשוב כמו החינוך, הוא העתיד שלנו, הוא הפרצוף שלנו, והוא מה שיגרום לנו בסופו של דבר להיות או לחדול. אני חושבת שגם אם יש בעיות אחרות או כמו שהגדרת אותן - רעות חולות, בסופו של דבר השורש של כולן הוא בחינוך, וגם הפיתרון נמצא שם...

shaltomato

New member
מה כבר לא לומדים תע"י?

שנאתי איך לימדו את זה. לעסנו בעל-פה את קיר הברזל ואת כל הספרים הלבנים שיצאו אי פעם. ומשום מה כל המורות היו פשיסטיות קטנות (בטח אימא של ליבנת) לעומת זאת לא למדתי היסטוריה אמיתית וגאוגרפיה ( מזל שאני ממש שרוף על זה אז לא צריך טובות) קשה לי להשוות למה שקורה כעת אבל גם לפני 25 שנה זה היה די מעפן

sirpad

New member
טוב אז אגיב עכשיו כי עבדתי עד כה

אממ לימור לבנת,מה הבעיה שלי איתה? שהיא שוקדת ימים כלילות על להפוך את בתי הספר לבית חרושת של ציונים פטריוטים חדורי גאווה. שבלי קשר שזה מה שעשו גם בתנועת הנוער היטלר יודן, יוצר לעניות דעתי מדינה של אנשים שחושבים שהכל למען המטרה העליונה. אנשים שלא מטילים ספק במה שנאמר להם אנשים שניתן בנקל מידי להביא למצב של מלחמה למען המולדת. לא רוצה שהילדה שלי תהיה חייבת לשיר את התקווה כל יום. אם יבוא לה מצדי שתקעקע את זה על גבה (אחרי גיל 18 כמובן
). אז אני לא פטריוט ואני בז לפאשיזם וללאומניות הזאת. גם פה בדנמרק הנאורה הם ככה, ובקטע הזה אני בז גם להם. מהעובדה שהם מתרגשים הרבה יותר מזה שהנסיכה ילדה בן מזה שהשכן שלהם ילד בן. מזה שבכל הזדמנות הם דוחפים תדגל שלהם,ואני מתכוון בכל הזדמנות. חוץ מנייר טוואלט עם הדפס הדגל יש כבר הכל. ובקשר לילדה, אני חושב שהיא עושה נכון וחוקרת וכל הכבוד על היוזמה וכדומה, אבל הביקורת שלי הייתה לא כלפיה אלא כלפי לימור שהכניסה את לימודי המורשת. שמה זה בעצם מורשת? האין זה ההיסטוריה כפי שאנחנו כתבנו אותה?

iditbs

New member
סירפד....

גם בארה"ב שרים כל יום שירים פטריוטיים ומדקלמים אמונים לדגל. להיות גאה ושייך למקום בו אתה חי אינו ביטול של אחר ואינו כרוך בהכרך בציות עיוור. אם לא נאה לך, שלך את בתך ללמוד בבי"ס פרטי! או חפש מקום לחיות בו חסר לאומיות ושלא תחוש אליו בוז. השאלה היא אם יש מדינה שיכולה להתקיים ללא סמלים. ומה זאת אומרת "הסטוריה כפי שאנחנו כתבנו"? הסטוריה היא מדע עם כללים ברורים. מורשת היא הרבה יותר מזה. היא גם רעיון היא גם רגשות ותחושות. ולמה שבביה"ס לא יהיה גם מקום לדברים כאלה? זה דווקא להיפך ממכונת הציונים שאליה השווית את בתי הספר.

למעלה