HELP!

HELP!

שלום, שמי עדי ואני מכינה עבודה על יהודי הולנד ועל מינהגיהם תחת המקצוע "מורשת". אם יש כאן, יהודים שומרי מסורת, בהולנד, שמוכנים ורוצים לעזור ולספר לי מעט על אורח חייהם, אני אשמח לקבל מהם תשובה. אם לא- סליחה על ההפרעה. פיצי.

ליילה

New member
שתי עצות לי אלייך

אחת - נסי גם בפורום ישראלים באירופה, שם יש יותר סיכוי למצוא מישהו מהולנד. שתיים - תנסי ליצור קשר עם חב"ד, להם יש נציג כמעט בכל מקום בעולם, ובטח בהולנד והם בטח יוכלו לעזור לך עם עניין היהודים הדתיים בהולנד, דרך הנציגים שלהם שם.

sirpad

New member
מורשת?

ייקח שנים כד שנרפא את מעלליה של הלימור היטלר-יודן לבנת הזאת. השם ישמור! ולסיום ההודעה הייתי רוצה להקריא את התקווה.

iditbs

New member
האם מורשת היא מילה גסה?

לעומת זאת "הטלר-יודן" ממש כן!

ליילה

New member
לא, אבל להפוך את זה למקצוע בבית

ספר, אני מסכימה עם סירפד, זה סוג של עיוות ויצירת בורות. יש היסטוריה, ויש היסטוריה יהודית, ויש יהדות, מה זה המורשת הזה? סוג של שעטנז לא ברור שנותן מעט מכל דבר, ולא מלמד כלום??? צר לי, אבל נראה לי שמערכת החינוך בארץ מתדרדרת ללא הפסקה...

ליילה

New member
זה כבר עניין של דיעה פוליטית ולזה

אני לא נכנסת... אז אם להתעלם מהערת ההיטלר, ונתייחס רק לתוכן, של מצב מערכת החינוך שיש בה מקצועות כאלו - אני מסכימה

sirpad

New member
היטלר יודן

זה נערי היטלר שחונכו בתנועת הנוער הנאצית באמצעות מוטיבים פאשיסטים כגון שירי לאום ושאר אמצעים להאדרת העם היחיד על פני האחר. פשוט לימור קצת ממחזרת מתודות מאותה תנועת נוער. יש מבין?

stardustit

New member
חבל שהשרה לימור ליבנת

לא היתה שרת החינוך בתקופתך, אולי סגנון התבטאותך היה קצת שונה.

sirpad

New member
מה הבעיה בסגנון התבטאותי?

שחתטי לך פרה קדושה? שאזמין אותך לקפה הטפת מוסר אולי?

depechemode

New member
השוואה של כל אדם

לנאצים זה דוחה בעיני ועוד ביום השואה

sirpad

New member
הסלידה והשקט הנוראי הזה בכל הנוגע

לשואה ומה שקרה זה לדעתי דוחה. מכניסים נושאים לטאבו ועוטפים בנפתלין. ואגב, רק לאחר שליחת ההודעה ההיא התברר לי שזה ערב יום השואה. אז יצא ככה במקרה אבל ממש במקרה. ובהקשר אחר לגמרי, משיחה שניהלתי עם האישה התברר לי שהתבלבלתי כמעה ומדובר בשם היטלר יורגנט ולא יודן.

iditbs

New member
מסכימה אתך שהשואה לא צריכה להיות

טאבו אבל גם לא ביטוי הנשלף מן המותן לתאר כל אדם בעל גאווה לאומית. אתה בטח מכיר את המושגים "לאומיות" לעומת "לאומנות".

sirpad

New member
לא השוותי לשואה

אני לא משווה פה בין מערכת החינוך בישראל לבין השואה או הפיתאון הסופי. אני רק אומר שהמתודות שלימור לבנת מקדשת שומשו גם לחנך את ילדי ההיטלר יורגנט. למה הוביל החינוך שלהם זה כבר כולנו יודעים.

ליילה

New member
סליחה על ההתערבות, אבל זה לא צריך

להיות יונגנראט, איך שהוא זה נשמע לי יותר נכון... ובקיצור קראו להם ההיטלר יונגן

טל ר

New member
אלו מונחים שונים

Judenrat - מועצת הזקנים של יהודי הגטו. ביצעו בד"כ את מדיניות הנאצים על מנת להרחיק את השואה הבלתי נמנעת (לתחושתם לטובתם המיידית של היהודים), ובכך סייעו שלא במתכוון לשלטונות להשיג שקט עד לחיסול היהודים. Hitler Jugend - הנוער ההיטלראי. תנועת הנוער שחינכה לנאציזם מגיל צעיר, ובהצלחה רבה. טל.

ליילה

New member
זהו, ידעתי שמשהו שם לא מסתדר

לי... אז עכשיו המושגים ברורים....

iditbs

New member
לא הבנתי מדוע זה סוג של עיוות

ובורות. לא ידוע לי שמקצועות ההסטוריה והיהדות בוטלו ואם אני מבינה נכון, המטרה היא לחקור את עברך. מה הבעיה עם זה? פה בג'ורגיה, מתחילים כל יום לימודים עם שיר פטריוטי ו"הצהרת אמונים" לדגל. מוכרחה להודות שזה נראה לי ממש מעוות בהתחלה כי גם אני "ישראלית צינית טיפוסית" אבל עכשיו כשהתרגלתי, לא רק שזה לא מפריע לי יותר, אני אפילו מבינה אותם. זו השקעה בדור הבא כדי שיהיה גאה להיות אמריקני ויאהב את ארצו מולדתו. נכון שבסופו של דבר החינוך הזה יכול להוביל לבינוניות וצרות אופקים אבל תראו איך רוב הישראלים שאתם מכירים הם ביקורתיים וציניים כבר באופן משתק, ממש בקצה השני של הסקאלה. החכמה היא למצוא את האיזון. מורה טוב, מן הסתם, לא מרצה את ה"אמת" אלא מעודד חקירה וחשיפה לדעות שונות ואמיתות שונות (כן,יש דבר כזה) אבל זה לא סותר את תחושת השייכות והנאמנות למדינה שלך.

למעלה