HELP PLZ

Dave laviGNE

New member
HELP PLZ

שלום לכל המכשפים והמכשפות! חיפשתי בכל מיני מקומות... (כולל ב-symbols.com) ואני עדיין לא הצלחתי להבין מה מסמל הפנטגרם (PENTAGRAM) ידוע לי שהוא משוייך למוזיקת פאנק רוק אבל לא יותר מזה... מישהו יודע?

ebonyW

New member
פנטגרם ../images/Emo41.gif

התשובה שאתה מחפש נמצאת במאמרים, תחת הקטגוריה "כללי". קריאה נעימה
Blessed Be
אבוני.

אם אני לא טועה ../images/Emo28.gif

הפנטגרם מסמל גם את חמשת היסודות... או משהו כזה... (מים, אוויר, אדמה, מים, רוח...)

imp

New member
תלוי איך משתמשים בו.

אם הקרן היא כלפי מעלה אז זה אכן מסמל את היסודות, אם שתי קרניים למעלה, זה מסמל את ראשן השטן. בכל אופן ישנו באר קטן מעל מסך הככול, מעליון נמצאים המאמרים

St Frangelico

New member
פאנק רוק??

את הפאנק רוק מסמל הסקייט בורד! לא פיינטגרם, חח אם כבר פנטגרם הפוך שמשתמשות בו המון להקות הבלאק מטאל..חח

Marsha Figg

New member
הפנטגרם הוא סמל שמשמעותו נשכחה

זה הרי סמל של חיים וטוב, וכיום הוא מוכר שלא בצדק כסמל של כת השטן ודברים כאלה, וכל הפריקים הלא מוקצנים מציירים את זה כסמל מאגניב כזה, משהו של מוות או שטן או משו רע כזה, אני לא חושבת שהם בעצמם מבינים. ואני לא מתכוונת לפנטגרם ההפוך, שהוא אכן מסמל את השטן, את ההפך ממשמעות הפנטגרם, אלא לרגיל- כמה לא-פאגאנים, אנשים שלא יודעים דברים בנושא, יודעים באמת את משמעותו של הפנטגרם, שהיא חיובית לגמרי?
רחלי

THE gray

New member
יש לו....

כמה וכמה פירושים... אני רואה בו כסמל לאלוהות וזה גם מסתדר עם הסמל של השטן כאילו שהם ההפכים טוב ורע....

St Frangelico

New member
ההפוך

הוא לא ביגלל שהוא ההפך אלה ראו בו את פני הטיש שזה החיה שמסמלת את השטן.

אורית15

New member
הילדים האלה..

:) לא כולם כאלה. אני למשל ועוד חברים שלי בגיל שלי (16) נועדי םא תזה כי זה מסמל, בשבילי לפחות, פגאניות וגם את חמשת האלמנטים והחיבור שלהם.. זה תלוי בצורה של המחומש, אם הוא הפוך.. אם יש מסביבו מעגל פעם קראתי מאמר שמפרט את הכול.. נראה לי שלמאמר קוראים מחומש שלמה אם אני ימצא אני אביא לפה

אורית15

New member
טעות..

חחח נראה לי שעשיתי טעות.. בכל אופן, מה שזה סימל בשבילי, עד עכשיו לפחות.., זה פגאניות

זו בדיוק הנקודה בסמלים

במיוחד בעתיקים שבהם - יש להם משמעויות רבות, המשתנות מתרבות לתרבות ואף מאדם לאדם. אין להם ממש משמעות קבועה. למשל, אם היית מגיע לירושלים במאה ה-9 לפני הספירה (תקופת דוד ושלמה) עם סמל "מגן דוד", אף אחד לא היה מבין בכלל מי אתה ומאיפה. אם היית מגיע עם אותו סמל לגרמניה של המאה ה-18 לספירה, היה אומרים עליך שאתה יהודי. אותו הדבר עם הפנטגרם: אם היית מגיע עם סמל הפנטגרם למסופוטמיה של המאה ה-15 לפנה"ס, היו כנראה תוהים אם אתה אסטרולוג או כהן דתי (והרבה פעמים, שני התפקידים היו מוטלים על אותו אדם). אם היית מגיע עם הסמל הזה ליוון של המאה ה-1, היו חושבים שאתה שייך לאסכולה הפלוסופית של אפלטון (או פיתגורס. אני לא זוכר בוודאות, זה נמצא ב- symbols.com). המאה ה-18, בצרפת, אנשים משכילים שהיית מופיע מולם עם פנטגרם "ישר" היו אומרים שאתה עוסק במאגיה לבנה, ואם "הפוך" אז היו טוענים שאתה מכרת את נשמתך לשטן. אז מה כל זה אומר? שבסופו של דבר, אתה הוא הקובע מה משמעות הסמל עבורך. אתה יכול להענות לתכתיבי החברה, אתה יכול גם לא. רק תדע שיש שיפרשו זאת בצורה אחת ואחרים בצורה אחרת. אני למשל, אם אראה מישהו עונד פנטגראם, תלוי במקום בו הוא נמצא (האדם, לא הפנטגרם) עשוי לחשוב כי האדם וויקאני/פגן, אולי מתעניין במאגיה, שומע רוק כבד או שטניסט (אם הפנטגרם הפוך, וגם זה לא תמיד). במאגיה של ימי הביניים, הפנטגרם סימל, כאשר הוא ישר את האדם האלוהי, ואת ה"מאגיה הלבנה", כאשר "הפוך" סימל את השטן וה"מאגיה השחורה". עד היום במאגיה מתייחסים אליו גם ככזה, אך חשוב יותר - הוא מסמל את חמשת היסודות (אויר, אדמה, מים, אש ורוח במובן spirit). בוויקה, למשל, הפנטגרם ה"ישר" מסמל את הדרגה הראשונה, וה"הפוך" את השניה (אך לא בכל המסורות). ויש עוד ועוד ועוד ועוד

למעלה