Help needed

lol65

New member
Help needed

טוב, אני כותבת עבודה וזו הפעם הראשונה שאני נדרשת לכללי הציטוט האחיד, ואני די אבודה. קודם כל, ככה, בשביל השקט הנפשי שלי, אגיד שכל העניין הזה ממש מסריח, יש לי אחלה עבודה, ויש לי הרגשה שאני מה זה הולכת להפסיד נקודות על הכללים המפגרים האלה
זהו, אחרי שפרקתי, אשמח להכוונה. לאורך כל העבודה אני מזכירה רק חוק אחד, וסעיפים שונים שלו. מה אני צריכה לעשות בגוף העבודה? אני כותבת את מספר הס' וליד זה "לחוק" כל פעם ואז מספר ההפנייה להערות השוליים? או שבפעם הראשונה שאני כותבת איזשהו ס', אני צריכה לציין ליד זה את שם החוק המלא? בתוך ההערה אני צריכה לציין גם את מספר הס' למרות שכתבתי אותו בגוף העבודה (ואז יוצא מלא הערות שוליים עם החוק המדובר), או רק פעם אחת את שם החוק ללא הסעיפים? לגבי פסיקה, בגוף העבודה לרשום "פרשת... " וליד זה מס' הפנייה, או בפעם הראשונה שהפרשה מוזכרת יש לכתוב בגוף העבודה את השם המלא של פסק הדין? לגבי מאמרים, בגוף העבודה לרשום רק "במאמרו של..." וליד זה מספר הפנייה, או שבפעם הראשונה שמזכירים את המאמר צריך את השם המלא שלו ולא רק את שם המחבר? אוף, בבקשה שמישהו יעשה לי סדר!

B L I M P

New member
אז ככה

כללי ציטוט מדוייקים אני לא זוכרת אבל יש איפשהו את ספר הציטוט, שם הכל ברור ונהיר. בפעם הראשונה שאת מתייסחת לחוק תצטטי אותו בגוף העבודה במלואו ותכתבי (להלן: החוק או חוק העונשין[למשל]) את מילים חוק ו חוק העונשין תדגישי בבולד. ומאז תוכלי לכתוב סעיף X לחוק או חוק העושנין בלי לצטט אותו במדוייק. אם את כותבת בסעיף 5 לחוק, ולכולנו ברור איזה חוק (כי בהתחלה כבר ציטטת), את לא צריכה הערות שוליים (למיטב זכרוני, אני כמעט בטוחה בצדקתי). לגבי הפסיקה. בפעם הראשונה שהיא מוזכרת את כותבת כך: עפ 666/99 יוסי נ' מ"י ואז מפנה בה"ש לציטוט המדוייק (כולל פד"י אם יש ותאריך פרסום אם זה לא פורסם בפד"י). בה"ש את כותבת בסוף ההפניה (להלן: פרשת יוסי) בסוגרים, משחירה פרשת יוסי. אם יש לך כמה ערכאות שדנו ביוסי הייתי קוראת לזה (ע"פ יוסי). כל פעם שאת מתייחסת לזה בהמשך את קוראת לזה פרשת יוסי/ע"פ יוסי, ובהפנייה מפנה לה"ש הראשונה שבה נתת ציטוט מדוייק. (אגב, זה הדים לגבי פסקי דין מרכזייים, אם יש לך איזה פס"ד קטן שאת מזכירה גג פעם פעמיים אין טעם לתת לו כותרת (פרשת משהו) ופשוט תפני אליו) מאמרים - כנ"ל כמו פסקי דין.בפעם הראשונה הייתי כותבת אם שם המאמר ואת הכותב, בה"ש הייתי נותנת שם מלא, ואז כל פעם מפנה. אם יש מאמר שהוא לא משמעותי, לא הייתי מאזכרת את כל השם בגוף העבודה, אלא רק כותבת, "ד"ר כהן, במאמרו", ואז מפנה.. מקווה שזה יעזור, סורי שזה לא מסודר.. האפשרויות עריכה של תפוז לא נועדו להסביר ציטוט, וגם לא היה לי כוח על הבוקר

lol65

New member
הבהרה

קודם כל, תודה! אכן עשה לי קצת סדר. רק כידי לוודא- למעשה אם אני מאזכרת את כל החוק במלואו בהתחלה, אני כבר לא צריכה הערות שוליים שקשורות לחוק הזה? האם עדיין בכל פעם אני צריכה לכתוב "לחוק" ליד הס' גם כשבכל העבודה יש רק חוק אחד (אני כבר לא יודעת איפה לצמצם)? אין אפשרות לעשות הפוך (כידי לחסוך במילים) ולכתוב בהתחלה "לחוק", ליד זה מספר של הפנייה להערת שוליים, ואז כל פעם לתת את מספר ההפנייה הזה כשאני כותבת ס' x לחוק? לגבי הפסיקה, (להלן:- פרשת יוסי) זה בתוך הערת השוליים ולא בתוך גוף העבודה? אי אפשר לכתוב כבר בפעם הראשונה "פרשת יוסי" וליד זה הפנייה לשם המלא (אני שואלת כי כן ראיתי אנשים עושים ככה, רק שאין לי מושג אם ירד להם על זה ניקוד). שוב תודה

shiray

New member
הכל תלוי כמה מקפידים אצלכם...

במידה שמצפים ממכם לאזכר לפי החוברת הסגולה (שהיא ברורה מאוד ומפורטת), אז אין יותר מדי דרכים לקצר את התהליך ולשמור על תקינות ההערות. חוץ מזה- תוודאי מה נכנס לך לספירת המלים ומה לא. אצלנו הייתה הבחנה מאוד ברורה- כשדורשים הערות שוליים לפי ספר, זה בחיים לא נכנס למניין המלים. רק כשמסתפקים בהפניה כללית ביותר, בעיקר בתרגילים קטנים, הערות השוליים נספרות במכסה, אבל אז מסתפקים ב(מזרחי, ברק 34767) וזהו. לא נראה לי ריאלי לדרוש להכניס הערות שוליים תקינות למכסת המלים. עכשיו... לגבי חקיקה: בפעם הראשונה את צריכה להפנות לחוק במלואו, כולל המיקום שלו (מספר ס"ח בו הוא נמצא+ עמוד ראשון). במידה שמדובר בחוק עם שם קצר, ואין לך מה לצמצם בו (לדוג' חוק העונשין), אין כלל צורך להגדיר אותו בפעם הראשונה (להגדיר= להוסיף סוגריים בסוף האזכור ולכתוב "להלן חוק העונשין"). לאחר מכן, בכל פעם שאת מפנה לחוק (כן כן, בכל פעם), את צריכה להוסיף הערת שוליים ולכתוב בה "בס' 8 לחוק העונשין" (בלי תוספת שנה, בלי הפניה לאזכור המקורי). במידה ששם החוק מסורבל, את מוזמנת להגדיר אותו לעצמך. בתאוריה, במידה שיש לך רק חוק אחד אליו את מפנה כל העבודה, ניתן בכ"ז להגדיר את החוק כ"החוק", אבל במצטבר לדעתי זה רק מבזבז לך מלים, בגלל שאז את צריכה בכל הערת שוליים לסעיף בו, להפנות לה"ש המקורית עם האזכור המלא "ס' 8 לחוק, לעיל ה"ש 1". מה גם שזה פחות נפוץ לקצר ל"חוק" בהערות השוליים. בגוף העבודה אין שום בעיה. לגבי פסיקה: תראי, הכללים נועדו ליצור אחידות בספרות המשפטית, וכחלק מהאחידות הזו יש הבחנה בין גוף העבודה לבין הערות השוליים. בגוף העבודה אף אחד לא מצפה ממך לאזכר את הפס"ד במלואו, אלא רק את שמו, ואז להפנות להערת השוליים עם האזכור המלא. דגש- אם את מחליטה להשתמש בקיצור שהוא ע"ש הצד הראשון להליך, את בכלל לא צריכה להגדיר אותו, בגלל שזו ברירת המחדל. כלומר, בפעם הראשונה תאזכרי אזכור מלא, בלי שום סוגריים בסוף, ואז בכל ההפניות הבאות תפני ל"יוסי, לעיל ה"ש 2, בס' 40 לפסק דינו של השופט ברק/ בעמוד 47" (רק אחד מהם- פי ס' או לפי עמ', מה שנוח לך).

B L I M P

New member
האמת

שקצת סבכת אותי. אם זו איזו עבודה שנותנים ציון על ציטוט אחיד (שנה א??) אז אולי כדאי שיבוא מישהו שמכיר את הציטוט באופן הזה.. אני כבר די הרבה זמן לא נבדקתי בצורה מדוקדקת על הציטוט שלי, ובכל מקרה בשנה האחרונה אני מצטטת רק במסמכים משפטיים, ולקראת סוף התואר כבר לא ממש בדקו את הציטוט האחיד שלי..

אלמרפאד

New member
בלי לקרוא את כל מה שכבר ענו לך

אזכור חקיקה ישראלית: בפעם הראשונה שאת מאזכרת את החוק כיתבי בגוף העבודה את שם החוק במלואו אך ללא ציון מקום הפרסום (ס"ח...) והפני מיד להערת שוליים עם האזכור המלא והמדוייק, במקרה הזה כולל מקום הפרסום. אם כתבת בגוף העבודה את מספר הסעיף - אין צורך לחזור על כך בהערת השוליים. אם שם החוק ארוך ואת רוצה לקצר אותו, או לקרוא לו פשוט "החוק" - אז את יכולה לכתוב בהפניה הראשונה (בין אם בגוף העבודה מיד לאחר ציון שם החוק או בהערת השוליים הצמודה אליו): "(להלן: "החוק" או "חוק")". בלי המירכאות הראשונות והאחרונות. מפה והלאה את יכולה להמשיך ולכתוב "סעיף 1 לחוק"; "החוק מתייימר לפתור..." וכד'. אם את בוחרת שלא לקצר את שם החוק, את יכולה להמשיך ולאזכר אותו בכל העבודה עם שמו המלא (של החוק בלבד, ללא התוספות של השנים ומקום הפרסום - אותם כתבת פעם אחת), ללא הפניה חוזרת למקום האזכור המלא. כלומר בשאר העבודה מספיק שתכתבי סעיף 100 לחוק הסטודנטים. אזכור פסיקה ישראלית: בגוף העבודה את יכולה לכתוב "פרשת אלמרפאד" ומיד להפנות למקום האזכור המלא בהערת השוליים. אזכור מאמרים: באופן זהה לפסיקה, את יכולה בפעם הראשונה לכתוב בגוף העבודה "במאמרו של...." ומיד להפנות לאזכור המלא בהערת השוליים.

אלמרפאד

New member
וכל זה מתייחס כמובן לכללי האזכור האחיד

המקובלים. יש מקומות שלא מאזכרים לפי הכללים האלו, ויש מרצים שלא דורשים לפי הכללים הללו.

lol65

New member
תודה

שם החוק זה בלי השנים שלו (עברי, לועזי)?

למעלה