help me

kloobnika

New member
help me

אז ככה, אני בקרוב בת 22 ואני כבר שנתיים בערך אומרת שאלך ללמוד וכל פעם דוחה את זה כי אני לא סגורה על שום מקצוע.
עכשיו החלטתי שסופית שאלך ללמוד בשנה הבאה אבל השאלה היא מה?
אחרי שעברתי על כל תואר אפשרי הגעתי פחות או יותר לרשימה הזאת:
תקשורת חזותית ב-HIT/שנקר
מדעי ההתנהגות באקדמית ת"א יפו (מעניין אבל נשמע כמו משהו שאין לאן להתקדם איתו ממש)
כלכלה וניהול גם באקדמית (אבל פה כולם אומרים שזה תואר מיותר לא משנה איפה)
גם לימודי מזרח אסיה מאוד מעניינים אותי אבל פה נראה לי עדיף להשאיר את זה בגדר תחביב.
חוץ מזה אני דיי במבוי סתום.
אני מסתדרת טוב בעבודות עם אנשים, אוהבת שפות ואומנות/עיצוב (מקצועות עם הנדסה/מחשבים רחוקים ממני שנות אור). מה עוד כדאי לי לבדוק?

תגובה

מסתדרת עם אנשים? לכי ללמוד סיעוד \ חינוך.

א. בכלכלה וניהול צריך להסתדר עם אקסל ולדעת "לדחוף".
ב. במדעי ההתנהגות צריך להסתדר עם הפקידה בלשכת אבטלה.
ג. לימודי מזרח אסיה? ענית לעצמך.
ד. שפות\ אומנות ועיצוב אפשר ללמוד ביוטיוב. הנה אני התחלתי ללמוד קצת צרפתית שם. למה לשלם 30,000 כשאפשר לעשות את זה בכמה עשרות ש"ח עלות אינטרנט בחודש?

לא הבנת את הנקודה שלי

מעסיק בהייטק לא יתייחס למי שלמד מדעי המחשב ביוטיוב או אפילו קורסים מקצועיים. לעומת זאת, בתחום הרוח, אין כמעט מעסיקים לכן ללמוד רוח ביוטיוב או ללמוד רוח באונ' מוביל לאותם תוצאות מבחינה תעסוקתית.
השואלת נראת לי כמישהי שרוצה לקשר לימודים לתעסוקה עתידית ולכן עניתי לה כפי שעניתי. אם היא מחפשת חוויה אקדמית אז בהחלט יש הבדל בין ללמוד רוח באונ' או ביוטיוב אך שוב מנימת דבריה היא מחפשת תועלת פרקטית.

דווקא זה שהיא מסתדרת עם אנשים זה

ממש לא אומר שסיעוד או חינוך זה תחומים בשבילה.
להסתדר עם אנשים צריך בכל תחום. אולי בהייטק קצת פחות. אבל חוץ מזה- להסתדר עם אנשים זה לא בדיוק מיומנות מכוונת מקצוע.
אם היא הייתה אומרת משהו בסגנון "אוהבת ילדים" "אוהבת ללמד/להסביר" היית אומר לה חינוך, אם היא הייתה אומרת "אוהבת לטפל/לעזור" היית אומר לה סיעוד אבל באמירה הנוכחית היא בעצם לא אמרה כלום חוץ מזה שיש לה יחסים בינאישיים סבירים, שזה משהו טוב לכל תחום, אבל לא מספיק בשביל לומר איזה מקצוע מתאים לה.

תשובה קצת יותר קשורה למציאות

העולם לא שחור לבן כמו שאני או הפורום הזה אוהבים להציג אותו.
אני לא מכירה את התואר של תקשורת חזותית למרות שזה נשמע לוהט, אבל אתייחס לאחרים.

מדעי ההתנהגות במכללה-
-תוכלי בציונים ממש גבוהים לנסות להגיע לתואר שני באוניברסיטה בכל המגמות. סיכוי מאוד נמוך שתצליחי להתקבל. ועוד יותר נמוך לצלוח אותו.
-תוכלי להשתלב בשוק העבודה בחברות כח אדם/חברות השמה/בתחום הגיוס בחברות.
-תוכלי להמשיך לימודים בתחומים קרובים- הסבה לעבודה סוציאלית ואם תרצי גם תואר שני בעבודה סוציאלית, טיפול באומנות, טיפול בבעלי חיים וכדומה.
- תוכלי לעשות קורס מאמנים או ללמוד NLP דמיון מודרך וכל אלו ולהיות קואוצ'רית או יועצת קריירה או כל החירטוטים שקמו לחיים בשנים האחרונות. נכון לא צריך לזה השכלה אקדמית אבל היא תורמת ואני חושבת שאנשים יותר סומכים על מישהו שיש לו גם רקע אקדמי פסיכולוגי.
זה לא תואר שאין לאן להתקדם איתו אבל כדאי שתחשבי לאן את רוצה להגיע איתו ואם הוא אכן מוביל לשם אז למה לא.

כלכלה וניהול ממכללה-
תוכלי לעשות כמעט כל מה שבוגר אונ' בתחום הזה יכול לעשות, לא תהיה אפליה רצינית מבחינת מקומות עבודה, חוץ ממקומות כמו חברות יעוץ שאוהבות בוגרי אונ', מקומות כמו בנק ישראל, משרד האוצר, ומוסדות מחקר אחרים. למשרות בבנקים ובתי השקעות שאין להן אופי מחקרי לא תהיה לך בעיה להגיע. אם תרצי תוכלי אפילו להמשיך ל MBA באונ' ולהיות כמו כולם.

מזרח אסיה- אומרים שזה תחום חם ובגלל כל העסקים צריך אנשים שמבינים את השפות והתרבות וכל זה אבל נכון להיות בחיים לא שמעתי על מישהו שהשתלב במשהו שקשור לתואר כזה.
בכל מקרה אם את הולכת ללמוד את זה באונ' ומשלבת את זה עם תואר כמו ניהול או כלכלה זה לא בהכרח יסגור לך דלתות.
חוץ מזה זה מעניין לא רק אותך ואם את מספיק מוכשרת את יכולה בהמשך גם להתפרנס מלהעביר את הידע שצברת לאחרים באמצעות קורסים למשל.

בנוסף לכל זה - לפעמים העיסוק בחיים ממש לא קשור לתואר, ולומדים סתם בשביל שיהיה תואר, על מנת לא להיות בנחיתות ביחס לאנשים שעשו תואר, וזה המצב היום, ואם יש דברים לא ישומיים שחשוב לך ללמוד אז לכי על זה אבל תדעי שעבודה לא תצמח מזה, ותעבדי על נושא התעסוקתי והקריירה במקביל, אל תחיי בתקווה שביום שתסיימי את התואר תחכה לך משרת החלומות, אבל תהני מהלימודים ותראי בהם חוויה מעשירה.

Optimistic Girl

New member
מאמי

רק הערה אחת:
NLP וקואוצ'ינג זה לא חירטוטים !

אם את לא מכירה את הנושא-לא להשמיצו בבקשה.

קואוצ'ינג זה סגנון חיים, שיכול להקפיץ אדם להיות מה שהוא רוצה להיות.
וNLP הוא הקינוח שאיתו השינויים הכי גדולים יכולים להתרחש.

מדברת בתור אחת שמכירה היטב את 2 התחומים מקרוב.
וכן אנשים בתחומים האלו מקבלים הרבה כסף
כמו פסיכולוגים..
אבל הם עושים את השינויים הכי גדולים!

תזהרי כשאת קוראת לאנשים מאמי באינטרנט

יש כאלה שיבחרו לא לקחת אותך ברצינות עם המאמי הזה.

עם כל הכבוד לקאוצ'ינג וNLP אולי זה אחלה דברים שבאמת יכולים לעזור אבל הלמידה של הדברים האלו והתעודות וההסמכות של זה פרוצות לחלוטין והיום כל אחד שמתעורר בוקר אחד בלי יכולות, בלי השכלה, בלי כישורים, בלי מבחנים, יכול להפוך למאמן.
אף אחד לא בודק מה הוא שווה הוא לא עובר שום התנסות מהותית ( סטאג' בקורס זה לא ממש התנסות, והסטאג'רים עוד מספיק חוצפנים לקחת כסף מאנשים בסטאג'). אחרי זה מעטים המאמנים המוכשרים שבאמת יכולים להוביל אנשים לשינוי, מבחינתי הרוב שרלטנים שסתם גובים כסף מאנשים ללא תמורה אמיתית. חלקם לא עושים את זה כדי לפגוע הם פשוט לא שווים כלום ואין שום חסם שימנע מהם לטפל באנשים שמוכנים לנסות הכל העיקר שמשהו יעזור.

Optimistic Girl

New member
נשמה

מוזמנת להמשיך להאמין לדעות הקדומות שלך.

ונכון שהשוק פרוץ אבל עדיין יש אנשים טובים שעוזרים

Optimistic Girl

New member
לא ללמוד בכלל !!!!!!!

זו הדעה שלי.

לדעתי לימודי תואר זה 3 שנים מהחיים שלנו!!
וזה המון................
זה מצריך בשלות מהאדם, בשלות ריגשית, והרבה גיבוש עצמי ותעסוקתי.

אם את מאלו שרוצים לרצות את ההורים, ממליצה לא להקשיב להם.
תלמדי מתי שאת תחליטי ותהיי סגורה על מקצוע אחד בלבד ותהיה לך תשוקה עליו, וגם תהיה בזה פרנסה.

אני בת 26 ואני מתחילה השנה, שנה א באוניברסיטה

זה אחרי הרבה שנים של התלבטויות...
עכשיו יותר מתמיד אני מרגישה בשלה לתואר הזה, ואני יודעת מה אני אהיה, כש''אהיה גדולה''

ככה תלכי למכונים להכוונה מקצועית
וגם תקשיבי ללב שלך
תעבדי כמה שנים
לא יקרה לך כלום את תלמדי בעוד שנה/שנתיים !!!

כי לדעתי חבל לשרוף 3 שנים
וכ50,000 שח על תואר ראשון ואז לגלות בסיום התואר-שאת רוצה לעבוד במשהו אחר לגמריי.

אם יש לך אהבה לשפות תלמדי אותן באופן עצמאי- או בקורס כלשהו
אם את רוצה עיצוב-תלמדי לבנתיים גרפיקה-זה קורס קצר בהשקעה כספית מינימלית (יחסית לתואר ראשון)
אם תואהבי גרפיקה-אולי תרצי גם לעשות בזה תואר בתקשורת חזותית..

רבים רוצים ללמוד בגלל לחצים חברתיים (ההורים לוחצים, כל החברים התחילו ללמוד וכו)
לדעתי תלכי ללמוד רק כשאת תהיי סגורה על עצמך

בהצלחה

אפשר לשאול מה החלטת שתרצי להיות כשתהיי

גדולה?
ואיך את מתכוונת להגשים את זה. כלומר מה הולכת ללמוד ואיפה?

Optimistic Girl

New member
פשוט מאוד

בגלל כל אותם אנשים כמוך שאומרים שקואוצ'רים זה שוק פרוץ וכל זה.. וזה באמת נכון...לא אמרתי שלא.

אני מתכוונת ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה חד חוגי באוניברסיטה.
ואחכ נראה כבר...
חושבת על תואר שני טיפולי או ישיר לדוקטורט בפסיכולוגיה
נראה כבר..יש לי עוד זמן

ואני גם מתכוונת לעסוק בקואוצ'ינג
זה כלי חשוב שעזר לי בהמון תחומים בחיים ושינה את חיי לטובה

אז שכדי שאנשים יסתכלו עליי ברצינות רוצה לפחות תואר שני טיפולי... ככה אכסה את עצמי מכל הכיוונית ואהיה מקצועית

מישהו שפונה לאחרים ב"מאמי" וב"נשמה"

סיכויו להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, ועוד אחד טיפולי, די שואפים לאפס.

למעלה