Help?

Blue Eyessss

New member
Help?../images/Emo47.gif

וול,אני באה מחווה שלא מאמינים בה בבנדז'ים. לא עובדים בה עם בנדז'ים לפחות לא עבדו בה עד עכשיו באופן יום יומי רק ליופי לסטים בקלינקות של שופטוים מחו"ל וכאלה...בכל מקרה,עכשיו דברים הסתבכו קצת.הסוסה שלי מתחה גיד בצורה די חמורה עונה שעברה (לא הנוכחית שנגמרה עכשיו) והייתה מושבתת לכל העונה..ואז היא חזרה לעבוד והיא חזרה לעבוד רגיל,עם מגנים והכל.עכשיו היא מתחה שוב גיד אבל בצורה רבה רבה הרבה פחות משמעותית היא הייתה מושבתת חודש(יום לפני אליפות צפון),והיום אני חוזרת לעשות עליה הליכות.עכשיו השאלה שלי היא אם בעצם אני צריכה לחזור לעבוד איתה עם בנדז'ים?עם כן עם איזה?ולמה? אני בכל מקרה אשאל גם את הוטרינר,זה מצב קשה עם הבנדז'ים כי זה לא משו שנהוג בחווה,ואני לא אומרת את זה בתור ילדה קטנה ומושפעת בלי שיקול דעת,פשוט אין לי טיעונים מקצועיים וצודקים בעד זה-יש לי יותר נגד. בכל מקרה ,אם למישהו יש נסיון קודם עם מתיחות גיד,או באמת מבין איך הבנדז'ים עוזרים(כי אני יודעת שאם לא מבנדזקים נכון זה יכול להחליש את הגיד ולגרום לעוד נזק לגיד)אז אני אשמח לשמוע דעה. תודה רבה

Vintage Queen

New member
לדעתי בובע

אצל סוסה שפעמיים נתקלו איתה בבעיות בגיד, עדיף בנדג'ים ולא מגנים... אבל הכי טוב שלא תקשיבי בכלל לאפחד פה, רק למאמן/וטרינר

נט... דברי איתי באייסי...

יש לי כמה דברים להגיד לך על זה שאני לא רוצה להגיד פה...=]

לדעתי סתיו צודקת...

אף אחד פה לא וטרינר,אז אנחנו לא בדיוק יודעים מה הביע או בגלל מה וכל זה תתתעזי עם הוטרינר של הסוסה שלך ושתהיה לה החלמה מהירה:)

JASONisTHEgod

New member
כבר אמרתי לך...

אבל אני דרסז'ניקית ואצלנו כולם עם בנדז'ים חוץ מהפונים.. זה לפעמים דיי מייאש לגלגל כל פעם מחדש. אבל נגיד לגלינה (גלי
) אני שמה רק על האחוריות כי היה לה שם משהו בגיד (אף אחד לא באמת יודע) והאחורית ימנית שלה כמעט תמיד נפוחה אלא אם כן היא כל היום במרעה.. וזה במטרה לשמור לה על הרגליים.. אבל תתקשרי לעופר =]

JASONisTHEgod

New member
כי לא מתאים לה!!!!!!!!!!!!!!!!

כזאת בונבון.. היא מתחילה להיות כלבלבה שלי.... אבל היא לא משתווה לאבוני.. למרות שהוא דפק לי ביס בכתף... תיקח את איה איתך ותבואו ביום שבת... =]

arieledaho

New member
כן תבואו תראו את הגמדה!!!

ולא הכוונה לא אליי ולמיכי...חחח

Blue Eyessss

New member
תודה כולם...../images/Emo47.gif

אז דיברתי עם אביבה דיברתי עם איילת ודיברתי עם עופר ובסופו של דבר החלטנו לשים לה אלסטיים מקדימה לחודש הראשון הזה... ואחרי זה אם נמשיך לעבוד אז לעבור לפולו לארבע רגליים או רק לשתיים עוד לא החלטנו בכל מקרה תודה רבה לכולם!

Blue Eyessss

New member
אעעעע!!!../images/Emo47.gif

ושכחתי להגיד שאתמול רכבתי עליה!!חחח כפרה על התחת היפה שלה סוסה הזאתתתתתתת...היא הלכה כ"כ יפה ולא עשתה בעיות בכלל...וכולה הייתה מאושרת אחרי הרכיבהההה!!! היא הרגישה חשובה שוב=)יפה שלי...שמחת חיים שלי הסוסה הזאת

Blue Eyessss

New member
הולכתי אותה..../images/Emo47.gif

עשרים דקות הלוך ושוב במזדרון של האורווה...

Vintage Queen

New member
וואלה?

אצלי זה היה ככה עד השבוע ה 3 ומאז זה רכיבות של חצי שעה עד שעה עם דקה עד חמש דקות טרוט.. מעניין אם היה להן אותו סיפור

shanyal

New member
עצה מועילה

וואי הגעתי לפה ממש בטעות חיפשתי בכלל משהו אחר... הבנדז' הוא בעצם תחבושת אלסטית, מצד אחד הוא תומך בגיד אך מצד שני הוא גם מחליש אותו כיוון שהגיד מתאמץ הרבה הרבה פחות. מנסיוני הרב הייתי ממליצה: 1. גם וטרינרים לא תמיד יודעים על מה הם מדברים (נסיון כואב כואב כואב!!!) 2. אם אכן הסוס (או שמדובר בסוסה?) ממשיך לתפקד כרגיל ביום יום ומתחיל לצלוע רק כאשר יש לו עומס בשל עבודה מאומצת (אני מאמינה שעבד קשה בתקופה שקדמה לאליפות) הייתי ממליצה להשתמש בבנדז'ים רק באימונים שאת יודעת שיהיו מפרכים לסוס (שיעור קפיצות למשל...) 3. הייתי אפילו ממליצה אם זה לא עוזר לאחר אימון קשה (כמובן שאחריי שטיפה ארוכה) למרוח את הרגליים בקולינג ג'ל ולחבוש עם בנדז'ים ופדים (כאלה של הובלה) למשך הלילה, זה מאוד עוזר! ולא להעיז להשתמש בבנדז'ים אם לא יודעים לשים כראוי, זה עושה יותר נזק מתועלת!!! בעיות גידים הם לא דבר חולף על כן יש להשקיע יותר בטיפול ברגליים בשביל למנוע פציעות. מקווה שעזרתי.

למעלה