HELP

Daphnia

New member
HELP

מישהי קרובה לי מאוד מתלבשת באופן ממש מחפיר, וכשאני אומרת "מחפיר", הכוונה לסגנון לבוש כזה, שאם הייתן רואות גיבורת-סרט מתלבשת ככה בסצנת הפתיחה, היה ברור לכן שבסוף הסרט היא תעבור מ ה פ ך וברבור צחור יפציע במקום שבו קודם געגע הברווזון המכוער.
היא בת ארבעים פלוס, אבל יש לה חן נעורים ואישיות צעירה ונתונים שבהחלט ניתן לעשות איתם "משהו", אולי אפילו הרבה. אני תוהה איך לעשות זאת. אני יודעת שהיא מעוניינת ואני משערת שהלבוש המחריד הוא סוג של איתות ובקשת עזרה. אני יודעת שהיא מודעת לכך שהיא מתלבשת לא טוב, אבל ה"אאוטפיטים" שהיא מפציעה בהם לפעמים, גורמים לי להרים ידיים מראש – אולי היא סובלת מסוג של דיסלקציית-בגדים.

דוקטור, האם זה סופני?!
מה עושים?

נ.ב. אין מצב לקחת לה סטייליסטית. התקציב מוגדר ומוגבל וכך גם סדר העדיפויות.

Aניס

New member
*היא* רוצה להשתנות ולשנות?

אם לא, עזבי, יש אנשים שזה ממש לא אכפת להם-וזה בסדר גמור.לא הייתי רואה זאת כאיתות לעזרה.

אם היא רוצה, אפשר לעשות הרבה גם בתקציב נמוך וגם ללא סטייליסטית.

Zorikit

New member
מסכימה. קודם כל - היא רוצה?

אותי שכרו לפני כמה זמן בעלות מוזלת ואחרי תחנונים עבור מישהי שבדיוק ככה תיארו אותה וביקשו ממני לעשות מצווה אז הסכמתי, לא אחרי שביררתי שהיא באמת מעוניינת.
בסופו של דבר, היה לי סיוט לעבוד איתה כי היא לא באמת הייתה מעוניינת בזה אלא נכנעה ללחץ חברתי. אם זה לא בא ממנה, זה אבוד.

Daphnia

New member
לדעתי היא משוועת לעזרה

אבל כמו שאני רואה זאת, היא סובלת מ"עיוורון צבעים" או, כמו שהגדרתי זאת קודם, מ"דיסלקציה" בכל הקשור לאופנה. כלומר, גם אם אלך אתה לקניות ונרכוש ביחד בגדים יפים ומתאימים, מיד לאחר שהיא "תשתחרר" לקנות בעצמה לעצמה, היא תחזור לנקודת ההתחלה.
ז"א לא מספיק לתת לה דג - צריך ללמד אותה לדוג.

sheffys1

New member
בדיוק בגלל מה שאמרת

"לא מספיק לתת לה דג - צריך ללמד אותה לדוג" עדיף לקחת אותה לסטייליסטית טובה, שתעשה איתה סיבוב, ותלמד אוצה הבנה בסיסית של בדים וגזרות, מאשר לקחת אותה לסיבוב קניות ולקנות לה בגדים.
בטווח הארוך - היא תפיק הרבה יותר מסטייליסטית טובה, גם אם בסיבוב הקניות הנוכחי כמות הבגדים שתרכש תהיה מזערית.

Daphnia

New member
האם ניתן ללמד טעם טוב? האם זה בר-למידה

בכלל?
אני מודה שנשים שמתלבשות כל כך גרוע נראות בעיניי לפעמים כאילו הן מצייתות לחוקי טבע אחרים, משהו שלחלוטין אינו ברור לי. חשוב לי להדגש שאינני מתנשאת, אלא באמת תמהה - איך זה יתכן?! לפעמים יש נטייה "להחביא" את עצמנו - ממקום של חוסר ביטחון, דימוי עצמי נמוך או טראומה חו"ח, אבל כאן זה לא העניין - פשוט עיוורון אסתטי (שמחריף דווקא כשהיא מנסה "לדפוק הופעה") משולב בידיעה שאכן יש מה לשפר ובהתפעלות כנה מכל מי ש"מתלבשת יפה".
לענייננו: אני חושבת שסטייליסטית לא תתאים כאן גם בגלל הגבלת התקציב וגם בגלל שהבחורה, ככל הנראה, אינה מודעת כלל לקיומן של סטייליסטיות, ואני חוששת שהיא עלולה להיפגע (אם להשתמש במטאפורה: כאילו אני שולחת אותה לפסיכולוג במקום להקשיב לה בעצמי...).

אשמח לכל עצה, טיפ, תובנה או רעיון.

Zorikit

New member
טעם טוב יכול להיות נרכש, ללא ספק.

אבל לא כל אחת יכולה לרכוש אותו לצערי.
מה שכן - סטיילינג טוב נותן נקודת פתיחה מאוד מאוד טובה. הן רוכשות ביחד פריטים בסיסיים שקל ללמוד לשלב. לא כל אחת תהיה מלכת הסטייל אבל כל אחת יכולה ללמוד לשפר את איך שהיא מתלבשת במידה ניכרת.

Fun Fair

New member
אני לא חושבת שטעם טוב או חוש אסטתי הם

דברים נרכשים. או שיש לך או שאין לך.
מה שכן נרכש, הוא יכולת התאמה.

בדיוק כמו שאו שיש לך קול טוב לשירה, או שלא.
את לא יכולה ללמוד לשנות את הקול שלך, אבל את כן יכולה ללכת לשיעורי פיתוח קול וללמוד כיצד להפיק ממנו את המירב

סטייליסטית טובה ומקצועית בהחלט יכולה ללמד את "שיעורי הבסיס" ולאפשר לחברתך ללמוד כיצד לקנות חכם ולנצל את נתוניה (אפילו בשילוב עם הבגדים שכבר יש לה בארון!).

אני בהחלט מסכימה עם הקביעה שזה משהו שחברתך צריכה לרצות באמת ולא בכח (ואז אמליץ לך על שותפית המקסימה- לתי וולף
)

Daphnia

New member
על ה
ועל ההבחנות הדקות

כפי שכתבתי למעלה, יש מספר שיקולים "נגד" שכירת שירותיה של סטייליסטית. אוהבת מאוד לקרוא את הבלוג של לי, וכשהתנאים יבשילו אמליץ לה גם עליו.

wasaby

New member
השאלה היא

האם את הבגדים היפים שהיא קנתה איתך היא לובשת, או שהיא קנתה אותם רק בגלל הלחץ שלך ובעצם היא מרגישה הרבה יותר בנוח בבגדים שלה? האם היא משלבת שילובים שלא נראים לך רק בגלל שהיא לא רואה מה שאת רואה או בגלל שהיא מרגישה צורך למשל להוסיף משהו שיכסה את הידיים.

Daphnia

New member
כמו שכתבתי טרם עשיתי זאת, כי אני לא בטוחה

שהדבר יועיל. כמובן שצריך לעשות זאת בעדינות המתבקשת, בלי להיות יותר מדי PUSHY... (-:

אנסה לעשות זאת בכל זאת איכשהו - נתחיל מדברים בסיסיים, צבעים וכו' ונתקדם אט אט. תודה לכולן.

efroch99

New member
הנה הבלוג שעשה לי את המהפך:

http://www.alreadypretty.com/

אין לי מושג למה - כנראה שזה היה הדבר הנכון בזמן הנכון. היום אני כבר מרגישה די לא מחוברת לבלוג. אבל כשהגעתי אליו בפעם הראשונה - לא אשכח, זה היה לפני כשנה וחצי - זה היה פשוט התגלות, וקראתי פוסטים על גבי פוסטים בבלוג הזה.

לא שלפני זה התלבשתי נורא או בלי טעם, אבל היא פתחה לי את העיניים להמון כיוונים, ובהחלט שזה יצר מהפך באיך שאני מתלבשת ואיך אני מתיחסת לבגדים ולמראה החיצוני שלי.

Daphnia

New member
היי, גם אני אוהבת את סאלי מק'גרו

וגם לי הוא היה בבחינת התגלות, אם כי שחיתי בבריכה הזו גם קודם - אני אפילו זוכרת איך מצאתי אותה: גיגלתי JEWEL TONES
מה שמפריע לי אצלה הוא הגישה הסופר סובלנית והמגה סלחנית. הפוליטיקלי קורקטיות האמריקאית כובשת כל חלקה טובה
.

Aussie Girl

New member
אחרי שקראתי את הדיון עד כה

לדעתי התחלה טובה תהיה לדבר איתה (אני יודעת, זה נשמע ממש קיטשי). כרגע נראה לי שאת מנחשת שהיא צריכה עזרת סטיילינג וכמו שכתבו, אם היא לא באמת רוצה לשנות את ההופעה שלה, כלום לא יעזור. אז קודם כל תבררי אם היא בכלל מעוניינת.
שנית, השראה יכולה לעזור לה. זה יכול להיות הפורום הזה או כמה בלוגים טובים. אני ממליצה בחום על הבלוג של Zorikit. אני בעד בלוגים של בחורות "אמיתיות". כלומר כאלה שמעלות מה שהן לובשות ביומיום ולא כאלו שיוצאות למסע צילומים רק בשביל להעלות לבלוג. היא צריכה השראה בבנות שהיא יכולה להתחבר אליהן.
לפני שאת בכלל לוקחת אותה לסיבוב קניות, תלמדי אותה על גזרות, בדים, צבעים וכ"ו, זה כמובן שמידה ואת מרגישה שאת יכולה באמת לעזור לה עם זה בעצמך.

Daphnia

New member
גלשתי בהנאה בבלוג הצבעוני והמעניין של Zorikit

תודה, אשמח להמלצה על עוד בלוגים, ננסה לגבש לנו סגנון וכיוון לפני ש"נצא לדרך".

Daphnia

New member
נצלו"ש עצמי: Zorikit בענייני תסרוקות

ראיתי את "פוסט התלתלים" בבלוג שלך:
בגלל קצוות שרופים ובעיות "ליפה" כלליות קוצצה התלתולת שלי לאחרונה באכזריות עד לאורך הסנטר (וזה עוד כשהשיער רטוב!!!), אבל למרות הקיצוץ, האורך הזה (ומזג האוויר הזה) עדיין מאפשר (ודורש) איסוף.
איך אני אוספת בסיכות כמו שעשית כאן (התסרוקת האסופה)? הבנתי שאף פעם לא היה לך קצר, אז כשהתלתלים קצרים, האיסוף גורם להם "לעמוד" כמו זר פרחים באגרטל במקום לזרום ולהשתלשל מטה בחן כפי שקורה כשהם ארוכים יותר. איך אני עושה זאת בלי להיראות כמו רונלדיניו (או כל שחקן כדורגל אחר, לבחירתך...)? יש איזושהי נקודה בקודקוד, שאליה אני צריכה לכוון?
רונלדיניו ב GOOD HAIR DAY (באופן יחסי)

Zorikit

New member
הרגת אותי מצחוק!

תודה על המחמאות! קצר כזה מעולם לא היה לי ולכן אין לי עצות טובות. תלתלים קצרים זה אכן יותר בעייתי לאסוף בתסרוקת כזאת. ההגיון אומר לי שזה לא יעבוד. :(

כבחורה שלא יודעת להתלבש

שלא יהיה לך ספק שהיא מודעת לזה שהיא לא יודעת להתלבש. איכשהו, גם כשאני נכנסת לחנויות ואפילו לחנויות מותגים אני מצליחה לצאת עם הדברים הכי פשוטים וללבוש אותם בצורה הכי משמעממת.
הייתי רוצה שמישהי שמבינה אותי, את האופי שלי ואיך שאני רואה את עצמי תלך אתי למסע קניות ותיתן לי קווים מנחים - מה מתאים לבחורה דתיה, שמנה וגבוהה (מלבד דיאטה?...)
גם אני לא הייתי מוציאה כסף על סטייליסטית כי זה נראה לי יקר מדי בשביל התקציב שלי, אבל הייתי מתה שהחברות שלי או אחיות שלי תתארגנה כמתנת יומולדת בשבילי לפגישה אחת או שבעלי ייתן לי ליום הנישואין.... והנה, אני יודעת מה לבקש!

אני לא חושבת לרגע שאני אהפוך לבעלת טעם טוב שיודעת להתלבש, ולכן אני צריכה מישהי שתגיד לי אילו צבעים יפים עליי, באיזו גזרה לבחור וממה להמנע. אם המכרה שלך חברה טובה וקרובה היא תשמח לקבל ממך עזרה ולא תיעלב. לפחות, אני לא הייתי נעלבת אלא הייתי מאושרת (בואי איתי!! אני צריכה עזרה!!)

בהצלחה!

למעלה