help: ספין.

Snir2121

New member
help: ספין.

קצת הסתבכתי, ואני מחפש חומר בעברית על ספין. תודה רבה! נ.ב. בבקשה לא לכתוב לי מיד "ויקיפדיה"...

בוקר אור!

אני לא יודע היכן נתן למצוא חומר על הספין, אך אם תגיד מה אתה יודע, מה אתה לא יודע, וכד', אני בטוח שכלל חברי הפורום ישמחו לנסות ולסייע לך ככל שניתן. מתנצל שזו כל העזרה שאני אישית יכול להציע, אך אתה מוזמן להשתמש בה. שבת שלום!

Snir2121

New member
תודה ../images/Emo13.gif ובכן,

זה מסתכם בפחות או יותר כלום. הבנתי שזו תכונה של חלקיקים, הקשורה למגנטיות. הבנתי שזו לא תנועה, אך אם הייתה תנועה - התכונות אשר היו מתקבלות הן אותן התכונות. לא הבנתי לאילו חלקיקים יש ספין, כיצד מכמתים ספין, האם ספין של חלקיק ישתנה בסביבה שונה, באטום שונה או בחומר שונה, ולא הבנתי כיצד לספין יש כיוון ואיך יודעים מהו.

ממ

הספין הוא תכונה יסודית של חלקיקי היסוד. כמו שיש לך את המסה, את המטען החשמלי וכיו"ב, יש לך גם את הספין. הספין הוא ספין מגנטי והקשר שלו למגנטיות הוא בכך שהוא מתגלה בתנועה בשדה מגנטי (ראה את הניסוי שהוא בעצם ההוכחה לקיום הספין, עם תנועה של חלקיקי יסוד [לא זוכר אילו] בשדה מגנטי). יש לציין ולהבהיר שהספין אינו נובע מתנועה סיבובית של התנועה של החלקיק! זוהי תכונה יסודית של החלקיק. לגבי הכימות אני כבר לא זוכר במדויק ואינני רוצה להטעותך, ולכן אחכה למחר כשהספרים יהיו בהישג ידי, ואוכל בתקווה לענות בהרחבה. שיהיה לילה טוב, ובלי ספינים תקשורתיים!

למעלה