HELP. וזה הולך כך

HELP. וזה הולך כך

אני בת 26, עוד מעט מתחילה תואר שני. גרה כבר שנתיים וחצי בשכירות עם בן זוגי בארבע שנים האחרונות. כל הזמן לימודים+עבודה+לימודים+עבודה מצידי, עבודה+עבודה+עבודה+עבודה (הוא איש הייטק שעדין עובד) מצידו. התפטרתי ממקום עבודה מגעיל במיוחד, נשארתי שבועיים בבית, להקדיש יותר ללימודים. היה לי זמן לחשוב. יצאתי מרצף החיים של ריצה ממקום למקום. התבוננתי על עצמי מהצד. לא אהבתי את מה שרואה. פתאום תפסתי שיש איתי בדירה אדם זר. ולא נעים לי מאדם זר. ולא רוצה לשכב עם אדם זר ולא רוצה שאדם זר יגע בי. זה המשיך וגדל מיום ליום בטור הנדסי. פתאום קלטתי שאין סקס כבר שלושה חודשים לפחות. פתאום קלטתי שזה לא מפריע לי, ההפך, אם הוא היה מנסה משהו זה היה מפריע לי עכשיו, כי מרגישה זרות כזו. פתאום קלטתי שהוא כבר לא החבר הכי טוב שלי. שאני מעדיפה הרבה יותר להיות עם חברות או ידידים. פתאום קלטתי שאנחנו כבר לא מדברים, ושזה לא כל כך חסר לי. פתאום קלטתי שאני על מסלול מהיר לאן שהוא שלא רוצה להגיע אליו (דיבורים על הגירה ולימודים בחו"ל וחתונה וחיים שלמים ביחד) ושאני רוצה לצרוח "תעצרו את העיר אני רוצה לרדת". אני מרגישה קלסטרופוביה. פתאום מרגישה שהתברגנתי מדי ואיפה המקום שרציתי להיות בו ואיפה אני עכשיו. איפה הגיטרה שניגנתי עליה פעם והכתיבה שנהגתי לכתוב ופתאום כבר לא יכולה להמשיך לחיות עם הפערים האלה, להרגיש כאילו אני בפשרה. לא קרה שום דבר אקוטי. בן זוגי לא בגד בי, אני לא בגדתי בו, הוא לא היכה אותי, אני לא התעללתי בו. הוא לא הפך לטיפש פתאום או לעצלן או ללא נחמד. רק לסתמי. לאדם זר. שלזה יש הרבה השלכות עבורי, כמו למשל להפסיק להסתובב בימים האחרונים בעירום בבית, כי לא נעים לי בפני אדם זר. זה פשוט כאילו הייתי מי יודע כמה שנים באינרציה כזו במין בועה כזו ופתאום היא התפוצצה וגיליתי את עצמי פתאום ברבע החיים עם בן זוג שפתאום נפל עלי בבום שהוא לא מהווה בן זוג לא מבחינה פיזית, ועוד יותר גרוע מזה, לא מבחינה חברית. בכיתי כמה ימים במסתרים, סיפרתי לו היום בערב. סיכמנו שהוא יסע להורים שלו לבאר שבע לסוף שבוע ונראה אם אתגעגע. מבחן הקנאה (אני אדם מאוד קנאי) של לדמיין אותו עם אחרות, מה שהיה יכול בעבר לשגע אותי, גרם לי רק לתחושת הקלה של הלוואי וזה נכון והוא יגיד לי שיש לו מישהי אחרת, זה יקל עלי כל כך. בשל ארבע השנים המשותפות יש גם המון סיבוכים טכניים של חשבון בנק משותף, ורכוש משותף, וכלב משותף. הוא בטוח שפגישה שלי עם פסיכולוג שטיפל בי בעבר "תסדר לי את הראש". אני לא בטוחה כל כך. הוא שואל אם זה הפיך התחושה הזו. אני לא יודעת. תגובות? עצות? מישהו?

יוגינס

New member
"לסדר את הראש"]

שלום יקירה, המצוייה בסיומו של הרבעון הראשון. ובכן , לטעמי, איש לא צריך לסדר לך את הראש. הכלב המשותף ואפילו הסיבוכים הטכניים אינם מהווים עילה לגרור זוגיות לרבעון נוסף , ממוסד מתסכל ואולי כושל. מה שצריך להנחות אותך זה מה את מרגישה ונכון להיום את מרגישה רע כשהזוגיות שלך / שלכם ,לא קרסה ,לא נשברה - פשוט דעכה , נמוגה גוועה. יחד עם זאת - יש לכם ברזומה ארבע שנים משותפות שאני מניח שחוויתם חוויות איכותיות משותפות ואולי בכל זאת רצוי לעצור רגע ולשקול {ושוב שלא מטעמים טכניים} יתכן ,שיש מקום ל"האריך" את סוף השבוע בב"ש לפרק זמן נוסף של שלושה- ששה חודשים {לא , הוא לא חייב להשאר בב"ש ....},פרק זמן לפרידה ,להערכה, לניתוח פנימי ,אולי לפגישה או שתיים עם הפסיכולוג לשיקוף ולא "לסידור הראש". בקיצור , לא למהר למען לא נצטער אבל - בסוף להחליט. מה טוב לך , כי נותרו לך עדיין, להזכירך, שלושה רבעונים. בהצלחה.

פלסטיק

New member
זה נשמע כאילו הרכבת כבר עברה...

זה שפתאום גילית את כל הנתק בינכם, שלא שמת לב מראה את מידת הנתק. משהו שמאוד חסר - איפה בן זוגך בכל העסק? הוא מרגיש זרות? גם רווח לו שאתם לא שוכבים? הוא מאוהב מעל הראש? בכל מקרה אם ילדים זה לא תירוץ בשביל להשאר יחד כלב משותף זה בהחלט לא תירוץ.

בן זוגי מאוהב מעל הראש. מפריע לו

שלא שוכבים, אבל כמו שאמר אתמול מעדיף להיות איתי חמישים שנה בלי סקס אם זה מה שבא לי מאשר עם מישהי אחרת. הוא לא מטומטם, הוא הרגיש שמשהו קורה (או יותר נכון לא קורה) רק שהוא הדחיק. בינתיים הלב נשבר. הוא דוחף לי לפנים תמונות משותפות שלנו ביחד, שאני אראה איך היינו פעם. ולי הכל נראה מחיים אחרים. לדעתו אנחנו מושלמים ביחד.

יוגינס

New member
דעתו חשובה

... אך איננה מספקת לאור העובדה שמדובר בחיי שניכם,יחד, כזוג. וחוזר להמלצתי הקודמת - פרידה זמנית {ואולי לא ???}

פלסטיק

New member
אז מבחינתו רוצה לחזור

ומה מבחינתך, רוצה לחזור או שמדובר על נוסטלגיה? נראה לך שראלי בכלל שתחזרו? אם זה לא משבר חולף אז אולי באמת חבל על הלבבות הנשברים (שלך ושלו) וצריך לסיים.

רוצה לחזור למצב שבו אוהבת ואוהבים

אותי. אבל אני לא יודעת אם זה עדין אפשרי במסגרת הקשר הזה. איך יודעים אם זה משבר חולף? פרידה זמנית? בינתיים הוא עוד מעט נוסע להורים בב"ש ויהיה את סוף השבוע לחשוב.

שירלי וולנטיין דיברה אל קיר המטבח

והוא לא ענה לה. כי קירות לא מבינים בכלל אנגלית או שפה אחרת. אז חלילה, מלהשוות את בן זוגך לקיר . אבל אתם מדברים בשתי לשונות שונות. הוא מרוצה מהמצב הקיים,אתם מושלמים (מרוצה? חמישים שנה בלי סקס? דחילק, ) ואת לא. הוא אוהב אותך. ואת לא. צר לך עליו, יש זכרונות משותפים, (הוא גם דואג להזכיר אותם) הוא לא איש שמציק או מזיק לך. רק דבר אחד אין אצלך כלפיו- אהבה. אם הייתי אחות של סבתא שלי, הייתי אומרת לך תשמעי, בחור טוב, לא מרביץ לא שותה , עובד, מוותר לך, יש לו סבלנות. תשמעי -הוא יהיה בעל טוב, לא עוזבים איש יקר כזה ככה סתם. זה קול ההגיון. אבל אני לא. ושירלי וולנטיין נסעה אח"כ לאיי יוון, והכירה יווני חמוד ששר לה, והייתה אהבה ושמש וגלי ים.

התחושה הפיכה אולי...

לדעתי התחושה הפיכה אבל...מנק´ מבט שלי. גם אני לומדת (לתואר ראשון)ובתק´ הלימודים הרגשתי כמוך, ריחוק משהו, כאילו חיה עם אדם זר שאיתו אנ´לא מוצאת נושאים לשיחה, שאיתו כבר לא כייף לי להיות. כעת יש חופשה מלימודים ואני יותר בבית, נכון, היו לנו ירידות חדות מאד במע´ יחסים שנבעו בעיקר מהסתכלות אחרת שלי על החיים אבל...כשהבנתי זאת, סידרתי מחשבות, חשבתי על פרידה, חשבתי על להמשיך יחד, חשבתי על מה יש לנו במשותף.. וחוץ מחשבון בנק משותף, רכוש וכלבה יש לנו גם ילדים, לדעתי, כל אלה הם לא עילה להישאר ביחד אם כ"כ רע. הבנתי שלא רע לי, ויותר טוב ממנו אולי לא אמצא (ואולי כן...) אבל בכ"ז הוא אבא טוב, הוא תמיד משתדל, והוא אוהב אותי... היום אני כבר מרגישה אחרת! אז תשאלי את עצמך מה את באמת רוצה? לכי עם הלב, עם האינטואיציה! אני לא מאמינה בפרידות לנסיון... מה התועלת בהן? הכי חשוב שתשבי עם עצמך ותלכי לפי ההגיון, ולא רק לפי הרגש, רגש הוא דבר לא עקבי ויכול להיות שהיום את לא אוהבת ומחר כן... תתני להגיון שלך לגבור על הרגש, ואם פרידה ממנו טובה לך ותורמת לך אז תיפרדי אבל תשימי הכל על כף המאזניים.

מה המשמעות של ללכת לפי ההגיון?

הוא חכם, הוא נחמד, הוא אוהב אותי, הוא איש טוב. זה לא שפתאום התעוררתי וגיליתי שהוא הפך לטיפש, נצלן, פוגע, או אנוכי. כל התכונות הטובות שהיו בו נשארו על פניהן. רק ש... יש הרבה אנשים חכמים נחמדים וטובים בעולם. בזוגיות לא אמור להיות גם רגש? האם אני צריכה להרגיש חנוקה בשם ההגיון, גם ברבע החיים? לא אמור להיות חיבור מיוחד?

שלום לך

מה שאני קראתי בדברייך שמבחינתך פשוט מאוד הכל נגמר. אני לא רואה שיש לך איזה לבטים או התלבטויות לכן, לא נראה לי כאילו צריך לייעץ לך במשהו, זה נשמע שפשוט כבר החלטת. אז למה לסבך החלטה פשוטה? אם הרגשתך כל כך בהירה וברורה? אם זה נגמר מבחינתך אז זה נגמר וזהו. כדי ליצור זוגיות צריך שניים. כדי לסיים אותה מספיק רק אחד/ת.

קרןב

New member
חייבת להגיד לך

שהכתיבה שלך מרגשת, אני מעריצה את הפתיחות, את החוכמה, את האומץ (וגם את העברית המשובחת). וואו ושאפו. אני לא מרגישה שאני יכולה לייעץ לך, נראה לי שאת מדברת על מה שאת מרגישה יפה, ושבעצם כבר החלטת. לדעתי ודאי ודאי, אמור להיות חיבור מיוחד. ועד שלא חוויתי חיבור אדיר כזה עם אהובי הנוכחי, לא הבנתי לגמרי במה דברים אמורים. בהצלחה רבה. יש לי הרגשה שתמצאי את דרכך.

או שלא...

נראה שכבר גיבשת עמדה עם עצמך, וכי את רוצה להיפרד... אם האהבה דעכה, נגמרה לגמרי אז.... בהצלחה בדרכך החדשה. ובהחלט בזוגיות חייב להיות רגש וחיבור ואם אין אז חבל"ז! שיהיה לך רק טוב ובהצלחה

כנראה שמשדרת יותר בטחון מכפי שחשה

הרי לפני שלושה חודשים דברים נראו אחרת. ארבע שנים ביחד. איך יתכן שדברים נעלמים להם פתאום? ומה זה אומר על רמת ההפיכות של הדברים?

קרןב

New member
אומר שאין בטחונות?

אולי? שגם אם נאמר זה לזה, נהיה ביחד לנצח, אולי לא נוכל לעמוד בכך? או אולי שכמו שאמרת, לא היה לך זמן להתעמק בעניין, וכשמצאת את הזמן נגלו לך פתאום כל אותם דברים שנעלמו? ואולי שכדאי להיות פתוחה ולקבל את העובדה שדברים משתנים, ושמה שאפשר לעשות זה ללכת הלאה? כלומר, לקבל את השינוי בברכה? מקווה שלא יותר מדי קלישאות היגגתי כאן. מרגע זה התחלתי את סוף השבוע. סוף שבוע טוב לך, יקירה. קרן

איך קורה שדברים נעלמים פתאום

כנראה שזה לא קרה פתאום. אבל התגלית היא פתאומית. אישה אחת קנתה פרחים טריים ויפים והלכה איתם ברחוב, היא פגשה את חברותיה והם החלו לשוחח. היא שכחה מהפרחים. ושקעה בשיחות נפש עמוקות עם חברותיה, הפרחים לא קיבלו מים ונשכחו מליבה. לאחר מספר שעות הפרחים התייבשו ונבלו. לפתע היא שמה לב שהפרחים שבידה נבולים ויבשים. הצילו היא קראה, עכשיו השאלה האם הפרחים כבר מתים וצריך לזרוק אותם לפח, או שעדיין נותר בהם ניצוץ של חיים ושטיפול עזרה ראשונה - הרבה מים יצילו אותם?? האם אפשר עוד להחיותם? - רק אם יש עוד בהם שמץ של חיים. כך הייתם במשך שנים שקועים בעבודה-עבודה-עבודה ולא שמתם לב אולי גם לא טיפחתם ולא השקעתם בזוגיות שלכם, והזוגיות הזו נבלה והתייבשה, ולפתע את נוכחת שזה המצב, אז אולי יש בזה איזה מוסר השכל.... בברכה

tsveeka

New member
כמה שאלות לי אלייך:

אם בשירשורים הקודמים דיברו על הגיון אז הנה: 4 דברים שאישה צריכה: 1) ביטחון (לווא דווקא כלכלי). 2) שיחה (לפחות שעה ביום). 3) מגע פיזי (חיבוקים, ליטופים וכו´). 4) רומנטיקה (היכולת של שני בני הזוג לרגש כל פעם מחדש). גבר צריך להרגיש ראוי, אם הוא ירגיש ככה הוא ייתן הכל, לא ירגיש הוא יחפש זאת במקום אחר. הנה השאלה, בעצם שלוש שאלות: 1) האם את מקבלת את ארבעת המרכיבים האלה? (לפי מה שנראה אני משער שלא). 2) האם את תורמת לקשר, לאהבה ולרומנטיקה ? 3) האם את רוצה שינוי ? עני זאת לעצמך, עשי שינוי ושכחי מהנוחות של מצב זה או אחר (הכוונה - נוח עם הכלב וכו´). להישאר ביחד מטעמי נוחות, לדעתי זה רע. בהצלחה.

אם ככה זה ברבע החיים?

מה יקרה במחציתם? ברבע השלישי? ואחריו? מחכה לך שיממון קולוסלי! נראה לי שהחלטת על סיום הקשר, ואלה התלבטויות אחרונות של "לא נעים" וכאלה. תשמעי, אני נזכרת ברבע החיים שלנו,,, וזה נראה לגמרי אחרת, המון שיחות נפש, המון ביחד, התלהבות והמון SEX! לא מבינה איך גבר נורמלי, החי איתך במיטה אחת מסוגל להימנע מיחסי מין... ממש לא נראה לי, ויחסי מין חביבתי הם סמן ראשי בקשר זוגי, ומי שיכחיש זאת לא יודע על מה הוא מדבר! תחליטי מה שתחליטי, אבל לי נראה שהפור נפל. שיהיה לכם רק טוב

תגובה

ערב טוב לפי דעתי פעלת בהגיון,הרי מכול דברייך ניתן להבין כי אינך אוהבת יותר, ואולי אף לא אהבת,אולי חיית בצנצנת מתוך הרגל, אני אומר "אל תחפשי אדם שאת יכולה לחיות עימו,חפשי אדם שאינך יכולה לחיות בלעדיו" הרי בסופו של דבר הזמן הוא התשובה והתרופה לכול דבר. אים ישנו רגש בליבך לבחור,לא תתני לו ללכת. דעי לך שאינך צריכה להלחם ולהתאמץ בכדי לגרום לדברים לקרות - הדברים הטובים ביותר פשוט קורים כשאת לא מצפה להם. לכן שימרי על ראש פתוח... בהצלחה. פ.

למעלה