אמרתי לך כבר...
את ממש לא מציקה לי...! באמת אני שמחה שאני יכולה לעזור למישהו שיעבור את מה שאני עברתי, כי אותי לא הכינו והייתי קצת בשוק כשהגעתי...
את באמת מוזמנת לדבר איתי באי סי קיו אם תרצי. ובכל אופן- במשלחת שאני הייתה בה היו 20 אנשים. התחלקנו לכמה קבוצות, אני חושבת בערך ל- 6-7, כל קבוצה למקום אחר. אני נסעתי יחד עם חברה שלי למקום אחד, והיו עוד שנסעו למקומות אחרים בקבוצות יותר גדולות. בחלק מהמקומות היו זוגות, בחלק אחר היו כמה אנשים. תלוי בגודל של המקום. בכל מקום יש איש קשר של המשלחת, לפעמים הוא שליח מישראל שיודע עברית, ולפעמים הוא מישהו שגר שם ובד"כ מעורב בקהילה היהודית. אנשי הקשר אחראים עליך כל זמן שאת נמצאת שם. שזה אומר- למצוא לך משפחות לגור אצלם, בעיות שיש לך במה שאת עושה שם (אני הדרכתי שם, אבל יש כל מיני סוגים של משלחות), בעיות עם המשפחה, בעצם בכל דבר אפשרי הם אמורים לעזור לך. השאיפה של כל משלחת היא להפריד את אנשי המשלחת, כלומר לארח אותם במשפחות שונות. זאת בגלל שככה באמת יהיה לך יותר זמן לדבר עם המשפחה ולא תדברי עם בן הזוג שבאת איתו (כי זה הרבה יותר נוח לדבר עם מישהו בעברית כמובן), וגם כי את ממילא נמצאת המון זמן עם בן הזוג שלך למשלחת במשך היום. אני חצי מהזמן הייתי לבד במשפחה המארחת שלי, וחצי מהזמן עם חברה שלי שבאה איתי. אני חייבת להודות שיש לזה יתרונות וחסרונות, אבל באופן כללי זה יותר כיף להיות עם המשפחה המארחת שלך לבד...
יש יותר זמן להכיר את המשפחה, לדבר איתם, וזו בעצם המטרה שלשמה באת לשם. ככה שאם ישאלו אותך מה את מעדיפה אני ממליצה לך לבקש להיות לבד במשפחה המארחת שלך.