hello

אין לי מושג...אני לא בטוח נוסעת....

לא היו עוד את המיונים...באמת עם עוד מישהי לגור אצל המשפחות? מישהי מהארץ יעני?

אז כל אחד במשלחת היה לבד אצל משפחה?

וואי אני מה זה מצטערת אני מרגישה שאני מציקה לך בטירוף...תודה על כל התשובות בכל מקרה!

אמרתי לך כבר...

את ממש לא מציקה לי...! באמת אני שמחה שאני יכולה לעזור למישהו שיעבור את מה שאני עברתי, כי אותי לא הכינו והייתי קצת בשוק כשהגעתי...
את באמת מוזמנת לדבר איתי באי סי קיו אם תרצי. ובכל אופן- במשלחת שאני הייתה בה היו 20 אנשים. התחלקנו לכמה קבוצות, אני חושבת בערך ל- 6-7, כל קבוצה למקום אחר. אני נסעתי יחד עם חברה שלי למקום אחד, והיו עוד שנסעו למקומות אחרים בקבוצות יותר גדולות. בחלק מהמקומות היו זוגות, בחלק אחר היו כמה אנשים. תלוי בגודל של המקום. בכל מקום יש איש קשר של המשלחת, לפעמים הוא שליח מישראל שיודע עברית, ולפעמים הוא מישהו שגר שם ובד"כ מעורב בקהילה היהודית. אנשי הקשר אחראים עליך כל זמן שאת נמצאת שם. שזה אומר- למצוא לך משפחות לגור אצלם, בעיות שיש לך במה שאת עושה שם (אני הדרכתי שם, אבל יש כל מיני סוגים של משלחות), בעיות עם המשפחה, בעצם בכל דבר אפשרי הם אמורים לעזור לך. השאיפה של כל משלחת היא להפריד את אנשי המשלחת, כלומר לארח אותם במשפחות שונות. זאת בגלל שככה באמת יהיה לך יותר זמן לדבר עם המשפחה ולא תדברי עם בן הזוג שבאת איתו (כי זה הרבה יותר נוח לדבר עם מישהו בעברית כמובן), וגם כי את ממילא נמצאת המון זמן עם בן הזוג שלך למשלחת במשך היום. אני חצי מהזמן הייתי לבד במשפחה המארחת שלי, וחצי מהזמן עם חברה שלי שבאה איתי. אני חייבת להודות שיש לזה יתרונות וחסרונות, אבל באופן כללי זה יותר כיף להיות עם המשפחה המארחת שלך לבד...
יש יותר זמן להכיר את המשפחה, לדבר איתם, וזו בעצם המטרה שלשמה באת לשם. ככה שאם ישאלו אותך מה את מעדיפה אני ממליצה לך לבקש להיות לבד במשפחה המארחת שלך.

תודה! ממש עזרת לי....נגמרו לי

השאלות בנתיים...אז תודה....ואני עוד אחזור...ראי הוזהרת חחח =) באמת תודה

m i l i 20

New member
לדעתי בלבד!

לך לגרעין עודד זה אחלה של דבר!!!!! קודם צריך לעזור בארץ ואחר כך לגרום לאנשים להגיע לארץ!

ויצמן j

New member
אז אלה...

אני לא הולך לנסות להביא מישהו לארץ ומישו אמר קודם שאני אמור לנסות לשכנעה אותם ולהפוך דעות איתם אז לא! התפקיד שלי הוא לגשר בין החברה הישראלי לאמריקנית\ יהודית מה זה אומר?!? ליצור קשרים עם הנוער והמבוגרים לספק פרטים על החיים שלנו בישראל שלא קשורים למצב הכלכלי\בטחוני\פוליטי אצט אצט אני אלמד עיברית ידסקס עם סטודנטים על החיים פה אלך איתם לבתי הכנסת ועביר להם פעולות שאני אכין ממש כמו בארץ זו העבודה על הקצה ממש ממש טיפה ממנה ותתפלאו כמה העבודה הזו בח"ול טורמת לארץ ואני לא יודע עם צטרקוף בדקה אבל יש מעל 1000 בני שירות בארץ ופחות מ-200 בארה"ב

ויצמן j

New member
ש"ש בקונטיקט

למילי השליחים הצעירים בחו"ל הם הגשר להצלת חלק חשוב מהעם שלנו. יש להם כבר דת אחרת, מנהגים אחרים, שפה אחרת והם אוטוטו נפרדים מאיתנו. חשוב לשמור עליהם לא פחות מאשר לעשות זאת על החבר"ה בארץ זו ציונות לשמה!!!

ויצמן j

New member
שנת שירות בקונטיקט

חביבי, זה לא משנה איפה וכמה - משנה ה "מה" הנתינה היא החשובה. אנשים היודעים לתת מעצמפ בלי לבקש תמורה עשויים מחומר מיוחד, אם אתה מתוך החבורה המיוחדת הזו שיודעים לתת יותר מאשר לקבל - אתה מיוחד! המיקום בו נעשית הנתינה פחות חשוב!

נ ו ם

New member
ברוכה המשתפת

תרגישי חופשי להשתפך. מאיזה מושב היית?

היי גל../images/Emo70.gif

את כן שייכת לכאן ומוזמנת לבוא לבקר תמיד... תרגישי חופשיה בנושא הזה
:) המ ומה שנשאר להגיד הוא ברוכה הבאה
:) (עדי =)

galgal0ne

New member
Thank you...

First off, i am from Gan Yeoshiyaa "Snif Gay Imperia" (though i am not sure they sitll exist
now Yuval, i can read Hebrew
to answer your question, i am here for selfish reasons.... but I personally think that going to CT for a Sh"Sh is just as, if not more helpful, Teaching people here about Israel, showing them the other side, the good, human, and caring side (in other words, not what you see in the news) is a great service for Israel.... If you're a good person, you might make some people change their minds about us, which is worth ALOT.... i've been living here for 2 years now, and everytime i make someone understand there's morei n Israel then Tanks and bombs, i am pleased. On a personal note, i strongly suggest to do it, it's a great experience, something that's a once in a lifetime deal.... if you ask me, abseloutly go for it.... You can send me a message or post on the forum if you have any other questions.​

אהלן

הרשי לי לענות לך על התהייה שלך- גן יאשיה הפסיק להתקיים לשנה (בשנה שעברה) וחזר שוב השנה

galgal0ne

New member
really?

any clue who manages this right now? who are the Madatzim? i am jsut curious, born and raised there, even when so far away, i still see it as my home

tuty fruty

New member
היי

אני לא יודעת בדיוק מי המדצים שם אבל המדבית שלכם היא רוני סטודנטית בווינגט. היא הדריכה איתי בהשתלמות והיא ממש נחמדה היא עושה רק טוב שם באמת היו הרבה בהשתלמות האחרונה משם.

galgal0ne

New member
תודה

שמחה לשמוע מישהו עושה שמה עבודה טובה, הסניף הזה מת כבר שנים על גבי שנים.... עוד מלפני תקופתי
מי המדצ"ים? נראה אם השמות מוכרים

fresh mishmesh

New member
היי גל...

אני ניצן, גרעינרית בעמק חפר (של אביח"ץ ואחיטוב) אממ... המד"צים שאני מכירה מגן יאשיה (אגב, יש שם גרעינר השנה) הם אבישי כהן, מורן, לירון, עדי (שאין לי מושג מה שמות המשפחה שלהן), שירן אפוטה, אלון בונה אני חושבת שיש עוד, אני רק לא יודעת את השמות שלהם...

למעלה