hello

galgal0ne

New member
hello

first off, i know i don't belong here, just wanted to drop a quick note.... was born and raised in Emek Hafer (i am only 20, not aingent history) and LOVED the "Tnua" i didn't do Sh"Sh, and somehow i ended up in NJ (yes, NJ, USA) the TIulay Hug were the best part of those years, and i miss them.... wanted to share some nostalgy, i think i still have the "Hultza Kchula" in my closet, great to see that you guys are still around.​

ויצמן j

New member
cool

nice to know you gal... im glad to hear thet you are still thinking of us my name is yuval and i have an queshtion 4 you im standing in front of a "dilema" to do grin oded or to go to make my sh"sh in conneticut i already got in to the ct progrem and i dont know what to do ill be glad to hear your opinion thanks oh and sorry fore my bad writing

ויצמן j

New member
לאלו מכם שלא מבינים את האנגלית הגרו

ע שלי... אני עומד בפני דילמה קשה לטוס לשנה (ש"ש) בקונטיקט במקום גרעין עודד וזה אומר לעשות את אותה עשייה רק ברמה פשוטה יותר כמו גרעינר ועם תנאים טובים יותר או ללכת לגרעין עודד ולהשאר בארץ כל הקונפליקט עצמו נובע מהצטלבות של ערכים שלי האחד שנת שירות מטרתה לתרום לארץ מהארץ והצד השני שממש רוצה לגור בח"ול שנה לפגוש יהודים אחרים ולהסביר שבישראל זה לא רק גמלים ודיונות תנו דיעותיכם בבקשה!

נ ו ם

New member
מה יותר ערכי לדעתי?

או מה אני הייתי בוחרת? מה יותר שווה? למה אתה מתכוון?

אני הייתי הולכת לג"ע.

רק בגלל שאני לא מסכימה עם מסעות ההסברה האלו על מדינת ישראל. אני חושבת שזה טיפשי ומיותר. אבל זו בהחלט חוויה קונטיקט. כמו שגם ג"ע זו בהחלט חוויה...

galgal0ne

New member
it's not a "Masa Hasbara"

but you don't understand waht people here think of Israel, im not saying go there and lecture about the Israeli policy in the occupied teratories... i am talkinga bout the human side of Israel... in today's world, half of the battle is the international opinion about ISrael, by coming here, you will do a great service... and encourage people to get involved. The fact that your debating goes to show that you will do a good job, and not only go there and have a good time.​

אני מאוד מצטערת

אני כבר יכולה להגיד לך שלא הייתי הולכת כי אני יודעת שהייתי עושה עבודה גרועה. מבחינתי זה כן מסע הסברה על ישראל, על הצד האנושי שבה. זה ממש לא משנה.. העיקר שמסבירים על ישראל ומנסים לגרום לאנשים לשנות את הדעה שלהם על המקום. אני הייתי עושה עבודה ממש גרועה. ובכלל לא קשור, זה התנגשות ערכים מבחינתי... אם הייתי הולכת, מה שלא נראה לי כמה שזה נראה לי כיף חיים רציני, אז זה רק מסיבות אנוכיות בלבד, ובכלל בלי קשר לישראל. אבל זו רק אני.

galgal0ne

New member
i can't say

good or no good, since i didn't do it, I can't tell you... You don't go there and lecture (i am pretty sure you don't) you actually do things, and help the Jewish community, which in all honesty is just like any other community.​

זה מאוד תלוי במשלחת...

הייתי בקיץ האחרון במשלחת הדרכה בארה"ב. מאוד נהניתי, אבל ההרגשה הכללית היתה שלפעמים לא מעריכים אותך במידה שאתה משקיע. כי באמת קרענו את התחת שם, ולפעמים באמת לא מספיק התייחסו לזה. אנחנו היינו "החבר'ה מישראל", וכולם היו מאוד נחמדים אלינו ומאוד העריכו את זה שאנחנו חיים בישראל למרות כל הקשיים, ונורא התעניינו ושאלו אותנו שאלות, אבל בחלק מהמקרים (רק בחלק, היו כאלה שלא)- לא ממש התייחסו לעבודה שלנו ברצינות. אבל... משלחת הדרכה זה משהו שונה ממה שאתה התקבלת אליו. בגלל זה, זה מאוד תלוי ברצון שלך ומהכוונות שלך לגבי שנת שירות, וגם תלוי במשלחת עצמה. מה שאני יכולה להציע לך זה לבקש כתובות אימייל וטלפונים של אנשים שתעבוד איתם שם, ותדבר איתם. ללא ספק אתה תיהנה שם, השאלה היא מה אתה באמת מצפה משנת שירות והאם זה באמת יענה על הציפיות שלך. ושיהיה בהצלחה!

אממ יש לי שאלה אליך...

אני לא ממש כותבת בפורום אבל אני ממש רוצה לשאול אותך משהו..אז קודם כל שלום קוראים לי שרון ואני ממועצה איזורית מנשה...במשלחת הזאת שהיית לארה"ב זה היה דרך הבית ספר? שותפות 2000 או משהו כזה?

המשלחת

היתה במסגרת שותפות 2000, אבל לא של הבי"ס אלא של האיזור. אני רוצה להדגיש שמאוד נהניתי במשלחת.... באמת... אבל במסגרת שאני הייתי בה, לא נראה לי שהייתי עושה שנה שלמה. אבל זה באמת תלוי במשלחת.

וואלה...וישנתם אצל יהודים שם? בבתים

שלהם? או שגרתם כולם במקום אחד? מצטערת על כל השאלות..פשוט לא מזמן נרשמתי לזה..ונורא מעניין אותי לדעת מה בדיוק קורה שם...

כן...

משפחות בקהילה היהודית אירחו אותנו. לי היו 4 משפחות מארחות בחודש, בד"כ יש משפחה או שניים. אני אשמח להסביר לך עוד באי סי קיו-136896181

יופי..אז רק עוד שאלה קטנה...

זה לא קצת לא נעים לגור אצל אנשים שאת בכלל לא מכירה? איך הם מתייחסים אליך?

בכלל לא.

המשפחות המארחות שלי ידעו שאני באה רק עם מישהי אחת שרק אותה אני מכירה, ושהשפה זרה לי, ושאני לא מכירה כל כך את המנטליות שלהם, והם הבינו את זה לגמרי. הם ממש באו לקראתי. הם נורא דואגים שתמיד יהיה את מה שצריך, ובד"כ זה גם משפחות עם הרבה כסף אז רוב הסיכויים שיהיה לך חדר לבד, והם יקחו אותך למסעדות מפוארות,... אני לא כל כך אהבתי ללכת למסעדות, אבל יש כאלה שיהנו מזה מאוד... וגם מהר מאוד ממש התחברתי למשפחה. המשפחה השניה שהיתה לי, שהייתי אצלה שבועיים, היתה ממש חמודה וממש אהבתי אותם, ואני שומרת איתם על קשר עד היום... אחרי כמה ימים שהיתי אצלם כבר דיברתי על הכל בערך עם האמא, דברים שלא הסתכמו רק ב"איך המצב בישראל"... היא באמת הפכה להיות כמו אמא למשך שבועיים. באמת הקשר עם המשפחות הוא מדהים... הם באמת באו לקראתי, והתעניינו, והיה ממש כיף איתם. לאיפה את נוסעת?

למעלה