hello

hello

im soory about the english, but my computer is totally fucked up... but anyway, i hope you can answer some of my questions: 1. "the missing peice" - does someone know what is behind this story? 2. does anyone know the book "naked lunch"? by william .s. boroz?

arandiera

New member
ספר מתנה למישהו שאתה אוהב

ואוהב דברים קיטשיים להפליא, שבהם המסר מובן עוד מההתחלה, ועדיין משעשע אותך. ואיזה רעיון יש מאחורי העץ הנדיב?

Rivendell

New member
אממ "והעץ היה פראייר"?

ככה אנחנו היינו קוראים את זה בתנועה
אולי זה כי כולנו התנדבנו, והרגשנו שמותר לנו.

ורדה ש

New member
מה שיפה ב"חתיכה החסרה"

זה שהוא פתוח ליותר מפרשנות אחת, כי נכון: - הוא מצא את החתיכה שחסרה לו, ועכשיו הוא שלם, אבל השלמות הזו אינה מושלמת, כי עכשיו, כשהוא שלם ("יש לו מיכסה") הוא לא יכול לעשות דברים שעשה כשחסרה לו החתיכה. למשל: - הוא לא יכול להתייחס לאחרים, לעצור, לשוחח, לשמוע את זולתו. אגב: - גם ההמשך של החתיכה החסרה פתוח לשני הכיוונים: - "0 הגדול פוגש את החתיכה..." ועכשיו לך תבין אם סילברסטיין התכוון ל"עיגול" או ל-"אפס", ולדעתי - סילברסטיין בכוונה משאיר את זה כך. ועוד אגב: - בגלל זה אני אוהבת את "החתיכה החסרה", בעוד שהעץ באמת נשאר פראייר ולא שום דבר אחר או נוסף.

suki da yo

New member
לא!

הרי הוא משאיר את החתיכה מאחור. שאולי חוסר שלמות עדיף, כי הוא נותן לך חופש. או שאולי קשר צמוד מידיי עם מישהו שמתאים לך בדיוק הוא לא רעיון הכי טוב. בכל מקרה, זה על חופש.

arandiera

New member
בחייכם זה ספר שרוב הדפים שלו ריקים!

קודם כל מה פתאום חתיכה? נשים קצת מלאות לא טוב לא? (אני תוהה עם איזו מילה השתמשו במקור כך שזה יצא כזה שנון ומשעשע...) אם אני לא טועה הוא והחתיכה נשארים באיזושהיא מערכת יחסים לא? "לא לאבד את הראש בשביל חתיכה בלונדינית" מכירים את הסיפור הדבילי הזה? ריווי העץ הזה באמת יוצא קצת פאתטי, אם אנחנו עדיין בכיוון של להרחיק לכת ולנתח את סלברסטון (אחר כך עוברים לנזיר שמכר את הפרארי, כן?) אז למעשה מדובר במשל איין ראנדי לחלוטין על חסרונות הקומוניזם. שכן "כל אחד לפי יכולתו" עלול להשאיר אותך גידם משהו...

Rivendell

New member
"גידם משהו"? כפרה, העץ הזה היה

פשוט פראייר! לא נשאר לו כלום בסוף, וגם על הכלום הזה הוא עוד נתן לאיזה קשיש לשבת. נו במת. אותי מעניין בעיקר מה ילדים מבינים מזה, כי יצא לי להעביר באחת העבודות שלי הדרכות לילדים, ובין השאר קראנו את הספר הזה. עד היום לא ברור לי מה בדיוק הלקח שהם למדו מזה. שכדאי לטפס על עצים?

Boojie

New member
אני הייתי רוצה לראות את גירסת

"העץ הפולני". "לא, לא, זה בסדר, קח את הענפים, זה לא שאני צריך אותם, אני יכול להסתדר יפה מאד פה בחושך רק עם הגזע, העיקר שתהיה מאושר!"

pomelit

New member
ועוד לחשוב שבמקור העץ הוא נקבה

פולניה על אמת יש כאן

savion78

New member
עכשיו אכזבת אותי...

למה שילדים לא יבינו את זה???? בגן שעבדתי בו הגננת הקריאה את הסיפור הזה כל כך יפה שאפילו לי,שכבר מכירה אותו בע"פ וכבר איבדתי את (לא לגמרי..)התמימות הילדותית,עמדו דמעות בעיניים.זה היה פשוט מרגש. ומיותר לציין שהילדים ישבו מרותקים,ובהחלט הבינו את הסיפור (אפילו למה לילד קוראים "ילד" גם כשהוא כבר קשיש..ילדים אינטיליגנטיים יש לנו..).

arandiera

New member
אבל מה מרגש בזה?

זה שהעץ מוכן למות עבור החבר שלו או זה שלחבר לוקח יותר מדי זמן להבין את ההקרבה שנעשית עבורו(וכשהוא מבין זה די מאוחר)?

arandiera

New member
גם לי

מזכיר לי ספר אחר שקראתי "בוחרות בחיים" סיפורים אישיים של נשים מוכות. והעץ היתה מאושרת. בעצם זה ממש לא מפתיע שבמקור זו אישה.

savion78

New member
תגובה מאוחרת...

אבל זה בדיוק מה שמרגש (אולי הייתי צריכה לכתוב עצוב).כמה שאנשים שקועים בעצמם,אגואיסטים מושלמים,וכשיש מישהו שמוכן לתת מעצמו למען האחרים בלי לצפות לתמורה הוא יוצא (היא יוצאת....כמה מתאים!!) הפראייר....

Rivendell

New member
עצוב - אין ספק.

השאלה היא מה ילד מבין מכזה דבר. כי אם זה גם מה שהו מבין, אנחנו בבעיה

למעלה