hell o

pureK

New member
hell o

פורום חביב, צריכה עזרה קטנה ומבטיחה להיות אסירת תודה!!! אם יש פה חבר'ה שקוראים ספרים של סופרים ישראליים, ידוע לכם אם איזשהו ספר ישראלי הופק כסרט (גם בישראל כמובן)? ועדיף שזה יהיה ספר או סרט מהתקופהאחרונה....

Rivendell

New member
יש לי כמה

יש שניים שאני לא ממליצה עליהם - "חוכמת הבייגלה" המחריד (לטעמי) שקראתי והצטערתי. הסריטו את זה, אלוהים יודע למה. ומשהו משל רם אורן.. "פיתוי"? יכול להיות? בכל מקרה, את אחד מספריו הסריטו, אבל את זה לא קראתי אז באמת אני לא יכולה לתרום הרבה בנושא
שניהם, בכל מקרה, דיי חדשים. חוץ מזה, אם את רוצה משהו קצת יותר איכותי, אני לא זוכרת את הפרטים אבל יכולה לנסות לברר - הסריטו סיפור קצר של סביון ליברכט. אם תרצי, אני מוכנה בהחלט לחפש לך את הפרטים. ומשהו ישן יותר - אבל איכותי מאוד - "הקיץ של אביה", של גילה אלמגור. גם הספר וגם הסרט טובים וראויים לצפייה וקריאה. גם את ספר ההמשך הסריטו לדעתי.

pureK

New member
..

היי!! חוכמת הבייגלהוא סרט טוב! לא מקורי במיוחד אבל הוא בכלל לא סרט רע, טוב, אולי כי הזדהתי איתו... לא ידעתי שהסרט הוא בעצם ספר במקור, ידוע לך מי הסופר? ואני מאוד אשמח אם תוכלי לתת לי מעט מידעל סביון ליברכט ועל הסרט...

Rivendell

New member
אילן הייטנר, ואני לא סבלתי את הספר.

לפיכך לא היה שום סיכוי שישכנעו אותי לראות גם את הסרט. ואני אחפש לך לגבי סביון (אותה אני דווקא מאוד אוהבת
).

Rivendell

New member
לא... הסריטו את זה?

אני מדברת על סיפור קצר שלה שנכתב במיוחד להסרטה. אני לא זוכרת את הפרטים, אבל זה מדבר על משפחה שיש בה ניצולי שואה.

את "דשאים סגולים" הסריטו - אולי

לא סרט באורך מלא, אבל ראיתי את זה בטלויזיה.

כמו כל הספר הזה שלה...

אוף..גם אני לא זוכרת את השם.. יש אותו לחברה שלי ולקחתי ממנה לקרוא - זה הסיפור שבו היא נכנסת לים בסוף.. נכון? והשם של הספר הוא בדיוק השם של הסיפור הזה... (שאגב בספר לא הצלחתי לסיים אותו כי הוא בא בסוף\כמעט בסוף וזה כבר היה בשלב שבו הייתה יותר מידי סביון ליבריכט בשבילי לפעם אחת - את הסוף ראיתי רק הטלויזיה והיה לי מוזר והזוי מאוד)

Boojie

New member
"צבוטותי" של לימור נחמיאס

(האהובה עלי מאד), שהפך ל"מרס תורכי" - לא צמוד במאה אחוז לספר, אבל מוצלח מאד. וכמובן, "שירת הסירנה" של עירית לינור, שלטעמי הפך לסרט לא מוצלח במיוחד.

ל א

New member
לא ניסיתי לצפות בסרט

לא ניסיתי לקרוא את הספר. אין לי מושג...

אפיפני

New member
לא ראיתי את הסרט( יש לי התנגדות

למנחם גולן), כן קראתי את הספר לפני שנים כשרק יצא, למרות שהוא לא ה-יצירה של אותו סופר, בכל זאת הוא קריא מאוד (סיימתי אתו בנשימה אחת) ויש לו ניחוח אקזוטי מתובלן מהול ברומנטיקה בגרוש , זה דיבר אלי ונהניתי. הפריע לי שהספר רצוף אי דיוקים בתחום הקרדיולוגיה, עבודת תחקיר וקצת יותר הקפדה בתחום איזוטרי זה הייתה נחוצה מבחינתי. חוץ מזה אם מדברים פה על סרטים תרשו לי סטיה מהישראלי : אז לכו לראות את "להתראות לנין" שווה יותר בהתחשב בכך שברלין הופכת בשנים האחרונות להיות בירת התרבות העולמית - הסרט הזה מצד שני הופך להיות לאט ובבטחון "קאלט" גרמני. להתראות לנין הוא סרט חובה לכל מי שמרגיש את הבחילה עולה בגרון ממה שקורה במדינות הקפיטליזם בקיץ הסוער הזה, ולמי שמתגעגע לאיזו "אשליה" שמעניק משטר סוציאליסטי שמגייס את החלקים האידאליסטים התמים שטמונים בנו. לכו לראות את לנין שמציג את המשטר הסוציאליסטי בנלעגותו וגם ובעיקר באופן תם ונוגע ללב.

Rivendell

New member
סביון ליברכט - מה שמצאתי

את המקורי שהתכוונתי אליו לא מצאתי. אני כן זוכרת בוודאות שמציגים את זה במוזיאון של קיבוץ - אני לא זוכרת איזה קיבוץ
אני דיי משוכנעת שזה "לוחמי הגטאות". בכל מקרה, יש את "דשאים סגולים", אכן. נחמד לדעת שהסריטו את זה. ובנוסף, מתכוונים להסריט את "איש ואישה ואיש", אבל לא בארץ (לא הפסד, זה הספר הכי חלש שלה).

למעלה