HangOver ומלח

peregin

New member
HangOver ומלח

חשבתי שאולי פה ידעו להגיד לי
אתמול השתכרתי בפעם השלישית בחיים שלי (אני רק בן 18 וחצי אבל בכל זאת).. לא סבלתי מהאנג-אובר עדיין אף פעם, אבל אתמול השתכרתי בצורה רצינית, יותר מהפעמיים האחרות. בזמן שהייתי מסטולי, מישהי שם שאני לא ממש בקשר איתה, התחילה לומר לי שהיא שמעה שאם שמים מלח על הלשון אז זה מקטין את ההאנג-אובר. וכמובן ששמתי מלח על הלשון, גם יותר מפעם אחת... אני לא כל כך בקשר איתה לשאול אותה אם זה אמיתי וגם אם אני אשאל אותה אז סיכוי טוב שהיא תעבוד עלי. לכן אני שואל אתכם. האם מלח מונע האנג-אובר?

t0mer

New member
אולי זה סופג את האלכוהול...

אני יוודע שמלח סופג נוצלים

peregin

New member
הממ...

מלח בישול הוא NaCl כאשר במים הוא מתפרק ליוניים מהם הוא מורכב ונוצרים תצמידים של NaOH וHCl כיוון שהמים מתפרקים מH2O לH וOH. אם אני לא טועה זה מה שאמור לקרות. ההרכב הכימי של אלכוהול (אתאנול בשמו) הוא C2-H5-OH למעשה שני פחמנים קשורים בקשר קוולנטי יחיד, ובשאר המקומות הפנויים נקשרים מימנים פרט למקום אחד בו קשור פחמן ואליו מימן. אני לא רואה איך מלח בישול יכול להיכנס פה בכל מה שקשור בספיחה.. אבל יכול להיות שאני טועה. מעניין מה עוד הוא עושה, אני יודע גם שמלח בישול טוב אם יש התכווצויות שרירים נגיד. ובכלל, יש למשל כאלה שמלקקים לימון לפני שהם שוטים טקילה.. הכל בטח קשור איכשהו..

dansha

New member
מעולם לא שמעתי על זה

אני יודע שאם שותים מים תוך כדי שתיית אלכוהול זה מבטל את ההאנג אובר. בקשר למלח וללימון, זאת סתם צורה לנטרל את הטעם הנוראי של הטקילה (אחרי זעזוע של חמוץ וזעזוע של מלוח, זעזוע של מר לא נראה כל כך נורא :)

יניב ריז

New member
השערה-

הנגאובר נובע כתוצאה מהתייבשות (האלכוהול גורם לשיתון וביחוד בלילה כאשר אנו ישנים ולא מכניסים נוזלים הנטייה להתייבשות גדלה). יכול להיות שהמלח מעלה את הלחץ האוסמוטי של הדם,מה שלא מאפשר לשיתון רב... אבל זו רק השערה... אני אישית ללא מלח אף פעם לא סבלתי מהנג אובר...

למעלה