מיקה אמא של עדי
New member
המשך : פגישה עם ההנהלה
התקשרתי לעוד כמה הורים שידעתי שיהיה להם אכפת או שידעתי שילדיהן סבלו מאלימות של ילדים אחרים או של מורות. החלטתי להתקשר גם להורים לילדים אלימים כדי להזמין לדיון בנושא האלימות בכתה וכדי שברוח טובה נוכל למצוא פתרונות. אבא אחד טען שהילד שלו דוחף את בתי ומשליך את חפציה "מרוב אהבה " ("אני אגלה לך סוד" הוא קרץ לי בלטלפון קריצה שובוניסטית שובבה ... אנא סלחו לי על המרירות בדיוק בגלל דברים כאלה האלימות נשארת עטופה בזוהרה ומוגדרת לעיתים גם על ידי המורים כ"הוא רק רוצה ממנה תשומת לב") אז.. מצאתי עוד כמה אמהות שהיו להן תלונות. מצאתי גם הורים שאמרו לי "כן הילדה שלי בוכה כל יום שהיא לא רוצה ללכת לבית הספר - אבל זה סתם פינוק" ומצאתי אמא אחת שהחליטה להתקשר לכל שאר הכיתה ולאסוף תלונות וגם פנתה למנהל
. המנהל טען בתוקף שאין צורך באסיפת הורים כי " זה עניין שאפשר לפתור רק עם המורה וועד הכתה" הוא כגם לא הסכים להצטרף לפגישה. המורה טענה בעדינות שאין מה לדבר אתה על המורים האלימים-מילולית כי הם קולגות שלה וממילא לא תוכל לעשות שום דבר (אולי זה נכון) ובכל זאת הפגישה יצאה לפועל. העלנו את כל הטענות והבעיות והרעיונות והמנהל (שהסכים ככה ברגע האחרון להצטרף) והמורה המחנכת הקשיבו לנו . המנהל טען בתוקף ובחביבות שאנחנו מגזימות (כרגיל? הקאצ´קעס?) הילדים "קצת שובבים" (ילד אחד גזר לילד אחר את היד באמצע שיעור והיה צורך לתפור את היד במד"א, כמה ילדים נפלו במדרגות וכמה ´סתם´ נעלבים כשהמחברות שלהם מושלכות על הרצפה מדי בוקר) המורה "הבינה" את האלימים כי "זה באמת קשה לשבת כל כך הרבה זמן בכסא" אבל הבטיחה לשים לב בעתיד ("למרות שגם כך היא עושה את המקסימום" אז מה יהיה? מה יותר מקסימלי ממקסימום
) ולגבי המורים האלימים (במיוחד המורה לאנגלית) המנהלת ´רמז´ רמז שמן על כך ששמי ושם בתי "הועבר לטיפול של מחלקת ביקור סדיר בעיריה" (אני הפושעת
ולא אני היחידה שסיפרתי עליה ועל התנהגותה סיפורים מסמרי שיער) ובסוף השיחה , בסודי סודות הודתה המחנכת בעיני שגם היא לא היתה מסכימה שהמורה הזו תלמד את בתה ושאני צודקת ב-100%. לא לציטוט כמובן. זהו הגעתי הביתה "רצוצים ועייפים". תודה על ההקשבה פתרון לא מצאתי בינתיים. אשמח להמשיך לשמוע ולהשמיע בנושא.
התקשרתי לעוד כמה הורים שידעתי שיהיה להם אכפת או שידעתי שילדיהן סבלו מאלימות של ילדים אחרים או של מורות. החלטתי להתקשר גם להורים לילדים אלימים כדי להזמין לדיון בנושא האלימות בכתה וכדי שברוח טובה נוכל למצוא פתרונות. אבא אחד טען שהילד שלו דוחף את בתי ומשליך את חפציה "מרוב אהבה " ("אני אגלה לך סוד" הוא קרץ לי בלטלפון קריצה שובוניסטית שובבה ... אנא סלחו לי על המרירות בדיוק בגלל דברים כאלה האלימות נשארת עטופה בזוהרה ומוגדרת לעיתים גם על ידי המורים כ"הוא רק רוצה ממנה תשומת לב") אז.. מצאתי עוד כמה אמהות שהיו להן תלונות. מצאתי גם הורים שאמרו לי "כן הילדה שלי בוכה כל יום שהיא לא רוצה ללכת לבית הספר - אבל זה סתם פינוק" ומצאתי אמא אחת שהחליטה להתקשר לכל שאר הכיתה ולאסוף תלונות וגם פנתה למנהל