מיקה אמא של עדי
New member
half-schooling או חצי בית ספר(ארוך
שלום אני שמחה להצטרף לכאן ולהתייעץ, אם אפשר, בנושא סבוך. בתי התחילה לפני כחודשיים כתה א´ אין לה בעיות לימודים או בעיות חברתיות ונראה שהיא השתלבה בבית הספר והתרגלה למסגרת. אך אני בדילמה קשה : בבית הספר , כבכל בית ספר (סליחה על ההכללה, אשמח לשמוע שאני טועה
), רמת האלימות גבוהה מאוד. הרבה יותר ממה שאני מוכנה לסבול בתור "רע הכרחי". חלק מהאלימות היא אלימות ´רגילה´ בין הילדים כגון : לזרוק למישהו את המעיל לפח, לקחת לתלמיד אחר ספרים או מחברות מהתיק (גם תוך כדי שיעור) ו´להעיף´ אותם מיד ליד, מכות, אלימות מילולית בנוסח "´סתלק מכאן" כשאיזה ילד קטן יושב על ספסל שילד גדול יותר (זהו בית ספר עד כתה ו´) רוצה לשבת עליו. חלק מהאלימות היא אלימות מילולית של מורים המזעזעת אותי במיוחד : מורה המשפילה תלמיד שלא הביא איזו חוברת, לפני כל התלמידים (משהו כמו : "נו, תמיד אתה שוכח... מתי כבר תעשה משהו עם זה"), צעקות על תלמידים, איומים בנוסח "מי שלא יכין שיעורים אני אעביר את השם שלו למנהל" החל מהשבוע הראשון ללימודים ועוד כאלה (אם תרצו אוסיף). אני יודעת שלרוב ההורים הדבר אינו נחשב כאלימות , במיוחד החלק של המורים, והדבר מתקבל אצל הורים רבים כ"נו טוב, מסכנה המורה יש לה 40 ילדים בכתה". (דרך אגב הכתות קטנות במיוחד - 23 ילדים ויש לעיתים גם סמינריסטית בכתה) הבעיה היא ש לי זה נראה אלימות ככל אלימות. ולי קשה לראות ולשמוע את הדברים מפי בתי - על כן בחלק מהימים אני משאירה אותה בבית. בימים למשל שיש חוגים (או "מורים מקצועיים" כמו שקראו לזה כשאני הייתי ילדה) היא לא הולכת לכל ה"חוגים", בימים שאין פעילות לימודים של ממש (רואים ווידאו לפחות שעתיים בשבוע, וולט-דיסני או מכינים את ה"בזאר" של בית הספר או משחקים עם הסמינריסטיות או שיש בדיקת רופא , והיו כ-4 כאלה כבר). הילדה די מרוצה מ´הסידור´ ואין לה בעיה עם החומר הנלמד (מכיון שבכתה א´ לומדים חשבון בסיסי ביותר וקריאה והיא כבר יודעת את אלה). לבית הספר כלל לא אכפת (לא עושים לי שום בעיות ומעולם לא שאלו , ההפך המורה-ה´מחנכת´ לפעמים מודיעה לי ש"מחר רואים את שלגיה" כדי שאבוא לקחת את בתי מוקדם יותר, היא אגב אשה נחמדה ועדינה). אבל לי יש הון התלבטויות : אולי לחפש בית ספר אחר? אולי להוציא אותה בכלל (זו כן אופציה, אם כי קצת משונה גם בשבילי) אולי לנסות להתרגל בכל זאת לכך שפעם בשבוע איזה ילד שובר את השיניים כי דחפו אותו במדרגות (בדרך כלל זו לא הילדה שלי). סליחה על האורך אני כבר מתכננת את ההתייעצות הזו המון זמן ורציתי לתת תמונה פחות או יותר שלמה. אודה לכל עצה מיקה.
שלום אני שמחה להצטרף לכאן ולהתייעץ, אם אפשר, בנושא סבוך. בתי התחילה לפני כחודשיים כתה א´ אין לה בעיות לימודים או בעיות חברתיות ונראה שהיא השתלבה בבית הספר והתרגלה למסגרת. אך אני בדילמה קשה : בבית הספר , כבכל בית ספר (סליחה על ההכללה, אשמח לשמוע שאני טועה