ועכשיו רבותי,september the eleventh
זה נראה כמו כל בוקר נורמלי בהחלט: ביום האתמול בדיוק הספקנו לסייר ב- Yellowstone ולראות את הגייזרים המדהימים (בעיקר ה- Old Faithful המפורסם, שהתפרץ בדיוק לכבודנו בשעה שהגענו אליו) שבאים בשילוב עם נוף מהמם, שכמוהו קשה לראות בעולם. בערב אבא שלי הספיק לעשות כביסה, ובדיוק איזה אמריקני אחד גילה התעניינות במצב בישראל. במקרה אבא שלי סיים תואר ראשון במדעי המדינה, ולכן לא היתה לו בעיה להמחיש את העניין: "תאר לך שהאינדיאנים ידרשו את הבתים שלהם בחזרה, ויפוצצו, למשל, את מגדלי התאומים במנהטן? מה תאמרו אם פתאום יתפוצצו פיצריות, בתי קולנוע.. יריות על מכוניות בכבישים.."? האמריקני נראה מזועזע לגמרי מהאבסורדיות שברעיון, ורק צעק: "Oh,my god, no!".. בדיוק ירדנו לאכול ארוחת בוקר בלובי של המלון, ומשום מה נראה היה שההתעניינות של הסועדים בטלויזיה שעמדה שם היתה מעבר למה שהיינו רגילים לראות בכל יום. מהתמונות אפשר היה לראות בבירור את אחד ממגדלי התאומים בוער, כאילו פגע בו טיל. גם לפני שהבנתי שמטוס נחת עליו, היה לי ברור שזה לא מטען נפץ כמו שהחמאס מפעיל אצלנו. מטען כזה לא יוצר כל כך הרבה עשן. מהכתוביות שעל המסך אפשר היה להבין שקרתה תאונת מטוס. עדיין לא ידעתי באיזה מטוס מדובר. אף אחד לא חשב על מטוס נוסעים שנחטף.. אולי שתי דקות אח"כ ראינו בשידור חי את המטוס השני "נכנס" לתוך המגדל השני וגורם לפיצוץ אדיר. לא היה אדם אחד שלא פלט צווחת תדהמה. כדי להיות בטוח, שאלתי מישהו: "מה זה?? זה באמת ABC News או פרומו של סרט"? מהתשובה הבנתי שאף אחד לא יודע בוודאות מה קורה. חשבתי שאם זו מתיחה, הפעם מישהו באמת הגזים.... כמעט מייד אח"כ הכיתוב התחלף מ"Accident" ל- "Attack on twin towers", אבל לא היה אפילו רמז לגבי מי עומד מאחורי ההתקפה. אבא שלי אמר מייד: "רק מדינה יכולה לעמוד מאחורי פעולה כזאת. התיכנון והביצוע הרבה יותר מסובכים ויקרים ממה שנראה לנו. כנראה שתיכננו את זה במשך שנים.". אני דווקא חשבתי שאלה כמה טייסים מטורפים, כנראה חברי תנועת האנטי-גלובליזציה, שפשוט החליטו להפוך לקמיקאזים. עדיין לא היה ברור שהמטוסים נחטפו. במשך היום הקשבנו כל היום לרדיו, ושם גם שמענו על המטוס שהתרסק על הפנטגון, ואח"כ על המטוס שהתרסק בפנסילווניה. כמה שעות אח"כ שמענו על תגובת הרחוב הפלשתיני למה שקרה, כולל תגובתו הרשמית של אחד מראשי החמאס: "סוף סוף האמריקאים חשים בכאב דומה לשלנו". לכל מי שרוצה לדעת מה חשבתי באותם רגעים, אני ממש לא מתבייש לומר שהאחראים לפעולה הזאת הם מבחינתי לא בני אדם רגילים, אלא בני השטן ולא שום דבר אחר. בקטגוריה הזאת אני כולל גם את כל מי שרקד על הגגות כשראה את הזוועה הזו. יאמרו הערבים מה שיאמרו על ישראלים ועל גזענות, עוד לא פגשתי ישראלי אחד שרקד כששמע על ילדה פלשתינית שנהרגה מאש צה"ל (דרך אגב, ברגע שאפגוש, גם מישהו כזה יצטרף לרשימת בני השטן שלי). בערב כבר פורסם שמדובר בחוטפים ממוצא ערבי-מוסלמי. באותו לילה ישנו במלון בסיאטל, ובלילה שמענו צפירות של אמבולנסים. בבוקר הודיעו ששרפו מסגד ברחוב הסמוך. המשך יבוא..